Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord Forum » Wedstrijden van Feyenoord » FC Utrecht-Feyenoord (03/09/2023-12:15)

Deze normale topic is open en bestaat uit 4 pagina's: 1 2 3 4

Pol van Boekel fluit zondag FC Utrecht - Feyenoord

Pol van Boekel fluit zondag het duel tussen Feyenoord en FC Utrecht in de Eredivisie. In Stadion Galgenwaard krijgt hij ondersteuning langs de zijlijn van Rens Bluemink en Richard Polman. Robin Hensgens is de vierde official. Vanuit het ARAG Replay Center in Zeist vervult Erwin Blank de functie van VAR, geassisteerd door Dyon Fikkert.

Feyenoord is het seizoen begonnen met twee gelijke spelen en afgelopen weekend won het overtuigend van Almere City FC. De start van FC Utrecht is een van de slechtste uit de historie. De Domstedelingen wisten nog geen enkel doelpunt te maken in de Eredivisie, en dat is een negatief record. Na drie wedstrijden staat FC Utrecht dan ook op nul punten.

De 47-jarige Van Boekel heeft dit seizoen één wedstrijd gefloten, en dat was het duel in de Keuken Kampioen Divisie tussen Roda JC en TOP Oss. Vorig seizoen heeft de scheidsrechter drie wedstrijden van Feyenoord geleid. Dit betrof de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard, de uitwedstrijd tegen FC Emmen en de gewonnen bekerwedstrijden tegen PEC Zwolle en sc Heerenveen. In het afgelopen seizoen deelde Van Boekel 55 gele kaarten uit in 25 gefloten wedstrijden.

FC Utrecht-Feyenoord 1-5 (1-2)
Scoreverloop: 08. Gimenez 0-1, 19. 1-1, 28. Stengs 1-2, 46. Gimenez 1-3,
72. Ueda 1-4, 90.+3. Minteh 1-5.
Competitiewedstrijd: 4
Datum: 03/09/2023-
Tijd: 12:15-
Plaats: Utrecht, De Galgenwaard-

Competitie: 04-02-02-00 08 13-04
Thuis: 02-01-01-00 04 06-01
Uit: 02-01-01-00 04 07-03

Topscoorders: Gimenez/5, Sauer, Paixão, Geertruida, Wieffer, Timber, Stengs, Ueda, Minteh/1

Opstelling Feyenoord: Wellenreuther/#22; Geertruida/#04(C/2), Trauner/#18(C)(73. Nieuwkoop/#02), Hancko/#33, Hartman/#05; Wieffer/#20, Timber/#08(85. Zerrouki/#06), Stengs/#10(85. Lingr/#32); Paixão/#14(55. Minteh/#19), Gimenez/#29(55. Ueda/#09), Ivanušec/#17.

Wissels Feyenoord: Lamprou/#31, Beelen/#03, Lopez/#15, Zechiël/#24, Van den Belt/#16, Jahanbakhsh/#07, Sauer/#25.

Buiten Wedstrijdselectie: -Bijlow/#01(Polsbreuk), Dilrosun/#11(Buiten Wedstrijdselectie) -Wålemark/#23(Heerenveen, verhuurd) -Hendriks/#26(Vitesse, verhuurd), -Milambo/#27(Buiten Wedstrijdselectie), -Kasanwirjo/#28(Rapid Wien,verhuurd), -Van Sas/#39(3e Keeper), -Arnaud/#40(Buiten Wedstrijdselectie),
-Berger/#41(Buiten Wedstrijdselectie), -Candelaria/#42(Buiten Wedstrijdselectie),
-Sanyang/#43(Buiten Wedstrijdselectie), -Groen/#44(Buiten Wedstrijdselectie),
-De Blok/#45(Buiten Wedstrijdselectie), -Elmensdorp/#47(Buiten Wedstrijdselectie),
-Van der Sluijs/#48(Buiten Wedstrijdselectie), -Husselin/#49(Buiten Wedstrijdselectie),
-Van der Heyden/#50(Buiten Wedstrijdselectie), -Pušić/#51(Buiten Wedstrijdselectie),
-Rais/#53(Buiten Wedstrijdselectie), -Kleijn/#54(Buiten Wedstrijdselectie),
-Rust/#56(Buiten Wedstrijdselectie), -Valk/#57(Buiten Wedstrijdselectie),
-Zaal/#58(Buiten Wedstrijdselectie), -Kroesen/#59(Buiten Wedstrijdselectie),
-Slory/#63(Buiten Wedstrijdselectie), -Gündüz/#65(Buiten Wedstrijdselectie),
-Breinburg/#XX(Buiten Wedstrijdselectie.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 3 september 2023, 14:42:17.

 

+1/-0

Sauer en Zechiël vast onderdeel van Feyenoord 1

Gjivai Zechiël en Leo Sauer zullen dit seizoen definitief deel uitmaken van het eerste elftal van Feyenoord, zo heeft Arne Slot aangekondigd. Deze jonge talenten hebben een sterke indruk achtergelaten en hebben een plaats in de eerste selectie van de Rotterdamse club verdiend.

Sauer draagt rugnummer 25 en Zechiël zal spelen met nummer 24 op zijn rug. Beide talenten hebben al hun officiële debuut gemaakt voor Feyenoord. De 17-jarige Sauer maakte zijn eerste minuten op Het Kasteel tegen Sparta Rotterdam en wist zelfs te scoren. De 19-jarige Zechiël maakte zijn eerste speelminuten in De Kuip tegen Almere City.

 

+1/-0

Waar had ik gelezen, dat Arne geen jeugdspelers gaat opstellen?

 

+1/-0

Ivanušec kan zondag debuteren; Lingr niet

Luka Ivanušec kan aanstaande zondag zijn debuut maken voor Feyenoord in de wedstrijd tegen FC Utrecht. De Kroatische speler is fit en speelgerechtigd om deel te nemen aan het uitduel. Aan de andere kant heeft Ondrej Lingr afgelopen week zelf aangegeven dat hij fit is, maar de wedstrijd van komend weekend komt voor hem nog te vroeg.

''Lingr heeft nog niet volledig meegetraind, ook vandaag niet'', vertelt trainer Arne Slot op het persmoment in De Kuip. ''Hij bevindt zich in de eindfase van herstel van een blessure. Zoals elke nieuwe speler bij een nieuwe club ervaart hij een nieuwe omgeving, andere indrukken en wellicht een ander type spel en intensiteit. Hierop reageerde hij licht. Vandaag heeft hij voor de helft van de training meegedaan.''

'Ivanušec is een speler die al midden in het seizoen actief was en bovendien international is van een land waar we onlangs niet van konden winnen. Dus dat geeft wel aan dat hij meer klaar is om te starten dan Lingr Of Ivanušec zal starten? Dat is zeker mogelijk. Ik heb dat al meerdere keren gedaan, maar soms ook niet. Het hangt af van de specifieke situatie en de noodzaak die je voelt om dat te doen.''

Slot ziet toekomst in Hendriks, Walemark en Kasanwirjo

Feyenoord heeft ervoor gekozen om Ramon Hendriks, Neraysho Kasanwirjo en Patrik Walemark elders ervaring te laten opdoen. Trainer Arne Slot benadrukt dat de twee verdedigers en aanvaller zeker niet zijn afgeschreven. Slot vertelt dat ze nu daadwerkelijk speeltijd moeten krijgen om hopelijk volgend seizoen basisspeler te kunnen worden in De Kuip.

Slot beantwoordde tijdens het persmoment in De Kuip de vraag of het verhuren van Hendriks geen groot risico is. Wanneer David Hancko geblesseerd raakt, is er op dit moment geen backup beschikbaar. ''Geertruida kan ook prima links centraal spelen. Dat zijn ook de bewuste keuzes die we maken. We kijken ook altijd met een schuin oog naar de toekomst, zonder dat we de korte termijn uit het oog verliezen.''

''Het is voor Hendriks en Kasanwirjo en Walemark heel goed dat ze nu echt gaan spelen. Ze zijn enige tijd bij ons geweest, hebben veel bij ons getraind en de manier om ze nu te ontwikkelen is door te spelen. Dat zijn ook jongens waarbij we hopen dat ze dit jaar een hele goede indruk maken, zodat ze het dan kunnen overnemen als bepaalde spelers volgend seizoen verkocht worden.''

''Je bent als club, directie en trainer ook bezig met de langere termijn van de club en dan denken we hiermee hele goede dingen te doen'', vervolgt de trainer van Feyenoord. ''We hebben heel veel jonge jongens achter de basis zitten. Die wij allemaal hun eigen pad vooruit stippelen, om dit seizoen bij ons speeltijd te maken of komend seizoen echt in aanmerking te komen voor een basisplek."

Verhuur uit luxe
Slot legt uit dat Walemark, Kasanwirjo en Hendriks nog altijd worden gezien als toekomstige spelers van Feyenoord 1. "We hebben in het verleden spelers verhuurd bij deze club omdat we dachten dat we die echt niet nodig hebben. We vinden ze niet goed genoeg om bij ons te spelen en ze drukken zwaar op de loonuitgaven. Dus om dat onaangenaam te zeggen, was dat verhuren uit noodzaak.''

''Dit is verhuren uit luxe. Namelijk dat we die jongens wel als goede spelers beschouwen, maar dat er hier nog niet direct veel speeltijd voor hen wordt verwacht. Als ze waren gebleven, zouden ze wel wat speeltijd hebben gekregen. In sommige gevallen vond ik het ook nog wel eens wat lastig. Wat als die nu geblesseerd raakt en die ook nog? Zou ik hem dan niet moeten houden? Dat is een voordeel van veel middenvelders hebben. Het is echt een bewuste keuze om die jongens daar te laten spelen."

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

danall schreef op 01 september 2023 om 16:48:

Waar had ik gelezen, dat Arne geen jeugdspelers gaat opstellen?Die geluiden hebben we wel gehoord, maar Zechiël en Sauer hebben hem blijkbaar genoeg overtuigd dat ze er echt bijhoren nu.

 

+1/-0

Staat gelijk veel druk op. Niet winnen is eigenlijk geen optie, want dan sta je zes of zeven punten achter. Ik ben echt strontziek van dat puntverlies tegen Fortuna en Sparta.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 02 september 2023 om 17:13:

open/sluit de onderstaande quote:

danall schreef op 01 september 2023 om 16:48:

Waar had ik gelezen, dat Arne geen jeugdspelers gaat opstellen?Die geluiden hebben we wel gehoord, maar Zechiël en Sauer hebben hem blijkbaar genoeg overtuigd dat ze er echt bijhoren nu.Sluit me volledig bij deze post aan!

 

+1/-0

forumillustratie

 

+1/-0

Wel cool die zwarte warmup jasjes !

 

+1/-0

Nou 1-1 Luka had net de kans op 0-2.

 

+1/-0

Wat een waardeloze mentaliteit na die 0-1.

 

+1/-0

8" 0-1: SANTIGOAL
19" 1-1: Flamingo

 

+1/-0

Ik ben echt helemaal klaar met die Duitse clown op goal, hij blundert iedere wedstrijd en kost ons nu al 4 tegengoals...

Hopelijk is Bijlow snel weer fit, want met deze grabbelaar gaat het nog een keer goed mis...

 

+1/-0

28" 1-2: Stengs

Bijz: Eerste goal voor Feyenoord.

 

+1/-0

Fraaie aanval.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

hassel schreef op 03 september 2023 om 12:45:

Fraaie aanval.Voetballend ziet het er steeds beter uit.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Kuijt007 schreef op 03 september 2023 om 12:40:

Ik ben echt helemaal klaar met die Duitse clown op goal, hij blundert iedere wedstrijd en kost ons nu al 4 tegengoals...

Hopelijk is Bijlow snel weer fit, want met deze grabbelaar gaat het nog een keer goed mis...Geef Timon nog wel even de kans maar hij verkeert niet in zijn beste vorm, blij dat Van Sas erbij komt. Bijlow zien we nog lang niet terug.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 03 september 2023 om 12:48:

open/sluit de onderstaande quote:

Kuijt007 schreef op 03 september 2023 om 12:40:

Ik ben echt helemaal klaar met die Duitse clown op goal, hij blundert iedere wedstrijd en kost ons nu al 4 tegengoals...

Hopelijk is Bijlow snel weer fit, want met deze grabbelaar gaat het nog een keer goed mis...Geef Timon nog wel even de kans maar hij verkeert niet in zijn beste vorm, blij dat Van Sas erbij komt. Bijlow zien we nog lang niet terug.Onzin, die verdediging staat gewoon te slapen bij die cornert.

 

+1/-0

Zit lekker veel voetbal in de ploeg !

 

+1/-0

Als het vizier op scherp staat, was de wedstrijd al gespeeld. Er wordt heel goed gevoetbald!

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 4 pagina's: 1 2 3 4

Feyenoord Forum » Wedstrijden van Feyenoord » FC Utrecht-Feyenoord (03/09/2023-12:15)