Transparent
Inloggen
Sluiten

'Rotterdamse gemeenteraad wil snel duidelijkheid van Feyenoord'

23 november 2018 08:02 - RTV Rijnmond

De Rotterdamse gemeenteraad wil snel van Feyenoord horen of de club nu wel of niet meedoet met Feyenoord City, zo weet RTV Rijnmond te melden. Tijdens een commissievergadering donderdagavond bleek dat de gemeente hoopt dat Feyenoord deze maand nog een beslissing neemt over de stadionplannen, omdat anders vertraging dreigt en de oplevering in 2023 in gevaar komt.

Feyenoord wil echter eerst de businesscase aanpassen, het ontwerp van het stadion optimaliseren en ook de garantie dat er een vaste jaarlijkse vergoeding komt van minimaal 25 miljoen euro aan het spelersbudget. De club is daarvoor zelf aan het onderzoeken of op een andere manier die 25 miljoen toch gevonden kan worden.

De gemeente wil de club wat extra tijd geven als er een grote kans op succes is, maar dan moet de club de politiek wel beter gaan informeren. "De financiering van het hele project komt in een cruciale fase en dan verwacht je dat Feyenoord al zijn partners strak aan zich bindt. Maar nu schittert algemeen directeur Jan de Jong door afwezigheid", aldus Kevin van Eikeren van de PvdA. "In de commissie is al gezegd dat er overal presentaties worden gegeven, maar voor de 45 vertegenwoordigers van de 630.000 Rotterdammers is even geen tijd. Jammer."

Meer op RTV Rijnmond




Tags

gemeente businesscase commissievergadering eikeren financiering garantie jong ontwerp oplevering optimaliseren presentaties project pvda rijnmond schittert stadionplannen strak vertraging

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Krijg grote twijfels of Feyenoord wel echt een nieuwe stadion wil.Nu alles zo goed als rond is laten ze niets van zich horen en met die Jan de Jong gaat het naar mijn idee alleen maar slechter met Feyenoord.Ben bang dat het vanaf nu alleen maar minder gaat worden en Feyenoord de achterstand op PSV en Ajax nooit meer kan inhalen.
+1/-0

 
5 jaar geleden
De achterstand op Ajax en PSV ga je echt niet alleen inlopen door een nieuw stadion te bouwen.
Beter kan je als club je scouting verbeteren en de jeugdopleiding nog beter verzorgen.
Vervolgens zo snel mogelijk het 2e elftal inschrijven voor de Keuken Kampioen Divisie of als dat door de KNVB niet toegestaan wordt desnoods de 2 divisie zodat de talenten speeltijd op niveau krijgen.
Vervolgens de huidige Kuip moderniseren en je kan voorzichtig gaan denken aan een inhaalslag.
PSV speelt in een veel kleiner stadion dan Feyenoord en heeft wel een grotere begroting, waar gaat het dan mis?????
+1/-0

5 jaar geleden
Project FC komt op 1,5 miljard euro, terwijl HNS een slordige half miljard gaat kosten.
De helft van de financiering neemt investeringsbank Goldman Sachs voor hun rekening.
Voor de rest moet Feyenoord bij geldschieters leuren.
Hoe willen ze in godsnaam de rente, aflossing en dividend betalen?

Dit megalomaan plan is nogal risicovol; dus de beleidsbepalers zullen er wel mee instemmen.

Beter kan onze volksclub de Kuip renoveren en wat meer nadruk leggen op de jeugdopleiding en het scoutingsapparaat zijn werk laten doen.
+1/-0

5 jaar geleden
Ga a.u.b. de Kuip renoveren, kost veel minder, we blijven verzekerd van de prima sfeer enz.
Teveel voordelen om op te noemen.
PSV heeft een kleiner stadion, dus de capaciteit, daar kan het niet aan liggen.
en...de tegenstanders van nieuwbouw houd je tevreden. Alleen maar winnaars lijkt me.
Strakker plan is om de TD te vervangen, natuurlijk heeft hij de hele boel weer op de rails gekregen, maar het lukt nu niet meer. Heel veel geld uitgegeven en geen resultaten.
Een trainer wordt er toch ook uitgegooid als het mis gaat?
En een beter scoutingsapparaat, want daar mankeert het ook aan. Ga daar eens over nadenken i.p.v. een hopeloos financieel falend project als Feyenoord City (alleen dien naam, daar wordt ik al niet goed van)
+1/-0

5 jaar geleden
De nieuwe Kuip is een fata morgana. Ik verwacht hier niks meer van.
Al tientallen jaren afgedroogd worden door Ajax. Johnny van de Beukering in een Feyenoord-shirt. En tien nul op je klote krijgen van Philips. Aan wie of liever aan wat zou dat nou liggen?
+1/-0

5 jaar geleden
Jammer dat de meeste hier in of / of denken en niet en / en.
De kuip is gewoon klaar ,sfeer is goed maar de rest is zwaar gaar.
In deze tijd wil je toch gewoon lekker naar een mooi modern stadion komen met je kind.

Maar van Geel is ook klaar , net zoals de scouting ook klaar is.

Moet allemaal vervangen worden.
+1/-0

5 jaar geleden
Jantje de Jong ( de fletsheid en kleurloosheid zelve ) zal de bijdrage van de gemeente aan Feyenoord City te mager hebben gevonden. En dan gaat ie het fatsoensrakkertje uithangen. Hoogst onbeschoft dit gedrag.

Verder ben ik nog steeds van mening dat ze FC moeten afblazen en complete nieuwbouw op de plaats van de huidige kuip en in stijl van de huidige kuip moeten realiseren. Er zijn nooit gefundeerde argumenten tegen deze optie ingebracht. En dan zijn we allemaal tevreden , maar bovenal ook af van die misselijkmakende Engelse na-aperij .
+1/-0

5 jaar geleden
Jaren is er geroepen dat De Kuip niet meer geld voor Feyenoord kon opleveren dan het huidige budget/begroting. Maar in het jaar van de Champions League bleek dat dus ineens wel te kunnen. 90 miljoen! Blijkt dus uit dat wanneer je maar een goede selectie hebt en successen behaald, je wel degelijk substantieel kunt groeien. Al speel je op het Afrikaanderplein. De prioriteit moet dus liggen bij een beter technisch beleid, betere scouting, betere selectie, dan komen de inkomsten vanzelf ook in een veel minder kostbare verbouwing van onze Kuip. Het roer moet om.
+1/-0


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.426 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane again arne arneslot championship jans kloese kraaij liverpool marquis middenveldert milambo oosting peeters performance persie poor reds ron schreuder slot soap stengs there think what will year yoda zeroukki