Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord Forum » Home of History » Frank Arnesen (TD)

Deze normale topic is open en bestaat uit 56 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 52 53 54 55 56

Het enige wat hij momenteel kwijt wil is dat de club bezig is met een externe injectie van kapitaal. We horen niet veel van Toon van Bodegom de laatste tijd vraag me af of hij nog steeds met die Amerikanen praat.
Volgens Frank moet Feyenoord PSV achterna. Met geld maak je geld, zo denkt hij en daarom hoopt hij op financiële steun: "Laten we toch eerlijk zijn: leg Feyenoord naast PSV, qua grote achterban, stadion, alles. Dan moeten we toch op z'n minst net zo goed kunnen verkopen als die club al heel knap doet? Maar dan moet wel iedereen in Rotterdam mee willen."

 

+2/-0

Frank Arnesen heeft als technisch directeur van Feyenoord de moeilijke taak om met weinig geld een sterke selectie neer te moeten zetten. De voormalig voetballer kijkt soms met enige argwaan richting concurrent Ajax, waar de miljoenen rijkelijk vloeien.

"Ik weet ook wel dat Feyenoord op dit moment niet kan concurreren met Ajax. Zij halen jongens van zestien jaar voor 3,5 miljoen naar Amsterdam, hè. Dacht je niet dat Mohammed Kudus niet bij ons op de lijst stond?", zo begint Arnesen in Voetbal International. "Natuurlijk wel, alleen zijn wij niet in staat om negen miljoen euro te betalen aan Nordsjaelland. Ajax wel. Het is geen klagen, maar de realiteit."

Ajax wordt ook als voorbeeld gebruikt binnen Feyenoord. "Die club is niet voor niets zo ver. Dat hebben ze bereikt door goed en veel te investeren in hun eigen jeugd. En dan kun je op een dag in de halve finale van de Champions League staan. Vervolgens leidt het ene succes tot het andere. Spelers worden gewoon meer waard doordat ze op dat niveau kunnen zijn, voor het oog van de hele wereld. Als wij geen Europees voetbal spelen, komen we er nooit."

 

+1/-0

Ow eens, eerst presteren in europa.

Maar dat doe je ook niet op de Arnesen manier... Ik vraag me af of het merendeel aan spelers wat er nu is binnengehaald per saldo ook winst gaan opleveren. Het eerste elftal is niet voldoende versterkt... Er is helaas al 10 miljoen uit geven waarbij mss 1 van die geld kostende transfers een basisplaats in het eerste gaat afdwingen...

Zet in op eigen jeugd. Beloon die naar prestaties en geef ze goeie sportieve ontwikkelingsmogelijkheden. Koop jong nederlandse top talenten. Haal oude toppers transfervrij terug.

We presteerde niet voor niks voor het laatst in europa iets met die europa cup toe we van persie en van hooijdonk in het team hadden. (1 top talent van eigen kweek, 1 teruggekeerde topper... Dat is al genoeg).

Dan stijg je boven je niveau uit. We behaalde ook weer prijzen toen de heft van dit fenomeen ontstond met de terug keer van Kuyt en van persie. Met een titel en bekers.

 

+1/-0

Het is inderdaad waar dat met Kuyt en van Persie Feyenoord prijzen heeft gehaald.
Ik denk dat ze Elia hebben laten lopen omdat hij meer voor het korte termijn was en daarom Linssen hebben gehaald.
Diemers moeten wij nog afwachten of hij het niveau aan kan, het kan dat hij nog groeit binnen het team dat zou kunnen en dat hoop ik ook.
O -18 lopen echt goede talenten zeg die moeten wij echt behouden voor de club.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Bestlander schreef op 06 september 2020 om 13:25:

Het is inderdaad waar dat met Kuyt en van Persie Feyenoord prijzen heeft gehaald.
Ik denk dat ze Elia hebben laten lopen omdat hij meer voor het korte termijn was en daarom Linssen hebben gehaald.
Diemers moeten wij nog afwachten of hij het niveau aan kan, het kan dat hij nog groeit binnen het team dat zou kunnen en dat hoop ik ook.
O -18 lopen echt goede talenten zeg die moeten wij echt behouden voor de club.Ik ben ook blij dat Arnesen nu aangeeft dat talenten ipv allemaal hetzelfde standaardcontract nu een contract op basis van hun prestaties krijgen... hopelijk zorgt dat ervoor dat de overstap naar een andere club minder interessant word

 

+1/-0

Klopt, Arnesen is erg onder de indruk van de Feyenoord Academy. Die teams presteren vrijwel allemaal op hun nivo, het is nu zaak dat er een sterke brug komt tussen Academy en Feyenoord 1 via Jong Feyenoord, maar dat kost tijd.

 

+2/-0

Om dat te over bruggen goed samen werken met een eredivisie ploeg. Wat we nu een beetje lijken te doen met volendam en al deden bij fc Dordrecht. Daar kan je je betere talenten mss ook stallen zoals wehrmann die te goed zijn voor niveau jong Feyenoord in de voetbal piramide maar nog niet aan de bak gaan komen in Feyenoord 1.

Trouwens het is mss vervelend om te horen maar in Amsterdam is er maar 1 ploeg die betaalt voetbal speelt. In eindhoven 2 in rotterdam 3...

Als je echt 020 wil verslaan moet je eigenlijk sparta en excelsior de nek omdraaien. Een vijandige overname van excelsior is daarin al een goeie stap. Mss ook de beste manier om aan een eerste divisie ploeg te komen (want liggen nu toch op hun rug in de eerste divisie). Het is mss de beste manier om je beste talenten die niet in feyenoord 1 aan de bak komen te stallen en jeugd talenten in de feyenoord jeugdopleiding stalt waar je over twijfelt in hun excelsior jeugd opleiding en het eerste van excelsior aanvult met transfervrije spelers met een krasje om te kijken of je ze mss kan op trainen naar Feyenoord 1 basis niveau.

En een afspraak maken met fc eindhoven net zo'n deal te sluiten als 020 deed met sparta om daar de beste talenten weg te plukken voor psv zijn neus.

Dan voer je ook agressief beleid om 020 naar de kroon te stijgen.

Dit bericht is gewijzigd op 6 september 2020, 18:05:31.

 

+1/-0

Ben benieuwd wat hij nu gaat doen is echt niet tevreden lijkt me.

 

+1/-0

1. Ik neem aan dat de gesprekken er al zijn. Wim Jonk voor volgend jaar vast leggen.
2. Sterk doorselecteren. Linssen, Diemers, Toornstra mogen hooguit als laag 2e, 3e keus blijven. Zonde van je geld? Ja. Maar doorploeteren met dit materiaal na dit jaar is alleen verdere kapitaal vernietiging op grotere schaal.
3. Berghuis is weg deze winter. Dat geld heel gericht in 1 speler investeren. Op Berghuis zn plek of spits. Ik ben nog steeds voor komst Daramy, al zal daar meer dan 8m voor nodig zijn.
4. Jorgenson krijg je misschien nog 1.8M voor na dit seizoen. Doen.
5. Spajic is leuk maar geen 7M waard denk ik. Die gaan we dus niet kunnen vast leggen vrees ik. Geertruida moet hier aan de bak komen.
6. Als Haps Oranje in gaat moet je serieus aan een verkoop gaan denken. Die zal rond de 10M kunnen opbrengen met wat geluk. Malacia lb.
7. Ik weet t niet met Kokcu. Zou er niet rouwig om zijn als die voor 18-20M verkast. Dan heb je inderdaad drie goede spelers verkocht, maar dan moet je echt heel gericht 3 aankopen doen. Spits, Berghuis zn plekkie en als het kan een middenvelder die op diverse plekken aan de bak kan.
8. Antonucci met Jonk laten mee komen.
9. Op upside scouten. Geen Linssen en Diemers. Als je goed kan mee komen op subtop niveau is de kans groot dat je maar net kunt aanhaken op top niveau. Dat is gewoon zwak - je moet voot top talenten gaan. Veermannetjes. Kudus. Liever eentje daarvan dan drie keer middelmaat. De rest vul je creatief op andere wijzen op. Aankoop Veerman en twee gehuurde spelers is beter dan drie keer middelmaat.
10. Talent ontwikkeling en begeleiding intern analyseren en aanpakken. Er gaat iets goed mis. Balaannames, passing, schoten zijn allemaal ondermaats. Met een coach als Jonk kun je daar stappen maken.

 

+2/-0

Mooi gesproken Edrin81. Ik ben het op de meeste punten met je eens. Geertruida op zijn vertrouwde stek was gisteren ook een optie geweest ipv Botje. Had dus niet vastgelegd behoeven te worden

 

+1/-0

Hoop niet dat het zover komt dat Arnesen de beslissing moet nemen in tegrijpen, maar verlies je in Emmen wat helemaal niet gek is lijkt de koek toch wel op.

 

+1/-0

Als Feyenoord verliest zegt Dickie zelf wel good bye!

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

willem van Hanegem schreef op 30 oktober 2020 om 16:20:

Als Feyenoord verliest zegt Dickie zelf wel good bye!Denk het ook of 1 of 2 wedstrijden later, Arnesen en hij kunnen het dan wel goed met elkaar vinden ze zitten niet altijd op één lijn wat betreft de toekomst van Feyenoord.

 

+1/-0

Dat kan ook niet anders als je budget zo krap zit, want je wilt als TD dat er doorstroming naar het eerste plaatsvindt. Linksom of rechtsom moet dan niet uitmaken. Ik hoop niet dat Dick de brui eraan geeft en mocht hij dat doen, dan zakt hij bij mij door de mand.

 

+2/-0

Nee joh hij vindt deze job(nog) veel te leuk

 

+1/-0

De komende 3 Emmen, CSKA en Groningen zijn wel cruciaal voor het gevoel van Dick, hopelijk kunnen ze boel nog omkeren.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 30 oktober 2020 om 20:41:

open/sluit de onderstaande quote:

willem van Hanegem schreef op 30 oktober 2020 om 16:20:

Als Feyenoord verliest zegt Dickie zelf wel good bye!Denk het ook of 1 of 2 wedstrijden later, Arnesen en hij kunnen het dan wel goed met elkaar vinden ze zitten niet altijd op één lijn wat betreft de toekomst van Feyenoord.Wat is dat nu weer voor onzin? Arnesen zit er voor de lange termijn en Dickie moet punten halen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

hassel schreef op 31 oktober 2020 om 20:32:

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 30 oktober 2020 om 20:41:

open/sluit de onderstaande quote:

willem van Hanegem schreef op 30 oktober 2020 om 16:20:

Als Feyenoord verliest zegt Dickie zelf wel good bye!Denk het ook of 1 of 2 wedstrijden later, Arnesen en hij kunnen het dan wel goed met elkaar vinden ze zitten niet altijd op één lijn wat betreft de toekomst van Feyenoord.Wat is dat nu weer voor onzin? Arnesen zit er voor de lange termijn en Dickie moet punten halen.Ze hebben verschillende doelstellingen je kan met de groep van vorig jaar doorgaan of veel meer jeugd inpassen en dit beschouwen als tussenjaar.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 06 september 2020 om 01:53:

De voormalig voetballer kijkt soms met enige argwaan richting concurrent Ajax, waar de miljoenen rijkelijk vloeien.


Ajax wordt ook als voorbeeld gebruikt binnen Feyenoord. "Die club is niet voor niets zo ver. Dat hebben ze bereikt door goed en veel te investeren in hun eigen jeugd. En dan kun je op een dag in de halve finale van de Champions League staan. Vervolgens leidt het ene succes tot het andere. Spelers worden gewoon meer waard doordat ze op dat niveau kunnen zijn, voor het oog van de hele wereld. Als wij geen Europees voetbal spelen, komen we er nooit."Ajax als voorbeeld gebruiken doet bij velen vast pijn, maar het is wel de realiteit.

redelijk constant op Europees niveau spelen (en soms ver komen) heeft een aantal grote voordelen.

1. de spelers worden beter, zelfs als ze verliezen in strijd. maar Europees is en blijft de beste leerschool.
2. spelers spelen zich makkelijker in de kijker waardoor ze voor vele miljoenen extra verkocht kunnen worden, wat dus weer veel geld oplevert.
3. Europese gelden zijn een stukje meer dan landelijke gelden. hierdoor heeft Ajax een beter budget (ik geloof dit jaar ajax meer dan 100? miljoen, en Feyenoord 65? zo iets).

en als je dit soort inkomen en budget hebt, moet je ook veel in de jeugd steken, ik heb ergens gelezen dat ajax bijna 3x zoveel investeren in de jeugd dan Feyenoord (dat kunnen ze ook makkelijk gezien hun inkomsten)

Ik denk dat Feyenoord al een aantal jaren stil staat op een kruispunt en geen beslissing (durft) te nemen. Gaan we investeren in het eerste of in de jeugd. dit moet geen keuze zijn, de jeugd natuurlijk, dan maar een aantal jaar bovenkant middenmoot in de eredivisie. Dan krijg je een sterke jeugd, genereer je meer inkomsten en kan je ook weer dure spelers voor het eerste kopen. En dus WEL 9 miljoen voor een speler kunnen neertellen

 

+2/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 56 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 52 53 54 55 56

Feyenoord Forum » Home of History » Frank Arnesen (TD)