Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord Forum » Spelers » Gernot Trauner

Deze normale topic is open en bestaat uit 9 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Er komt nog al wat kritiek op Trauner af, ook van Driessen. Mij is niet opgevallen dat hij matig zou zijn geweest. De ploeg had het heel lastig tegen Roma en Trauner is onderdeel van het team. Verdedigers kunnen veel, maar ze kunnen niet alles tegenhouden.

 

+2/-0

Vorige week was hij prima als Feyenoord dominant speelt komt dat ook door hem, maar onder grote druk maakt hij kleine foutjes.

 

+1/-0

Ben ook wel echt een grote fan van deze jongen maar heb al meerdere keren gezegd dat ik Geertruida echt top vind op deze positie.
Hij heeft alles wat je nodig hebt voor een moderne centrale verdediger en meer.
Hij is de toekomst maar helaas zal het waarschijnlijk niet bij ons zijn.

Trauner is voor de meeste wedstrijden gewoon goed maar vind hem na zijn blessure nog niet altijd op zijn oude niveau.
Zijn passing was altijd erg goed maar ook daarin zie je vaak dat hij de bal inlevert.

 

+1/-0

Hij heeft het manco dat hij nogal snel ergens op instapt om ballen te veroveren. Dat ging vorig jaar al mis in de EL finale en nu weer tegen Dybala. Als hij er gewoon achter blijft hangen is er niets aan de hand. Heeft niets met snelheid, maar alles met inzicht te maken.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

socrates schreef op 23 april 2023 om 21:33:

Hij heeft het manco dat hij nogal snel ergens op instapt om ballen te veroveren. Dat ging vorig jaar al mis in de EL finale en nu weer tegen Dybala. Als hij er gewoon achter blijft hangen is er niets aan de hand. Heeft niets met snelheid, maar alles met inzicht te maken.Het ligt aan de situatie of dat instappen als manco moet worden gezien, of als kwaliteit. Ja, in sommige gevallen gaat het fout en kost het tegendoelpunt. Maar veelal veroorzaakt het instappen en anticiperen van Trauner en de gehele Feyenoord verdediging als zodanig ervoor dat de bal wordt veroverd voordat een tegenstander gevaarlijk kan worden. Dat de ploeg snel kan omschakelen en de kans kan benutten de tegenstander aan te vallen als deze juist tot aanval is overgegaan en daardoor niet ‘staat’ in defensief opzicht.

Ik denk dat er met het inzicht van Trauner weinig mis is, maar dat hij tegenover Dyballa gewoon een speler tegenkwam die in alle opzichten net iets beter is. En afgelopen donderdag een actie maakte die Trauner net iets te machtig was. Dat is geen schande. Dan kun je nog steeds een prima verdediger zijn, ook op CL-niveau.

Voor het allerhoogste (CL-)niveau (City, Real, Bayern tot een maand geleden, Liverpool in goeie doen) kom je echter tekort. Een niveau waarop ook Dyballa kan acteren. Maar ik denk dat in het huidige team weinig spelers overeind blijven tegenover dat geweld. Zo eerlijk moet je zijn.

 

+1/-0

Gernot is (nog) geblesseerd helaas, het is waarschijnlijk dat hij de JC schaal wedstrijd tegen PSV gaat missen. Al eerder gememoreerd maar Feyenoord zou er heel verstandig aan doen iemand te gaan halen die een serieuze concurrent kan vormen voor Trauner en hem potentieel kan opvolgen. Trauner is op deze leeftijd toch wat blessuregevoeliger en gaat niet meer verbeteren. Bovendien mist hij op Europees niveau net dat tikje snelheid en handelingssnelheid waardoor je op beslissende momenten een doelpunt tegen kan krijgen.

Geertruida zal ook deze zomer of het jaar erop vertrekken, dus je zal moeten gaan anticiperen. Ik wil best Kasanwirjo een kans geven, al heb ik er weinig vertrouwen in, maar wat mij betreft moet er echt nog iemand bij om volwaardig het nieuwe seizoen in te gaan. Liefst iemand van het kaliber Nagalo/Vitik/Boselli. Spelers die net zoals Hancko daarna een stap naar een Europese topclub kunnen maken.

 

+1/-0

Ik krijg toch de indruk dat hij de prijs betaald voor zijn snelle herstel afgelopen seizoen. Wellicht is er toch iets geforceerd.

Op zijn leeftijd kan te snel terugkomen leiden tot chronische klachten, waarbij belasting op topsport niveau ervoor zorgt dat er constant problemen opduiken.

Ik hoop dat dit niet het geval is..

 

+1/-0

Ik hoop dat Feyenoord gaat doorselecteren en wat mij betreft komt Trauner ook daarvoor in aanmerking. Blessuregevoelig en misschien wel over zijn top heen. Ik krijg toch een beetje Botteghin vibes en flashbacks van die eerste verschrikkelijk CL thuiswedstrijd tegen Man City. Ik hoop dat Geert blijft en als dat niet het geval is op een goede, snelle rechter cv.

 

+1/-0

Goed nieuws, dat hij wel de voorbereiding mist is voor hem niet zo'n probleem denk ik.

Gernot Trauner terug in Nederland; traint nog apart
44 minuten geleden
3 reacties
Moreno
Gernot Trauner is terug in Nederland. De international van Oostenrijk werkt op trainingscomplex 1908 nog individueel aan zijn herstel, maar is op de weg terug van zijn langdurige blessure.

Trauner raakte afgelopen seizoen tijdens de uitwedstrijd bij AS Roma geblesseerd. De centrale verdediger maakte het kwartfinaleduel van de Europa League nog wel af, maar kampte in het restant van het seizoen met een knieblessure. De afgelopen weken revalideerde de Oostenrijker in Duitsland, maar woensdag was hij weer van de partij in Rotterdam.

De meest realistische verwachting is dat de 31-jarige mandekker niet eerder dan de start van de competitie terugkeert in de selectie van Arne Slot. Naast Trauner is enkel Patrik Wålemark nog niet fit, verder is de selectie compleet.

 

+1/-0

Ik zou hem wel heel langzaam brengen , is me net ff teveel geblesseerd de laatste tijd.
Laat alles lekker goed genezen tot hij ook 100% fit is.
Genoeg vervangers om het begin op te vangen denk ik.

 

+1/-0

Trauner is cult en de twee jaar waren top, maar Beelen gaat iedereen verrassen die is ook heel goed.

 

+1/-0

Gernot Trauner is de nieuwe aanvoerder van Feyenoord. Dat heeft trainer Arne Slot bepaald. De 31-jarige Oostenrijker neemt de band over van Orkun Kökcü, die deze zomer naar Benfica ging. Trauner begint aan zijn derde seizoen bij Feyenoord, dat hem overnam van LASK Linz. Het afgelopen seizoen was hij al de tweede captain achter Kökcü. Slot tornt dus niet aan die hiërarchie.

Die gaat dus gewoon weer basis staan zodra hij fit is.

 

+1/-0

Gernot Trauner is langer zoet met zijn blessure. De 31-jarige mandekker mist sowieso de interland met België die aankomende vrijdag wordt gespeeld, dat meldt het Algemeen Dagblad. Of hij wel op tijd fit is voor het treffen met Azerbedjan van aankomende maandag is nog niet bekend.

Trauner liep zijn blessure op tijdens de wedstrijd in de UEFA Champions League tegen Atletico Madrid. Trauner werd in de uitwedstrijd in de 74e minuut gewisseld en miste daarna ook de uitwedstrijd met PEC Zwolle.

Nu mist hij dus ook de wedstrijd van Oostenrijk voor de kwalificatie van het Europees kampioenschap. Oostenrijk staat momenteel samen met België op 13 punten in de groep en is zo goed als zeker van plaatsing voor het EK.

 

+1/-0

Wel steeds meer geblesseerd , goed dat we een gelijkwaardige vv hebben die misschien zelfs wel beter is om sommige vlakken.
Hopelijk gewoon voor de Feyenoord wedstrijden er weer bij.

 

+2/-0

Bedenk wel dat Gernot er de eerste twee wedstrijden dit seizoen niet bij was.
Toen liep het nog stroever, en m.i. is dat tevens omdat de opbouw van achteruit minder goed verzorgd was.
Hij heeft een zeer strakke inspeelpass en schroomt niet die ook onder druk te spelen. Dan kom je aan het voetballen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

John Part schreef op 11 oktober 2023 om 17:12:

Gernot Trauner is langer zoet met zijn blessure. De 31-jarige mandekker mist sowieso de interland met België die aankomende vrijdag wordt gespeeld, dat meldt het Algemeen Dagblad. Of hij wel op tijd fit is voor het treffen met Azerbedjan van aankomende maandag is nog niet bekend.

Trauner liep zijn blessure op tijdens de wedstrijd in de UEFA Champions League tegen Atletico Madrid. Trauner werd in de uitwedstrijd in de 74e minuut gewisseld en miste daarna ook de uitwedstrijd met PEC Zwolle.

Nu mist hij dus ook de wedstrijd van Oostenrijk voor de kwalificatie van het Europees kampioenschap. Oostenrijk staat momenteel samen met België op 13 punten in de groep en is zo goed als zeker van plaatsing voor het EK.Dit was toch al bekend?

Ben er alleen maar blij mee dat hij niet naar die interlands gaat. Lekker klaarstomen voor Vitesse en Lazio.

 

+1/-0

Toch vervelend dat de aanvoerder er nog niet bij is, Geertruida doet het goed, maar met Trauner erbij kan je ook zo makkelijk voetballen zit er vaak tussen zijn positionering bij hoge ballen is ook super hij en Hancko is het sterkste centrum.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

FEYENOORD 1 03 NOVEMBER 2023 15:41
Teamnieuws: Trauner nog niet terug tegen RKC

Arne Slot kan ook zaterdag in de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk nog geen beroep doen op Gernot Trauner. De Oostenrijker kreeg deze week te maken met een tegenslag tijdens zijn revalidatie, waardoor hij de training van vrijdag aan zich voorbij moest laten gaan en niet tot de wedstrijdselectie behoort in Waalwijk. Het is volgens Slot lastig te zeggen wanneer Trauner klaar is voor zijn rentree.
Naast Trauner ontbreekt ook de langer geblesseerde Yankuba Minteh. RKC Waalwijk – Feyenoord begint zaterdag om 18:45 uur.Het is wel een beetje klaar hè met onze kale kletser. Helaas chronisch geblesseerd. Lijkt mij dat een rechtsbenige verdediger, die zowel in het centrum als op de vleugel kan ballen, prio nummer één moet zijn in de winterstop. Of Beelen moet echt aanhaken maar dat zie ik niet zo snel gebeuren.

 

+1/-0

Het is inderdaad veel wedstrijden wat hij gemist heeft, Beelen mag van mij wel vaker spelen. Maakte aardige indruk die paar keer dat hij mocht invallen.

https://www.transfermarkt.nl/gernot-trauner/verletzungen/spieler/59145link

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 4 november 2023, 02:19:34.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 9 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Feyenoord Forum » Spelers » Gernot Trauner