Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord Forum » Wedstrijden van Feyenoord » [Ere] Feyenoord - FC Groningen

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

Zondagmiddag wacht voor Feyenoord de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. De Noorderlingen staan in de Eredivisie vlak onder Feyenoord met 13 punten uit 7 gespeelde wedstrijden. Vooral de laatste weken is de ploeg in vorm met 10 punten uit de laatste 4 wedstrijden. Zo werd er onder meer gewonnen van Ajax, terwijl afgelopen weekend VVV-Venlo werd verslagen.

Gekeken naar de wedstrijden uit het verleden kan Feyenoord de wedstrijd van zondag met veel vertrouwen tegemoet zien. Van de 40 eerder gespeelde competitiewedstrijden in De Kuip werden er maar liefst 28 gewonnen, terwijl het duel 9 keer geen winnaar kende. FC Groningen wist uiteindelijk 3 keer te winnen. Feyenoord is bovendien dicht bij een jubileumtreffer, aangezien het tot nu toe 98 doelpunten in Rotterdam wist te maken tegen FC Groningen.

Feyenoord heeft ook regelmatig met grote cijfers weten te winnen. De grootste uitslag werd behaald in het seizoen 1973/1974 toen met liefst 7-0 werd gewonnen. De laatste keer dat beide ploegen tegenover elkaar stonden was in het seizoen 2018/2019. Dankzij een vroege treffer van Jens Toornstra werd met 1-0 gewonnen.

Wessel Dammers en Mo El Hankouri keren zondag weer terug in De Kuip. Zij doorliepen beiden de jeugdopleiding van Feyenoord, waarbij El Hankouri ook in actie kwam voor het eerste elftal van Feyenoord. Ook trainer Danny Buijs kwam als speler in actie voor Feyenoord. Orkun Kökcü speelde juist kort in de jeugdopleiding van FC Groningen, terwijl Eric Botteghin in 2015 van Groningen naar Rotterdam vertrok. Voor Mark Diemers kan de wedstrijd ook pikant worden. De middenvelder leek afgelopen zomer een contract te tekenen bij FC Groningen, maar koos op het laatste moment toch voor Feyenoord. Iets wat voor veel woede in Groningen zorgde.

 

+1/-0

Als Feyenoord weer zorgt dat de tegenstander geen poot aan de grond krijgen, dan zie ik een positieve uitslag tegemoet.

 

+1/-0

Robben doet niet mee Martin Drent ook niet dus Feyenoord gaat winnen, alleen met hoeveel is de vraag, Linssen ook tegen zijn oude club moet scoren nu!

Ook leuk De Wolf en Danny Buijs Feyenoord en Groningen hebben wel een geschiedenis.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 7 november 2020, 04:00:18.

 

+1/-0

Wordt weer een zware pot en zal wel weer moeilijk gaan. Als je er niet veel van verwacht wordt het goed en als je wel wat verwacht wordt het klote. Typisch Feyenoord. Maar Groningen zal zich niet ingraven zoals de degradatiekandidaten.

 

+1/-0

Als ze zich niet ingraven is dat een voordeel voor Feyenoord, dan krijgen ze ook ruimte maar ze moeten snel spelen en druk zetten, de mouwen weer opstropen dan winnen wij deze wedstrijd.

 

+2/-0

Hans Kraaij jr. denkt dat het spel van Feyenoord zich eindelijk weer begint te ontwikkelen. Tegen CSKA Moskou zag hij niet alleen een Feyenoord dat gedisciplineerd terugzakte bij balbezit van de tegenstander, maar ook een ploeg die bij balverlies de bal weer gauw probeerde terugveroveren. Kraaij is enthousiast: 'Ik vond het geweldig wat Feyenoord deed, een soort tegenpressing. Ze stonden nu echt goed georganiseerd, dat is een toevoeging aan dit Feyenoord. Ze jaagden als hyena's op'.

Zo lijkt Dick Advocaat tegemoet te komen aan de kritiek op de afwachtende en verdedigende tactiek. Kraaij ziet dat Advocaat zich inderdaad aanpast en prijst de trainer daarvoor: 'Ik vind het mooi dat Advocaat zegt 'terugzakken en compact staan', maar ik zie dat ze nu ook bij balverlies voorin er eerder opklappen'. Tegen CSKA leverde dat logischerwijs ook meer doelgevaar op van Feyenoord, vind de analist: 'Als je de bal dertig meter eerder veroverd, dan ben je ook dertig meter dichter bij de goal van de tegenstander'.

 

+1/-0

FC Groningen moet het vanmiddag in De Kuip doen zonder trainer Danny Buijs. De club meldt dat hij door 'trieste privéomstandigheden' niet aanwezig is bij het duel tegen Feyenoord. Assistent-trainer Adrie Poldervaart neemt zijn taken over.

Sterkte Danny YNWA!

 

+1/-0

Opstellingen
Feyenoord: Marsman; Geertruida, Spajic, Senesi, Malacia; Toornstra, Kökcü, Diemers; Berghuis, Linssen, Haps

Reserves
Feyenoord: Ten Hove; Nieuwkoop, Botteghin, Johnston, Wehrmann, Teixeira, Narsingh, Bannis, Vente

Bijlow na warming up toch niet gestart, Marsman vervangt hem.

Dit bericht is gewijzigd op 8 november 2020, 14:36:50.

 

+1/-0

Zoals verwacht een klote wedstrijd. Maar goed drie punten zijn hier gebleven.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

DubbelQ schreef op 08 november 2020 om 16:42:

Zoals verwacht een klote wedstrijd. Maar goed drie punten zijn hier gebleven.Een belangrijke overwinning omdat de competitie pas na de winterstop echt begint. Als je nu punten verlies ben je nagenoeg kansloos voor de titel.

 

+1/-0

Ik vond Feyenoord niet de hele wedstrijd slecht voetballen, de tweede helft was het een stuk beter.
Je moet niet vergeten dat wij geen echte spits hebben en dat Feyenoord donderdag veel van hun krachten goed hebben verbruikt.
Als ik naar het spel kijkt wordt het langzaam beter.

 

+1/-0

Niet echt goed voetballen, maar wel 3 punten pakken tekent een kampioen

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

willem van Hanegem schreef op 08 november 2020 om 21:31:

Niet echt goed voetballen, maar wel 3 punten pakken tekent een kampioenFC Groningen speelde ook best leuk voetbal, Remco Balk is wel een talent hoor, dus 3 punten mogen we echt blij mee zijn

 

+1/-0

@willem; Hup, de champs uit de kast en schenken maar.

 

+2/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

Feyenoord Forum » Wedstrijden van Feyenoord » [Ere] Feyenoord - FC Groningen