Transparent
Inloggen
Sluiten

Klassieker einde van loodzware week voor Feyenoord

26 oktober 2019 01:30

Feyenoord zal zondag een loodzware week in Amsterdam gaan afsluiten. Dan staat de Klassieker tegen Ajax op het programma. Waar Feyenoord tot nu toe een zeer moeizaam seizoen kent, loopt het bij de Amsterdammers wel. Ajax staat aan kop van de competitie, heeft de Johan Cruijff Schaal al gewonnen en staat er in de groepsfase van de Champions League ook goed voor.

De wedstrijd van zondag zal de 64ste keer worden dat beide ploegen elkaar voor de Eredivisie treffen in Amsterdam. Tot nu toe wist Feyenoord slechts 11 keer te winnen, speelde het 16 keer gelijk en verloor het 36 keer. De keren dat Feyenoord won deed het bovendien nooit met ruime cijfers. De grootste zege ooit in de Eredivisie was 1-3, een uitslag die vier keer behaald werd.

De meest doelpuntrijke overwinning vond plaats in het seizoen 2000/2001. Onder leiding van Bert van Marwijk werd met 3-4 gewonnen. De laatste zege vond plaats op 28 augustus 2005. Afgelopen seizoen ging de ploeg met 3-0 onderuit.

De selectie van Ajax kent één speler met een verleden bij Feyenoord. Noa Lang speelde enkele jaren in de jeugdopleiding van Feyenoord. Ook Carlo l'Ami, keeperstrainer van Ajax, was actief bij Feyenoord. Hij stond als speler één jaar onder contract, terwijl hij ook enkele seizoenen de keeperstrainer was.

Aan de kant van Feyenoord zijn meerdere spelers met een verleden bij Ajax. Kenneth Vermeer werd in 2014 door Feyenoord gekocht van de Amsterdammers, terwijl Luciano Narsingh, Yassin Ayoub en Jan-Arie van der Heijden in hun jeugdopleiding actief waren. Trainer Jaap Stam en assistent-trainer Denny Landzaat kwamen als speler ook in actie voor de Amsterdammers, terwijl Stam ook enkele jaren als jeugdtrainer daar actief was.




Tags

klassieker eredivisie stam ami ayoub carlo doelpuntrijke heijden landzaat marwijk narsingh vermeer

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.152 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk fvd geertruida gimenez hartman hotels immigratie jong koeman kuijt middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland slot statushouders westen westerse wieffer yoda zorg