Transparent
Inloggen
Sluiten

FC Groningen is in De Kuip voor Feyenoord vaak een prettige tegenstander

4 maart 2022 19:10

Zaterdagavond komt Feyenoord weer in actie als de thuiswedstrijd tegen FC Groningen op het programma staat. De Trots van het Noorden kent een wisselvallig seizoen en staat in de Eredivisie op een tiende plaats. Vorig weekend wisten ze in eigen huis te winnen van Willem II.

Al 41 keer eerder speelden beide teams voor de Eredivisie tegen elkaar in De Kuip. Feyenoord kan daarin uitstekende cijfers overleggen, aangezien tot nu toe 29 ontmoetingen werden gewonnen. Het duel kende 9 keer geen winnaar en slechts 3 keer verloor Feyenoord. In het seizoen 1973/1974 werd met 7-0 de grootste overwinning ooit behaald. Eerder dit seizoen eindigde het duel in Groningen in een 1-1 gelijkspel.

De selectie van FC Groningen kent met Wessel Dammers en Mo El Hankouri twee spelers die in de jeugdopleiding van Feyenoord speelden. Trainer Danny Buijs kwam als speler bovendien ook in actie in het rood-wit-zwart. Orkun Kökcü speelde juist in de jeugdopleiding van FC Groningen.




Tags

groningen kuip eredivisie dammers danny hankouri kokcu wessel wisselvallig

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk fvd geertruida gimenez hartman jong koeman kraay kuijt kuip middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland russen rutte slot telegraaf westerse wieffer yoda