Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenGehavend Feyenoord knokt zich naar gelijkspel tegen AS Roma


Tijdstip
15 februari 2024
Stadion
De Kuip
Gelegenheid
Europa League
Televisiezender
Veronica


Gehavend Feyenoord knokt zich naar gelijkspel tegen AS Roma; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Gehavend Feyenoord knokt zich naar gelijkspel tegen AS Roma

Feyenoord heeft de heenwedstrijd in de tussenronde van de Europa League gelijkgespeeld tegen AS Roma. In De Kuip eindigde het duel in 1-1. Igor Paixão opende vlak voor rust de score.

De wedstrijd begon zoals verwacht erg fel van beide kanten. De twee clubs hebben in korte tijd samen heel wat historie opgedaan in Europa. Na tien minuten diende zich de eerste grote kans van het duel aan. Roma was tot twee keer dicht bij een treffer via Lorenzo Pellegrini, maar goed ingrijpen van Timon Wellenreuther en daarna David Hancko op de doellijn voorkwamen de 0-1 al ging later ook nog de vlag omhoog wegens buitenspel.

Feyenoord meldde zich tien minuten later voor het eerst gevaarlijk voor het doel van Roma. Paixão dribbelde gevaarlijk de zestien binnen, maar schoof de bal net voorlangs. Vanaf dat moment lag het momentum bij de Rotterdammers, met een aantal kleinere kansen als gevolg. Toch was het Roma dat kort voor rust dicht bij de openingstreffer was. Een afstandsknal van Leandro Paredes spatte uiteen op de lat nadat Wellenreuther er nog aan zat. Daarna waren het de Romeinen die een paar kansen kregen die niet tot een goal leidde.

De eerste helft kreeg nog wel een doelpunt. In blessuretijd ontplofte De Kuip, want Paixão bezorgde Feyenoord alsnog de 1-0 door knap raak te koppen. Zo gingen de Rotterdammers, onder begeleiding van een uitzinnig legioen, met een voorsprong de kleedkamer in.

Gimenez was niet fit genoeg om te starten, maar mocht zich wel opmaken voor een halfuur. Hij kwam samen met Ondrej Lingr ruim een kwartier na rust binnen de lijnen. Ueda en Minteh kwamen voor hen naar de kant.

Kort daarna ging het wel mis voor Feyenoord. Het zag Roma namelijk op gelijke hoogte komen door een kopbal van Lukaku. Daarna kwamen de clubs lang niet tot hele grote kansen en leken ze allebei genoeg te nemen met een gelijkspel, maar in het slot kwam Feyenoord nog naar voren. Gimenez loste eerst nog een hard schot, maar dat was geen probleem voor Roma-doelman Mile Svilar. In blessuretijd raakten de Rotterdammers zelfs nog de paal. Luka Ivanusec schoot de bal verraderlijk in de korte hoek, maar het leverde dus geen goal op. Het bleef bij 1-1.


Arne Slot: 'Kan leven met een gelijkspel, maar ik vind het geen lekker resultaat'

In gesprek met ESPN kreeg Arne Slot de vraag of een gelijkspel voor Feyenoord het maximaal haalbare was. "Gezien het wedstrijdbeeld kon ik wel leven met een gelijkspel, maar ik vind het geen lekker resultaat", aldus Slot. "Als je een beetje geluk zou hebben, had je misschien kunnen winnen. Maar met alles wat er gebeurd is tijdens de wedstrijd, kon ik wel leven met een gelijkspel."

Vooral aan het begin van de wedstrijd kende Feyenoord veel problemen met het spel van AS Roma. "We hadden onze spelers heel goed voorbereid wat ze konden verwachten. We hebben vier wedstrijden gezien en daarin zetten ze vier keer op een identieke manier druk. En dan doen ze dat tegen ons opeens 180 graden anders", zo gaf hij aan. "We moesten de spelers duidelijk maken hoe ze met die manier van druk zetten om moesten gaan. Toen dat duidelijk was, lukte het ons ook een aantal keer geweldig om iemand vrij te spelen. Dat is onze manier om tot kansen te komen en dat hebben ze geweldig gedaan."

Slot was lovend over het spel van Thomas Beelen. "Hij doet het heel goed. En als spelers het heel goed doen, moeten ze soms dat gelukje hebben dat een andere speler die het ook goed doet geblesseerd raakt. Hij heeft een aantal kwaliteiten die hem als verdediger heel sterk maakt", zei hij daarover. "Hij heeft een goede fysiek, een heel goede snelheid en dan kom je in een ingespeeld elftal die weet hoe je moet voetballen. Dat helpt jonge jongens ook wel die in een team komen om goed te spelen."


Quilindschy Hartman: 'We zijn eerder teleurgesteld dan tevreden'

Quilindschy Hartman had na de wedstrijd tegen AS Roma een dubbel gevoel. "Aan de ene kant kan ik wel leven met een gelijkspel, maar als je met 1-0 de rust ingaat en in de tweede helft een stuk minder kansen tegenkrijgt is het toch zonde dat je 1-1 speelt", aldus Hartman in gesprek met ESPN. "We deden elkaar pijn op een moment waar je het misschien niet zou verwachten. Als je met 1-0 de rust ingaat, hoop je toch met een beter resultaat dan 1-1 weer terug naar de kleedkamer te gaan. We zijn daarom eerder teleurgesteld dan tevreden."

Uit een voorzet van Hartman volgde het doelpunt van Feyenoord. "Hier was ik wel naar op zoek. Voor het seizoen heb ik al aangegeven dat ik meer assists moet geven en nu heb ik er één meer dan vorig seizoen. Op zich is het een goede ontwikkeling, maar het kan nog steeds beter. Wel lekker dat het een keer goed valt", zo gaf hij aan. "Igor kan ook gewoon heel goed koppen. Hij heeft een goede timing."

Feyenoord had het vooral heel lastig met Paulo Dybala die zich steeds terug liet zakken. "Als je dan de hele tijd meegaat, kom je zover uit positie dat het onnatuurlijk voelt en het onlogisch voelt om door te gaan. Daardoor zou er ook meer ruimte komen op mijn positie voor de counter en dat doe je dan niet", zei hij daarover. "Het is dan zaak dat je goed communiceert, maar dat is heel lastig in een stadion met 50.000 mensen. De trainer heeft dat op een gegeven moment omgezet en toen ging het wel beter."


Thomas Beelen: 'Over de hele wedstrijd is het wel terecht'

In gesprek met ESPN was Thomas Beelen het eens met de opmerking dat het resultaat wel terecht was. "In de eerste helft hadden zij wel wat meer kansen dan wij. Vooral in de eerste twintig minuten hadden we het lastig", aldus Beelen. "Het voelt dan wel zuur omdat we in de tweede helft eigenlijk niets weggeven en er dan wel eentje tegenkrijgt. Maar over de hele wedstrijd is het wel terecht."

Gevraagd werd aan de verdediger waarom Feyenoord het zo lastig had in het begin. "Zij maakten goed gebruik van hun spits en daar hadden wij in het begin heel lastig mee", zo gaf hij aan. "Daarna gingen wij anders druk zetten en kregen we het meer onder controle, zodat we zelf ook aan voetballen toekwamen."

Ook kreeg Beelen de vraag hoe hij het had gedaan tegen Lukaku. "Samen met Dávid heb ik het wel oké gedaan over de hele wedstrijd gezien. In de eerste twintig minuten had ik het nog lastig en had hij een paar goede momenten. Daarna hadden we het als team redelijk onder controle, dus was het wel oké", zei hij daarover.


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 1-1 (1-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Igor Paixão ('46)
Goal
1-1 Lukaku ('66)
Scheidsrechter
Petrescu (Roe)
Toeschouwers
45.000 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
AS Roma: Diego Llorente ('47)
Kaart
Feyenoord: Calvin Stengs ('69)
Kaart
Feyenoord: Thomas Beelen ('14)
Kaart
Feyenoord: Yankuba Minteh ('35)
Kaart
AS Roma: Bove ('86)

Opstelling Feyenoord

Igor PaixãoAyase UedaYankuba Minteh


Ramiz ZerroukiCalvin StengsMats Wieffer


Quilindschy HartmanDávid HanckoThomas BeelenBart Nieuwkoop


Timon Wellenreuther

Wissels:

'62 Ondřej Lingr voor Yankuba Minteh
'71 Luka Ivanušec voor Calvin Stengs
'79 Antoni Milambo voor Igor Paixão


Opstelling AS Roma

ZalewskiLukakuDybala


PellegriniParedesBove


SpinazzolaDiego LlorenteManciniKarsdorp


Svilar

Wissels:

'63 El Shaarawy voor Zalewski
'80 Celik voor Karsdorp
'87 Cristante voor Bove


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 1-1 (0-1)
 5 1-1 (0-0)
 5 1-1 (0-0)
 4 2-2 (1-0)
 3 2-1 (1-0)
 3 2-1 (1-0)
 3 2-1 (1-0)
 3 3-1 (1-0)
 3 2-1 (1-0)
10  3 2-1 (1-0)
11  3 2-1 (1-0)
12  3 2-1 (1-0)
13  3 1-0 (1-0)
14  2 0-0 (0-0)
15  2 2-2 (1-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.17. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Thomas Beelen (27 -> 5,0)
2. Timon Wellenreuther (23 -> 4,0)
3. Mats Wieffer (16 -> 3,0)
4. Igor Paixão (10 -> 2,0)
5. Dávid Hancko (6 -> 1,0)
6. Ramiz Zerrouki (4 -> 0,0)
6. Quilindschy Hartman (4 -> 0,0)
8. Niemand (0 -> 0,0)
8. Mike Kleijn (0 -> 0,0)
8. Gjivaj Zechiël (0 -> 0,0)
8. Leo Sauer (0 -> 0,0)
8. Sem Valk (0 -> 0,0)
8. Tein Troost (0 -> 0,0)
8. Santiago Gimenez (0 -> 0,0)
8. Neraysho Kasanwirjo (0 -> 0,0)
8. Antoni Milambo (0 -> 0,0)
8. Ramon Hendriks (0 -> 0,0)
8. Kostas Lamprou (0 -> 0,0)
8. Patrik Wålemark (0 -> 0,0)
8. Yankuba Minteh (0 -> 0,0)
8. Gernot Trauner (0 -> 0,0)
8. Marcos López (0 -> 0,0)
8. Javairo Dilrosun (0 -> 0,0)
8. Calvin Stengs (0 -> 0,0)
8. Ayase Ueda (0 -> 0,0)
8. Quinten Timber (0 -> 0,0)
8. Alireza Jahanbakhsh (0 -> 0,0)
8. Lutsharel Geertruida (0 -> 0,0)
8. Thomas van den Belt (0 -> 0,0)
8. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
8. Justin Bijlow (0 -> 0,0)
8. Jacob Rasmussen (0 -> 0,0)
8. Danilo (0 -> 0,0)
8. Sebastian Szymański (0 -> 0,0)
8. Cole Bassett (0 -> 0,0)
8. Ofir Marciano (0 -> 0,0)
8. Mohamed Taabouni (0 -> 0,0)
8. Denzel Hall (0 -> 0,0)
8. Lennard Hartjes (0 -> 0,0)
8. Devin Remie (0 -> 0,0)
8. Ezequiel Bullaude (0 -> 0,0)
8. Marcus Pedersen (0 -> 0,0)
8. Fredrik Aursnes (0 -> 0,0)
8. Orkun Kökcü (0 -> 0,0)
8. Oussama Idrissi (0 -> 0,0)
8. Jens Toornstra (0 -> 0,0)
8. Thijs Jansen (0 -> 0,0)
8. Mimeirhel Benita (0 -> 0,0)
8. Karim Dermane (0 -> 0,0)
8. Noah Naujoks (0 -> 0,0)
8. Fredrik Bjørkan (0 -> 0,0)
8. Luka Ivanušec (0 -> 0,0)
8. Ondřej Lingr (0 -> 0,0)
8. Mikki Van Sas (0 -> 0,0)
8. Mannou Berger (0 -> 0,0)
8. Givairo Read (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden
Slot: "Het is niet zo dat je volgende week met drie of vier spelers erbij veel sterker bent
Waar slaat dat nou weer op, de vervangers deden het prima, maar om nu dit te zeggen, tuurlijk zijn ze sterker als Bijlow, Timber, Gimenez en Geertruida erbij zijn, wat een onzin Arne !!!
Prima gedaan Feyenoord en vooral Beelen, Hancko en Wieffer ... TOP !
+1/-0

 
5 maanden geleden
Het zal wel vloeken in de kerk zijn, maar ik zeg laat Wellenreuter lekker op doel staan. Wat een verademing die vent.
+1/-0