Feyenoord wint topper van FC Twente: 3-1

18 januari 2015
-
-

Feyenoord heeft de competitie na de winterstop hervat met een 3-1 zege in de topper tegen FC Twente. Immers, Toornstra en Boetius zorgden voor de doelpunten. Kazim miste een penalty.

Feyenoord begon goed aan de wedstrijd. Toch was het FC Twente dat de eerste kans kreeg. Kenneth Vermeer trad goed op bij een kans van Corona. In het vervolg had Feyenoord het moeilijk om gevaarlijk te worden. De ploeg leek zich geen raad met de speelwijze van FC Twente. De kans op de openingstreffer kwam in de 37ste minuut. Feyenoord kreeg een penalty. Kazim ontfermde zich over de bal. Zijn inzet was echter niet scherp genoeg, waardoor doelman Stevens kon redden. Uit de corner die daarop volgde was het Lex Immers die de bal wel in het doel ramde. De Kuip kon van vreugde en opluchting alsnog een feestje vieren.

Vlak na rust kwam FC Twente langszij. Het was Engelaar die profiteerde van een foutje van Vermeer. Feyenoord had vervolgens even nodig om zich te herpakken. Na een minuut of vijf kreeg de ploeg de regie weer in handen. Het was vervolgens binnen een paar minuten beslist. Eerst was het Toornstra die vanaf rechts voor de 2-1 zorgde. Even later kon Boetius centraal voor het doel de 3-1 binnenglijden. De wedstrijd was daarmee beslist, Feyenoord kwam niet meer in de problemen.

[Foto/video] Geweldige sfeeractie in De Kuip

Een video die is geplaatst door Feyenoord (@feyenoord.rotterdam) op

Feyenoord mist voor het eerst in historie 5 penalties op rij

Ranglijst: Feyenoord blijft derde, top wint bij hervatting competitie

Op de ranglijst waren er in de top geen veranderingen te noteren. De Top Vier wist hun wedstrijden te winnen. Feyenoord blijft daardoor derde op de ranglijst.

Feyenoord in Beeld: Fotoreportage Feyenoord - FC Twente online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 27 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  7 3-1 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.82. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.