Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: 'Waren vooral bezig om AZ uit elkaar te spelen'

16 oktober 2022 21:01

Na de wedstrijd tegen AZ was Arne Slot een tevreden man. De oefenmeester zag zijn ploeg overtuigend winnen in Alkmaar, en zag bovendien een volwassen spelend Feyenoord. Bij ESPN liet hij zijn mening over de wedstrijd los.

"De 1-0 was een vervelende tussenstand gezien het spelbeeld. Ik vond dat we aan de bal goed speelden en uiteraard ben je tevreden met een 1-3 overwinning bij de koploper. We hebben getracht onze wapens in te zetten, met Dilrosun op linksbuiten en Szymanski wat aan de binnenkant spelend. Ik vond dat wij niet bezig waren met het neutraliseren van AZ, maar dat we vooral bezig waren om hun uit elkaar te spelen. We deden dat iets voorzichtiger dan in Eindhoven, wat ik erg volwassen vond."

Vervolgens ging de trainer in op de concurrentiestrijd in de spits: "We hebben dit seizoen al meerdere uitstekende wedstrijden gespeeld. Alleen als trainer ben je altijd op zoek naar zo veel mogelijk perfectie. Voor de wedstrijden tegen FC Twente en AZ vonden wij dit de beste opstelling. Vandaag mogen we veel credits aan Danilo geven voor die derde goal, maar de tweede goal was een mooie teamgoal. Los van zijn goal heeft Danilo goed gespeeld, maar overigens heeft Santi het ook goed gedaan."

Ook werd Slot nog gevraagd naar de situatie rondom zijn aanvoerder: "Orkun heeft een statement gemaakt. Ik moet je het antwoord schuldig blijven waarom hij hier nu niet staat. Dan moet ik gaan gissen, want ik heb hem er niet over gesproken. Ik was vol met de wedstrijd bezig, maar ik denk dat we als Feyenoord hebben bijgedragen aan dit initiatief."




Tags

slot arne danilo spelend alkmaar bijgedragen binnenkant credits dilrosun espn getracht gissen linksbuiten neutraliseren oefenmeester perfectie santi spelbeeld statement szymanski teamgoal twente voorzichtiger wapens

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve arneslot danall ego eredivisie geloofwaardigheid gimenez gravenberch hancko herik jong knvb kompas kroes madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot sobat stengs timber ueda willykment woerts yoda