Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenFeyenoord wint in Deventer en stelt kampioensfeest nog even uit


Tijdstip
25 april 2024
Stadion
De Adelaarshorst
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
-


Feyenoord wint in Deventer en stelt kampioensfeest nog even uit; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Feyenoord wint in Deventer en stelt kampioensfeest nog even uit

Feyenoord heeft vanavond hetzelfde gedaan als PSV en daardoor het feest in Eindhoven met nog minstens een ruime week uitgesteld. In Deventer eindigde een nagenoeg gelijkopgaande wedstrijd in een 1-3 overwinning voor Feyenoord. De ploeg van Arne Slot kwam na vijfentwintig minuten op 0-1 dankzij een eigen doelpunt van keeper Jeffrey de Lange. Acht minuten later mocht Feyenoord weer juichen nadat Luka Ivanusec de voorsprong had verdubbeld. Op slag van rust kwam Go Ahead Eagles nog terug tot 1-2 via Oliver Edvardsen. Na rust, met nog twintig minuten te spelen maakte Ueda, die vandaag in de basis mocht beginnen, de beslissende 1-3.

Feyenoord is dankzij de overwinning van vanavond op Go Ahead Eagles definitief zeker van Champions League-voetbal volgend seizoen. Met nog drie wedstrijden te gaan en een voorsprong van twaalf punten op FC Twente is Feyenoord niet meer te achterhalen.

Nadat eerder vanavond PSV een recordoverwinning boekte op sc Heerenveen, door in Friesland met liefst 0-8 te winnen, is het verschil op de ranglijst nog altijd negen punten. PSV heeft echter een doelsaldo van +30 ten opzichte van Feyenoord en dus mogen de Eindhovenaren zich na vanavond officieus kampioen noemen. Als Feyenoord volgende week om 20:00 uur aftrapt weet het op dat moment al of ze dat gaan doen als onttroond kampioen of dat PSV heeft verloren van stadsgenoot Sparta. Die wedstrijd wordt in Eindhoven al om kwart over twaalf afgetrapt.


Justin Bijlow: "Zware weken achter de rug, blij dat ik terug ben"; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Justin Bijlow: "Zware weken achter de rug, blij dat ik terug ben"

"Ik denk dat Go Ahead Eagles-uit, zeker tijdens een avondwedstrijd, altijd een lastige pot kan zijn. Gelukkig pakte ik de penalty, konden we de 1-3 voorsprong behouden en konden we de wedstrijd vervolgens gewoon uitspelen. Dat deden we gelukkig. Ik moest even strekken, na twaalf weken geen wedstrijd. Veel lange ballen op het eind, da's wel weer even wennen maar verder voel ik me top weer!"

4 februari AZ. Wat gebeurde er sindsdien? "Dat was 5 februari. Dat was echt een zware mentale klap voor mij, als ik heel eerlijk ben. Dat zagen jullie ook wel, denk ik. De eerste weken waren echt heel moeilijk, ik zat in een brace, ik mocht niks. Dat was echt geen leuke tijd. Maar gelukkig heb ik een geweldige familie, een vriendin, een kindje. En zeker bij Feyenoord hebben ze me er echt doorheen gesleept en dus vanaf dat moment gewoon knallen en zorgen dat je zo snel en zo goed mogelijk terugkomt."

Sinds wanneer wist de doelman dat hij vandaag in de basis mocht starten? "Ik wist sinds gisteren of eergisteren dat ik vandaag zou keepen. Ik hoop dat ik de komende vier wedstrijden mag keepen en dat die voldoende zijn om opgeroepen te worden voor het EK. Natuurlijk ben ik ziek van de tegengoal, een clean sheet is fijner, maar het gaat mij altijd om winnen. Natuurlijk win ik liever met 1-0 dan met 3-1, winnen is winnen. Ik kijk altijd alles terug met onze keeperstrainer en dat zullen we ook met deze wedstrijd doen. Gelukkig ben ik er weer!"


Arne Slot: "Blij met wat ik vandaag gezien heb" ; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Arne Slot: "Blij met wat ik vandaag gezien heb"

Ook Arne Slot verscheen na afloop van de met 1-3 gewonnen wedstrijd tegen Go Ahead Eagles voor de camera's van ESPN: "Ja, het is maar net hoe je het wil bekijken. Wat we vandaag hebben laten zien laten we het hele jaar al zien. Ik ben wel blij met wat ik vandaag gezien heb. Het seizoen lijkt, als je kijkt naar de ranglijst, over. En dan was het de vraag wat je vandaag, na de gewonnen bekerfinale, zou laten zien. We hebben de eerste helft wat momenten weggegeven dat Go Ahead Eagles dreigend werd maar in de tweede helft hebben we heel dominant gespeeld. Wel hadden we wel heel erg veel kansen nodig om te scoren. Dat heeft ons vandaag niet opgebroken maar er waren wedstrijden dit seizoen waar dit wel zo was. Daarom staan we ook, wederom, terecht negen punten achter op PSV."

Over Ueda: "Ja, ik vond dat hij vandaag zijn rol goed invulde. Hij hield niet altijd de bal bij zich maar we hadden hem met de opdracht het veld ingestuurd om als aanspeelpunt te fungeren. Op trainingen is het vaak echt ongelofelijk hoe hij kan afwerken. Vandaag waren zijn schoten minder krachtig als we van hem gewend zijn. Maar ik ben wel heel blij dat hij vandaag het net wist te vinden, ja."

Over de teamprestatie van vandaag in een gewonnen wedstrijd na de bekerfinale en bijbehorende festiviteiten: "Heel het elftal heeft het uitstekend gedaan. De jongens die er vandaag uitgingen verdienden het ook niet om eruit te gaan. Of dat nu Bart Nieuwkoop is of Timon Wellenreuther. Maar het is niet zo dat Justin Bijlow of Trauner qua niveau daar heel veel onder zitten. Dat zijn ook gewoon basisspelers en dat hebben ze vandaag ook weer aangetoond. Want niet alleen Trauner, ook naast Trauner stond een speler die een ijzersterke indruk achterliet vandaag!"

Of Liverpool al rond is? "Ik zou het een geweldige kans vinden om bij Liverpool aan de slag te gaan. Maar de clubs zijn in onderhandeling en daarvan ben ik in afwachting. Dat was ik voor de wedstrijd en nu twee uur later nog steeds. Als de clubs overeenstemming bereiken zullen we onze vervolggesprekken gaan volgen. Voor nu wachten we respectvol af tot de clubs een akkoord vinden. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit goed komt, ik vermoed dat ze het mij ook wel een beetje gunnen hier. Desalniettemin moet de deal ook gewoon goed zijn voor Feyenoord natuurlijk."


Gernot Trauner: "Zolang het niet rond is hopen we dat de trainer blijft"; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Gernot Trauner: "Zolang het niet rond is hopen we dat de trainer blijft"

Naast Peter Bosz en Justin Bijlow verscheen ook Gernot Trauner voor de camera's van ESPN: "Het was fijn weer terug in het team te zijn vanaf het begin. Fijn om ook voor het EK begint nog wat wedstrijden mee te maken. Het was goed dat we gewonnen hebben. Het was een best lastige en intense wedstrijd maar we scoorden op het juiste moment en zijn dus blij met het resultaat. Natuurlijk waardeer ik dat ik vandaag in de basis mocht beginnen maar volgens mij dwing ik dat zelf ook af op de trainingen. Het was goed om weer minuten te maken, ik ben altijd blij om het team te kunnen helpen en ik ben ook blij met het resultaat vandaag. Door vandaag weer zeventig minuten te maken krijg ik weer wedstrijdritme en groei ik terug naar mijn oude vorm."

Over de interesse van Liverpool in trainer Arne Slot: "Natuurlijk hopen wij allemaal dat onze trainer hier blijft. Maar als het gebeurt, ben ik vooral heel blij voor hem. We waarderen wat hij voor ons gedaan heeft en hoe hij het team gevormd heeft. Het is nog niet zeker, we hopen echt dat hij blijft. Maar ik denk dat niemand het hem kwalijk kan nemen als hij ja zegt tegen Liverpool. Het blijft ten slotte toch Liverpool."


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 1-3 (1-2)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Onbekend ('25)
Goal
0-2 Luka Ivanušec ('33)
Goal
1-2 Edvardsen ('45)
Goal
1-3 Ayase Ueda ('69)
Scheidsrechter
Erwin Blank
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten: -


Opstelling Feyenoord

Luka IvanušecAyase UedaYankuba Minteh


Antoni MilamboQuinten TimberRamiz Zerrouki


Dávid HanckoGernot TraunerThomas BeelenLutsharel Geertruida


Justin Bijlow

Wissels:

'46 Calvin Stengs voor Antoni Milambo
'73 Bart Nieuwkoop voor Gernot Trauner
'73 Thomas van den Belt voor Yankuba Minteh
'78 Ondřej Lingr voor Ayase Ueda
'84 Alireza Jahanbakhsh voor Luka Ivanušec


Opstelling Go Ahead Eagles

EdvardsenBaetenAdekanye


RommensWillumsonLinthorst


Kuipers (C)KramerNauberDeijl


De Lange

Wissels:

'46 Llansana voor Rommens
'68 V. Edvardsen voor Baeten
'69 Breum voor Edvardsen
'85 Stokkers voor Nauber
'85 Tengstedt voor Adekanye


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 6 1-3 (0-1)
 6 1-3 (0-1)
 6 1-3 (0-1)
 6 1-3 (0-1)
 6 1-3 (0-1)
 6 1-3 (0-1)
 6 1-3 (0-1)
 5 1-3 (1-1)
 5 1-4 (1-2)
10  5 1-3 (1-1)
11  5 1-3 (1-1)
12  4 1-2 (0-1)
13  4 1-2 (0-1)
14  4 0-3 (0-2)
15  4 1-2 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.92. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Luka Ivanušec (10 -> 5,0)
2. Thomas Beelen (8 -> 4,0)
3. Ayase Ueda (5 -> 3,0)
4. Dávid Hancko (4 -> 1,5)
4. Quinten Timber (4 -> 1,5)
6. Justin Bijlow (3 -> 0,0)
7. Gernot Trauner (1 -> 0,0)
8. Niemand (0 -> 0,0)
8. Mike Kleijn (0 -> 0,0)
8. Gjivaj Zechiël (0 -> 0,0)
8. Leo Sauer (0 -> 0,0)
8. Sem Valk (0 -> 0,0)
8. Tein Troost (0 -> 0,0)
8. Santiago Gimenez (0 -> 0,0)
8. Neraysho Kasanwirjo (0 -> 0,0)
8. Antoni Milambo (0 -> 0,0)
8. Ramon Hendriks (0 -> 0,0)
8. Kostas Lamprou (0 -> 0,0)
8. Patrik Wålemark (0 -> 0,0)
8. Timon Wellenreuther (0 -> 0,0)
8. Mats Wieffer (0 -> 0,0)
8. Yankuba Minteh (0 -> 0,0)
8. Marcos López (0 -> 0,0)
8. Igor Paixão (0 -> 0,0)
8. Javairo Dilrosun (0 -> 0,0)
8. Calvin Stengs (0 -> 0,0)
8. Alireza Jahanbakhsh (0 -> 0,0)
8. Ramiz Zerrouki (0 -> 0,0)
8. Quilindschy Hartman (0 -> 0,0)
8. Lutsharel Geertruida (0 -> 0,0)
8. Thomas van den Belt (0 -> 0,0)
8. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
8. Jacob Rasmussen (0 -> 0,0)
8. Danilo (0 -> 0,0)
8. Sebastian Szymański (0 -> 0,0)
8. Cole Bassett (0 -> 0,0)
8. Ofir Marciano (0 -> 0,0)
8. Mohamed Taabouni (0 -> 0,0)
8. Denzel Hall (0 -> 0,0)
8. Lennard Hartjes (0 -> 0,0)
8. Devin Remie (0 -> 0,0)
8. Ezequiel Bullaude (0 -> 0,0)
8. Marcus Pedersen (0 -> 0,0)
8. Fredrik Aursnes (0 -> 0,0)
8. Orkun Kökcü (0 -> 0,0)
8. Oussama Idrissi (0 -> 0,0)
8. Jens Toornstra (0 -> 0,0)
8. Thijs Jansen (0 -> 0,0)
8. Mimeirhel Benita (0 -> 0,0)
8. Karim Dermane (0 -> 0,0)
8. Noah Naujoks (0 -> 0,0)
8. Fredrik Bjørkan (0 -> 0,0)
8. Ondřej Lingr (0 -> 0,0)
8. Mikki Van Sas (0 -> 0,0)
8. Mannou Berger (0 -> 0,0)
8. Givairo Read (0 -> 0,0)
8. Jaden Slory (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.