Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenFeyenoord mag nog dromen van de finale na 3-2 winst op Marseille


Tijdstip
28 april 2022
Stadion
De Kuip
Gelegenheid
Conference League
Televisiezender
Veronica


Feyenoord mag nog dromen van de finale na 3-2 winst op Marseille; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Feyenoord mag nog dromen van de finale na 3-2 winst op Marseille

Een inspirerende sfeeractie met de woorden ‘Never stop dreaming’ en een resultaat waarmee die boodschap wordt ondersteunt. In een volle Kuip heeft Feyenoord donderdagavond de hoop op een plek in de finale van de Conference League levend gehouden, door met 3-2 te winnen van tegenstander Olympique Marseille.

Feyenoord - dat aftrapte met Guus Til in de basis in plaats van Bryan Linssen - begon aanvallend aan de wedstrijd. Met een enorme drang naar voren wist het team van Slot al snel de eerste twee grote kansen te noteren. De eerste maal was het Dessers die dichtbij de 1-0 kwam met een vrije schietkans in de zestien; even later was het Senesi die net naast het Franse doel van keeper Mandanda kopte. Tegelijkertijd kreeg ook de eigen doelman geen rustige start van de wedstrijd. Ofir Marciano moest al na 8 minuten spelen in actie komen na een gevaarlijke uitbraak van de Fransen, waarbij de keeper een vroegtijdige achterstand wist te voorkomen. Zo ging het - met twee aanvallend spelende ploegen - gelijk op en was het wachten op het eerste doelpunt.

Het was uiteindelijk Feyenoord dat via Cyriel Dessers in de 18e minuut mocht tekenen voor de 1-0. Waar de spits zijn vizier aan het begin van de wedstrijd nog niet op scherp had, wist hij de bal nu wél tegen de touwen aan te krijgen. Een krappe twee minuten later viel de bal wéér goed voor de Rotterdammers. Ditmaal was het de inzet van Sinisterra op aangeven van Nelson waarmee Mandana werd geklopt. Zo gaf het scorebord al na twintig minuten spelen een 2-0 voorsprong aan voor de mannen in het rood en wit. Het aanvallende spel van Feyenoord bracht de ploeg twee goals, maar zorgde ook voor de nodige ruimte achterin waar Marseille van kon profiteren. Bamba Dieng was de eerste die door de Feyenoord-verdediging heen brak en Marseille terug in de wedstrijd schoot. Nog voor rust wisten de Fransen de score weer gelijk te trekken via Gerson, waarbij de defensie vooral lucht dekte. Zo eindigde de eerste helft in een van beide zijden sterk bevochten - en terechte - 2-2.

Dat Dessers zijn vizier weer op scherp had gekregen, bewees hij andermaal na rust. De gedreven huurling zette de Fransen aan de aftrap stevig onder druk, waardoor hij veertien seconden na het startsignaal kon profiteren van een slechte terugspeelbal en zijn ploeg - voor de tweede keer - naar een voorsprong schoot. Dit snelle doelpunt was ook het enige doelpunt van een beduidend minder enerverende, maar niet minder spannende tweede helft. Feyenoord heeft goede zaken gedaan door deze eerste van twee slagen te winnen en houdt zo alle hoop op een plek in Tirana levend.

Feyenoord speelt de return volgende week donderdag 5 mei om 21:00 uur in het Stade Vélodrome te Marseille.


[video] Dessers: 'Ik heb het gevoel dat er nog meer in zit'


Cyriel Dessers: 'Wat een avond'

In gesprek met ESPN was Cyriel Dessers erg blij met de zege tegen Olympique Marseille. "Wat een avond. De Kuip is sowieso al leuk, maar op zo'n Europese avond... Een halve finale en dan toch winnen, dat is heel bijzonder", aldus Dessers. "Voor mij persoonlijk komen die twee doelpunten er dan nog bij. Dat is tof."

Vooraf had de spits al verwacht dat het zo'n wedstrijd zou worden als het uiteindelijk daadwerkelijk was. "Het was een beetje een battle tussen twee trainers die een beetje een vergelijkbare stijl spelen", zo gaf hij aan. "Voor mijn gevoel deden we het in de eerste helft echt heel goed, maar lieten we ze terugkomen. In de tweede helft hadden we iets meer controle, maar aan het eind kwamen ze toch opzetten. Dat is de kwaliteit die ze hebben. Dat is bijna niet te stoppen. Maar dit biedt veel vertrouwen voor volgende week."

Feyenoord staat er na de heenwedstrijd uitstekend voor. "Hier had ik vooraf voor getekend", zei Dessers daarover. "Het is jammer dat die bal op het laatst er niet in gaat, maar laten we hopen dat ze iets meer risico gaan nemen en dat voor ons meer ruimte geeft om te counteren. Daar zijn we sterk in en dat hebben we vandaag ook laten zien."


[video] ‘Blij met het resultaat, maar we zijn nog nergens’ | Gernot Trauner na halve finale in De Kuip


Arne Slot: 'Aan het eind van de rit was het voor de mensen een geweldige wedstrijd om naar te kijken'

Arne Slot keek met een heel goed gevoel terug op de wedstrijd tegen Olympique Marseille. "Hoe wij gespeeld hebben, ze hebben mijn verwachtingen overtroffen", aldus Slot. "Als je zo verschrikkelijk veel kansen kan creëren tegen de nummer twee van Frankrijk, die niet bekend staat dat ze zo veel weggeven, dan is dat ontzettend goed geweest. Al hebben zij ook een paar behoorlijke kansen gehad."

Feyenoord had uiteindelijk vaker kunnen scoren. "Op 0-0 hadden wij twee goede kansen. Daarna krijgen zij twee goede kansen, maar wordt het 2-0. Wij krijgen de kans op 3-0, maar dan wordt het 2-2. Er waren constant veranderende situaties", zo gaf hij aan. "Je zou kunnen zeggen dat het jammer is dat we niet met grotere cijfers gewonnen hebben, maar er waren ook momenten dat het voor ons anders had kunnen lopen."

Uiteindelijk heerste er een zeer goed gevoel. "Aan het eind van de rit was het voor de mensen een geweldige wedstrijd om naar te kijken, zoals dat misschien al het hele seizoen voor ze is", zei hij daarover. "We zijn nu met een overwinning van het veld gestapt. Dat was uiteindelijk wel verdiend."


[video] 'We moesten diep gaan' | Guus Til genoot van de sfeer bij Feyenoord - Olympique Marseille


Tyrell Malacia: 'Volgende week moeten we overtuigend winnen en dan door naar de finale'

In gesprek met ESPN gaf Tyrell Malacia aan genoten te hebben van de wedstrijd tegen Olympique Marseille. "Het was een mooie avond. Ik ben blij dat we gewonnen hebben", aldus Malacia. "Qua spanning en zenuwen viel het wel mee. We hebben ons denk ik heel goed voorbereid. Het klopte allemaal."

De verdediger was het niet eens met de opmerking dat beide ploegen in de eerste helft een soort kamikaze voetbal speelden. "Zo beleefde ik het niet", zo gaf hij aan. "Wij hadden heel erg veel de bal en zij loerden heel erg op de counter. Dat gaf de trainer ook aan in de rust en daar hebben we goed op geanticipeerd."

Malacia wilde wel benadrukken dat het nog zeker niet gespeeld is. "We hebben nog niks. Volgende week is er weer een nieuwe wedstrijd", zei hij daarover. "We spelen daar, dus we moeten weer honderd procent scherp zijn. Dat zei ik na de eerste wedstrijd tegen Slavia ook al. Volgende week moeten we overtuigend winnen en dan door naar de finale."


[video] Arne Slot looft 'geweldige sfeer' in De Kuip tijdens Feyenoord - Olympique Marseille


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 3-2 (2-2)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Cyriel Dessers ('18)
Goal
2-0 Luis Sinisterra ('20)
Goal
2-1 Dieng ('28)
Goal
2-2 Gerson ('40)
Goal
3-2 Cyriel Dessers ('35)
Scheidsrechter
Oliver (Eng)
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Feyenoord: Tyrell Malacia ('37)
Kaart
Feyenoord: Lutsharel Geertruida ('79)
Kaart
Olympique de Marseille: Harit ('84)

Opstelling Feyenoord

Luis SinisterraCyriel DessersReiss Nelson


Orkun KökcüGuus TilFredrik Aursnes


Tyrell MalaciaMarcos SenesiGernot TraunerLutsharel Geertruida


Ofir Marciano

Wissels:

'65 Bryan Linssen voor Reiss Nelson
'82 Jorrit Hendrix voor Orkun Kökcü
'82 Alireza Jahanbakhsh voor Cyriel Dessers
'90 Marcus Pedersen voor Guus Til


Opstelling Olympique de Marseille

DiengPayetBakambu


GersonKamaraGuendouzi


PeresCaleta-CarSalibaRongier


Mandanda

Wissels:

'46 Gueye voor Bakambu
'69 Harit voor Caleta-Car
'85 Milik voor Dieng
'85 Lirola voor Rongier


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 3-2 (1-0)
 4 3-1 (1-1)
 4 3-1 (1-1)
 4 3-1 (1-1)
 4 3-1 (1-1)
 4 3-1 (1-1)
 3 2-1 (0-0)
 3 3-0 (2-0)
 3 2-1 (1-1)
10  3 2-1 (1-1)
11  3 2-1 (1-1)
12  3 2-0 (0-0)
13  3 2-1 (1-1)
14  3 2-1 (1-1)
15  3 2-1 (0-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 8.25. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Cyriel Dessers (43 -> 5,0)
2. Luis Sinisterra (15 -> 4,0)
3. Tyrell Malacia (10 -> 3,0)
4. Marcos Senesi (9 -> 2,0)
5. Orkun Kökcü (6 -> 1,0)
6. Gernot Trauner (5 -> 0,0)
7. Ofir Marciano (2 -> 0,0)
7. Fredrik Aursnes (2 -> 0,0)
7. Reiss Nelson (2 -> 0,0)
10. Guus Til (1 -> 0,0)
10. Lutsharel Geertruida (1 -> 0,0)
12. Niemand (0 -> 0,0)
12. Devin Remie (0 -> 0,0)
12. Tein Troost (0 -> 0,0)
12. Antoni Milambo (0 -> 0,0)
12. Lennard Hartjes (0 -> 0,0)
12. Mimeirhel Benita (0 -> 0,0)
12. Wouter Burger (0 -> 0,0)
12. Denzel Hall (0 -> 0,0)
12. Thijs Jansen (0 -> 0,0)
12. Marouan Azarkan (0 -> 0,0)
12. Jens Toornstra (0 -> 0,0)
12. Ramon Hendriks (0 -> 0,0)
12. Naoufal Bannis (0 -> 0,0)
12. João Carlos Teixeira (0 -> 0,0)
12. Francesco Antonucci (0 -> 0,0)
12. Aliou Baldé (0 -> 0,0)
12. Bryan Linssen (0 -> 0,0)
12. Alireza Jahanbakhsh (0 -> 0,0)
12. Mark Diemers (0 -> 0,0)
12. Ridgeciano Haps (0 -> 0,0)
12. Marcus Pedersen (0 -> 0,0)
12. Justin Bijlow (0 -> 0,0)
12. Mike Kleijn (0 -> 0,0)
12. Sem Valk (0 -> 0,0)
12. Patrik Wålemark (0 -> 0,0)
12. Jorrit Hendrix (0 -> 0,0)
12. Cole Bassett (0 -> 0,0)
12. Philippe Sandler (0 -> 0,0)
12. Valentin Cojocaru (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Geweldig eerste uur, maar jammer dat er niet meer gescoord is door Feyenoord.
Ook kon je zien dat Marseille aanvallend sterk is en verdedigend heel zwak.
Uitblinkers bij Feyenoord vond ik Senesi, Malacia, Kockcu, Sinisterra en natuurlijk Slot die het allemaal verzonnen heeft.
Dessers maakt er 2, maar maait ook verschrikkelijk over een bal heen, mist grote kansen, struikelt over zijn eigen benen en staat veel te vaak buitenspel. Hij wordt nu erg opgehemeld door zijn doelpunten, maar komt ook veel te kort, maar ..... bij het publiek dat niet zo kritisch is wordt hij op handen gedragen, en ... terecht voor nu.
+1/-0