Hattrick voor Nicolai Jørgensen bij ruime overwinning Feyenoord

1 november 2018 18:52

Feyenoord heeft overtuigend de volgende ronde van de beker weten te halen. In De Kuip werd ADO Den Haag met 5-1 verslagen. Nicolai Jørgensen maakte drie doelpunten, terwijl ook Eric Botteghin en Sam Larsson tot scoren kwamen.

Feyenoord begon uitstekend aan de wedstrijd en kreeg via Nicolai Jørgensen al snel twee grote kansen om de score te openen. Het waren echter de bezoekers uit Den Haag die via een schot onderkant lat op voorsprong kwamen.

De ploeg van Giovanni van Bronckhorst liet het er niet bij zitten en bleef ten aanval trekken. Nadat enkele kansen nog gemist werden, zorgde Jørgensen na ruim een kwartier voor de dik verdiende gelijkmaker nadat hij profiteerde van een grote fout in de defensie van ADO Den Haag.

Wat volgde was een duel dat beide kanten op ging. Beide ploegen kregen voldoende mogelijkheden en uiteindelijk kopte Eric Botteghin vlak voor rust vanuit een corner de 2-1 binnen.

Na rust kwam Feyenoord via Jørgensen al snel op 3-1 toen hij via de onderkant van de lat wist te scoren en de wedstrijd leek toen al beslist. Feyenoord liet de teugels vieren, terwijl ADO Den Haag niet meer kon.

In de slotfase zette Feyenoord nogmaals aan en tien minuten voor tijd volgde de derde treffer voor de Deense spits, die vervolgens direct zijn welverdiende publiekswissel kreeg.

Het mooiste doelpunt van de avond moest toen echter nog volgen. In de laatste minuut schoot Sam Larsson via de paal snoeihard binnen in de verre hoek, waardoor Feyenoord overtuigend met 5-1 de volgende ronde van de TOTO KNVB Beker wist te bereiken.