Feyenoord wint in 2e helft van Vitesse: 2-1

31 maart 2010
-
-

Feyenoord heeft in de tweede helft tegen Vitesse uiteindelijk de drie punten in eigen huis weten te halen. Elf dagen na de eerste helft (1-1) won Feyenoord in de tweede helft uiteindelijk met 2-1. Roy Makaay zorgde na tien minuten in de tweede helft voor de tweede treffer.

Mario been besloot aan het begin van de tweede helft in tegenstelling tot wat hij elf dagen geleden van plan was niet te wisselen. Hij liet met name Makaay staan. Dat bleek zijn vruchten af te werken. Na tien minuten was hij al succesvol. André Bahia kopte een vrije trap van Giovanni van Bronckhorst door en Makaay kon vervolgens scoren.

Feyenoord kreeg daarna met name via Luigi Bruins en Georginio Wijnaldum diverse kansen om de voorsprong uit te breiden. Omdat dat niet gebeurde, bleef Vitesse hoop houden op de gelijkmaker. In de slotfase kwamen er door fouten achterin mogelijkheden op zo'n treffer, maar dat bleef de Rotterdammers gelukkig bespaard.

Eerste sfeerfoto's van Feyenoord-Vitesse

Inmiddels zijn enkele sfeerfoto's van Feyenoord-Vitesse verschenen via Twitter. Vanwege het beperkte aantal fans, bleef ook het aantal foto's beperkt (klik op de foto's om te vergroten):

Nog nooit zo stil gezien een uur van te voren! Weet iedereen ... on Twitpic Drank voor de halve prijs vanavond bij #feyvit ja zo kan ik h... on Twitpic Een halve wedstrijd maar wel een heel programmaboekje! #feyvit on Twitpic De vreugde na de 2-1 #feyvit on Twitpic

Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com

'17.000 fans in De Kuip'

Op de tweede helft van Feyenoord-Vitesse zijn naar schatting zo'n 17.000 fans afgekomen, zo meldt Radio Rijnmond. Een meerderheid van de fans liet het duel na de eerste helft 11 dagen geleden voor wat het was en bekeek de tweede helft thuis.

Ranglijst: Feyenoord vier punten voor op AZ

Feyenoord heeft met de zege op Vitesse goede zaken gedaan met het oog op de ranglijst. Met de drie punten erbij komt Feyenoord weer vier punten boven AZ. Er zijn nog vijf wedstrijdrondes te gaan.

Eerste thuiszege in 2010 voor Feyenoord

Met de zege op Vitesse heeft Feyenoord haar eerste zege in De Kuip behaald in 2010. Eerder dit jaar slaagde Feyenoord er niet in te winnen van achtereenvolgens Ajax, AZ, ADO Den Haag en Heracles.

Makaay opnieuw beslissend

Nadat Roy Makaay al volledig was afgeschreven, heeft hij sinds een week weer een hoofdrol. Vorige week was er al de sensationele bekerwedstrijd tegen FC Twente, nu besliste hij zelf de wedstrijd tegen Vitesse.

[video] Makaay: 'Drie kwartier alles uit de kast'

Van Bronckhorst blij met Legioen

Voor de camera van Eredivisie Live liet aanvoerder Giovanni van bronckhorst weten erg blij te zijn met de steun van het Legioen bij de tweede helft tegen Vitesse ondanks dat er slechts 45 minuten te spelen waren en het weer opnieuw heel slecht was. 'De sfeer zat er goed in, ondanks dat er wat minder toeschouwers dan normaal zaten. Het Legioen staat hier altijd achter de ploeg. Ze lieten zich vandaag weer goed horen.'

'77 Kolk voor Van Diermen

Ego2.nl: Fotoreportage Feyenoord - Vitesse (2e helft) onlineFeyenoord in Beeld: 37 foto's 2e helft Feyenoord-Vitesse online
FR1908.net: 31-03-10 Feyenoord - Vitesse 2-1 (restant)

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 138 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  7 2-1 (1-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.23. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.