Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord sluit tweede blok aan wedstrijden af in Limburg

5 oktober 2019 01:46

Zondagmiddag neemt Feyenoord het in Limburg op tegen Fortuna Sittard, de nummer zeventien van de Eredivisie. De Limburgers wachten nog altijd op hun eerste overwinning en hebben bovendien met RKC Waalwijk de minst scorende ploeg van de competitie.

De wedstrijd van zondag wordt de 21ste keer dat Feyenoord voor de competitie naar Sittard zal afreizen. Tot nu toe wist Feyenoord 11 keer te winnen, speelde het 4 keer gelijk en verloor het 5 keer. Afgelopen seizoen werd de competitie afgesloten met een 1-4 zege in Sittard. Nicolai Jørgensen maakte twee doelpunten, terwijl ook Orkun Kökcü en Steven Berghuis wisten te scoren.

De grootste zege stamt uit 1984. Op zondagmiddag 11 maart wist Feyenoord namelijk met 0-4 te winnen. Huidig technisch directeur Sjaak Troost opende al vroeg de score, terwijl André Hoekstra daarna twee treffers wist te maken. Ruud Gullit zorgde vlak voor tijd voor de eindstand.

Bij Fortuna Sittard speelt één speler met een verleden bij Feyenoord. Wessel Dammers doorliep de jeugdopleiding in Rotterdam en kwam tot twee officiële wedstrijden, beiden in de Europa League. Vanwege een zware knieblessure zal hij echter niet in actie komen. Assistent-trainer Kevin Hofland kwam als speler ook drie seizoenen in actie voor Feyenoord.




Tags

fortuna berghuis dammers eredivisie gullit hoekstra hofland kokcu rkc scorende stamt troost wessel

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.338 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve arneslot danall ego eredivisie geloofwaardigheid gimenez gravenberch hancko herik jong knvb kompas kroes madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot sobat stengs timber ueda willykment woerts yoda