Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenFeyenoord na wederom een wanvertoning onderuit in Sittard


Tijdstip
6 oktober 2019
Stadion
Fortuna Sittard Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 1


Feyenoord na wederom een wanvertoning onderuit in Sittard; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Feyenoord na wederom een wanvertoning onderuit in Sittard

Feyenoord heeft zondag na een gênante vertoning verloren op bezoek bij Fortuna Sittard. In Limburg eindigde het in 4-2 voor de thuisploeg. Ridgeciano Haps en Steven Berghuis maakten de doelpunten voor Feyenoord.

Feyenoord begon belabberd op het Limburgse gras. Na twee minuten kwam Fortuna Sittard al op voorsprong nadat Edgar Ié zich makkelijk liet omspelen en de bal uiteindelijk voor de voeten van Ciss kwam, die direct doeltreffend uithaalde. De ploeg van Jaap Stam kende een belabberde eerste helft, maar zag na bijna een half uur Ridgeciano Haps wel plotselin gelijk maken toen zijn bal van richting werd veranderd.

Erg lang kon Feyenoord echter niet jagen op de voorsprong, omdat Fortuna alweer snel op voorsprong kwam. Dit keer na notabene een fout van Haps. Vlak voor rust volgde ook nog een derde treffer.

Feyenoord zal ongetwijfeld met goede moed aan de tweede helft zijn begonnen, maar direct vanuit de aftrap kreeg het alweer een tegendoelpunt te verwerken. Het kwam niemand bij Feyenoord in zich op om Sambou te dekken, zodat hij de 4-1 kon binnen koppen.

Halverwege de tweede helft wist Steven Berghuis nog wel een tweede treffer voor Feyenoord te maken. Ondanks een klein slotoffensief waarbij een schot van Nicolai Jørgensen van de lijn werd gehaald en Luis Sinisterra de paal raakte, kwam Feyenoord geen moment in de buurt van ook maar iets wat op een resultaat lijkt en staat het inmiddels al tien punten achter op koplopers Ajax en PSV.


[video] Steven Berghuis steunt Stam en is geïrriteerd over supportersleuzen


Steven Berghuis: 'Als je gewoon slecht speelt, kan elke tegenstander je pijn doen'

Steven Berghuis kon in gesprek met Fox Sports moeilijk aangeven hoe het kan dat Feyenoord zo speelde tegen Fortuna Sittard. "Voetbal is een dunne lijn. Als je gewoon slecht speelt, kan elke tegenstander je pijn doen", aldus Berghuis. "Bij de doelpunten worden we zo makkelijk afgetroefd. Dan verlies je gewoon."

De aanvaller wilde het niet wijten aan een gebrek aan instelling. "Dat vind ik zo'n makkelijk woord. Iedereen wil gewoon", zo gaf hij aan. "Als er veel dingen fout gaan, wordt je geïrriteerd en gefrustreerd op elkaar. Dat is een normaal proces. We worden te makkelijk afgetroefd in bepaalde duels en bij de doelpunten die we tegenkrijgen. Dat is geen instelling. We doen het niet bewust."

Berghuis ging verder: "Ik kijk er gewoon voetbalinhoudelijk naar. Iedereen wil. Bij de doelpunten die komen, doen we gewoon dingen verkeerd. We staan daar verkeerd. Dan krijg je doelpunten tegen. Dat heeft niets met instelling te maken, daar geloof ik niet in."


Jaap Stam: 'Er waren veel dingen vandaag die beter moeten en anders moeten'

In gesprek met Fox Sports was Jaap Stam niet te spreken over het spel van zijn ploeg. "Er waren veel dingen vandaag die beter moeten en anders moeten, want anders geef je die doelpunten niet zo makkelijk weg", aldus Stam. "Daarnaast zaten er ook momenten bij na de 1-1 waarin je de hoop hebt zelf door te kunnen drukken en de tweede te kunnen maken. We zijn in situaties geweest waarin als we een betere keuze gemaakt hebben we die mogelijkheid ook gehad zouden hebben, maar dat deden we niet."

Stam ging verder: "We gaven de doelpunten zo makkelijk weg door de duels niet te winnen, de bal die er tussenin viel of een inspeelbal waardoor het omschakelmoment daar was voor de tegenstander. Dat is voor iedereen frustrerend. Je wil dat je ploeg constant is in alles wat je doet."

De trainer van Feyenoord had nog wel het gevoel dat zijn ploeg de wedstrijd kon kantelen. "Als je de tweede helft goed begint, komen de mogelijkheden wel. Zij zouden dan op een dusdanige manier gaan voetballen dat ze verder gingen inzakken en de voorsprong wilden vasthouden", zei hij daarover. "Als je dan rustig aan de bal blijft, kon je er rondom heen spelen en kreeg je vanzelf de mogelijkheden. Alleen voordat we op de bank zaten, lag hij in het mandje bij ons. Dan wordt het nog moeilijker voor je."


[video] Jaap Stam over Fortuna-Feyenoord: 'Het sluipt er toch weer in'


Jens Toornstra: 'Dit mag ons niet gebeuren, maar het gebeurt ons toch'

Jens Toornsta had in gesprek met Fox Sports geen verklaring over wat er mis ging bij Feyenoord. "Daarvoor moet ik de wedstrijd eerst terug zien", aldus Toornstra. "Maar als je in de tweede minuut al met 1-0 achter staat, de rust met 3-1 in gaat en binnen 10 seconden op 4-1 achter staat, word je daar heel wanhopig van."

Toornstra ging verder: "Dit mag echt niet. Ik moet de goals nog wel terug zien, maar als je ziet dat wij donderdag overal op vlogen en alles deden om goals te voorkomen, dan lijkt het na vier goals tegen Fortuna toch dat het wat minder was."

Het was dan ook niet logisch dat Feyenoord na knappe zeges tegen FC Twente en FC Porto opeens onderuit ging in Sittard. "Het gebeurt ons alleen zo vaak dat het meer op logica lijkt", zo gaf hij aan. "Er zit zeker geen vaste lijn in. We moeten echt met elkaar gaan zitten, want dit kan gewoon niet. Dit mag ons niet gebeuren, maar het gebeurt ons toch."


Willem van Hanegem: 'Dit is gewoon Feyenoord: vallen en opstaan. En dan weer vallen'

In zijn column in het Algemeen Dagblad geeft Willem van Hanegem aan niet mee te gaan in het eisen om het slag van Jaap Stam. "Als je dat doet heb je niet door hoe de club er inmiddels voor staat. Er was geen technisch directeur te vinden die aan de slag wilde in de Kuip en de zoektocht naar een nieuwe algemeen directeur mislukte ook volkomen", aldus Van Hanegem. "Dat neemt niet weg dat Stam al vroeg na zijn start bij Feyenoord zijn tanden moet laten zien. Want hoe is het in vredesnaam mogelijk dat ik Renato Tapia en Sam Larsson zwaar geïrriteerd naar de zijkant zag komen in Sittard? Dachten die gasten echt dat ze lekker speelden? Als dat echt zo is, dan ontbreekt elke zelfkennis en dat is gevaarlijk bij een topclub."

Bij Feyenoord werd alweer gesproken over Samba Sam. "Omdat hij tegen een naïef FC Twente en tegen FC Porto een heel klein beetje was opgestaan. Maar dat is typisch Feyenoord: te snel roepen dat het allemaal weer in orde is", zo geeft hij aan. "De zogenaamde voetbalkenners op televisie spraken gisteren over een onbegrijpelijke middag. Maar dit is gewoon Feyenoord: vallen en opstaan. En dan weer vallen. Vorig seizoen walste de ploeg het bewierookte Ajax met 6-2 de Kuip uit om vervolgens van Excelsior te verliezen. Aan die wisselvalligheid maakt Stam dus ook geen einde, maar eerlijk gezegd had ik dat ook niet verwacht met deze selectie."

Van Hanegem pleit wel voor een verandering in de verdediging. "Eric Botteghin zat zo'n beetje bij elke tegentreffer mis. Op de bank zit een Argentijn die Feyenoord voor bijna zeven miljoen heeft opgehaald bij San Lorenzo. Ik denk dat die jongen nu denkt: 'kan ik eigenlijk nog terug?", zegt hij daarover. "Ik snap dat ze Marcos Senesi vorige maand niet meteen op kunstgras wilden laten starten om hem even uit de vuurlinie te houden. Maar nu is de tijd gekomen dat hij naast Edgar Ié, die bij de eerste goal faalde, komt te staan. Dat hij geen Engels spreekt, zal mij een zorg zijn. De voetbaltaal is voor iedereen hetzelfde."


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 4-2 (3-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Ciss ('2)
Goal
1-1 Ridgeciano Haps ('27)
Goal
2-1 Ciss ('34)
Goal
3-1 Harries ('43)
Goal
4-1 Sambou ('46)
Goal
4-2 Steven Berghuis ('66)
Scheidsrechter
Van Boekel
Toeschouwers
8.511 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Fortuna Sittard: Passlack ('31)
Kaart
Feyenoord: Sam Larsson ('42)
Kaart
Feyenoord: Jens Toornstra ('67)
Kaart
Fortuna Sittard: Karjalainen ('90)
Kaart
Fortuna Sittard: Harries ('90)

Opstelling Feyenoord

Sam LarssonLuis SinisterraSteven Berghuis


Leroy FerJens ToornstraRenato Tapia


Ridgeciano HapsEdgar Miguel IéEric BotteghinRick Karsdorp


Kenneth Vermeer

Wissels:

'55 Nicolai Jørgensen voor Renato Tapia
'64 Luciano Narsingh voor Sam Larsson
'77 Orkun Kökcü voor Eric Botteghin


Opstelling Fortuna Sittard

SambouDiemersCiss


TekieSmeetsPasslack


EssersHarriesNinajCox


Koselev

Wissels:

'69 Raitanen voor Essers
'81 Karjalainen voor Sambou
'90 El Ablak voor Diemers


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 4 4-0 (3-0)
 2 1-2 (1-0)
 2 1-2 (1-0)
 2 1-2 (1-0)
 1 1-2 (0-1)
 1 0-2 (0-1)
 1 1-2 (0-1)
 1 0-2 (0-1)
 1 1-2 (1-1)
10  1 0-2 (0-1)
11  1 1-3 (1-0)
12  1 0-2 (0-1)
13  1 1-2 (0-1)
14  1 1-2 (0-1)
15  1 0-2 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 2.26. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Niemand (33 -> 5,0)
2. Luis Sinisterra (11 -> 4,0)
3. Kenneth Vermeer (6 -> 1,5)
3. Ridgeciano Haps (6 -> 1,5)
3. Steven Berghuis (6 -> 1,5)
3. Rick Karsdorp (6 -> 1,5)
7. Marcos Senesi (2 -> 0,0)
7. Orkun Kökcü (2 -> 0,0)
7. Jens Toornstra (2 -> 0,0)
10. Sam Larsson (1 -> 0,0)
10. Leroy Fer (1 -> 0,0)
10. Naoufal Bannis (1 -> 0,0)
13. Dylan Vente (0 -> 0,0)
13. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
13. Sven van Beek (0 -> 0,0)
13. Jan-Arie Van der Heijden (0 -> 0,0)
13. Luciano Narsingh (0 -> 0,0)
13. Liam Kelly (0 -> 0,0)
13. Nicolai Jørgensen (0 -> 0,0)
13. George Johnston (0 -> 0,0)
13. Tyrell Malacia (0 -> 0,0)
13. Yassin Ayoub (0 -> 0,0)
13. Renato Tapia (0 -> 0,0)
13. Nick Marsman (0 -> 0,0)
13. Justin Bijlow (0 -> 0,0)
13. Edgar Miguel Ié (0 -> 0,0)
13. Eric Botteghin (0 -> 0,0)
13. Wouter Burger (0 -> 0,0)
13. Achraf El Bouchataoui (0 -> 0,0)
13. Lutsharel Geertruida (0 -> 0,0)
13. Cheick Touré (0 -> 0,0)
13. Crysencio Summerville (0 -> 0,0)
13. Marouan Azarkan (0 -> 0,0)
13. Ramon Hendriks (0 -> 0,0)
13. Denzel Hall (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
13 punten uit 8 wedstrijden blijft bizar slecht met een super makkelijk programma maar goed.... Winnen enige optie uiteraard we gaan het zien.
+2/-0

4 jaar geleden
Het is niet om aan te gluren wat zijn we aan het doen vandaag,,,dat je hier dan ook nog voor betaald krijgt is des te erger
Berghuis zit nog in de bus zeker.
+1/-0

4 jaar geleden
Als dit de laatste dag is van Jaap Stam laten we dan hopen ook die van de directie ook ...
+3/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Als je gvd op 50% speelt tegen zo een kut clupje ga je altijd de ballenbak in en dit is precies op en top Feyenoord,ze geven altijd punten aan zielige clupjes die moeite hebben om zich te handhaven in deze competitie,deze stumperds liggen er volgend seizoen er al weer uit,en Feyenoord maar weer meelij hebben,wat een stelletje ongeinteresseerde nietsnutten.BAH!!
+3/-0

4 jaar geleden
Dit zou de laatste wedstrijd van Stam moeten zijn!
+3/-0

4 jaar geleden
Steeds vaker vraag ik mij af waarom ben ik een Feyenoord supporter.
+3/-0

 
4 jaar geleden
En je komt er nooit meer vanaf
+1/-0

4 jaar geleden
Wat een blamage!! Ga jullie schamen. Voor straf Lopend naar huis!
Zonder paraplu!! Kampioen word je door ook van de kleintjes te winnen!.
Wat een verschil met afgelopen donderdag! Toen wonnen ze wel zij het met het nodige geluk. Maar toen was er passie en strijd. Vandaag weer niet. Hoelang blijft Jaap Stam nog trainer? Maar hij heeft niet veel beters. Hij heeft twee weken de tijd, om Het elftal weer aan de praat te krijgen. Maar ik vrees, dat het heel lastig gaat worden. De competitie lijkt nu al verloren. Dan maar alles op de beker. als dat lukt hebben ze tenminste nog iets.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Kampioen worden met deze selectie en wat er boven staat is een illusie.Kansloos dus,en die beker wordt ook weer een prijs die je never nooit gaat pakken dit seizoen,meest kansloze club?Ja,met kop en schouders...
+2/-0

4 jaar geleden
Oproep aan de bondscoaches van Peru en Brazillie:

Graag Tapia en Botteghin selecteren en om de twee weken een oefenwedstrijd inplannen.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Hahaha daar kan ik dan wel weer om glimlachen goeie grap met dikke kern van waarheid, had ik ff nodig. Waarom speelde kokcu niet ipv die ***** tapia? Griepje is na zo lang toch wel over?
+3/-0

4 jaar geleden
tja daar gaan we weer.
Tapia en Fer is geen goede combi, beide vertragen het spel.
Hebben we wel de goede Senesi gehaald?? Alleen maar goede verhalen over hem, maar op de training is die schijnbaar slechter als Botthegin..
Waarom start Jorgenson of Bannis niet, blijven we zonder spits spelen?? (niets negatiefs over Sinistierra hoor).
Beetje rare beslissingen.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Schijnbaar?? Niemand heeft hem zien spelen. Botteghin is de aanvoerder en gisteren schuldig aan 3 goals maar mag gewoon blijven staan. Stam graaft zijn eigen graf en dan gaat Dickie orde en regelmaat scheppen
+1/-0

4 jaar geleden
Wat een ongelooflijke lul die Berghuis, beetje de supporters hekelen die weke en in uit in weer en wind er zijn, overbetaalde eikel.
+1/-0