Transparent
Inloggen
Sluiten

Volksverhuizing naar Rome op gang gekomen

16 februari 2015 19:12 - Feyenoord.nl

Feyenoord wordt aanstaande donderdag tijdens de heenwedstrijd in de knock-outfase van de Europa League tegen AS Roma gesteund door ruim 5.000 meegereisde supporters. Dat betekent dat er deze week een ware volksverhuizing richting Rome op gang komt. Het grootste deel van de supporters zal aanstaande woensdag arriveren in de Italiaanse hoofdstad, maar ook in de aanloop naar woensdag reizen al vele Feyenoord-aanhangers naar Rome.

De volksverhuizing past in een lange traditie bij Feyenoord. Al in 1963 reisden 1600 supporters Feyenoord per boot (de Groote Beer en de Waterman) achterna naar Lissabon voor de wedstrijd tegen Benfica in de halve finale van de Europa Cup 1. Ook bijvoorbeeld bij de uitwedstrijden tegen Werder Bremen in 1994, Borussia Mönchengladbach in 1996 en Internazionale in 2002 kon Feyenoord rekenen op de steun van duizenden supporters.

Selectie reist woensdag naar Rome
In totaal zijn er voor de wedstrijd van aanstaande donderdag 4800 kaarten verkocht voor het bezoekersvak in het Stadio Olimpico in Rome. Daarnaast reist er een recordaantal van 250 leden van de Feyenoord Business Club naar Rome om Feyenoord te steunen. De selectie van Feyenoord reist woensdagochtend naar Rome. Daar wordt woensdag om 19.00 uur de afsluitende training afgewerkt in het Stadio Olimpico. De Romeinse politie heeft Feyenoord laten weten dat het voor Feyenoord-supporters niet is toegestaan deze training te bezoeken.

Feyenoord heeft geprobeerd alle supporters die een kaart hebben gekocht voor de uitwedstrijd tegen AS Roma zo volledig mogelijk te informeren over dit duel via een uitgebreide infomail.

De politie van Rome heeft bepaald dat Feyenoord-supporters donderdag alleen naar het stadion mogen reizen via een speciale buspendeldienst. Dat betekent dat het niet is toegestaan om donderdag op eigen gelegenheid naar het stadion te reizen. Dergelijke maatregelen werden eerder ook genomen bij de Europese wedstrijden van AS Roma tegen Bayern München en Manchester City eerder dit seizoen. ‘Wij begrijpen dat dit geen ideale situatie is voor onze supporters, die liever naar het stadion gaan lopen. De politie wilde tot dusverre van geen wijken weten. Niets duidt er op dat ze hun standpunt wijzigen, maar je weet natuurlijk maar nooit’, zegt Ton Strooband, manager Supporterszaken van Feyenoord.

‘AS Roma is een prachtige tegenstander en Rome een prachtige stad’, besluit Strooband. ‘De oudere supporters zullen de komende dagen weer dat gevoel van vroeger krijgen, terwijl het voor de jongeren een compleet nieuwe ervaring is om met zoveel supporters naar een uitwedstrijd te gaan. We hopen op een groot Feyenoord-voetbalfeest.’

Meer op Feyenoord.nl
Tags

rome roma volksverhuizing olimpico stadio strooband aanhangers achterna bayern benfica bezoekersvak bremen business buspendeldienst duidt duizenden dusverre groote heenwedstrijd infomail internazionale lissabon monchengladbach outfase recordaantal reisden romeinse supporterszaken ton voetbalfeest waterman werder wijken

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.129 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane brussel carranza dtk geertruida gimenez hancko ivanusec jong kloese koeman koopmeiners lazio lopez luts middenveldert milambo oranje paixao pedersen priske slot smal socrates stengs timber ueda wieffer yoda zerrouki