Transparent
Inloggen
Sluiten

Dirk Kuyt: 'Ik wil de trainer worden die ik ook als speler was'

23 juli 2018 13:47

Voor Dirk Kuyt is zijn carierre als trainer begonnen nu Feyenoord onder 19 aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen is. In gesprek met het Algemeen Dagblad laat hij weten dat hij er veel zin in heeft. "Een mooi nieuw hoofdstuk in mijn voetballeven. Ik kijk er naar uit," aldus Kuyt. "Je werkt met de allergrootste talenten van de club. Ik zie het als een mooie uitdaging om hen wegwijs te maken in het profvoetbal."

Wat voor type trainer Kuyt wil worden, is voor hem ook al duidelijk. "Ik haal het maximale uit mezelf. Ik wil de trainer worden die ik ook als speler was. En ik wil dat de spelers ook het maximale uit hun mogelijkheden halen. Talent alleen is niet genoeg," geeft hij aan. "Er komt meer bij kijken wanneer je wilt slagen. En daar zal ik bij de spelers op hameren. Juist omdat ik als geen ander weet hoe ver je met een goede mentaliteit kunt komen."

Vooruitlopen op de toekomst en een hoofdtrainerschap bij Feyenoord wil de geboren Katwijker nog niet. "Ik richt me voorlopig op de Onder 19. Dan zal ik uiteindelijk wel zien waar dit toe gaat leiden. Ik heb er in elk geval heel veel zin in om er iets moois van te maken," zegt hij daarover. "Als speler heb ik onder grote trainers als Bert van Marwijk en Louis van Gaal gewerkt. Van hen heb ik heel veel opgestoken. Ik hoop dat mijn spelers later ook zullen zeggen dat ze veel van mij geleerd hebben."

Voor komend seizoen heeft Kuyt samen met Cor Adriaanse de leiding over Feyenoord onder 19. "Van zo iemand kun je natuurlijk heel veel leren. Ik kijk er naar uit om met hem te gaan samenwerken," zo geeft hij aan.




Tags

kuyt adriaanse allergrootste carierre gaal hameren hoofdstuk katwijker marwijk opgestoken voetballeven vooruitlopen wegwijs

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.350 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve blind danall gaal geloofwaardigheid gemeente gravenberch hancko herik jorien kloese knvb kompas kroes kuip madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot sobat ueda willykment woerts woningbouw yoda