Uitstekend resultaat voor Feyenoord in Rome: 1-1 !

19 februari 2015
-
Europa League
-

Feyenoord heeft een uitstekend resultaat behaald in Rome door met 1-1 gelijk te spelen en dat ook niet eens onverdiend. Met de 1-1 in de uitwedstrijd heeft de ploeg een goede uitgangspositie om in De Kuip te mogen hopen op een enorme stunt.

In de eerste helft werd Feyenoord nauwelijks gevaarlijk. AS Roma liet het spel veelvuldig aan Feyenoord, maar was continu gevaarlijk op de counter. Dat leverde ook de 1-0 op voor de Italianen. Halverwege de eerste helft kon Gervinho een voorzet van Torosidis met een hakbal binnenwerken achter Vermeer. In die fase werd gevreesd voor een grotere achterstand. Feyenoord zette daar voor rust slechts een kans tegenover via Kazim. De ploeg had ogenschijnlijk controle over de wedstrijd, maar wist dat nauwelijks om te zetten in gevaar.

Tien minuten na rust kwam Feyenoord eigenlijk uit het niets langszij. Doelman Skorupski wist een uitstekende kopbal van Immers via de paal nog uit het doel te weren. Vanuit de rebound was Kazim er als de kippen bij om de 1-1 binnen te schieten. De uitblinkende Karsdorp, als invaller van de geblesseerde Wilkshire, zorgde voor de voorzet van waaruit uiteindelijk het doelpunt viel. De gelijkmaker gaf Feyenoord extra elan. AS Roma moest komen, maar Feyenoord was hield de controle over de wedstrijd. De ploeg hoefde alleen een grote kans voor Seydou Doumbia toe te staan. Met de 1- mocht de ploeg uiteindelijk zeer tevreden te zijn. De 1-1 werd dan ook gevierd met het massaal meegereisde Legioen dat een unieke avond kende.

[video] Uitvak ontploft bij 1-1

[Foto] 'Vechtlust beloond met verdiend punt'

Immers en Wilkshire geschorst voor return tegen Roma

Lex Immers en Luke Wilkshire zijn geschorst voor de return tegen AS Roma in De Kuip. Het tweetal stond al op scherp en liep tegen AS Roma opnieuw tegen een gele kaart op. Voor Luke Wilkshire was het sowieso geen gelukkige avond. Hij moest al in de eerste helft naar de kant, nadat hij opnieuw fysieke problemen had gekregen. Hij werd uitstekend vervangen door Karsdorp.

Rutten wil klus klaren in kolkende Kuip

Fred Rutten wilde donderdagavond na het 1-1 gelijkspel tegen AS Roma nog niet te veel vooruit kijken naar de return die volgende week wordt gespeeld in De Kuip. De trainer liet weten dat de focus nu eerst gericht wordt op de thuiswedstrijd tegen Excelsior van aankomende zondag. ‘Die staat voor mij de komende dagen centraal’, vertelde de trainer. ‘Daarna zullen we in een kolkende Kuip alles mobiliseren om een ronde verder te komen.’
Rutten vertelde in de catacomben van het Stadio Olimpico dat hij tevreden was over het resultaat dat zijn ploeg had geboekt. ‘We hebben eerder bewezen dat we het grote ploegen moeilijk kunnen maken in Europese wedstrijden. Na de 1-0 van AS Roma hebben we ons prima hersteld en de wedstrijd goed opgebouwd. De tweede helft ontstonden er ruimtes op het veld, die ons hebben geholpen. De tegenstander kon ook geen echte pressing meer op ons uitoefenen.’

De trainer weet dat hij volgende week tijdens de return in De Kuip in elk geval geen beroep kan doen op Lex Immers en Luke Wilkshire. Beide spelers kregen donderdagavond een gele kaart en zijn daardoor geschorst. ‘Wie mij kent weet dat ik me niet bezig houdt met de spelers die er niet zijn, maar alleen met de spelers die ik wel tot mijn beschikking heb’, zei Rutten daarover. ‘Als we volgende week ons strijdplan weer net zo goed kunnen uitvoeren als vandaag, hebben we zeker mogelijkheden om een ronde verder te komen.’

'75 Florenzi voor Verde

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 22 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  7 1-1 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.12. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.