Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenTeleurstellend gelijkspel Feyenoord tegen FC Groningen


Tijdstip
5 maart 2022
Stadion
De Kuip
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Teleurstellend gelijkspel Feyenoord tegen FC Groningen; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Teleurstellend gelijkspel Feyenoord tegen FC Groningen

Feyenoord is zaterdagavond niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel tegen FC Groningen. De Noorderlingen namen halverwege de eerste helft de leiding via De Leeuw en verdedigden deze voorsprong met man en macht. Twintig minuten voor tijd bracht Dessers de Rotterdammers langszij, maar verder kwam de ploeg van Arne Slot niet.

In de eerste helft kreeg Feyenoord de beste mogelijkheden om tot scoren te komen. De enige die dat echter voor elkaar kreeg was Michael de Leeuw, namens FC Groningen. Uit een snelle tegenaanval over de linkerkant werd de bal teruggelegd op De Leeuw, die hem in de verre hoek binnengleed. Zeker na deze openingstreffer ging FC Groningen zich nog meer toeleggen op verdedigen, wat het lastig maakte voor Feyenoord om ruimtes te vinden. Toch waren er een aantal kansen voor rust via onder meer Linssen en Sinisterra, maar vooral doelman Leeuwenburgh was een sta in de weg voor Feyenoord. Daardoor was de verrassende ruststand 0-1.

In de tweede helft zou het eenrichtingsverkeer worden richting het doel van FC Groningen. Met name Sinisterra kwam een aantal keer in kansrijke positie, maar andermaal kwam Leeuwenburgh als sterkste uit de strijd. Het duurde uiteindelijk tot de 70e minuut voordat Feyenoord langszij kwam. Uit een afgemeten voorzet van Aursnes knikte de ingevallen Dessers de bal in de verre hoek. Een meer dan verdiende gelijkmaker, waarna Feyenoord op zoek ging naar de overwinning. Met aanvallende wissels als Dessers, Walemark, Nelson en Toornstra werd er het nodige risico genomen door Arne Slot.

In de 79e minuut was Dessers dicht bij zijn tweede van de avond, maar zijn kopbal spatte uiteen op de paal. Het goede voorbereidende werk was van Walemark. Ondanks een enorm overwicht aan balbezit bleef Feyenoord het lastig vinden om de goal van FC Groningen te bestormen. Behoudens een schot van Geertruida was het slotoffensief tegenvallend. De eindstand bleef daardoor steken op een uiterst teleurstellende 1-1.

Aanstaande donderdag speelt Feyenoord in Belgrado de heenwedstrijd in de achtste finales van de Conference League tegen Partizan. De aftrap aldaar is om 18:45 uur.


[video] Highlights Feyenoord - FC Groningen


Cyriel Dessers: 'Te weinig grote kansen gecreëerd'

FC Groningen hield zaterdagavond het hoofd boven water in De Kuip. Ondanks een groot overwicht van Feyenoord kwam het niet verder dan 1-1. Het doelpunt kwam van invaller Cyriel Dessers, die na de wedstrijd voor de camera’s van ESPN verscheen.

Vlak voor tijd kopte de aanvaller op de paal: “Die voorzet van Patrik raakte ik goed. Ik stuurde hem goed en dan zie je hem op de paal vallen. Dat wil je liever wat anders zien natuurlijk. Ik heb vandaag niet heel veel speciaals gedaan. Ik moet voornamelijk aanwezig zijn en mezelf los vechten van de verdedigers. Dat lukte op zich goed. Eén keer was het een goal en één keer raakte ik de paal.”

Dessers ging ook in op een mogelijke basisplaats: “Op het moment dat ik geblesseerd raakte, baalde ik natuurlijk van de timing. Ik heb hard gewerkt op terug te komen en vandaag kreeg ik gelukkig wat meer tijd. Ik ben blij dat ik heb gescoord en het team heb geholpen. FC Groningen heeft er alles aan gedaan om ons van ons padje te brengen, maar we hebben ons niet laten kennen en zijn rustig gebleven. We kunnen onszelf weinig verwijten, alleen dat we wat te weinig grote kansen hebben gecreëerd.”


[video] Dessers na gelijkspel tegen FC Groningen | ‘Het is aan ons om weer in de winning mood te komen’


Justin Bijlow: 'Dit voelt als een nederlaag'

Feyenoord heeft zaterdagavond met 1-1 gelijkgespeeld tegen FC Groningen. In eigen huis kwam de ploeg van Slot voor rust op achterstand via De Leeuw en kwam het na rust langszij via Dessers. Feyenoord had de overhand en was op zoek naar de overwinning, maar die kwam er niet. Na afloop gaf Justin Bijlow zijn mening bij ESPN.

“Het voelt wel als een nederlaag. Er had meer ingezeten als je kijkt naar het aantal kansen. Je moet die wel afmaken, maar dat deden we helaas niet. In de tweede helft wilden ze alles tegenhouden en deden ze dat met zijn allen. Helaas scoorden we maar één keer. In de eerste helft konden zij gemakkelijk door onze druk heen spelen. In de tweede helft maakten we wat omschakelingen en kregen ze dat niet meer voor elkaar. Gezien alle kansen hadden we moeten winnen vandaag, zeker als je mee wilt blijven doen voor de bovenste plaatsen."


[video] Feyenoord-spits Cyriel Dessers is belangrijk met gelijkmaker tegen FC Groningen (1-1)


Arne Slot: 'Eén helft goed spelen was niet genoeg'

Het werd zaterdag een teleurstellende avond voor Feyenoord. In De Kuip kwam het niet verder dan 1-1 tegen FC Groningen, wat als een nederlaag aanvoelde. Na de 1-1 van Dessers was de ploeg van Slot een aantal keer dicht bij de 2-1, maar FC Groningen hield stand. Slot gaf bij ESPN zijn visie op de wedstrijd.

Slot begon over de invallers Dessers en Walemark: “Cyriel heeft een goede invalbeurt gehad nadat hij terugkwam van zijn blessure. Dat helpt natuurlijk om tot een basisplaats te komen. Hij kwam in een fijne periode het veld in. De tweede helft was beter dan de eerste helft. Een spits profiteert natuurlijk ook van het team en niet alleen van wat hij zelf doet. Patrik Walemark had een paar mindere momenten, maar dat gold niet alleen voor hem. Ik heb ook een paar prachtige momenten van hem gezien. Wellicht had hij beter voor een schot op doel kunnen gaan, maar je ziet dan in ieder geval zijn kwaliteiten naar voren komen.”

Om te vervolgen over de wedstrijd: “Ik had ook graag gewild dat we beter begonnen aan de wedstrijd. FC Groningen bouwde goed op en wij hadden moeite om ze onder druk te zetten. Na rust hadden we de bal steeds sneller terug in bezit wanneer we hem kwijt hadden geraakt. Daardoor kregen we ook minder counters tegen na rust. Bovendien kregen we een aantal goede kansen om meer doelpunten te maken.”

Tenslotte kwam Slot nog kort terug op Linssen: “Bryan had vandaag hartstochtelijk zijn best gedaan en had te lijden onder de eerste helft. Het druk zetten ging niet goed, maar hij bleef gas geven. Daarmee rookte hij zichzelf echter wel op, waardoor we het in de rust wat anders neer hebben gezet. Na rust gingen we daar beter mee om. Helaas is één helft goed spelen tegen FC Groningen niet genoeg om te winnen.”


[video] Arne Slot steunt Bryan Linssen, maar beaamt dat Cyriel Dessers aan de poort rammelt


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 1-1 (0-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 de Leeuw (C) ('8)
Goal
1-1 Cyriel Dessers ('71)
Scheidsrechter
Van Boekel
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten: -


Opstelling Feyenoord

Luis SinisterraBryan LinssenAlireza Jahanbakhsh


Orkun KökcüGuus TilFredrik Aursnes


Tyrell MalaciaMarcos SenesiGernot TraunerMarcus Pedersen


Justin Bijlow

Wissels:

'56 Cyriel Dessers voor Bryan Linssen
'56 Patrik Wålemark voor Alireza Jahanbakhsh
'72 Jens Toornstra voor Guus Til
'72 Reiss Nelson voor Marcos Senesi
'82 Lutsharel Geertruida voor Marcus Pedersen


Opstelling FC Groningen

AbrahamStrand Larsen


El HankouriDuartede Leeuw (C)


SuslovMeijervan HintumTe WierikKasanwirjo


Leeuwenburgh

Wissels:

'70 NGonge voor de Leeuw (C)
'75 Sverko voor Meijer
'88 Matuta voor Suslov
'88 Postema voor El Hankouri


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 3 3-1 (0-1)
 1 4-1 (2-0)
 1 2-1 (1-0)
 1 3-1 (1-1)
 1 3-1 (2-1)
 1 3-1 (1-0)
 1 3-1 (2-1)
 1 3-1 (1-0)
 1 3-1 (1-0)
10  1 4-1 (2-1)
11  1 5-1 (2-0)
12  1 3-1 (2-1)
13  1 3-1 (1-0)
14  1 3-1 (2-0)
15  1 2-1 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.25. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Patrik Wålemark (20 -> 5,0)
2. Gernot Trauner (17 -> 4,0)
3. Niemand (8 -> 2,5)
3. Marcus Pedersen (8 -> 2,5)
5. Cyriel Dessers (7 -> 1,0)
6. Fredrik Aursnes (6 -> 0,0)
7. Justin Bijlow (5 -> 0,0)
8. Orkun Kökcü (3 -> 0,0)
9. Marcos Senesi (2 -> 0,0)
10. Tyrell Malacia (1 -> 0,0)
11. Devin Remie (0 -> 0,0)
11. Tein Troost (0 -> 0,0)
11. Antoni Milambo (0 -> 0,0)
11. Lennard Hartjes (0 -> 0,0)
11. Mimeirhel Benita (0 -> 0,0)
11. Wouter Burger (0 -> 0,0)
11. Denzel Hall (0 -> 0,0)
11. Thijs Jansen (0 -> 0,0)
11. Marouan Azarkan (0 -> 0,0)
11. Jens Toornstra (0 -> 0,0)
11. Guus Til (0 -> 0,0)
11. Ramon Hendriks (0 -> 0,0)
11. Naoufal Bannis (0 -> 0,0)
11. Ofir Marciano (0 -> 0,0)
11. João Carlos Teixeira (0 -> 0,0)
11. Francesco Antonucci (0 -> 0,0)
11. Aliou Baldé (0 -> 0,0)
11. Bryan Linssen (0 -> 0,0)
11. Alireza Jahanbakhsh (0 -> 0,0)
11. Luis Sinisterra (0 -> 0,0)
11. Mark Diemers (0 -> 0,0)
11. Ridgeciano Haps (0 -> 0,0)
11. Lutsharel Geertruida (0 -> 0,0)
11. Reiss Nelson (0 -> 0,0)
11. Mike Kleijn (0 -> 0,0)
11. Sem Valk (0 -> 0,0)
11. Jorrit Hendrix (0 -> 0,0)
11. Cole Bassett (0 -> 0,0)
11. Philippe Sandler (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 maanden geleden
Een zeer zwakke 1e helft met als negatieve uitblinkers Sinisterra, Alireze en en onze "topper" Senesi.
2e helft een stuk beter en wederom leuk om te zien hoe het publiek op elke duw en val partij reageert. Er zat er weer een naast me die 2 uur lang heeft zitten zingen, geweldig.... aan het publiek ligt het zeker niet, die scoren wel. Leuke actie van de "Kuip" !!
+1/-0