Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenFeyenoord ontsnapt met 'slechts' vier tegentreffers na nieuwe wanvertoning


Tijdstip
27 oktober 2019
Stadion
Johan Cruijff ArenA
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 1


Feyenoord ontsnapt met "slechts" vier tegentreffers na nieuwe wanvertoning; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Feyenoord ontsnapt met 'slechts' vier tegentreffers na nieuwe wanvertoning

Feyenoord heeft in de Klassieker een harde nederlaag moeten slikken. De ploeg van Jaap Stam ging kansloos met 4-0 onderuit. Die stand was ook al met rust bereikt. Feyenoord mocht na afloop vooral blij zijn dat de score niet veel groter was uitgevallen.

Tegen alle verwachting in had Jaap Stam een zeer aanvallende opstelling op de mat gebracht tegen Ajax en dat pakte vanaf het begin desastreus uit. Na twee minuten liet Rick Karsdorp zich verrassen, waarna Ziyech uiteindelijk voor de 1-0 kon zorgen, terwijl in de zevende minuut bovendien ook de 2-0 nog volgde. Feyenoord leek in de openingsfase al rijp voor de slacht en zag de thuisploeg kans op kans creëren, terwijl het zelf nauwelijks gevaarlijk wist te worden.

Halverwege de eerste helft leek Feyenoord iets beter in de wedstrijd te komen en had het bovendien recht op een strafschop toen Luciano Narsingh hard onderuit werd getrapt door Veltman. Scheidsrechter Gözübüyük gaf echter geen penalty, terwijl de VAR ook niet ingreep. Jens Toornstra scoorde enkele minuten later wel, maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel van Luciano Narsingh. Juist in die fase sloeg Ajax genadeloos toe met twee treffers kort achter elkaar, waardoor Feyenoord met rust al op een 4-0 achterstand kwam.

Ook na rust werd de ploeg van Jaap Stam volledig overlopen en zag Vermeer het ene na het andere schot op zich afkomen. Dankzij enkele goede reddingen en vooral veel ballen die net over of naast het doel gingen bleef Feyenoord een grotere vernedering bespaard. Door de harde nederlaag is Feyenoord wel gezakt naar de twaalfde plaats op de ranglijst, slechts vijf punten van een degradatieplaats. Een direct ticket voor Europees voetbal lijkt met een achterstand van negen punten ver weg.


[video] Ridgeciano Haps na Ajax-Feyenoord: 'Dit doet enorm veel pijn'


Luciano Narsingh: 'Dit is een kut dag'

In gesprek met Fox Sports gaf Luciano Narsingh aan dat het een kut dag was. "Je gaat met een goed gevoel hierheen en staat na twee minuten al met 1-0 achter. De 2-0 kwam daarna ook. Je kan daar als ploeg geen antwoord op geven", aldus Narsingh. "Ajax had veel lopende mannen. Wij namen die man niet over en daaruit vielen de doelpunten. De linies waren ook veel te groot. We moeten dit gaan analyseren."

De opdracht was nog om de linies kort te houden. "Je weet dat Ajax veel beweegt en veel overnames heeft. Als je dan die doelpunten ziet is het gewoon kut", zo gaf hij aan.

Narsingh leek nog recht te hebben op een strafschop, maar wilde daar zelf niet al te veel over zeggen. "Volgens mij raakt hij mij op mijn enkel, maar dat is allemaal achteraf", zei hij daarover. "Het was vandaag gewoon een wanprestatie en een blamage. Ik sta hier met een kut gevoel. We willen zo graag, maar het komt er niet uit."

In de rust waren er in de kleedkamer nog harde woorden gevallen. "We moeten eerlijk tegen elkaar zijn en dat hebben we gedaan", aldus Narsingh. "We hebben elkaar niet verrot gescholden, maar wel gezegd dat dit niet kan."


Jaap Stam: 'Dit was een heel slecht Feyenoord'

Jaap Stam gaf in gesprek met Fox Sports aan dat hij een heel slecht Feyenoord had gezien. "We hadden afspraken gemaakt dat je op je positie moest staan en op het juiste moment moest prikken en uit gaan stappen. Dat moet je niet continu gaan doen", aldus Stam. "Je weet dat zij spelen met inzakkende spelers en met positiewisselingen. Je moet daar in je communicatie mee bezig zijn. Je moet op je eigen positie staan. Als je dan de verkeerde beslissing maakt, kunnen zij er heel makkelijk doorheen spelen."

In de rust had Stam aangegeven dat je vooral reëel moest zijn. "We moesten maar proberen om de schade te beperken, want je wil niet nog meer tegendoelpunten krijgen", zo gaf hij aan. "Dat probeerden we te doen. Je weet dat je tegen een ploeg speelt die af en toe het gaf wat terugneemt. Uiteindelijk is het hier gelukkig bij gebleven."

Op de vraag of zijn ploeg simpelweg te weinig kwaliteit heeft, wilde Stam in gaan. "Daar ga ik niet over", zei hij daarover. "Ik probeer naar machte alles zo neer te zetten in de hoop dat je resultaat krijgt. Anderen moeten maar kijken naar de kwaliteiten van de spelers."


[video] Haps: 'De trainer heeft het gewoon goed voor elkaar'


Jens Toornstra: 'Ons doel moet nu zijn om Europees te halen'

Jens Toornstra gaf in gesprek met Fox Sports aan niet te weten wat hij moest zeggen over de wedstrijd. "4-0 lijkt me wel duidelijk", aldus Toornstra. "In de tweede helft viel het nog wel mee, maar speelden we vooral om het op 4-0 te houden. We begonnen niet goed in de eerste helft, maar we zijn geen moment bij machte geweest om er een aantrekkelijke Klassieker van te maken."

Feyenoord had vooral geen grip op Ziyech. "Dat is natuurlijk ook zijn kwaliteit. Zij hebben veel beweging voorin", zo gaf hij aan. "Als verdedigers moet je het zo neerzetten dat er iemand wordt opgepakt. Dat hebben we niet goed gedaan. Dat lijkt me duidelijk. Als je binnen zeven minuten al met 2-0 achter staat, is het heel lastig voetballen."

Volgens Toornstra moet Feyenoord zich niet richten op de koppositie. "We staan lager dan we horen te staan, maar dat hebben we aan onszelf te danken", zei hij daarover. "Ons doel moet nu zijn om Europees te halen. Daarnaast spelen we nu Europees en hebben we nog de beker. Maar een pas op de plaats zijn nu wel de juiste woorden."


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 4-0 (4-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Ziyech ('3)
Goal
2-0 Tagliafico ('7)
Goal
3-0 Neres ('37)
Goal
4-0 Van de Beek ('40)
Scheidsrechter
Gözübüyük
Toeschouwers
53.968 toeschouwers

Kaarten: -


Opstelling Feyenoord

Luis SinisterraNicolai JørgensenLuciano Narsingh


Steven BerghuisJens ToornstraLeroy Fer


Ridgeciano HapsMarcos SenesiEric BotteghinRick Karsdorp


Kenneth Vermeer

Wissels:

'46 Renato Tapia voor Steven Berghuis
'59 Sam Larsson voor Leroy Fer
'74 Lutsharel Geertruida voor Luciano Narsingh


Opstelling Ajax

PromesTadicNeres


ZiyechMartinezVan de Beek


TagliaficoBlindVeltmanDest


Onana

Wissels:

'74 Gravenberch voor Ziyech
'81 Alvarez voor Dest


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 6 4-0 (2-0)
 6 4-0 (2-0)
 6 4-0 (2-0)
 6 4-0 (2-0)
 6 4-0 (2-0)
 6 4-0 (3-0)
 6 4-0 (3-0)
 4 5-0 (2-0)
 4 4-1 (2-0)
10  4 3-0 (2-0)
11  4 13-0 (6-0)
12  4 2-0 (1-0)
13  4 4-1 (1-0)
14  4 3-0 (2-0)
15  4 7-0 (3-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 2.21. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Niemand (28 -> 5,0)
2. Renato Tapia (8 -> 4,0)
3. Sam Larsson (6 -> 3,0)
4. Kenneth Vermeer (5 -> 1,0)
4. Luis Sinisterra (5 -> 1,0)
4. Justin Bijlow (5 -> 1,0)
7. Ridgeciano Haps (4 -> 0,0)
8. Jens Toornstra (3 -> 0,0)
8. Naoufal Bannis (3 -> 0,0)
10. Nicolai Jørgensen (1 -> 0,0)
10. Eric Botteghin (1 -> 0,0)
10. Denzel Hall (1 -> 0,0)
13. Dylan Vente (0 -> 0,0)
13. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
13. Sven van Beek (0 -> 0,0)
13. Marcos Senesi (0 -> 0,0)
13. Jan-Arie Van der Heijden (0 -> 0,0)
13. Luciano Narsingh (0 -> 0,0)
13. Liam Kelly (0 -> 0,0)
13. Steven Berghuis (0 -> 0,0)
13. George Johnston (0 -> 0,0)
13. Tyrell Malacia (0 -> 0,0)
13. Yassin Ayoub (0 -> 0,0)
13. Leroy Fer (0 -> 0,0)
13. Nick Marsman (0 -> 0,0)
13. Orkun Kökcü (0 -> 0,0)
13. Rick Karsdorp (0 -> 0,0)
13. Edgar Miguel Ié (0 -> 0,0)
13. Wouter Burger (0 -> 0,0)
13. Achraf El Bouchataoui (0 -> 0,0)
13. Lutsharel Geertruida (0 -> 0,0)
13. Cheick Touré (0 -> 0,0)
13. Crysencio Summerville (0 -> 0,0)
13. Marouan Azarkan (0 -> 0,0)
13. Ramon Hendriks (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
In principe zijn we kansloos, maar het kan alleen maar meevallen vandaag. Als ze er maar alles aan doen om een positief resultaat te halen.
+1/-0

4 jaar geleden
Als de vrouwtjes maar 200% inzet tonen en niet met de staart tussen de benen het veld opkomen dan zal het meevallen zoniet dan breekt de pleuris los,verliezen ok maar niet als mietjes jezelf af laten slachten.
+1/-0

4 jaar geleden
Na 6 minuten 2-0 . gelukkig kun je de tv op een andere zender zetten

doeiiiii
+1/-0

4 jaar geleden
Ajax is europese top...feijenoord nederlandse middenmoot. Verschil is duidelijk....en maar blijven spelen met nauwelijks fitte gehuurde en mislukte spelers.
+1/-0

 
4 jaar geleden
En dan druk je je nog positief uit. Brandhout is het. Er zal gauw een totaal rookverbod in de kuip komen. Mark my words.
+1/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Wat een lachertje maar weer gewoon een tussendoortje voor die stinkneuzen,en onze jeugd is ook om te huilen op dit moment dus daar kan je ook (nog)niet op terug vallen,wat hebben ze gvd uitgevreten dat zogenaamde bestuur?en troost nog bedankt voor het wegsturen van Elia die dolgraag terug wilde komen ik zou zeggen ga zo door en dan kan je dat nieuwe stadion ook maar gelijk afzeggen,wat doet dit pijn!!!
+1/-0

 
4 jaar geleden
Flikker die Karsdorp en Fer er toch uit...schandalig slecht. Dan maar 10e worden met Burger en Geertruda. Die kunnen nog beter worden. Die kauwgom etende Jaap is ook een misrekening maar daar kunnen we om financiële redenen helaas nog niet vanaf.
+1/-0

4 jaar geleden
Tja...Misschien een sponsor die ff wat centen lapt? Kunnen we Jaap Stam uit zwaaien. En geef de spelers een fiks boete wegens wan prestaties. Alle seinen staan op dubbel rood!!
+1/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Hoe kun je fucking met narsingh spelen? En middenveld helemaal omgooien zo dom. Narsingh nog niks laten zien (brengt kasdorp in de war bij de 1-0 en laat man ook lopen bij de 2-0) en larsson was donderdag okay. Bizar dat karsdorp zijn man totaal kwijt is bij de 1-0 dan is het klaar. Zal wel wel calimero gedrag zijn, maar zit samenvatting te kijken is gewoon 100 procent pingel veldman op narsingh toch bij 2-0? En waarom wordt tijdens de lopende aanval voor buitenspel (was het net misschien) gevlagd en gefloten bij ons doelpunt bij 2-0? Is gewoon tegen de var regels toch?
+1/-0

4 jaar geleden
Tja, dit zat er aan te komen. Kan Stam zichzelf a.u.b. buiten de selectie plaatsen. Liefst op de tribune van Varkenoord.
+1/-0

4 jaar geleden
Een groot drama gisteren. De commentatoren van radio Rijnmond zijn doorgaans positief over Feyenoord. Gisteren bleef er geen spaan van over. In principe kan Jaap Stam hier ook weinig aan doen. Hij heeft gewoon geen betere spelers. Hij moet het met dit materiaal doen. Alle spelers er uit gooien gaat Feyenoord heel veel geld kosten, dus ligt de oplossing voor de hand. Volgende week uit tegen VVV Venlo in de Koel. Altijd lastig. Veel sterkte volgende week. Ik ben (bijna) van plan mijn seizoenkaart te koop aan te bieden op Marktplaats. Wat een gek er voor geeft.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Stam gaf wel goedkeuring aan spelers die al jarenlang niet meer op niveau spelen zoals Narsing Fer en Karsdorp. Hij haalt ook spelers zonder nivea zoals Kelly of huurt matige spelers als Ie en Johnston (wat doet die in de selectie?). Laat telkens iemand anders invallen...dan weer Burger dan weer Larson of Geertruda. Speel toch eens weken met een vast team. Liefst met jeugd als Geertruda en Burger. Slechter als nu kan niet. Pas weer beroep doen op die oudere als ze echt wedstrijdfit zijn. En niet tussendoor naar Ibiza laten gaan( Karsdorp) maar laten trainen.
+1/-0