Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord Forum » Spelers » Fredrik Aursnes

Deze normale topic is open en bestaat uit 10 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Fredrik Aursnes is de nieuwe middenvelder van Feyenoord. Dat moet de club zelf nog bevestigen, maar is door zijn oude club Molde al aangekondigd.

Op de eigen website nam Molde zondagavond afscheid van Aursnes, met daarbij de mededeling dat de 25-jarige middenvelder verkocht is aan Feyenoord.

 

+1/-0

Opvolger Toornstra, mooi.

 

+1/-0

En niet eerder uitgelekt goed gedaan!

 

+1/-0

Zo druk bezet op het middenveld zijn we ook weer niet omdat Diemers en Fer niet meer kunnen en de rest zijn heel veel jongens die echt nog ervaring missen op het hoogste niveau.

 

+1/-0

Arnesen "met Trauner hebben we laatste geld uitgegeven" haha..

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 08 augustus 2021 om 20:42:

Arnesen "met Trauner hebben we laatste geld uitgegeven" haha..


Deze speler zal niet heel veel gekost hebben denk ik, had nog contract tot eind dit jaar

 

+1/-0

Ja minder als een miljoen wel doorverkooppercentage waarschijnlijk, maar wat ik hoor/lees een goede speler met de nodige europese ervaring hopelijk past hij zich net zo snel aan als Pedersen en Trauner.

Er wordt professioneler gescout nu en voor dit soort spelers is Feyenoord toch wel een hele grote club.

 

+1/-0

Wie kan meer over deze speler zeggen? Hij scoort zo te zien af en toe, maar niet veel meer dan tussen de 3 en 8 doelpunten per seizoen. Op welke positie speelt hij precies? Is ie technisch begaafd? Een loper?

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:
Goed om te lezen hassel. Die duitsers hebben er de pest in :D Maar ik denk dat het voor hem belangrijk is dat pedersen hier speelt. Is wel lekker als je naar het buitenland moet en dat je al een maatje hebt.

 

+2/-0

''Fredrik denkt zich in Rotterdam het beste te kunnen ontwikkelen''

Normaal gesproken tekent de 25-jarige middenvelder Fredrik Aursnes van Molde FK morgen, na zijn medische keuring, een contract in De Kuip. Zijn invloedrijke spelersmakelaar Jim Solbakken is, uiteraard, vol lof over Aursnes. "Geloof me, deze jongen is really, really good."

"Er kwamen steeds meer clubs voor hem in de markt, alleen wilde Fredrik zelf ergens naartoe waarbij hij een goed gevoel kreeg. Dat is Feyenoord geworden. Een grote club in een goede competitie, met een uitstekende trainer en een technisch directeur die briljant werk heeft gedaan tijdens de onderhandelingen. Fredrik denkt zich in Rotterdam het beste te kunnen ontwikkelen", aldus Solbakken in Voetbal International.

Feyenoord watcher Martijn Krabbendam neemt de statistieken van de Noor onder de loep. "In totaal kwam hij in 150 competitiewedstrijden tot zeventien goals en 28 assists. Op Europees niveau speelde hij 35 duels en noteerde hij drie goals en vier assists. Hij was de drijvende kracht in de campagne van afgelopen seizoen, waarin Molde tot de achtste finale reikte van de Europa League. Het zijn, kortom, prima cijfers voor een defensieve middenvelder." Aursnes staat bekend als een box to box player,

Frank Arnesen verklaart dat hij al meer dan drie maanden achter de middenvelder aanzit, maar zijn prioriteiten gingen in eerste instantie uit naar een centrale verdediger en een vleugelaanvaller. "Het gevaar is dan dat je zo’n speler verliest en er kwamen ook steeds meer clubs voor hem. Gelukkig koos hij voor Feyenoord. Hij is gewoon een heel goede speler die al bekend was bij onze scouts en al helemaal bij Bjarne Hansen die namens Feyenoord heel Scandinavië afloopt op zoek naar goede spelers. We zijn echt gelukkig dat hij voor Feyenoord kiest."

 

+1/-0

Dit kan niet anders dan dat er deze week middenvelders gaan vertrekken. Wel bijzonder dat dan Kitolano ineens uit beeld is. Is die dan zoveel duurder dan deze speler?
Toch ben ik wel terughoudend. Want als je op je 25e nog maar 1 interland bij Noorwegen hebt gespeeld, hoe goed ben je dan echt?

 

+1/-0

Ik kan nou al niet wachten op het commentaar bij Derksen en vrindjes:"Alle goede Noren spelen natuurlijk in Engeland" :B

Ik ken deze jongen verder niet, dus ben erg benieuwd. Klinkt in principe als een nuttige speler.

 

+1/-0

''Aursnes is een echte all-rounder die een wedstrijd kan lezen''

Molde bevestigde gisteren het vertrek van Fredrik Aursnes naar Feyenoord. De 25-jarige middenvelder wordt maandag medisch gekeurd en zeer waarschijnlijk ook meteen gepresenteerd. Frank Arnesen lijkt daarmee de gewenste '6' binnen te hebben.

Feyenoord ging voor Joey Veerman, maar door het prijskaartje van bijna tien miljoen euro kon Arnesen hem niet betalen. De Rotterdammers schakelden daarom door naar Aursnes van Molde, waar ook Marcus Pedersen al vandaan kwam deze zomer. Aursnes zou deze zomer ook gelinkt zijn aan Werder Bremen, Atletico Madrid en Atalanta Bergamo.

De middenvelder kwam tot 193 officiële wedstrijden voor Molde, waarin hij 20 keer scoorde en 32 assists gaf. ''Een harde werker, gedisciplineerd en sterk met de bal aan zijn voet'', omschrijft Yngve Gjerde van VG, de grootste krant van Noorwegen, de Noor in gesprek met VoetbalPrimeur. ''Het is een echte allrounder, iemand die een wedstrijd kan lezen.''

''Als centrale box-to-box-middenvelder kan hij - en dat heeft hij ook vaak gedaan - in verschillende rollen uit de voeten. Soms speelde hij zelfs op de vleugels'', vervolgt Gjerde. ''Hij is een voorzichtige versie van Frenkie de Jong. Ze zijn vergelijkbaar in stijl, maar Aursnes is natuurlijk niet zo goed.'' Aursnes heeft ook mindere kanten, zegt Gjerde.

''Hij is niet de snelste speler ter wereld. Niet langzaam, maar ook zeker niet snel. En aanvallend maakt hij niet de meest spectaculaire keuzes. De laatste jaren is hij volwassener geworden en uitgegroeid tot één van de belangrijkste spelers in het elftal.'' De Noor maakte twee maanden geleden zijn debuut voor het nationale elftal. Aursnes kwam als invaller binnen de lijnen tegen Griekenland.

''Hij gaat vast en zeker meer interlands voor Noorwegen spelen, ook doordat de nieuwe bondscoach (Stale Solbakken, red.) niet bang is om nieuwe spelers een kans te geven. Aursnes moet zich blijven ontwikkelen, maar dat zie ik wel gebeuren bij een grotere club in een grotere competitie.''

 

+1/-0

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

‘Feyenoord gaat echt heel veel plezier beleven aan Aursnes’
Coach Arne Slot heeft in Fredrik Aursnes (25) zijn gewenste extra middenvelder bij Feyenoord. Maar hoe goed is de Noor eigenlijk? Is hij een speler die de Rotterdamse club per direct beter maakt? Voormalig PSV-spits Hallvar Thoresen vermoedt van wel. ,,Ik geloof zeker dat hij aan zal spreken in De Kuip.”

Dennis van Bergen 09-08-21, 14:34
Door Dennis van Bergen

Voorzitter Ole Erik Stavrum van Molde FK was er speciaal voor in de pen geklommen, zondagavond, kort nadat Fredrik Aursnes zijn laatste wedstrijd had gespeeld namens de Noorse topclub. In een afscheidsbrief strooide de preses met superlatieven over de middenvelder, die deze week de overstap maakt naar Feyenoord. ,,We kijken er naar uit om Fredrik te volgen en hopen hem ooit terug te zien bij onze club”, schreef hij.

Lees ook
Feyenoord haalt voormalig ploeggenoot Pedersen binnen
Feyenoord haalt voormalig ploeggenoot Pedersen binnen
Aursnes is dan ook niet zomaar een speler geweest voor Molde FK, de club waar technisch directeur Frank Arnesen van de Rotterdammers eerder al rechtsback Marcus Pedersen ophaalde. Een van de bepalende spelers was hij in het Akerstadion. En dat ontging ook bondscoach Stale Solbakken van Noorwegen niet. Onlangs debuteerde Aursnes onder hem in het nationale elftal, in een vriendschappelijke wedstrijd tegen het Griekenland van John van ’t Schip. ,,Een terechte beloning voor de ontwikkeling die Aursnes heeft doorgemaakt”, zegt Hallvar Thoresen (64), de man die tussen 1981 en 1988 in 179 officiële wedstrijden namens PSV liefst 106 maal trefzeker was. ,,Feyenoord gaat echt heel veel plezier beleven aan hem.”


Thoresen, inmiddels scout in Scandinavië namens de Eindhovense club, volgt Aursnes al enige jaren op de voet. Met name de afgelopen twee jaar heeft de middenvelder, stelt de oud-spits, forse sprongen vooruit gemaakt bij Molde FK. ,,Hij is een creatieve middenvelder die redelijk allround is en behoorlijk goede statistieken kan overleggen”, zegt Thoresen. ,,Hij pikt geregeld een doelpuntje mee en is ook vaak als aangever betrokken bij een doelpunt.”

De cijfers onderstrepen dat. Met bijna tweehonderd officiële wedstrijden, twintig doelpunten en 32 assists achter zijn naam vormde de in het plaatsje Hareid geboren Aursnes een van de pijlers in het Molde FK van trainer Erling Moe.

Hij is een creatieve middenvel­der die redelijk allround is en behoorlijk goede statistie­ken kan overleggen

Hallvar Thorese
De middenvelder, die bij de Noorse club nog een contract had tot het einde van dit kalenderjaar en daardoor geen hoge transfersom met zich meedroeg, heeft met zijn lengte van 1.79 meter niet per se een indrukwekkend fysiek. Maar volgens Thoresen voldoet hij wel aan veel facetten die traditioneel worden toegedicht aan een Feyenoord-speler. ,,Aursnes is heel gedisciplineerd en werkt hard. En hoewel hij niet heel snel is, legt hij enorm veel meters af tijdens een wedstrijd. Elk elftal heeft dit soort spelers nodig”, stelt Thoresen.

In Aursnes heeft coach Arne Slot, die eerder tevergeefs hengelde naar de diensten van de te dure SC Heerenveen-speler Joey Veerman, daarmee zijn gewenste extra middenvelder. En die kan hij goed gebruiken ook, aangezien achter het beoogde basiselftal voornamelijk jonge talenten zitten. ,,Concurrentie in een selectie is altijd goed”, zei de coach zondagavond, kort na de door zijn elftal knap gewonnen oefenwedstrijd tegen Atletico Madrid (2-1). ,,Een potentiële basisspeler erbij maakt je als club beter.”

Aursnes, die komende zondag in de uitwedstrijd tegen Willem II kan debuteren namens de Rotterdamse club, is zo’n speler. Daarover heeft Thoresen geen enkele twijfel. ,,Hoe goed hij daadwerkelijk wordt voor Feyenoord, is natuurlijk altijd lastig te voorspellen”, zegt de oud-spits. ,,Maar aan zijn mentaliteit zal het in elk geval niet liggen. Hij is het type voetballer dat zijn elftal nooit laat zakken en er altijd staat. Een winnaar. Ja, ik geloof zeker dat hij aan zal spreken in De Kuip.”

 

+1/-0

Lovende kritieken ten aanzien van deze middenvelder, maar dat hij op 25 jarige leeftijd nog in Noorwegen speelt vind ik geen positief teken. We gaan het zien, ik heb in elk geval de indruk dat er wel gericht gescout is voor een defensieve middenvelder met dynamiek in het spel. Zolang dit maar niet ten koste gaat van de ontwikkeling van Hartjes.

 

+1/-0

Is wel een topclub in Noorwegen, kan ook een laatbloeier zijn is pas international geworden dat is ook laat met 24/25. Ach Paultje Bosvelt kwam pas op 27 jarige leeftijd naar Feyenoord.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Willykment schreef op 09 augustus 2021 om 16:36:

Lovende kritieken ten aanzien van deze middenvelder, maar dat hij op 25 jarige leeftijd nog in Noorwegen speelt vind ik geen positief teken. We gaan het zien, ik heb in elk geval de indruk dat er wel gericht gescout is voor een defensieve middenvelder met dynamiek in het spel. Zolang dit maar niet ten koste gaat van de ontwikkeling van Hartjes.


Welnee die komt dit seizoen nog genoeg aan spelen toe.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 10 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Feyenoord Forum » Spelers » Fredrik Aursnes