18 september 2014
-
Europa League
-

Feyenoord heeft donderdagavond de eerste Europa League wedstrijd van het hoofdtoernooi kansloos verloren. In Sevilla werd het 2-0 voor de regerend bekerhouder van de Europa League.

Sevilla stond zonder voluit te gaan al binnen een half uur op een veilige voorsprong. De Spaanse thuisploeg profiteerde optimaal van verdedigende fouten van Feyenoord. Feyenoord kon op inzet nog aardig meespelen, maar zag toch hoe Sevilla uitliep. Bij twee indraaiende vrije trappen konden Krychowiak en M'Bia ongehinderd binnenkoppen. Toornstra was dichtbij een treffer voor de Rotterdammers met een vrije trap die via beide palen het doel weer uitging.

Na rust kon Feyenoord het allemaal niet meer belopen. Sevilla kende in de tweede helft bijna een vrije avond. De ploeg kon zonder voluit te gaan de wedstrijd simpel uitspelen. Feyenoord kwam in de tweede helft nauwelijks meer aan aanvallen toe. Omdat de Spanjaarden niet meer zo nodig hoefden bleef het uiteindelijk 2-0.

Poule Feyenoord: Standard Luik verslaat Rijeka met 2-0

In de poule van Feyenoord heeft Standard Luik het Kroatische Rijeka met 2-0 verslagen.

Sevilla FC: Kolodziejczak ('33)
Feyenoord: Tonny Trindade de Vilhena ('52)

'60 Aspas voor Bacca

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 4 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.