Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord Forum » Andere competities » PSV

Deze normale topic is open en bestaat uit 38 pagina's: 1 2 3 4 ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... 34 35 36 37 38

PSV strikt ervaren Earnest Stewart (53) als technisch directeur

Stewart zou afgelopen maanden gepolst zijn door de KNVB én door Feyenoord, maar beide afgewezen omdat hij in de VS wilde blijven richting het WK in 2026.

Ik ben écht benieuwd wat hem ertoe heeft doen besloten om wél naar Eindhoven te gaan.

Zeker omdat (en dat lezen we nergens nu) de positie van TD in Eindhoven geen gemakkelijke is. Dat is afgelopen maanden wel gebleken.

Er zit een Algemeen Directeur die zijn sporen heeft verdiend als technische man en (denk ik) zich graag tegen het technische beleid aan bemoeit. Een Algemeen Directeur ook die 'zijn' organisatie niet uit de wind houdt, en onder druk van de RvC bereid is mensen te slachtofferen.

En daarmee heb je dus een RvC die op afstand zou moeten controleren, maar zodanig veel belangen heeft (lees; financiele investeringen) dat ze actief met dagelijks beleid bezig zijn. De verkopen van Gakpo en Madueke zijn onder druk van de RvC tot stand gekomen. Natuurlijk omdat de club er financieel minder florisant voorstond dan gedacht werd, en het is aan de RvC om daarop in te grijpen. Maar ik krijg de indruk dat een van der Wallen er zodanig bovenop zit dat het werk van de directie er niet gemakkelijker op wordt.

 

+1/-0

Misschien dat er juist weer wat financiële mogelijkheden zijn ontstaan bij PSV na de verkoop van bijna 100 miljoen euro aan spelers. Het blijft historisch gezien een club met kapitaalkrachtige sponsors. Als ze die Sangaré (die ik eerlijk gezegd voetballend behoorlijk matig vind) van de zomer ook verkopen hebben ze nog eens bijna 40 miljoen erbij om te besteden. Wij weten inmiddels dat je best aardige zaken kan doen met zo'n bedrag, zeker in combinatie met een kundige scouting en TD.

Verder blijft het daar bestuurlijk een wespennest, maar bij ons is het ook niet veel beter met een Sjaak Troost, Toon Bodegom die zich samen met Dennis te Kloese tegen het voetballende gedeelte aan bemoeien (laat staan de situatie bij Ajax).

 

+1/-0

Geld maakt gemakzuchtig.

Als dergelijke budgetten beschikbaar, moet je heel sterk in je schoenen staan om niet te kijken op een miljoen méér of minder. Ajax' transferbeleid afgelopen zomer is daar een goed voorbeeld van. Een goede structuur/organisatie met capabele scouts en directie helpt daartegen, maar ik moet nog maar zien dat die er is in Eindhoven óf dat Stewart dit in korte tijd op poten kan zetten.

Wat op dat vlak het grote verschil is tussen Feyenoord en PSV/Ajax op dit moment, is de 'richting van het momentum'. Feyenoord zit in een positieve flow. Dan kunnen we niet zeggen van PSV en Ajax. Ik denk dat als je in de situatie zit waarin Feyenoord nu zit, het een stuk minder problematisch is dat commissarissen 'meekijken'. En je wijst ze gemakkelijker de deur.

Te Kloese kan een houding aannemen van: 'Wil je meekijken? -Prima joh, dan doe je dat toch? Ik heb niks te verbergen'. Of andersom: 'Heb jij niet iets beters te doen dan je met mijn werk te bemoeien? Daar is geen enkele reden voor.'

Bij Ajax en PSV is dat op dit moment wel moeilijker.

 

+1/-0

Ai 3-0 al oorwassing in Europa.

 

+1/-0

Nou ja die Brabanders zijn toch al bezig met Carnaval haha..

 

+1/-0

En dan zondag naar Utrecht. Puntverlies ligt op de loer...

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

MIddenveldert schreef op 17 februari 2023 om 11:07:

En dan zondag naar Utrecht. Puntverlies ligt op de loer...Edit: 2-2 !

Dit bericht is gewijzigd op 19 februari 2023, 16:46:06.

 

+1/-0

Fijn dat PSV daar ook punten laat liggen, al kwam Utrecht nog goed weg in de laatste minuten.

 

+1/-0

Toon Gebrands en PSV zijn niet in goed overleg uit elkaar gegaan, maar de toenmalig algemeen directeur is gewoon de laan uit gestuurd. Gerbrands stemde in met de invoering van de NL League en daar waren ze in Eindhoven niet helemaal tevreden mee. Naar buiten toe werd echter heel iets anders gecommuniceerd.

PSV voelde zich verkeerd voorgelicht door Gerbrands en dat heeft hem de kop gekost. "Gebrands was voor de invoering van de NL League", aldus Valentijn Driessen in Kick-off van De Telegraaf. "Dat kreeg Robert van der Wallen, de huidige voorzitter van de RvC van PSV, te horen, waarna hij werd bijgepraat door onder meer Toon van Bodegom namens Feyenoord en Leen Meijaard van Ajax. Dat duo vertelde Van der Wallen dat de invoering van de NL League een heel slecht besluit voor PSV zou zijn."

In februari 2022 was het verhaal over het vertrek van de algemeen directeur heel anders, want toen zei Gerbrands nog 'met gepaste trots' plaats te maken voor Marcel Brands, die eerder al technisch directeur van PSV was. Het contract van Gerbrands liep nog tot medio 2025. Beide partijen zijn echter anders uit elkaar gegaan dan gecommuniceerd is. Sinds 1 september 2022 is Gerbrands voor onbepaalde tijd extern adviseur bij NAC Breda.

Onrust bij PSV
Sinds het vertrek van Gerbrands bij PSV is het op verschillende vlakken in ieder geval niet beter geworden. De club staat op het moment teleurstellend derde en is Feyenoord uit het oog geraakt. Eerder dit seizoen werd ook al technisch directeur John de Jong ontslagen en dat tekent wel de onrust binnen de club. Voor hem is per 1 maart Earnest Stewart als opvolger gepresenteerd.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 26 maart 2023, 15:08:21.

 

+1/-0

7000 supporters bij Spakenburg heb het gevoel dat het een historische avond wordt voor het amateurvoetbal. Is gewoon een goed team die veel goals kunnen maken en psv is behoorlijk labiel.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 04 april 2023 om 15:38:

7000 supporters bij Spakenburg heb het gevoel dat het een historische avond wordt voor het amateurvoetbal. Is gewoon een goed team die veel goals kunnen maken en psv is behoorlijk labiel.De randvoorwaarden zijn aanwezig om tot een gigantische stunt te komen. Maar ik denk dat de niveau-verschillen op het veld simpelweg te groot zijn. Ik acht de kans dat Spakenburg de finale haalt echt heel klein.

In tegenstelling tot Ajax denk ik dat PSV wel in staat is de restant van het seizoen te benaderen als 'louter finales', en iedere wedstrijd voor een resultaat te knokken. Dat zal vanavond nodig zijn, als ze Spakenburg onderschatten verdienen ze die bekerfinale ook niet.

 

+1/-0

Zou wat zijn zeg als die palingsekteleden de finale halen. En dat voet bij stuk houden bij de fatwa van de de lokale zwartekousenkerk om niet op zondag te spelen. Feyenoord ( daar ga ik gemakshalve maar even van uit) en de KNVB houden ook voet bij stuk en de KNVB verklaart Feyenoord als bekerwinnaar……

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

VakkieK schreef op 04 april 2023 om 17:30:

Zou wat zijn zeg als die palingsekteleden de finale halen. En dat voet bij stuk houden bij de fatwa van de de lokale zwartekousenkerk om niet op zondag te spelen. Feyenoord ( daar ga ik gemakshalve maar even van uit) en de KNVB houden ook voet bij stuk en de KNVB verklaart Feyenoord als bekerwinnaar……Wordt het Zaterdag.

’KNVB kan Spakenburg bij finaleplek niet dwingen op zondag te spelen’
Volgens Henk van der Pol kan Spakenburg dus niet worden gedwongen door de KNVB om op zondag te spelen. Iets wat uit geloofsovertuigingen niet gebeurt. Het huidig bestuurslid Voetbalzaken van de BAV was betrokken bij het opstellen van het document. „Er staat heel duidelijk in dat clubs die worden genoemd in het convenant nooit op zondag hoeven te voetballen. In deze casus gaat het convenant boven het reglement van het bekertoernooi.”

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 04 april 2023 om 18:16:

open/sluit de onderstaande quote:

VakkieK schreef op 04 april 2023 om 17:30:

Zou wat zijn zeg als die palingsekteleden de finale halen. En dat voet bij stuk houden bij de fatwa van de de lokale zwartekousenkerk om niet op zondag te spelen. Feyenoord ( daar ga ik gemakshalve maar even van uit) en de KNVB houden ook voet bij stuk en de KNVB verklaart Feyenoord als bekerwinnaar……Wordt het Zaterdag.

’KNVB kan Spakenburg bij finaleplek niet dwingen op zondag te spelen’
Volgens Henk van der Pol kan Spakenburg dus niet worden gedwongen door de KNVB om op zondag te spelen. Iets wat uit geloofsovertuigingen niet gebeurt. Het huidig bestuurslid Voetbalzaken van de BAV was betrokken bij het opstellen van het document. „Er staat heel duidelijk in dat clubs die worden genoemd in het convenant nooit op zondag hoeven te voetballen. In deze casus gaat het convenant boven het reglement van het bekertoernooi.”Lol. Moet je nadat je donderdag Europees gespeeld hebt zaterdag al aantreden doordat de knvb buigt voor orthodox christelijk fundamentalisme. Dan zou Feyenoord moeten zeggen als je al kampioen bent of bijna kampioen, steek die dennenappel maar in je orthodoxe christelijke reet.

 

+1/-0

Ja zonsondergang!

 

+1/-0

Net 20 minuten bezig en de wanhoop straalt al weer van Simons gezicht haha.

 

+1/-0

‘De zonweringsmonteur weert zich kranig’ zegt de commentator van ESPN :B

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

VakkieK schreef op 04 april 2023 om 20:42:

‘De zonweringsmonteur weert zich kranig’ zegt de commentator van ESPN :B1 vd gasten heeft vanmiddag nog een vloertje gelegd. :D

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 04 april 2023 om 20:44:

open/sluit de onderstaande quote:

VakkieK schreef op 04 april 2023 om 20:42:

‘De zonweringsmonteur weert zich kranig’ zegt de commentator van ESPN :B1 vd gasten heeft vanmiddag nog een vloertje gelegd. :D:D Mooi hè

 

+1/-0

0-1 maar komt goed 2e helft!

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 38 pagina's: 1 2 3 4 ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... 34 35 36 37 38

Feyenoord Forum » Andere competities » PSV