Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord Forum » Gastenboek » Afscheid

Deze normale topic is open en bestaat uit 8 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8

Bijna 20 jaar geleden, op 2 oktober 2000 heb ik me aangemeld op deze site. Dat was in de tijd dat Feyenoord nog geen officiële website had en de URL van VI nog viplanet.nl was. YouTube en Facebook bestonden nog niet, laat staan Twitter.

De eerste jaren was ik nog niet erg actief op het forum, rond 2004 of 2005 is daar verandering in gekomen. Dit is altijd een mooie community geweest. Veel mensen met een grote mond maar een klein hartje. Trouwe bezoekers die vaak het beste met elkaar voor hadden.

In 2006 ben ik benaderd om mod te worden en als Decker mocht ik al gauw hier, samen met de rest van het team, het gajes hier onder controle houden. Later ook als admin. We hebben prachtige periodes meegemaakt hier: insider Pino die de transfers van Makaay, Gio, Hofland en Landzaat bekend maakte voor Feyenoord zelf, de Tymochuk-soap, Giannichedda-gate, de topics van FR-Kev, de eeuwige rode kaart van E.C. die later weer werd ingetrokken, en ga zo maar door.

Er was soms flink wat wrijving tussen de wat mondiger leden en het mod-team, en ook in de modcorner zijn de nodige stevige discussies gevoerd. Maar het uitgangspunt was altijd: bezoekers zijn in de eerste plaats Feyenoorders, mede-supporters, en dat is wat ons bindt. Vandaar dat we ook in principe nooit eeuwig rood gaven, omdat mensen in het heetst van de strijd wel eens te ver gingen. En in de praktijk werkte dat ook gewoon. Daardoor had je een levendig forum en ik denk dat de vaste bezoekers misschien wel voor 80% van het aantal hits op het forum zorgden. Er ging redelijk wat vrije tijd zitten in de werkzaamheden voor het forum, maar je kreeg er ook veel voor terug.

In 2010 of 2011 ben ik afgezwaaid als mod, maar ik ben wel actief lid gebleven. In augustus 2017 werd - zonder aankondiging vooraf - het forum offline gehaald en gewist. Dit had te maken met het lekken van de wachtwoorden van het AN. Later vlogen op AN en PN de beschuldigingen over en weer tussen de mods. Feyenoord netwerk had er niks mee te maken, maar was wel mede de pineut.

Het forum zou 'snel' weer online worden gezet, uiteindelijk heeft dit bijna 2 jaar geduurd en zijn er geen updates geweest over de stand van zaken. Pure minachting voor de leden die deze site in leven hebben gehouden door duizenden berichten te plaatsen.

Nu is het forum eindelijk weer actief, maar we krijgen van de nieuwe admin te horen dat "zij klaar zijn met de sfeer die heerste op het oude forum". Twee trouwe leden (aliendwurf en wateringer) worden zonder pardon voor eeuwig verbannen van dit forum. Ik moet toch wel eens terugdenken aan het incident met Kenneth Perez in 2006. Die werd voor 5 wedstrijden geschorst omdat hij grensrechter Nicky Siebert uitschold voor k*nkerneger. Een uitspraak die hij deed in de hitte van het moment. Ondertussen is Perez een gerespecteerd analyticus in voetbalprogramma's. Hij hoeft niet eeuwig te boeten voor een domme uitspraak die hij eerder deed.

Het FN, ooit een mooie plaats waar supporters van diverse pluimage bij elkaar gepassioneerd konden praten over voetbal. Er was plaats voor emoties, humor, ergernis en blijdschap. Het mod-team bestond voor 100% uit mensen die zelf ook forumlid waren en de nodige ervaring hadden, Een forum voor leden door leden.

Het lijkt nu een soort AZ te zijn geworden. Mensen krijgen geplasticiceerde klappers en mogen alleen blijven wanneer ze keurig in de pas lopen. Er wordt niet meer gemodereerd door leden, maar door een onbekend autoritair individu die wanneer het even lastig wordt mensen definitief van dit forum trapt. In 'onze' tijd gingen we overleggen als modteam en kijken wat de oplossing was met zo weinig mogelijk verliezer

Zelf heb ik nooit bekend gestaan als een moeilijk lid, en ik heb volgens mij ook zelden kaarten gepakt. Maar dit forum is niet meer een plek waar ik me thuis voel. Ik heb ook niet de illusie dat het beleid zal veranderen. Zoals Hansch volgens mij al eens zei, de beheerders van netwerk.to hebben niks met het FN, ze zien het voornamelijk als een knip- en plaksite om zoveel mogelijk advertentieinkomsten te genereren. Dat is erg jammer, want het was ooit een site voor en door supporters.

Ik wens iedereen (zelfs socrates) het allerbeste. Mij zullen jullie hier niet meer terugzien als actief lid en zo weinig mogelijk als bezoeker.

PS: Omdat er alleen in dit subforum over de site gepraat mag worden plaats ik dit hier. Aangezien er verder niet met ziektes wordt gescholden of één van de andere regels wordt overtreden neem ik aan dat een vaarwel-topic als deze wel mag

 

+14/-2

Behalve dan dat ik al véél langer lid ben dan ulligan, sluit ik me helaas maar bij hem aan. Schijnbaar is kritiek geven hier een doodzonde geworden en is, belangrijker nog, de waarde dat we allemaal Feyenoorders zijn en weleens een misstap kunnen maken compleet ondergeschikt geraakt aan de ego's van mods en admins. Verder heeft ulligan alles gezegd wat ik ook wilde zeggen maar dan beter.

 

+4/-2

Same here. Mijn originele login was PeterVanVossen, maar die deed het niet meer. Vanaf 2001 ben ik lid, de ene periode actiever dan de ander. Altijd goed naar m'n zin gehad, enorm gelachen om veel topics (haal het weg PLS!), maar ook veel geleerd van veel andere topics, zoals in de Feyenoorders aan tafel sectie. Het beleid wat nu gevoerd wordt, waarbij oudgedienden permanent rood krijgen en de ene na de andere reactie (vaak met kritiek op de moderators) wordt verwijderd zonder inhoudelijke reactie, past niet bij de manier zoals ik het gewend was en waardoor ik het forum zo waardeerde.

Ik hoop dat er een andere plek komt waar we weer een vergelijkbare sfeer kunnen creëren. Wil best modereren dan mocht het nodig zijn. Of de boel moet hier toch gaan veranderen, dan zouden oude tijden vanzelf weer gaan herleven. Met enorm veel actieve leden, veel clicks en dus ook veel inkomsten voor de eigenaar van de website. Een win win situatie, waar de huidige admins kennelijk geen weet van hebben.

Laten we bij de community anders verder ouwehoeren. :ja

 

+3/-1

Noe he'w 't schoap an 't driet'n

 

+1/-0

Kortom er is genoeg om over te discussiëren.

 

+1/-2

Wie is de echte Heintje heren?

 

+2/-1

open/sluit de onderstaande quote:

Jørgen Kristensen schreef op 10 september 2019 om 00:09:

Wie is de echte Heintje heren?Ik krijg meer een Volumia gevoelZeg dat je niet hoeft te gaan schat :\(

 

+1/-1

open/sluit de onderstaande quote:

Dirkteur schreef op 10 september 2019 om 00:28:

open/sluit de onderstaande quote:

Jørgen Kristensen schreef op 10 september 2019 om 00:09:

Wie is de echte Heintje heren?Ik krijg meer een Volumia gevoelZeg dat je niet hoeft te gaan schat :\(1. De tranen van m****r
2. De brief van U*****n
3. R****d H*****g en l*******t
4. Last, not least:

https://youtu.be/kbAx2KZnZbA

Nu weer verder met Feyenoordwaardige zaken.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 10 september 2019, 06:47:22.

 

+1/-1

Misschien kan ulligan aanbieden om de eeuwige rode kaarten van wateringer en ali over te nemen als hij toch nooit meer terugkomt. Ik denk dat zelfs deze mods best open staan voor zo'n ruil.

 

+2/-1

hahahahahahahahaha

 

+1/-0

Applaus

 

+1/-0

We vinden het jammer je te zien gaan, @ulligan. Wat ons betreft ben je altijd welkom om mee te discussiëren over wat dan ook en dat geldt voor iedereen die op een fatsoenlijke manier mee wil doen.

Wij vonden de sfeer vroeger niet prettig en willen breken met wat jij noemt "grote mond klein hartje". Persoonlijke aanvallen en schelden met ziektes is niet meer toegestaan, om maar wat te noemen. Als dat betekent dat er minder mensen komen dan is dat maar zo. Wij denken dat het anders kan.

We willen je bedanken voor je inzet in het verleden, no hard feelings. Een verschil van inzicht kan altijd. Alle meningen blijven hier altijd welkom, mits op een manier verwoord die niet strijdig is met de forumregels.

 

+2/-2

Verschil van inzicht kan, maar een officiële waarschuwing voor dit:

"De weinige leden die er zijn krijgen heel snel rood. Dan word het ook heel snel stil natuurlijk."

Daar zit ik echt niet op te wachten. Dan hoeft het voor mij ook niet meer.
Ik denk dat jullie niet beseffen dat FN een vrij actieve kern had met meerdere meetings enzo.
Als er dan 2 van die groep niet welkom zijn, dan is het logisch dat er meer afhaken.
Ik weet niet wat er allemaal gezegd/geschreven is door deze twee, maar wat ik wel begrepen heb is dat het vrij lastig communiceren is met jullie. Eigenlijk is er helemaal geen communicatie. De enige reactie die je krijgt zijn kaarten of waarschuwingen. Ik had met bovenstaande waarschuwing ook zoiets van, sterf het lekker af met je forum.

 

+2/-1

Het is natuurlijk gewoon willekeur geweest van een overijverige mod. Een mod die
HELEMAAL niets met Feyenoord heeft laat staan met de leden die dit forum altijd levend
hebben gehouden. Ik heb in eerste instantie rood gekregen voor de zin: "Welke mongool
heeft Aliendwurf nou eeuwig rood gegeven, dat doe je toch niet bij een forumicoon, stelletje
joden"
Het forum was niet eens open, er waren helemaal geen regels bekend, er was 2 jaar niets
gebeurd en ineens kon je weer reageren op nieuwsberichten. Wie gaat er dan eerst op zoek
naar regels? Niemand toch?
Maar goed, eeuwige ban gekregen, om uitleg gevraagd (meerdere malen) maar 0,0 respons,
Stefan reageerde nergens op want voelde zich superieur blijkbaar. Na een tijdje heb ik hem
weer een bericht gestuurd en gezegd dat ze de ****** kunnen krijgen met hun kutforum, of
iets dergelijks. Dus ja, ik heb met ziektes gescholden, uit frustratie omdat meneer te beroerd
was te reageren.
En ineens was meneer wel bereid om te reageren, en gaf toe dat de eeuwige schorsing wat
overdreven was maar dat ik het nu wel verpest had. Hahaha, ja zo kan ik het ook, wat een
zwak optreden zeg, een lachertje.
Kortom, ja ik heb een fout begaan, maar het kwam hem wel goed uit. Vervolgens een IP ban
gekregen omdat ik een ander account had aangemaakt en weer eeuwig rood. Logisch
misschien maar ik wilde mijn woordje even doen, wat blijkbaar niet mag van deze Noord
Koreaanse gezaghebber.
Stefan, je bent een enorme zelfingenomen lul die dit forum enorm vergalt. Gelukkig voor jou
zijn er nog een aantal slaafjes die het nog wel leuk vinden dus veel plezier met hun.
Als je ballen hebt laat je dit bericht staat en reageer je gewoon, van mij zul je geen last meer
hebben, ik kom niet meer terug!
Trouwens, ik ben net als Uli ook mod en admin geweest, dus ik weet hoe het hier gaat, maar
jullie hebben je teveel laten leiden door het gebeuren op PSV netwerk en AN, hier is nooit
iets gebeurd met wachtwoorden. En nog iets, er klopt geen moer van jullie site, ik kan nog
steeds posten als ik rood heb, alleen ben ik de enige die de posts kan zien dus er is nog wel
een lekje ergens.
De groeten, ik ben naar Feyenoord Community.

 

+1/-0

Jammer dat je gaat ulligan. Je was toch een icoon op FN

 

+1/-0

Ik heb er een tijdje over nagedacht en ben niet zo goed meer met woorden als Ulligan, maar ik geef hem groot gelijk. Sterker nog: ik volg hem. Als, in de korte tijd dat dit forum nu weer werkzaam is, nu blijkt, dat er onheus naar Aliendwurf en Wateringer (waarvan ik overigens niet eens weet of ze hier nog wel willen komen) wordt gereageerd, heb ik weinig trek om hier nog langer te posten. Het zal, gelet op de post van Bas, iedereen hier een rotzorg zijn, al post ik alhier van voor 2000. Dus ik heb het een tijdje volgehouden. Het zij zo. Als dit de wijze is, waarop nu op menig lid wordt gereageerd, dan moet ik daarmee mijn conclusie uit trekken en net zo onwrikbaar worden als StefanV. De groeten.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 11 september 2019, 10:29:49.

 

+2/-0

De vaste kern van dit forum zorgde ervoor dat er uberhaupt wat te beleven/belezen viel. Als je nu naar de site gaat, is het nog stiller dan intieme zones van Moeder Teresa. Nieuwe posts zijn zeldzaam, interessante nieuwe posts zie je nog eerder dan een edelhert in de Koopgoot.

Schaar het onder opstartproblemen; met dit beleid verwacht ik niet dat het heel veel sneller leuker gaat worden.

Ik weet niet wat er gezegd is, niet door de personen die voor eeuwig van het forum verwijderd zijn, en niet door hen die momenteel waarschuwingen en kaarten krijgen. Dat er echter geen discussie is over het kader van fatsoen waar binnen er op het forum gesproken mag worden vind ik een slechte zaak. Het doet zeer dictatoriaal aan.

Op een plek waar gediscussieerd wordt, werkt dat niet. Hier moet alles besproken kunnen worden, ook de manier waarop dat gebeurt. Er moeten regels zijn, maar als die zo rigide worden gehanteerd wordt het er niet gezeliger op.


Als je in Nederland na een 6-voudige moord en een levenslange gevangenisstraf tegenwoordig al buiten de inrichting mag leven om zo je terugkeer in de maatschappij te bevorderen; is de werkwijze en visie van het "gezag en wetgever" op dit forum verre van proportioneel.

Dan word ik wel weer gewoon meelezer. Niet dat dat zo leuk is op dit moment.

 

+1/-0

Het is indd erg jammer dat Bas voor Stefan heeft gekozen als admin/mod. Stefan is duidelijk niet geschikt, maar goed. Zal nu wel voor de 3e keer rood voor een week krijgen omdat ik aangeef dat Stefan ongeschikt is en dat blijkbaar niet toegestaan is in de ‘regels’.

Het was een leuk idee om weer actief op FN te discussieren, soms met wat flauwekul en soms met pittige discussies, helaas mag dat niet meer en zal FN verder langzaam aan dood bloeden, ook ik zal niet meer posten/terugkomen op FN. opzich prima ook dat FN maar 3-4 posters heeft, dan kan het mod en admin team zich meer focussen op AN waar het in eerste insantie mis is gegaan met het netwerk.

 

+2/-1

Je komt hier toch omdat je over Feyenoord wil praten? Het probleem is als je stoer wil gaan doen en andere leden onderuit wil halen en de les wil lezen, dan kun je rood krijgen. Kan gebeuren, kom je toch later terug als je Feyenoord belangrijk genoeg vindt? Het gaat over Feyenoord niet over jou en niet over mij en als je het niet over Feyenoord wil hebben dan moet je iets anders gaan doen.

 

+2/-5

Deze normale topic is open en bestaat uit 8 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8

Feyenoord Forum » Gastenboek » Afscheid