Duur puntverlies voor Feyenoord

24 januari 2010
-
-

Feyenoord heeft uit bij VVV-Velo duur puntverlies geleden. Het zou uiteindelijk 1-1 worden in Venlo. Paauwe zorgde via een eigen doelpunt voor de treffer van Feyenoord.

Feyenoord speelde een hele matige eerste helft. VVV was beter en kon aanspraak maken op een doelpunt. Feyenoord zette daar bar weinig tegenover. Na rust kwam Feyenoord op een andere manier het veld in. Dat leverde uiteindelijk de voorsprong op. Van Bronckhorst gaf na 20 minuten voor, waarna Patrick Paauwe, aanvoerder van VVV, de bal in eigen doel gleed. Feyenoord had vervolgens de controle over de wedstrijd. De ploeg had op 0-2 moeten komen, maar met name Wijnaldum verzuimde dit. Daardoor kon VVV in de slotfase via invaller De Regt alsnog op gelijke hoogte komen.

Achterstand op Ajax nu vier punten

Met de 1-1 heeft Feyenoord duur puntverlies geleden in de strijd om de derde plaats. Doordat Ajax met een 1-0 zege thuis tegen AZ goed wegkwam, komt de Amsterdamse ploeg volgende week met vier punten voorsprong naar Rotterdam. De voorsprong op achtervolger Heracles bedraagt nu wel zes punten.

Bruins, Slory en De Cler op de tribune

Doordat Mario Been steeds meer spelers ziet terugkeren, zal hij ook keuzes moeten maken. Luigi Bruins, Andwelé Slory en Tim de Cler moesten daardoor op de tribune plaatsnemen.

350ste wedstrijd voor Landzaat

Denny Landzaat speelde tegen VVV zijn 350ste competitiewedstrijd in het Nederlandse betaalde voetbal. Landzaat speelde daarnaast enige tijd in de Premier League, voordat hij in januari 2008 bij Feyenoord terugkeerde in Nederland. Voor Feyenoord speelde hij tot op heden 29 duels in de eredivisie.

Debutant De Vrij maakt goede indruk

Stefan de Vrij maakte tegen VVV zijn debuut in de basis bij Feyenoord. Samen met Ron Vlaar was hij een van de weinigen die een goede indruk maakte in het elftal van Feyenoord.

'80 De Regt voor van Dessel

Feyenoord in Beeld: 46 foto's Vvv Venlo - Feyenoord onlineEgo2.nl: Fotoreportage VVV Venlo - Feyenoord online
FR1908.net: 24-01-10 VVV Venlo - Feyenoord 1-1

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 3 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.