Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord Forum » Algemeen Feyenoord Forum » Feyenoord werkt aan grootste sponsordeal uit de historie

Deze normale topic is open en bestaat uit 6 pagina's: 1 2 3 4 5 6

Feyenoord werkt aan grootste sponsordeal uit de historie

Feyenoord staat op het punt de grootste sponsordeal in de historie van de club te doen, zo schrijft De Telegraaf vrijdag. De Rotterdammers gaan in de komende dagen een klap geven op een verbintenis met het Britse merk Castore, die goed is voor 50 miljoen euro. Vanaf 2023 wordt het nieuwe sportkledingmerk daarmee zelfs groter dan de huidige hoofdsponsor Europarcs.

Feyenoord werkt nog tot 2023 samen met Adidas en stapt daarna over op kledingsponsor Castore. Het bedrijf timmert aardig aan de weg en wil nu ook naam maken op de Nederlandse markt. In de Premier League is het sportkledingmerk sponsor van Newcastle United, in Schotland van Rangers met Giovanni van Bronckhorst.

Het Britse merk kiest vooral voor Feyenoord omdat het een groot aantal supporters heeft. In totaal heeft de Rotterdamse club 1,1 miljoen supporters geregistreerde supporters. Dat is het grootste aantal van de Eredivisie. Castore gaat de shirts van Feyenoord ook verkopen in meer dan vijftig landen.

Dit bericht is gewijzigd op 21 januari 2022, 12:36:14.

 

+2/-0

8 miljoen per jaar, deal van 6 jaar. Dit zou wel top zijn!

 

+2/-0

Klinkt een beetje als te mooi om waar te zijn.

 

+1/-0

Als het rond is dan is het rond zo lang het nieuws niet van Chris Woerts komt is het hoogstwaarschijnlijk wel te vertrouwen.

 

+2/-0

Als ze dat voor elkaar hebben gekregen petje af,dan timmeren we op de goede weg.

 

+1/-0

Klinkt als een goede deal!

 

+1/-0

Het zou voor ons top zijn!

Klik hier om de spoiler te bekijken

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Ramesoe schreef op 21 januari 2022 om 14:17:

Het zou voor ons top zijn!

Klik hier om de spoiler te bekijken


Extra lekker. :B

 

+1/-0

Op wiki staat Feyenoord er al bij!

Football
England Newcastle United
England Wolverhampton Wanderers
Scotland Rangers
Spain Sevilla (From 2022-2023 season)
Germany Bayer Leverkusen (From 2022-2023 season)
Italy Lazio (From 2022-2023 season)
Netherlands Feyenoord (From 2023-2024 season)

Cricket
National teams
England (from April 2022)
South Africa
West Indies

Tennis
Andy Murray

Formula One
McLaren

 

+1/-1

Als Wikipedia het zegt klopt het ja :B

 

+3/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Gio4ever schreef op 21 januari 2022 om 17:09:

Als Wikipedia het zegt klopt het ja :BIk geloof het pas het als het op FaceBook staat :)

 

+2/-0

Castore doet me denken aan Umbro echt engels wel.

 

+1/-0

Ow Telegraaf, ik wacht wel op een betrouwbare bron.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

hassel schreef op 22 januari 2022 om 08:52:

Ow Telegraaf, ik wacht wel op een betrouwbare bron.Kom je onder een steen vandaan????De Telegraaf is wel het allerbeste ingevoerd bij Feyenoord. Beter als het Ad en VI bij elkaar. Marcel vd Kraan schrijft echt niet zomaar een stukje ( dat doet Krabbedam vaak wel)

 

+1/-0

Ongeacht of dit nu wel of niet waar is, Feyenoord moet stoppen met dit soort 'investeringsclubjes'. Deze zien Feyenoord als 'n makkelijke melkkoe met best hoge rendementen. Even in de herinnering van ons: Woerts was samen met Onno Jacobs verantwoordelijk voor die achterlijke talentpools waar die zogenaamde 'Vrienden van Feyenoord' zo'n € 10 miljoen NETTO aan over hebben gehouden. Plus 4% aandelen dividend. Feyenoord heeft SPONSORS nodig. Zoals hopelijk die nieuwe shirtsponsor want daarmee komen we eindelijk op hetzelfde niveau als in Eindhoven en Amsterdam, rond € 10 miljoen. Huidige shirtsponsor betaalt 'slechts' € 3,5 miljoen

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

willem van Hanegem schreef op 22 januari 2022 om 13:10:

open/sluit de onderstaande quote:

hassel schreef op 22 januari 2022 om 08:52:

Ow Telegraaf, ik wacht wel op een betrouwbare bron.Kom je onder een steen vandaan????De Telegraaf is wel het allerbeste ingevoerd bij Feyenoord. Beter als het Ad en VI bij elkaar. Marcel vd Kraan schrijft echt niet zomaar een stukje ( dat doet Krabbedam vaak wel)We zullen zien.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

https://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=408997

Ajax laat PSV en Feyenoord met merchandise-inkomsten ver achter zich

Ajax heeft een enorm gat geslagen met PSV en Feyenoord op commercieel vlak, zo schrijft Voetbal International. Ajax maakte dinsdag de jaarcijfers van het gebroken boekjaar 2021/22 bekend. Via de officiële kanalen liet de club weten een nettoverlies van 24,3 miljoen euro te hebben geleden, terwijl de netto-omzet met 51 procent gestegen is naar 189,2 miljoen euro. Vooral de commerciële afdeling heeft uitstekend werk afgeleverd. Met de merchandise-inkomsten blijft Ajax de binnenlandse concurrenten ver voor.

Ajax lanceerde augustus vorig jaar ook een derde voetbalshirt en bracht hiermee een ode aan Bob Marley. Zowel nationaal als international werd het tenue een daverend succes. “Mede hierdoor groeiden de opbrengsten naar bijna 36 miljoen euro, een toename van maar liefst 65 procent. “De merchandise-inkomsten van de regerend landskampioen zijn nu dik drie keer zo hoog als bij Feyenoord en zeven keer zo hoog als bij PSV”, schrijft VI.

Ajax ging tijdens het gebroken boekjaar 2021/22 commerciële samenwerkingen aan met Coca-Cola, cryptoplatform Blox en online supermarkt Flink, waardoor de inkomsten uit bedrijfssponsoring groeiden naar 39 miljoen euro. Tot begin 2020, bij de uitbraak van de coronapandemie, lagen deze inkomsten nog rond de 34 miljoen. De inkomsten uit skyboxen en zakelijke stoelen bedroegen daarnaast 11,6 miljoen euro.

Ondanks de stijging van de omzet van merchandising en partnerships, leed Ajax dus wel een nettoverlies van 24,3 miljoen euro. De rode cijfers zijn een direct gevolg van de coronacrisis, zo meldden de Amsterdammers. De club liet dinsdag nog weten voor het huidige seizoen, het gebroken boekjaar 2022/23, wel weer een positief bedrijfsresultaat te verwachten. De miljoenen die deelname aan de Champions League opleveren en de transfers van Antony, Lisandro Martínez, Sébastien Haller, Nicolás Tagliafico en Perr Schuurs zullen een positieve impact hebben, daar de vijf spelers gezamenlijk meer dan 200 miljoen euro opleverden.Ik hoop dat de deal met Castore Feyenoord in staat stelt de merchandising op orde te krijgen en we deze inkomsten flink kunnen laten groeien. De potentie is wellicht niet zo groot als bij Ajax, met een grotere internationale afzetmarkt.

Maar Feyenoord zou daar toch ook stappen moeten kunnen zetten, zeker door een aantal buitenlandse spelers uit voetbalgekke naties.

Ik denk dat je uit de aanwezigheid van bijvoorbeeld Giménez en Jahanbakhsh meer moet kunnen halen...

 

+1/-0

Castore timmert hard aan de weg zal vanaf volgend jaar ook de kleding gaan leveren van Max Verstappen en RB.

 

+1/-0

Deze deal was ergens in januari 2022 bekend gemaakt en dat die vanaf 2023 ingaat. Ook het bedrag werd genoemd. Als ik me dit nog weet te herinneren.

 

+1/-0

Ik ben benieuwd grootste sponsordeal uit de geschiedenis, het zou toch mooi zijn als Feyenoord wat meer armslag krijgt je kan geen kampioenselftal kopen, aan de andere kant kan je met meer inkomsten een betere selectie krijgen.
En van daaruit met een goede trainer iets opbouwen.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 6 pagina's: 1 2 3 4 5 6

Feyenoord Forum » Algemeen Feyenoord Forum » Feyenoord werkt aan grootste sponsordeal uit de historie