Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord Forum » Wedstrijden van Feyenoord » RKC Waalwijk-Feyenoord (04/11/2023-18:45)

Deze normale topic is open en bestaat uit 2 pagina's: 1 2

RKC Waalwijk-Feyenoord 1-2 (1-1)
Scoreverloop: 25. 1-0, 35, Timber 1-1, 64. Nieuwkoop 1-2.
Competitiewedstrijd: 11
Datum: 04/11/2023-
Tijd: 18:45-
Plaats: Mandemakers Stadion, Waalwijk-
Gele kaart: 42. Hartman, 90. Nieuwkoop
Bijzonderheid: 45+3. Gimenez mist penalty, Nieuwkoop scoort 35e goal van deze competitie voor Feyenoord.
Competitie: 11-08-02-01 26 35-09
Thuis: 05-04-01-00 13 19-03
Uit: 06-04-01-01 13 16-06

Topscoorders: Gimenez/13, Paixão, Minteh, Stengs, Geertruida/3, Wieffer, Timber/2, Sauer, Ueda, Ivanušec, Lingr, Milambo, Nieuwkoop/1

Opstelling Feyenoord: Bijlow/#01; Nieuwkoop/#02, Geertruida/#04(C), Hancko/#33, Hartman/#05(70. Lopez/#15); Zerrouki/#06, Stengs/#10, Timber/#08; Paixão/#14(46. Jahanbakhsh/#07), Gimenez/#29, Ivanušec/#17(58. Sauer/#25).

Wissels Feyenoord: Wellenreuther/#22, Lamprou/#31, Beelen/#03, Milambo/#27, Van den Belt/#16, Lingr/#32, Dilrosun/#11, Ueda/#09.

Buiten Wedstrijdselectie: -Trauner/#18(Knie), -Minteh/#19(Hamstrings), -Wieffer/#20(Ziek), -Zechiël/#24(Feyenoord O21), -Van Sas/#39(Feyenoord O21), -Arnaud/#40(Feyenoord O21), -Berger/#41(Niet Geselecteerd), -Candelaria/#42(Feyenoord O21), -Sanyang/#43(Niet Geselecteerd), -Groen/#44(Feyenoord O21), -De Blok/#45(Feyenoord O21), -Breinburg/#46(Feyenoord O21), -Elmensdorp/#47(Niet Geselecteerd), -Van der Sluijs/#48(Feyenoord O21), -Husselin/#49(Niet Geselecteerd), -Van der Heijden/#50(Feyenoord O21), -Pušić/#51(Feyenoord O21), -Hokke/#52(Feyenoord O21), -Rais/#53(Feyenoord O21), -Kleijn/#54(Niet Geselecteerd), -Rust/#56(Feyenoord O21), -Valk/#57(Feyenoord O21), -Zaal/#58(Feyenoord O21), -Kroesen/#59(Feyenoord O21),- Essanoussi/#62(Feyenoord O21), -Slory/#63(Feyenoord O21),-Lima/#65(Niet Geselecteerd), -Schens/#66(Niet Geselecteerd), -Giersthove/#67(Niet Geselecteerd),- Haksteeg/#68(Niet Geselecteerd), -Kraaijeveld/#69(Niet Geselecteerd), -Van Persie/#70(Niet Geselecteerd), -Plug/#71(Niet Geselecteerd), -Redmond/#73(Niet Geselecteerd), -Sliti/#74(Niet Geselecteerd), -Gardenier/#75(Niet Geselecteerd),- Otte/#76(Niet Geselecteerd), -Rambocus/#77(Niet Geselecteerd), -Ringeling/#78(Niet Geselecteerd), -Sneijer/#79(Niet Geselecteerd), -Ulutaş/#80(Niet Geselecteerd),- Ka/#XX(Niet Geselecteerd), -Read/#XX(Niet Geselecteerd), -Sebbar/#XX(Niet Geselecteerd), -El Harmouz/#XX(Niet Geselecteerd), -Cruz/#XX(Niet Geselecteerd),- Mojanaga/#XX(Niet Geselecteerd), -Neijenhuis/#XX(Niet Geselecteerd), -Ouarghi/#XX(Niet Geselecteerd).

Gernot Trauner komt er weer aan bij Feyenoord

Gernot Trauner komt er weer aan bij Feyenoord. Trainer Arne Slot heeft daardoor weer een extra optie in de verdediging. De Rotterdammers konden de afgelopen weken geen beroep doen op de Oostenrijker vanwege overbelasting. Trauner kampte aan het begin van het seizoen met een knieblessure en kreeg daar in aanloop naar het duel tegen PEC Zwolle wederom last van.

Feyenoord verloor van PSV (Johan Cruijff Schaal) en FC Twente (Eredivisie) zonder Trauner in de wedstrijdselectie. Tegen Fortuna Sittard werd er zonder de 31-jarige verdediger gelijkgespeeld. Tijdens het gelijkspel tegen Sparta Rotterdam kwam Trauner slechts vijfenveertig minuten in actie. Met het aankomende programma en de vormdip bij Bart Nieuwkoop is de aanstaande terugkeer van Trauner goed nieuws voor Feyenoord.

''Weet je wat het probleem van Feyenoord is, The General'', begint Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam in de Dick Voormekaar Podcast. ''Hij trainde al mee, maar bij Trauner nemen ze wat meer de tijd om hem echt fit te krijgen. Hij had tegen FC Twente misschien wel kunnen spelen, maar ze willen elke kans op een terugslag vermijden. Met Trauner moeten ze heel voorzichtig zijn, maar hij komt er weer aan gelukkig.'' Feyenoord neemt het zaterdagavond op tegen RKC Waalwijk en keert volgens 1908.nl dan weer terug in de wedstrijdselectie.

Slot liet vorige week al weten dat Trauner een speciaal programma afwerkt. ''Eigenlijk is voorafgaand aan het seizoen al tegen ons gezegd dat het bijna een wonder zou zijn als Trauner een heel jaar lang drie wedstrijden per week zou kunnen spelen. Dat is ook waarom we Thomas Beelen hebben aangetrokken en waarom ik graag wilde dat Geertruida bleef. De club uiteindelijk ook, hoewel ze de miljoenen heel interessant vonden. Van Trauner wisten we dit al van tevoren, dus dat is niet nieuw voor ons.''

Vermoedelijke opstelling: topaankoop terug in de basis, Zerrouki op de bank

Bijna een week heeft Feyenoord de tijd gekregen om de nederlaag in Enschede te verwerken. Een teleurstellende middag die desondanks ook handvatten biedt. Zo was Feyenoord allerminst kansloos tegen één van de betere teams uit de competitie, terwijl de ploeg van Arne Slot juist één van de minste wedstrijden van deze jaargang op de mat legde. Zaterdagavond, thuis tegen RKC Waalwijk, moeten de Rotterdammers het goede gevoel weer terug zien te krijgen.

De Brabanders, getraind door oud-Feyenoorder Henk Fraser, werden vorig jaar op fabuleuze wijze van het kastje naar de muur gespeeld in Rotterdam-Zuid (5-1). Op dit moment staan de Waalwijkers op een 13e plaats in de Eredivisie, met negen punten. Een zeer matige start van de competitie, de eerste vier wedstrijden werden verloren, werd afgebroken door twee plotselinge overwinningen tegen Vitesse en FC Twente. De laatste weken presteert de ploeg uitermate wisselvallig en is een late zege thuis tegen FC Volendam één van de spaarzame hoogtepunten.

Henk Fraser weet ongetwijfeld dat hem een lastige klus te wachten staat in De Kuip. In ontmoetingen met de Stadionclub wint de trainer überhaupt zelden. Van zijn 14 competitiewedstrijden tegen Feyenoord won hij er slechts 3, waarvan de laatste dateert uit 2018 toen hij met Vitesse won van zijn oude liefde. Gezien de verwachte opstelling van Feyenoord zal het voor Fraser en zijn ploeg een buitengewoon lastig karwei worden om hier een vervolg aan te geven.

De Rotterdammers verwachten namelijk een speler terug in de basis te krijgen die in zijn eerste handvol wedstrijden een niet te onderschatten indruk heeft achtergelaten. Kroatisch international Luka Ivanušec staat de popelen om weer aan de aftrap te verschijnen en zal gebrand zijn zich te laten zien. De rentree van de linksbuiten betekent slecht nieuws voor Ramiz Zerrouki. De Algerijn speelde een majestueus goede wedstrijd tegen Lazio en was tegen FC Twente zeker niet de minste, maar zal toch genoegen moeten nemen met een zitplaats naast hoofdtrainer Arne Slot.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord± Bijlow; Nieuwkoop, Geertruida, Hancko, Hartman; Wieffer, Stengs, Timber; Paixão, Gimenez, Ivanušec.

Kleine terugslag voor Trauner; Ivanušec kan starten

Feyenoord kan zaterdagavond tegen RKC Waalwijk niet beschikken over Gernot Trauner. De Oostenrijker was op de weg terug bij de Rotterdammers, maar behoort nog niet tot de wedstrijdselectie van de Rotterdammers. Trauner kon vrijdagmiddag niet deelnemen aan de groepstraining.

Wel is er goed nieuws te melden over Luka Ivanušec. De Kroaat kwam de afgelopen twee wedstrijden als invaller binnen de lijnen, en is nu ook fit genoeg om vanaf de aftrap te beginnen. Yankuba Minteh is nog enkele weken uitgeschakeld vanwege een spierblessure. Trainer Arne Slot kan verder beschikken over een fitte groep.

Terugslag Trauner
Slot kan niet precies aangeven wanneer Trauner weer kan aansluiten bij Feyenoord. ''Dat vind ik heel moeilijk om daar een antwoord op te geven. Ik had de hoop en de verwachting dat het vandaag zou zijn, maar zoals het soms in een revalidatie gaat kan er wel eens een tegenvallertje bij zitten. Hij heeft een aantal dagen getraind, maar vandaag was het niet goed genoeg om weer te trainen. Hij heeft een stapje terug moeten doen. We hopen dat hij in de loop van volgende week er weer bij kan zijn.''

Opstelling Feyenoord: Wieffer ontbreekt in wedstrijdselectie
vandaag, 16:04 239 reacties
De opstelling van Feyenoord voor de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk is bekend. Trainer Arne Slot kan zaterdagavond niet beschikken over Mats Wieffer en Gernot Trauner. De Oostenrijker heeft een kleine terugslag te verwerken gekregen en behoort daardoor niet tot de wedstrijdselectie en de middenvelder is ziek.

Slot kiest vanwege de afwezigheid van Trauner wederom voor Bart Nieuwkoop als rechtsback en Lutsharel Geertruida vormt samen met David Hancko de centrale verdediging. Quilindschy Hartman, die vorig seizoen tegen RKC Waalwijk zijn debuut maakte in het eerste elftal, maakt de achterhoede compleet. Justin Bijlow is de onbetwiste eerste doelman van de Rotterdammers.

Verder was het vooral de vraag hoe Slot omging met de volledige terugkeer van Luka Ivanušec. De international van Kroatië kwam de afgelopen wedstrijden als invaller binnen de lijnen en is nu voor het eerst fit om in de basis te starten. Ivanušec raakte in de kraker tegen Celtic geblesseerd aan zijn enkel en moest daardoor enkele weken herstellen.

Zaterdagavond start Ivanušec in de basiself. Igor Paixão is de rechtsbuiten, Calvin Stengs is weer de nummer tien in het elftal. Quinten Timber en Ramiz Zerrouki moeten voor de balans zorgen in het elftal. Naast Trauner en Wieffer is ook Yankuba Minteh afwezig. De aanvaller kampt met een spierblessure. Het duel tegen RKC Waalwijk begint om 18:45 uur.

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Nieuwkoop, Geertruida, Hancko, Hartman; Zerrouki, Stengs, Timber; Paixão, Gimenez, Ivanušec.

Wissels Feyenoord: Wellenreuther, Lamprou, Beelen, Lopez, Milambo, Van den Belt, Lingr, Dilrosun, Alireza, Sauer, Ueda.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 4 november 2023, 20:57:07.

 

+1/-0

0-4

2x Stengs, Gimenez, Ueda

 

+1/-0

Zal toch wel drie punten opleveren? Anders is het voor de competitie voorbij ben ik bang voor.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

DubbelQ schreef op 02 november 2023 om 08:42:

Zal toch wel drie punten opleveren? Anders is het voor de competitie voorbij ben ik bang voor.


idd, dacht ff dat rkc in de beker afgeslacht werd bij 3-0 maar toch nog 3-2, we moeten deze uiteraard echt winnen! Opstelling wat mij betreft:

Bijlow/#01
Geertruida/#04, Trauner/#18, Hancko/#33, Hartman/#05
Zerrouki/#06, Timber/#08, Wieffer/#20
Stengs/#10, Gimenez/#29, Ivanušec/#17

 

+1/-0

Win je deze niet mag je ook geen aanspraak maken op de landstitel.

 

+1/-0

Tempo moet omhoog zo maak je het rkc niet moeilijk.

 

+1/-0

Ze spelen erg slordig 😕

 

+1/-0

Terechte achterstand. Het plichtmatige trage spel afgestraft. Kortom het voelt eigenlijk heel vertrouwd aan. Het lijkt wel of langzaam het oude Feyenoord weer terug is.

 

+1/-0

Terecht 1-0 wat is er met de ploeg aan de hand joh na Lazio alles ingezakt. Vertrek Pusic mischien toch belangrijker dan we dachten.

 

+1/-0

YES QT !!! :pul

 

+1/-0

man man gemakzucht gaat je opbreken !

 

+1/-0

Pffff Wat ie er met Hancko aan de hand. Wordt aan alle kanten voorbijgelopen

 

+1/-0

SANTI !!!

 

+1/-0

Hehe VAR doet een keer zijn werk, maar dan verkloot Santi het zit niet mee.

 

+1/-0

Die Santi moeten ze een grote schop onder zijn hol geven op de training met zijn misplaatste arrogantie. Ga anders effe je dinosaurus pak aantrekken.

 

+1/-0

Wanneer is Paxiou eigenlijk voor het laatst een man voorbij gekomen?

 

+1/-0

Veel spelers gewoon slapjes, als ze het 2e helft niet rechtzetten tegen 10 man moeten ze zich kapot schamen.

 

+1/-0

Tot aan de 1-0 moest alles van Geertruida komen in de opbouw. De rest liep niet goed vrij of bood zich niet goed aan.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Knakkie schreef op 04 november 2023 om 19:35:

Wanneer is Paxiou eigenlijk voor het laatst een man voorbij gekomen?Al weken niet best. Luka ook slecht maar die mist wedstrijdritme.

 

+1/-0

Nou kom op speel ze kapot !

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 2 pagina's: 1 2

Feyenoord Forum » Wedstrijden van Feyenoord » RKC Waalwijk-Feyenoord (04/11/2023-18:45)