Feyenoord verliest van Sparta: 2-1

18 oktober 2009
-
-

In een tumultueus duel heeft Feyenoord met 2-1 verloren van Sparta. Bahia maakte het enige doelpunt voor Feyenoord. Cisse en Tomasson kregen rood, net als Spartaan Poepon.

Feyenoord gaf in de eerste helft nauwelijks iets weg. Vlak voor rust kwam Feyenoord op de verdiende voorsprong. Het was Bahia die na een slecht weggewerkte vrije trap raak kopte. Pas in de slotminuten van de eerste helft kreeg Sparta enkele mogelijkheden.

Sparta ging in de tweede helft door. In de 51ste minuut kwam Feyenoord met tien man te staan toen Sekou Cisse bij een tackle te laat was en vol het been van de tegenstander raakte. Hij kreeg daarvoor direct rood van Nijhuis. Dat leidde tot de nodige frustratie. Acht minuten later moest Tomasson na ook een veel te harde tackle met rood vertrekken. Het was toen Poepon die de 1-1 maakte. Feyenoord moest het uiteindelijk zo'n 10 minuten met negen tegen elf man doen. Na die tien minuten kreeg Poepon zijn tweede gele kaart.

Met tien tegen elf ging het vervolgens nog mis voor Feyenoord. Het was Strootman die een assist van Duplan goed afrondde. Feyenoord ging daarmee voor de derde keer op rij onderuit uit bij Sparta.

Drie rode kaarten ontsieren wedstrijd

De derby tussen Sparta en Feyenoord is ontsierd door maar liefst drie rode kaarten. Eerst was het Sekou Cisse die na te laat inkomen een ietwat zwaarbestrafte rode kaart kreeg, vijf minuten na rust. Nog voor het uur kwam Feyenoord met 9 tegen 11 te staan toen Tomasson terecht rood kreeg voor een charge. Twintig minuten voor tijd werd het 10 tegen 9 man, omdat Poepon zijn tweede geel kreeg voor aanmerkingen op de leiding.

Derde nederlaag voor Feyenoord op het Kasteel op rij

Feyenoord kent een uniek slechte reeks op het Kasteel. De laatste drie wedstrijden van Feyenoord uit bij Sparta gingen verloren.

Feyenoord vierde op de ranglijst

Na de verloren derby tegen Sparta staat Feyenoord vierde op de ranglijst. De achterstand op koploper FC Twente bedraagt nu zes punten, de achterstand op PSV vier punten, op Ajax drie punten.

Been: we hebben als ploeg gefaald

Mario Been liet na afloop voor de microfoon van Radio Rijnmond weten dat Feyenoord als ploeg gefaald heeft vanmiddag. 'Ik ben een beetje verdwaasd. We hadden in de eerste 40 minuten de wedstrijd in handen. We speelden weliswaar niet goed, maar hebben toen ook niets weggegeven. In de laatste minuten voor rust waren er een paar mogelijkheden.'

'Ik was ontstemd in de rust dat we niet scherp waren op de tweede bal. Maar dit soort scherpte zie ik liever niet, we doen onszelf daarmee veel tekort. Het waren twee stomme rode kaarten. De eerste voor Cisse vond ik wel heel zwaar bestraft, volgens mij was Sekou net iets te laat. Ik was in de rust al niet tevreden over Cisse. De tweede rode kaart voor Jon mag niet. Dat had ik niet verwacht met zijn ervaring. Je schiet jezelf vandaag in de voet. Het was niet nodig om hier punten te verliezen gezien de eerste helft. En we verliezen naast de punten ook hele belangrijke spelers.'

Competitiedebuut voor Babovic

Stefan Babovic kreeg bij de nederlaag tegen Sparta zijn competitiedebuut. Vier minuten voor tijd mocht hij invallen van Mario Been. Hij kon echter ook niets meer veranderen aan het resultaat.

Nijhuis: Cisse en Tomasson brachten gezondheid tegenstander in gevaar

Voor de microfoon van Radio Rijnmond liet scheidsrechter Nijhuis weten geen enkele twijfels te hebben over de gegeven rode kaarten aan Cisse en Tomasson. 'In beide duels werd met buitensporige inzet het duel ingegaan waarbij de gezondheid van de tegenstander in gevaar werd gebracht. Dat is dan een rode kaart.' Bij Feyenoord waren protesten over de rode kaart van Cisse. Nijhuis: 'Cisse wist dondersgoed wat er was gebeurd. Hij protesteerde ook niet. Hij schrok ervan wat hij gedaan had en ging zijn tegenstander direct vragen hoe het ging.'