Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord Forum » Algemeen Feyenoord Forum » Feyenoord werkt aan grootste sponsordeal uit de historie

Deze normale topic is open en bestaat uit 6 pagina's: 1 2 3 4 5 6

Ja hangt ook af wat (internationale) ambities van Coolblue zijn ze zijn (nog) geen Mediamarkt en BCC is gone.

Dit bericht is gewijzigd op 4 januari 2024, 00:11:04.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 04 januari 2024 om 00:05:

Ja hangt ook af wat (internationale) ambities van Coolblue zijn ze zijn (nog) geen Mediamarkt en BCC is gone.Die internationale ambities zijn het probleem. Verdere expansie kost enorm veel geld, en levert niet snel méér (percentuele) marge op door schaalvergroting. De operatie en de USP's lenen zich daar slecht voor.

En die extra marge is wél waar investeerders naar op zoek zijn, wanneer je bijvoorbeeld voor een beursgang kiest. Ik denk dat het ook één van de redenen is, waarom die een paar jaar geleden is afgeblazen. Het rekent gewoonweg niet rond.

En ik denk dat een hoofdsponsorschap voor CoolBlue is dat opzicht ook niet overduidelijk baat heeft voor het bedrijf. Dan moet je 'het geluk' hebben dat een eigenaar zijn emotionele band met de club doorslag laat geven. Pieter Zwart lijkt wel te willen, maar hij beslist het helaas niet alleen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Ja hangt ook af wat (internationale) ambities van Coolblue zijn ze zijn (nog) geen MediamarktHaha prima sponsor.

MediaMarkt is a German multinational chain of stores selling consumer electronics with over 1000 stores in ten countries in Europe. With the Saturn chain of stores it constitutes Media-Saturn Holding, owned by the retail company Ceconomy, which was demerged from Metro Group in 2017

Dit bericht is gewijzigd op 16 maart 2024, 00:22:13.

 

+1/-0

Wel opvallend te noemen. Media Markt is een internationale speler, een grotere club. Het nationale/regionale kantoor zit ook in Rotterdam. En CoolBlue wordt ook deels een hak gezet, want als er van exclusiviteit sprake is moet de club alle (kleinere) samenwerkingen met hen staken.

Ik ken de details niet, en ook niet wat de mogelijkheden van Media Markt zijn. Eerlijk gezegd had ik het idee dat zij het niet gemakkelijk hebben, net als veel vergelijkbare concurrenten die afgelopen jaren in zwaar weer hebben gezeten of zelfs omgevallen zijn.

Electronica wordt toch meer en meer online gekocht, en MM heeft daarin (in mijn ogen) geen sterke exposure. Ze onderscheiden zich niet van de grote platformen als BOL. en Amazon, zoals CoolBlue dat nadrukkelijk wel lukt.

Fysieke winkels zijn de toekomst niet, en MM zit met grote vestigingen op A-locaties. Het is er altijd druk, maar of het rendeert heb ik mij altijd afgevraagd. Er wordt volgens mij veel aan ‘showrooming’ gedaan. (Consumenten komen kijken en zich oriënteren, om vervolgens online te vergelijken op prijs en -eventueel bij een ander- tot aankoop over te gaan).

Maar ze zijn er nog. En als ze goed zijn voor hun centen; prima!

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 6 pagina's: 1 2 3 4 5 6

Feyenoord Forum » Algemeen Feyenoord Forum » Feyenoord werkt aan grootste sponsordeal uit de historie