Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord Forum » Andere competities » PSV

Deze normale topic is open en bestaat uit 21 pagina's: 1 2 3 4 ... 17 18 19 20 21

PSV strikt ervaren Earnest Stewart (53) als technisch directeur

Stewart zou afgelopen maanden gepolst zijn door de KNVB én door Feyenoord, maar beide afgewezen omdat hij in de VS wilde blijven richting het WK in 2026.

Ik ben écht benieuwd wat hem ertoe heeft doen besloten om wél naar Eindhoven te gaan.

Zeker omdat (en dat lezen we nergens nu) de positie van TD in Eindhoven geen gemakkelijke is. Dat is afgelopen maanden wel gebleken.

Er zit een Algemeen Directeur die zijn sporen heeft verdiend als technische man en (denk ik) zich graag tegen het technische beleid aan bemoeit. Een Algemeen Directeur ook die 'zijn' organisatie niet uit de wind houdt, en onder druk van de RvC bereid is mensen te slachtofferen.

En daarmee heb je dus een RvC die op afstand zou moeten controleren, maar zodanig veel belangen heeft (lees; financiele investeringen) dat ze actief met dagelijks beleid bezig zijn. De verkopen van Gakpo en Madueke zijn onder druk van de RvC tot stand gekomen. Natuurlijk omdat de club er financieel minder florisant voorstond dan gedacht werd, en het is aan de RvC om daarop in te grijpen. Maar ik krijg de indruk dat een van der Wallen er zodanig bovenop zit dat het werk van de directie er niet gemakkelijker op wordt.

 

+1/-0

Misschien dat er juist weer wat financiële mogelijkheden zijn ontstaan bij PSV na de verkoop van bijna 100 miljoen euro aan spelers. Het blijft historisch gezien een club met kapitaalkrachtige sponsors. Als ze die Sangaré (die ik eerlijk gezegd voetballend behoorlijk matig vind) van de zomer ook verkopen hebben ze nog eens bijna 40 miljoen erbij om te besteden. Wij weten inmiddels dat je best aardige zaken kan doen met zo'n bedrag, zeker in combinatie met een kundige scouting en TD.

Verder blijft het daar bestuurlijk een wespennest, maar bij ons is het ook niet veel beter met een Sjaak Troost, Toon Bodegom die zich samen met Dennis te Kloese tegen het voetballende gedeelte aan bemoeien (laat staan de situatie bij Ajax).

 

+1/-0

Geld maakt gemakzuchtig.

Als dergelijke budgetten beschikbaar, moet je heel sterk in je schoenen staan om niet te kijken op een miljoen méér of minder. Ajax' transferbeleid afgelopen zomer is daar een goed voorbeeld van. Een goede structuur/organisatie met capabele scouts en directie helpt daartegen, maar ik moet nog maar zien dat die er is in Eindhoven óf dat Stewart dit in korte tijd op poten kan zetten.

Wat op dat vlak het grote verschil is tussen Feyenoord en PSV/Ajax op dit moment, is de 'richting van het momentum'. Feyenoord zit in een positieve flow. Dan kunnen we niet zeggen van PSV en Ajax. Ik denk dat als je in de situatie zit waarin Feyenoord nu zit, het een stuk minder problematisch is dat commissarissen 'meekijken'. En je wijst ze gemakkelijker de deur.

Te Kloese kan een houding aannemen van: 'Wil je meekijken? -Prima joh, dan doe je dat toch? Ik heb niks te verbergen'. Of andersom: 'Heb jij niet iets beters te doen dan je met mijn werk te bemoeien? Daar is geen enkele reden voor.'

Bij Ajax en PSV is dat op dit moment wel moeilijker.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 21 pagina's: 1 2 3 4 ... 17 18 19 20 21

Feyenoord Forum » Andere competities » PSV