Historie: Feyenoord tegen clubs uit België

Deze pagina geeft een overzicht van alle wedstrijden die Feyenoord tegen tegenstanders uit dit land speelde en vat de gegevens tevens samen in overzichtelijke tabellen. Hierin wordt weergegeven hoe vaak Feyenoord op welk terrein speelde tegen teams uit België, wie het meest zegevierend van het veld stapten en hoe vaak er werd gescoord. Onder de tabellen wordt nog enige aanvullende informatie weergegeven.

36

Feyenoord speelde in haar historie slechts 27 duels tegen clubs uit België. Daarvan won Feyenoord er 13 (%) en gingen er 9 (%) verloren. 5 (18,5%) Duels eindigden in een gelijk spel. Feyenoord scoorde in totaal 41 keer, een gemiddelde van 1,52 goals per wedstrijd. De clubs uit België stelden daar 36 doelpunten tegenover, gemiddeld 1,33 per wedstrijd.

Thuis zou Feyenoord volgens het driepuntensysteem gemiddeld 1,9 punten gehaald hebben en uit 0,9. Er kan dus worden gesteld dat er sprake is van een 'thuisvoordeel'.

De grootste thuisoverwinning van Feyenoord dateert van 2022-2023: 5-3. In 2022-2023 leed Feyenoord met 0-4 haar grootste thuisnederlaag tegen een club uit België. Uit werd de grootste triomf gevierd in 2014-2015, toen Feyenoord won met 0-3. In 2021-2022 ging Feyenoord onderuit met 5-1 in een uitwedstrijd in België, een record.