Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


Dramatisch Feyenoord kansloos onderuit in Heerenveen


Tijdstip
27 januari 2021
Stadion
Abe Lenstra Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN 2


Dramatisch Feyenoord kansloos onderuit in Heerenveen; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Dramatisch Feyenoord kansloos onderuit in Heerenveen

Feyenoord is woensdagavond tegen een blamerende nederlaag aangelopen. De ploeg van Dick Advocaat was kansloos op bezoek bij sc Heerenveen en ging dan ook met 3-0 onderuit. Het was alweer de derde competitienederlaag op rij en geen enkel moment maakte de ploeg aanspraak op überhaupt een doelpunt.

In de wetenschap dat sc Heerenveen al bijna drie maanden niet meer wist te winnen in de competitie kon Feyenoord met veel vertrouwen richting Friesland afreizen. Een extra boost werd bovendien gegeven omdat AZ in eigen huis onderuit ging tegen FC Utrecht en een zege van Feyenoord zou betekenen dat de ploeg weer boven de Alkmaarders kwam te staan. Direct vanaf het begin maakte het team echter een heel zwakke indruk. Feyenoord kreeg wel een paar mogelijkheden, maar tot echt grote kansen leidde het echter niet.

Na bijna een half uur spelen kwam Heerenveen plotseling op voorsprong. Achterin stond het wederom niet goed bij Feyenoord en daar maakte Joey Veerman dankbaar gebruik van. Daar kwam twee minuten later zelfs nog een tweede tegentreffer overheen omdat bij een hoekschop van de thuisploeg de verdediging wederom een zwakke indruk maakte en uiteindelijk de 2-0 binnen geschoten kon worden. Vlak voor het rustsignaal richtte Feyenoord zich nog even op met pogingen van Lutsharel Geertruida en Mark Diemers, maar ook zij kregen de bal niet op doel.

Feyenoord kreeg het vervolgens voor elkaar om de tweede helft nog belabberder te spelen dan het voor rust had gedaan. Het kreeg daarvoor al snel de deksel op de neus toen na wederom dramatisch verdedigen de 3-0 binnen gewerkt kon worden. Na een uur spelen greep Advocaat in en bracht met Lucas Pratto een extra aanvaller. Het maakte echter helemaal niets uit. De hele wedstrijd wist Feyenoord geen enkel schot op doel te krijgen en moest daarom dan ook met het schaamrood op de kaken weer naar de kleedkamer.

Met een achterstand van al acht punten op de tweede plaats lijkt het gezien het spel van de laatste periode uitgesloten dat Feyenoord volgend seizoen Champions League mag gaan spelen. De wedstrijd van aanstaande zondag tegen PSV zal daarin ook een cruciale rol spelen.


[video] Dick Advocaat gaat in gesprek met Feyenoordselectie: 'Wil horen wat de groep ervan vindt'


Steven Berghuis: 'Met name de eerste helft kwamen we slecht voor de dag'

In gesprek met ESPN kreeg Steven Berghuis de vraag of hij een verklaring had voor het spel van Feyenoord. "Met name de eerste helft kwamen we slecht voor de dag. Tactisch hadden we moeite met het overtal dat zij creërden op het middenveld met Veerman", aldus Berghuis. "Voor de wedstrijd zagen we op de opstelling al dat ze een buitenspeler misten. Dit hadden we niet verwacht en dat zag je ook. Daarin zijn we tekort geschoten en daarin verlies je de wedstrijd."

Het lukte de ploeg niet om dat in het veld om te kunnen zetten. "We waren wel aan het zoeken met het centrale duo en het middenveld. We waren wel aan het zoeken, maar kregen het niet voor elkaar", zo gaf hij aan. "Daardoor hebben we de wedstrijd verloren."

In de tweede helft ging het wel iets beter. "Maar waar hebben we het over? 3-0 verloren. Dan kun je daar ook niet echt over spreken", zei hij daarover. "De laatste tijd krijgen we het niet voor elkaar om goed te voetballen. Met name de overtallen op het middenveld worden gecreëerd. Dat was tegen AZ ook al een beetje zo. Terug naar de tekentafel en oplossen."


[video] Jens Toornstra over Feyenoord: 'Duurde weer heel lang voordat we een oplossing hadden'


Dick Advocaat: 'De bezetenheid om te winnen zag ik meer bij Heerenveen dan bij ons'

Dick Advocaat gaf in gesprek met ESPN aan ontgoocheld te zijn na de wedstrijd tegen Heerenveen. "Ook omdat je hoort hoe de uitslagen elders waren. Dan moet je daar van profiteren. Dat zat er in de eerste helft absoluut niet in", aldus Advocaat. "Zij speelden met een valse linksbuiten. Daar hadden we wat problemen mee. Dat konden we in het veld niet oplossen."

Voor de wedstrijd had de trainer al in de gaten dat Heerenveen in een andere formatie speelde. "We wisten het ook, maar dan moet het wel uitgevoerd worden. Dat zag je alleen niet in het hele elftal. Iedereen moet dan meedoen, maar dat gebeurde niet altijd", zo gaf hij aan. "Veerman was hun valse linksbuiten, die speelde op het middenveld. En dat deden ze slim, ze wilden Stevie naar achteren drukken, onze beste aanvaller. Dan ga je mee of niet mee of je gaat er tussen spelen. In de tweede helft heb ik Heerenveen niet meer gezien, maar dat is ook wel makkelijk als je al met 3-0 voor staat."

Advocaat stak zelf ook zijn hand in eigen boezem. "Ik ben er verantwoordelijk voor en dat zit me ook wel een beetje dwars, maar de bezetenheid om te winnen zag ik meer bij Heerenveen dan bij ons", zei hij daarover. "We moeten bij elkaar gaan zitten en gaan kijken hoe we dit gaan oplossen. Als de tegenstander iets anders staat dan wij verwachten, hebben we problemen. We moeten praten om het op te lossen. Dat is de enige manier."


[video] Analyse na Heerenveen-Feyenoord (3-0): 'Achterstand op Ajax en PSV zo groot, ze moeten naar beneden kijken'


Mark Diemers: 'Het was Feyenoord onwaardig vandaag'

Mark Diemers werd in gesprek met ESPN gevraagd naar de aangepaste formatie van Heerenveen. "De trainers hadden vooraf een plan en dat was in de 4-3-3 formatie waarin Heerenveen normaal gesproken speelt. Dat speelden ze nu niet. De trainer legde vooraf dan uit wat we nu anders moesten doen", aldus Diemers. "Alleen soms is het op het veld anders dan op een blaadje. Op een blaadje op een magneetbord is het altijd makkelijk. Dat is het op het veld niet altijd. Je ziet dat wij zelf niet in staat zijn om het op het veld op te lossen."

Diemers ging verder: "Dat is niet goed en Feyenoord onwaardig. De afgelopen wedstrijden boden wel perspectief en daar zat wel wat in. Vandaag zat er een stuk minder in."


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 3-0 (2-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 J. Veerman ('28)
Goal
2-0 Boschniewicz ('30)
Goal
3-0 Van Bergen ('50)
Scheidsrechter
Van Boekel
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
sc Heerenveen: H. Veerman ('30)
Kaart
Feyenoord: Jens Toornstra ('49)

Opstelling Feyenoord

Luis SinisterraNicolai JørgensenSteven Berghuis


Mark DiemersJens ToornstraLeroy Fer


Tyrell MalaciaMarcos SenesiUroš SpajićLutsharel Geertruida


Nick Marsman

Wissels:

'46 Eric Botteghin voor Uroš Spajić
'61 Bryan Linssen voor Luis Sinisterra
'61 Lucas Pratto voor Leroy Fer


Opstelling sc Heerenveen

Van BergenH. Veerman


De JongJ. VeermanHalilovicKongolo


KaibBoschniewiczDrecevicFloranus


Mulder

Wissels:

'65 van Hecke voor De Jong
'81 Nygren voor Van Bergen
'82 Akujobi voor Floranus
'87 Woudenberg voor Halilovic


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 5-0 (2-0)
 1 1-2 (1-0)
 1 1-2 (1-0)
 1 1-2 (1-0)
 1 1-2 (1-0)
 1 1-1 (1-0)
 1 0-0 (0-0)
 1 1-1 (1-0)
 1 3-3 (1-1)
10  1 1-2 (1-0)
11  0 1-2 (0-1)
12  0 0-3 (0-1)
13  0 0-2 (0-1)
14  0 1-3 (0-1)
15  0 1-2 (0-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 1.50. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Niemand (12 -> 5,0)
2. Lutsharel Geertruida (3 -> 3,5)
2. Bart Nieuwkoop (3 -> 3,5)
4. Jens Toornstra (2 -> 0,7)
4. Nick Marsman (2 -> 0,7)
4. Bryan Linssen (2 -> 0,7)
4. Sven van Beek (2 -> 0,7)
8. Jordy Wehrmann (0 -> 0,0)
8. Dylan Vente (0 -> 0,0)
8. Thijs Jansen (0 -> 0,0)
8. Ramon Hendriks (0 -> 0,0)
8. Denzel Hall (0 -> 0,0)
8. Achraf El Bouchataoui (0 -> 0,0)
8. Marouan Azarkan (0 -> 0,0)
8. Eric Botteghin (0 -> 0,0)
8. Ramón Ten Hove (0 -> 0,0)
8. Christian Conteh (0 -> 0,0)
8. Uroš Spajić (0 -> 0,0)
8. Lucas Pratto (0 -> 0,0)
8. Orkun Kökcü (0 -> 0,0)
8. João Carlos Teixeira (0 -> 0,0)
8. Róbert Boženík (0 -> 0,0)
8. Luis Sinisterra (0 -> 0,0)
8. Tyrell Malacia (0 -> 0,0)
8. George Johnston (0 -> 0,0)
8. Steven Berghuis (0 -> 0,0)
8. Nicolai Jørgensen (0 -> 0,0)
8. Leroy Fer (0 -> 0,0)
8. Luciano Narsingh (0 -> 0,0)
8. Mark Diemers (0 -> 0,0)
8. Ridgeciano Haps (0 -> 0,0)
8. Marcos Senesi (0 -> 0,0)
8. Justin Bijlow (0 -> 0,0)
8. Kenneth Vermeer (0 -> 0,0)
8. Renato Tapia (0 -> 0,0)
8. Rick Karsdorp (0 -> 0,0)
8. Edgar Miguel Ié (0 -> 0,0)
8. Wouter Burger (0 -> 0,0)
8. Cheick Touré (0 -> 0,0)
8. Oğuzhan Özyakup (0 -> 0,0)
8. Dylan Vente (0 -> 0,0)
8. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
8. Jan-Arie Van der Heijden (0 -> 0,0)
8. Liam Kelly (0 -> 0,0)
8. Sam Larsson (0 -> 0,0)
8. Yassin Ayoub (0 -> 0,0)
8. Achraf El Bouchataoui (0 -> 0,0)
8. Crysencio Summerville (0 -> 0,0)
8. Naoufal Bannis (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
Nogmaals: diemers kan het niveau niet aan, alleen bij mooi weer als je tegen een mindere tegenstander in balbezit bent. En dan haps en linssen die staan te popelen op de bank. Wissel meer met ziveel wedstrijden. Geertruida ook weer heel matig terwijl nieuwkoop staat te trappelen. Spaic drama laat Eric dan opdraven. En weer tactisch overklast door 4 mans middenveld net als tegen az. En altijd een redelijke analyse advocaat ACHTERAF. Bedenk dat van te voren.
+1/-0

7 maanden geleden (gewijzigd)
Als je de lijn van tegen Ajax nu had vastgehouden dan had niet twee keer verloren. Het was los zand tegen Heerenveen. Geen druk zetten, geen beleving. De strijd die Utrecht liet zien tegen AZ dat is toch het minimale wat feyenoord moet brengen. Europees voetbal halen zal heel lastig worden. Na het verlies van aanstaande zondag zie ik Dick opstappen. De kans dat PSV zondag wint is er groot, wat een bizar goede en grote selectie hebben die. Die hebben zeven goede middenvelders voor twee posities.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Dat is nu net het probleem bij Feyenoord de ene keer wel de andere keer niet en dan tegen dit hoereveen wat echt dramatisch bezig is de laatste paar maanden en ja nog erger als Feyenoord,hoe kun je nu zo verrot slecht spelen tegen die amateurs je had gewoon daar moeten winnen met dik 3 nul,het is elke keer gewoon een mentale kwestie denk ik,tegen die neuzen kan het wel ondanks verlies ook tegen vitesse dan worden ze ineens (te)laat wakker en kan het wel,ook Berghuis mag een keer even wissel staan die raakt echt geen bal meer de laatste vier wedstrijden.
+1/-0