Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord Forum » Algemeen Feyenoord Forum » Arne Slot

Deze normale topic is open en bestaat uit 96 pagina's: 1 2 3 4 ... 62 63 64 65 66 67 68 69 70 ... 92 93 94 95 96

Als je kijkt naar de waardestijgingen van jongens als Gimenez, Hancko, Wieffer en Paixao is dat denk ik niet cruciaal, maar vooral een prettige bijkomstigheid.

Uiteindelijk ben je als trainer zoals Slot ook gewoon afhankelijk van de lichting waarmee je moet werken. De lichting van Kokcu, Geertruida en Malacia was erg goed, maar daarna was de lichting een stuk minder. Nu komen er weer goede lichtingen aan vooral de komende jaren lijkt het.

Uiteindelijk denk ik niet dat er één talent is wat aangewezen kan worden waar wij de doorbraak van hebben gemist doordat de trainer te voorzichtig is. Er was verder gewoon niemand die het niveau heeft wat Slot nastreeft verder.

Hopelijk komen er de volgende jaren weer doorbraken. Met Sauer, Zechiel en Milambo staan er al een paar klaar, terwijl ik Kleijn ook nog zeker een kans geef. Slory e.d. lijken wat meer stil te staan. In de volgende lichtingen lijken van Persie, Nijenhuis, Kraaijeveld en Ouarghi zeker een goede kans te maken terwijl er ook nog een paar andere leuke talenten achter zitten met Sliti, Arnaud, Breinburg en andere.

Als Slot nog twee jaar zou blijven dan moeten er meer talenten doorbreken. Maar tot nu toe heeft hij nog niet kunnen profiteren van het sterk verbeterde Varkenoord, omdat die vruchten gewoon nog niet te plukken waren.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Noud schreef op 31 juli 2023 om 14:37:Als zo'n Zechiel/Sauer de komende maanden bewijzen dat ze de betere zijn van van den Belt, Timber, Dilrosun etc. dan schuiven ze onder Slot echt wel door in de hierarchie. Maar ze zullen dat stap voor stap moeten bewijzen door een behoorlijke periode beter te zijn. De tijd dat je er op linksback in kwam doordat de eerste linksback geblesseerd was is gelukkig voorbij. Jongens die er nu in komen zijn er ook echt klaar voor, en dat is alleen maar een hele goede ontwikkeling.Snap je niet helemaal , ze hebben tijdens de voorbereiding al bewezen dat ze op dit moment beter zijn.
Helemaal dan een Belt, Timber, Dilrosun en nog een aantal.
Waarom zou die dan wle de kans verdienen maar als jeugdspeler moet je 10x meer doen dan een speler die bv net gehaald is van Zwolle...

Ik zeg niet perse basis maar graag wel als wisselspeler inbrengen dan.

 

+1/-0

Zoals ik al zeg heb je in het echt ook gewoon met mensen te maken. Daar gaan forum supporters veel te makkelijk aan voorbij. Jongens hebben een bepaalde status binnen de selectie, en om op te schuiven in zo'n hierarchie moet je gewoon een behoorlijke fase beter zijn dan een ander. Niet 1-2 oefenwedstrijden in soms hele andere fases van een wedstrijd.

Als jij op je werk gepasseerd zou worden omdat de stagiare 1 dag lang heeft bewezen sneller met Excel te kunnen werken dan ben je ook niet blij. En zo'n beleid zou ook onrust veroorzaken bij de rest van de organisatie. Slot moet dat managen en doet dat ook goed. Als Sauer, Zechiel en Milambo over een langere periode echt beter zijn dan de alternatieven dan geeft Slot ze echt wel een kans, die gaat die gasten echt niet expres tegen houden. Maar hij gaat die beslissing ook niet nemen op alleen de paar aardige invalbeurten die wij zien.

 

+1/-0

Een hoofdtrainer is verantwoordelijk voor de korte termijn, die verkiest altijd een oudere, stabielere speler (van buitenaf) boven een jeugdspeler die vrijwel zonder ervaring op het hoogste niveau moet worden ingepast. Slot is daarin niet anders dan andere trainers, als ze jeugd inpassen is dat vrijwel altijd uit noodzaak: (gebrek aan) financiën, schorsingen en/of blessures.

Een Technisch Directeur bewaakt normaliter de langere termijn, en kan omdat hij normaal gesproken ook verantwoordelijk is voor het aan-en verkoopbeleid daarin ook rekening houden met doorkomende jeugd. Maar die rol/functie hebben we bij Feyenoord niet, momenteel. Te Kloese doet het erbij, en misschien is de jeugd daar wel het meeste dupe van.

Dat talenten tijdens de voorbereidingen speeltijd krijgen, gebeurt ook iedere zomer. Dat komt omdat de spelersgroep vaak nog niet rond is, en spelers vaak later instromen van vakantie.

Milambo, Zechiel en Sauer hebben zich goed laten zien afgelopen (oefen)wedstrijden. Maar het is druk op de posities waarvoor zij in aanmerking komen. Ik hoop dat ze genoeg speeltijd gaan krijgen als ze bij de groep blijven, maar wellicht is verhuur voor hun ontwikkeling veel beter.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Noud schreef op 31 juli 2023 om 16:14:

Zoals ik al zeg heb je in het echt ook gewoon met mensen te maken. Daar gaan forum supporters veel te makkelijk aan voorbij. Jongens hebben een bepaalde status binnen de selectie, en om op te schuiven in zo'n hierarchie moet je gewoon een behoorlijke fase beter zijn dan een ander. Niet 1-2 oefenwedstrijden in soms hele andere fases van een wedstrijd.

Als jij op je werk gepasseerd zou worden omdat de stagiare 1 dag lang heeft bewezen sneller met Excel te kunnen werken dan ben je ook niet blij. En zo'n beleid zou ook onrust veroorzaken bij de rest van de organisatie. Slot moet dat managen en doet dat ook goed. Als Sauer, Zechiel en Milambo over een langere periode echt beter zijn dan de alternatieven dan geeft Slot ze echt wel een kans, die gaat die gasten echt niet expres tegen houden. Maar hij gaat die beslissing ook niet nemen op alleen de paar aardige invalbeurten die wij zien.Noud, hiervoor had je een paar goede punten over het selectiebeleid die ik logisch vind overkomen. Maar, afgaande op de sporadische voorbeelden die we hebben meegemaakt qua talenten (onder Slot) klopt het niet helemaal wat je hier stelt. Dat een talent zich langdurig moet laten zien aan Slot en pas dan misschien een kans krijgt in de hiërarchie, daar lijkt niet per se sprake van te zijn.

Neem het voorbeeld Q. Hartman, in mijn ogen exemplarisch voor de rol van toeval bij het doorbreken van talenten bij Feyenoord en een nuance op jouw stelling.

In de vorige zomervoorbereiding was er sprake van een groot probleem op de linksbackpositie. Hartman zat die zomer weer bij de selectie en het is uiteraard bekend dat hij terugkwam van een paar blessures. Logisch dat hij niet alle wedstrijden veel speeltijd kreeg.

Om te kijken of het klopt wat jij stelt heb ik opgezocht hoeveel Hartman speelde tijdens de vorige voorbereiding. Hoewel het mijn aanname bevestigde werd ik nog meer verrast door wat ik las. Wat bleek, Hartman kreeg vrijwel geen speeltijd, hij zat er soms niet eens bij in de selectie. Alleen in de oefenwedstrijd tegen Olympique Lyon heeft Hartman speeltijd gekregen (niet als basisspeler!). Spelers zoals Rasmussen, Hendrix, Kleijn, etc stonden constant voor hem in de pikorde.

Verdere bevestiging dat Hartman eigenlijk niet echt als optie werd gezien door Slot volgt uit een aantal interviews die Hartman heeft gegeven. Lange tijd werd Hartman in een soort limbo gehouden, hij kreeg vrijwel geen speeltijd in de voorbereiding en een verhuur leek aannemelijk. Een Pedersen werd nog eerder als linksback gebruikt dan Hartman. Pas op het allerlaatste moment (zie: https://1908.nl/artikelen/hartman-vitesse-uit-zat-ik-pas-voor-het-eerst-bij-feyenoord-1link) werd Hartman echt bij de selectie gehaald.

Hieruit concludeer ik dat er niet bepaald sprake is van een doordacht plan of visie van Slot of de technische staf ten aanzien van een talent. Toeval en de omstandigheden van andere selectiespelers zijn hierin bepalender geweest. Derhalve vraag ik me sterk af of Slot op de wijze redeneert zoals jij hier stelt. Wellicht ligt het genuanceerder dan wij op dit forum claimen, maar afgaande op een voorbeeld zoals Hartman lijkt het ook niet zo te zijn dat Slot talenten langdurig de kans geeft en dan na verloop van tijd door een verandering in de selectie hiërarchie bereid lijkt te zijn om deze talenten een serieuze kans te geven.

Voor een groot deel komt dat omdat een aantal recente jeugdlichtingen niet bepaald overliepen met grote talenten, zoals je eerder terecht aangaf. Een ieder die de jeugd enigszins heeft gevolgd weet dat Hartman ook niet het grootste talent was. Ik geef ook toe dat Hartman gezien zijn blessureleed een apart geval is. Maar het was ook niet zo dat Slot echt veel moeite heeft gedaan om talenten via een bepaald plan of visie op de door jouw gestelde wijze in heeft geprobeerd te passen.

Nu er grotere talenten dan Hartman op de deur kloppen is het dus op zijn minst vreemd te noemen dat Slot -zeker naar aanleiding van de spectaculaire doorbraak van Hartman- niet iets meer open staat voor het geven van een serieuze kans aan talenten. Hij lijkt iets te veel gefixeerd op die hiërarchie. En dan mag het misschien simpel geredeneerd zijn door mensen op dit forum, maar je mag er best wat kritische vraagtekens bij zetten vind ik. Slot zou prima kunnen wijzen naar een Hartman en zeggen dat wie goed genoeg is een serieuze kans krijgt bij hem. Elke voetballer zal in principe accepteren dat degene die beter is zal spelen, ondanks de logische teleurstelling die erbij gepaard zal gaan.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 31 juli 2023, 18:47:55.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

wehave schreef op 24 juli 2023 om 18:12:

open/sluit de onderstaande quote:

Kuijt007 schreef op 24 juli 2023 om 14:15:

open/sluit de onderstaande quote:

socrates schreef op 24 juli 2023 om 10:33:

Slot is een absolute toptrainer. Maar niet perse een topscout. Ik heb de indruk dat hij zich hard maakt voor bepaalde spelers (Timber, Dilrosun, idrissi (hoewel die het nog aardig deed) en nu Stengs. Dat zijn niet bepaald de toppers. Van Zerrouki moet ik dat ook nog maar zien. Vond hem bij Twente er niet enorm bovenuit springen. Dat wat echt van de scouting komt, lijkt meer indruk te maken.Timber heeft de pech gehad van blessures en niet volledig op z'n eigen positie kunnen focussen.Dan nog heeft die een prima seizoen gedraaid, hoe vaak hij wel niet de aanval in leven hield of ballen onderschepte.

Timber z'n inbreng wordt flink onderschat, waarbij de kritiek vaak ongefundeerd is.
Het is geen Kökcu of Szymanski, dat waren totaal andere type spelers.
De dingen die hij deed, deed die over het algemeen prima.

Het enige wat die moet doen is rustiger voor de goal worden, dat onrustige moet er nog uit, maar verder gewoon een van de betere middenvelders in de Eredivisie.

Dilrosun mist de mentaliteit voor de top, misschien wel de techniek, maar mist echte wil om door te zetten en de slimmigheid, het te vaak "toeval" bij hem.

Idrissi kan goed voetballen, maar niet in de kleine ruimte, daar zit zijn grote zwakte en dat zal altijd zo blijven.Je hebt echt een blinde plek wat Timber betreft.
Ik zeg het niet om hem naar beneden te praten want wat heb ik daaraan?

Wat was precies de pech die Timber had dan?
Het ging slechter en slechter, denk eerder het geluk dat hij er even af mocht anders was hij misschien wel helemaal afgeschreven.
Nu heeft hij nog mensen die erin geloven.

Ik hoop zo dat ik het mis heb want heeft genoeg talent.
Vind vooral zijn mentaliteit het allerslechts.
Te vaak mannetjes laten lopen . eigen fouten niet herstellen, alles in wandeltempo.
Dit zijn wel zaken waar hij wat aan kan doen.Zou toch eens beter naar z'n wedstrijden kijken....

De pech waren zijn blessures...

 

+1/-0

Wat betreft Hartman, die stond op het punt verhuurd teworden ze haalden niet voor niks Lopez en die Noor. De ontwikkeling van Q heeft iedereen gewoon verrast inclusief Slot. Als je Zechiël zag spelen tegen Villareal zie je nu al wel dat er veel meer inzit.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Noud schreef op 31 juli 2023 om 16:14:

Zoals ik al zeg heb je in het echt ook gewoon met mensen te maken. Daar gaan forum supporters veel te makkelijk aan voorbij. Jongens hebben een bepaalde status binnen de selectie, en om op te schuiven in zo'n hierarchie moet je gewoon een behoorlijke fase beter zijn dan een ander. Niet 1-2 oefenwedstrijden in soms hele andere fases van een wedstrijd.

Als jij op je werk gepasseerd zou worden omdat de stagiare 1 dag lang heeft bewezen sneller met Excel te kunnen werken dan ben je ook niet blij. En zo'n beleid zou ook onrust veroorzaken bij de rest van de organisatie. Slot moet dat managen en doet dat ook goed. Als Sauer, Zechiel en Milambo over een langere periode echt beter zijn dan de alternatieven dan geeft Slot ze echt wel een kans, die gaat die gasten echt niet expres tegen houden. Maar hij gaat die beslissing ook niet nemen op alleen de paar aardige invalbeurten die wij zien.Vind de meeste spelers waar we het over hebben nou niet een speciale status hebben.
Dat moet je toch verdienen neem ik aan en dan kan je een bepaalde status hebben ja.

Het voorbeeld van op mijn werk is ook een beetje raar.
Sport heeft een heel andere werk en denkwijze dan kan je niet zo vergelijken.

En we hebben het gewoon over wat vaker invallen he, we zeggen niet gelijk geef die gasten gelijk een basis plaats, dat komt wel na een paar wedstrijden als iedereen ziet hoe goed ze zijn.
Ook jij zou het daar toch gewoon over eens moeten zijn.

Willykment heeft al heel veel goede punten beschreven dus zal het niet herhalen maar hoop echt dat Slot een keer gebruik gaat maken van zijn jeugd, niet omdat het moet maar omdat ze gewoon het verdienen.

 

+1/-0

Ik vind het gewoon fascinerend hoe zoiets toch naar het negatieve getrokken kan worden. Hartman wordt dan als voorbeeld gebruikt, maar Slot heeft dat toch een aantal keer perfect uitgelegd hoe dat zit volgens mij. Hartman was vorig jaar in de voorbereiding op dat moment gewoon een speler die twee jaar lang nauwelijks fit was geweest, ze konden daar op dat moment niet op bouwen, totdat bleek dat Hartman over een langere periode wel fit was. En uiteindelijk is het ook gewoon Slot geweest die een door hemzelf en DtK gehuurde speler al na 1 slechte helft heeft gepasseerd ten faveure van Lopez en Hartman. En heel lang duurde het ook niet voordat Hartman Lopez voorbij was.

We hebben het hier over de beste trainer die we in decennia gehad hebben. Een trainer die het niveau van de selectie gigantisch heeft opgekrikt. En dat is ook nog eens een trainer die bij vorige clubs echt al bewezen heeft dat hij niet bang is om met jonge jeugdspelers te werken.

Zou het niet gewoon kunnen dat wij als fans dan misschien zo af en toe onze eigen jeugdspelers te positief beoordelen ten opzichte van de concurrenten die zo weinig bewezen hebben? Als voorbeeld: Ik zie heel veel enthousiaste reacties op Milambo, en ik ben zelf ook echt wel enthousiast. Maar als een Timber zich zo kinderlijk eenvoudig laat uitspelen als Milambo bij de 2-1 tegen Benfica dan mag Timber al meteen weer verkocht worden. Bij Milambo wordt zoiets gewoon geaccepteerd. Nu nog. Als hij straks 10 wedstrijden heeft gespeeld niet meer, en dan komen de supporters allemaal vertellen dat hij er geen reet van kan. Zoals jarenlang ook bij Geertruida en Kokcu gebeurde.

Ik denk dat Slot perfect weet waar hij mee bezig is, en dat er duidelijke redenen gevonden kunnen worden waarom hij bepaalde keuzes maakt. Sauer krijgt voorlopig op 17 jarige leeftijd bijvoorbeeld best wat kansen. Maar in plaats van Slot daar nu credits voor geven moet het meteen weer meer zijn. Ik geloof erin dat Slot hem die kansen echt wel gaat geven als hij er klaar voor is. En als hij nog minder is dan de alternatieven dan niet.

Dit bericht is gewijzigd op 1 augustus 2023, 07:35:22.

 

+1/-0

Het is ook een kwestie van fysiek, inhoud, fitheid, de 4 tieners die er nu bij zitten moeten daar nog stappen in maken.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 01 augustus 2023 om 07:07:

Het is ook een kwestie van fysiek, inhoud, fitheid, de 4 tieners die er nu bij zitten moeten daar nog stappen in maken.Inderdaad, ook dat is een heel belangrijk aspect. Slot is daar bij Sauer bijvoorbeeld ook al op in gegaan. Hij heeft duidelijk bevestigd wat voor een groot talent hij Sauer vindt, maar dat er nog flinke stappen zijn te maken wat betreft het lang vol houden van de intensiteit die bij Feyenoord onder het spel van Slot gevraagd wordt.

En dat is uiteindelijk toch de belangrijkste basis waarop het spel onder Slot gestaafd is. Dat moet goed zijn. Want als de pressing bij één iemand onvoldoende is dan is het al een stuk makkelijker om eronder uit te voetballen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Noud schreef op 01 augustus 2023 om 04:40:

Ik vind het gewoon fascinerend hoe zoiets toch naar het negatieve getrokken kan worden. Hartman wordt dan als voorbeeld gebruikt, maar Slot heeft dat toch een aantal keer perfect uitgelegd hoe dat zit volgens mij. Hartman was vorig jaar in de voorbereiding op dat moment gewoon een speler die twee jaar lang nauwelijks fit was geweest, ze konden daar op dat moment niet op bouwen, totdat bleek dat Hartman over een langere periode wel fit was. En uiteindelijk is het ook gewoon Slot geweest die een door hemzelf en DtK gehuurde speler al na 1 slechte helft heeft gepasseerd ten faveure van Lopez en Hartman. En heel lang duurde het ook niet voordat Hartman Lopez voorbij was.

We hebben het hier over de beste trainer die we in decennia gehad hebben. Een trainer die het niveau van de selectie gigantisch heeft opgekrikt. En dat is ook nog eens een trainer die bij vorige clubs echt al bewezen heeft dat hij niet bang is om met jonge jeugdspelers te werken.

Zou het niet gewoon kunnen dat wij als fans dan misschien zo af en toe onze eigen jeugdspelers te positief beoordelen ten opzichte van de concurrenten die zo weinig bewezen hebben? Als voorbeeld: Ik zie heel veel enthousiaste reacties op Milambo, en ik ben zelf ook echt wel enthousiast. Maar als een Timber zich zo kinderlijk eenvoudig laat uitspelen als Milambo bij de 2-1 tegen Benfica dan mag Timber al meteen weer verkocht worden. Bij Milambo wordt zoiets gewoon geaccepteerd. Nu nog. Als hij straks 10 wedstrijden heeft gespeeld niet meer, en dan komen de supporters allemaal vertellen dat hij er geen reet van kan. Zoals jarenlang ook bij Geertruida en Kokcu gebeurde.

Ik denk dat Slot perfect weet waar hij mee bezig is, en dat er duidelijke redenen gevonden kunnen worden waarom hij bepaalde keuzes maakt. Sauer krijgt voorlopig op 17 jarige leeftijd bijvoorbeeld best wat kansen. Maar in plaats van Slot daar nu credits voor geven moet het meteen weer meer zijn. Ik geloof erin dat Slot hem die kansen echt wel gaat geven als hij er klaar voor is. En als hij nog minder is dan de alternatieven dan niet.Dat we een fantastische trainer hebben betekend niet dat je geen kritiek mag hebben natuurlijk.
En verder kunnen we het niet echt weten hoe de jeugdspelers het doen aangezien ze tijdens de echte wedstrijden geen kans krijgen.
Misschien moet je een keer een jeugdspeler erin zetten met 3-0 ipv een gehuurde speler bv.
En dat Slot ze wel de kansen geeft in de voorbereiding en dan zodra het begint je een paar min mag spelen in een heel seizoen dat is niet echt iets om iemand credits te geven. vind ik zelf maar ok.

Nu begint het te lijken alsof Slot niets is maar dit soort zaken mag je ook gewoon benoemen.
Verder Slot for president :B

 

+1/-0

Slot is wel iemand die alles leest dus hopelijk neemt hij onze adviezen ter harte. ;)

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 01 augustus 2023 om 10:30:

Slot is wel iemand die alles leest dus hopelijk neemt hij onze adviezen ter harte. ;)
Met Hartman luisterde hij ook idd :B

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Noud schreef op 01 augustus 2023 om 04:40:

Ik vind het gewoon fascinerend hoe zoiets toch naar het negatieve getrokken kan worden. Hartman wordt dan als voorbeeld gebruikt, maar Slot heeft dat toch een aantal keer perfect uitgelegd hoe dat zit volgens mij. Hartman was vorig jaar in de voorbereiding op dat moment gewoon een speler die twee jaar lang nauwelijks fit was geweest, ze konden daar op dat moment niet op bouwen, totdat bleek dat Hartman over een langere periode wel fit was. En uiteindelijk is het ook gewoon Slot geweest die een door hemzelf en DtK gehuurde speler al na 1 slechte helft heeft gepasseerd ten faveure van Lopez en Hartman. En heel lang duurde het ook niet voordat Hartman Lopez voorbij was.

We hebben het hier over de beste trainer die we in decennia gehad hebben. Een trainer die het niveau van de selectie gigantisch heeft opgekrikt. En dat is ook nog eens een trainer die bij vorige clubs echt al bewezen heeft dat hij niet bang is om met jonge jeugdspelers te werken.

Zou het niet gewoon kunnen dat wij als fans dan misschien zo af en toe onze eigen jeugdspelers te positief beoordelen ten opzichte van de concurrenten die zo weinig bewezen hebben? Als voorbeeld: Ik zie heel veel enthousiaste reacties op Milambo, en ik ben zelf ook echt wel enthousiast. Maar als een Timber zich zo kinderlijk eenvoudig laat uitspelen als Milambo bij de 2-1 tegen Benfica dan mag Timber al meteen weer verkocht worden. Bij Milambo wordt zoiets gewoon geaccepteerd. Nu nog. Als hij straks 10 wedstrijden heeft gespeeld niet meer, en dan komen de supporters allemaal vertellen dat hij er geen reet van kan. Zoals jarenlang ook bij Geertruida en Kokcu gebeurde.

Ik denk dat Slot perfect weet waar hij mee bezig is, en dat er duidelijke redenen gevonden kunnen worden waarom hij bepaalde keuzes maakt. Sauer krijgt voorlopig op 17 jarige leeftijd bijvoorbeeld best wat kansen. Maar in plaats van Slot daar nu credits voor geven moet het meteen weer meer zijn. Ik geloof erin dat Slot hem die kansen echt wel gaat geven als hij er klaar voor is. En als hij nog minder is dan de alternatieven dan niet.Niemand zal hier ontkennen dat Slot de beste trainer is die we in decennia hebben gehad. Vanaf het begin heb ik altijd gepleit voor de komst van Slot als trainer. Iemand die wilde breken met het type voetbal van figuren als Advocaat etc, waar ik mij al jaren aan stoorde bij Feyenoord. Ik kan me overigens herinneren dat men hier op dit forum nogal verknocht was aan Advocaat en dat die man ook niets fout kon doen...
Wat mij betreft blijft Slot nog even. Maar dat betekent nog niet dat we ons kritiekloos hoeven op te stellen. Dat zie ik namelijk een beetje gebeuren op dit forum, mensen die Slot adoreren alsof hij het 8e wereldwonder is. Ook onder Slot zijn er nog genoeg dingen die beter kunnen en ik zie niet in waarom dat per se als negatief bestempeld moet worden. Niemand schrijft hem iets kwaadaardigs toe. Als ik even voor mezelf spreek is het meer dat ik gewoon wat vraagtekens plaats bij enkele keuzes die hij maakt. Ik vind het apart dat je dat zo groot maakt.

Ik vind de uitleg van Slot ten aanzien van Hartman helemaal niet overtuigend als ik eerlijk ben. Dat hij weinig speeltijd kreeg in verband met zijn blessures is begrijpelijk, maar zoals ik hierboven al schreef heeft hij hem maar één helft opgesteld tijdens de voorbereiding. Pas op het allerlaatste moment werd hij definitief bij de selectie gehaald. Dat zijn toch geen tekenen van een trainer die bezig is een talent bewust in te passen? Of van een talent dat er fysiek klaar voor is? Iemand die zoveel blessureleed heeft gehad en dan maar één halve wedstrijd speelt voordat hij een kans krijgt, dat vind ik dan niet per se doordacht overkomen of een indicatie dat een speler over langere tijd fit is.

Dat Hartman uiteindelijk de kans krijgt pleit zeker voor Slot, maar het was in mijn ogen meer gebaseerd op de tegenvallende prestaties van concurrenten en toeval. Daarnaast ondermijnt het deels jouw theorie -hierna even in simpele vorm geparafraseerd- dat iemand eerst langdurig in de hiërarchie moet stijgen als jeugdspeler onder Slot, anders zou het sociaal niet geaccepteerd worden in de selectie. Bij Hartman is daar niets van terug te zien, integendeel.

Als je ziet wat Hartman voor ontwikkeling heeft gemaakt zonder vrijwel enig wedstrijdritme, dan is het niet heel vergezocht dat we de analogie trekken met de talenten die er nu (fysiek en qua talent) intrinsiek beter voor staan dan Hartman vorig jaar. En dat we ons afvragen of die talenten misschien ook wel dezelfde (of nog betere) ontwikkeling zouden kunnen doormaken als Hartman, als ze de kans zouden krijgen.

Overigens, Slot maakt natuurlijk veel terechte kanttekeningen bij talenten. Bijvoorbeeld in het geval van Sauer, die ik al bijna klaar achtte voor een basisplaats. Als Slot zegt dat hij fysiek nog moet groeien qua inhoud dan vind ik dat een uiterst logische verklaring en kan ik me prima voorstellen dat een basisplaats te ver gaat. Wat ik alleen wel merkwaardig vind is dat je hem wel een helft laat meespelen tegen Villareal en vervolgens amper 15 minuten de kans geeft tegen Benfica. Mijns inziens zou je zijn fysieke motor juist vergroten door hem dan ook een wat langere invalbeurt te geven.

Nogmaals, ik vind 95% van wat Slot doet ontzettend goed en ik vind het een geweldige trainer. Maar ik vind dat Slot soms ook wat bedenkelijke keuzes maakt, zowel in zijn uitlatingen als in het selectiebeleid. Voor mij is een forum de uitgelezen plaats om daarover te discussiëren. Dat mag je als negatief zien, maar ik denk dat dit forum een (nog) snellere dood zal krijgen als we hier als een soort Noord Korea alleen maar de grote kale leider gaan na papegaaien.

 

+2/-0

Uiteraard mag er ook gewoon kritiek zijn op Slot. Maar dat betekent nog niet dat ik het met die kritiek eens hoef te zijn in deze. :B

Ik zie namelijk een trainer die wel gewoon kansen geeft aan talenten. Sauer mocht zelfs gewoon in de basis beginnen tegen Villarreal bijvoorbeeld en Milambo heeft een behoorlijke rol gespeeld. Enkel van Zechiel kan je zeggen dat hij misschien wat meer had mogen spelen, maar ik denk dat de prestaties van Zechiel ook wel gewoon verrassend genoemd mogen worden.

Waar ik het gewoon niet helemaal mee eens ben is dat jongens als Milambo, Sauer en Zechiel het nu al meer verdienen dan een Dilrosun of Timber. Dat kunnen wij gewoon met zijn allen nog niet goed bepalen. En degene die het wel denken te kunnen bepalen baseren dat wat mij betreft op een aantal flinterdunne voorbeelden terwijl ze voorbij gaan aan een heel aantal andere dingen.

Verder moet ik zeggen dat ik vorig jaar bijvoorbeeld een aantal keer Feyenoord onder 21 heb gekeken, en op basis daarvan vond ik dat Zechiel wel voorbij Dermane was, maar ik had echt niet meteen de indruk dat daar toen iemand liep die al meteen een rol kon spelen bij Feyenoord 1. Nu op basis van deze voorbereiding zou ik wel zeggen dat hij er tegenaan zit, maar nogmaals dat zijn echt bij elkaar zo'n 90 speelminuten geweest, wat ik persoonlijk dus een flinterdunne basis vind om iets op te baseren.

Dan kies ik ervoor om het voordeel van de twijfel te geven aan een geweldige trainer, die wat mij betreft in het verleden ook gewoon heeft laten zien echt wel voor talenten te durven kiezen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Noud schreef op 01 augustus 2023 om 13:00:

Uiteraard mag er ook gewoon kritiek zijn op Slot. Maar dat betekent nog niet dat ik het met die kritiek eens hoef te zijn in deze. :B

Ik zie namelijk een trainer die wel gewoon kansen geeft aan talenten. Sauer mocht zelfs gewoon in de basis beginnen tegen Villarreal bijvoorbeeld en Milambo heeft een behoorlijke rol gespeeld. Enkel van Zechiel kan je zeggen dat hij misschien wat meer had mogen spelen, maar ik denk dat de prestaties van Zechiel ook wel gewoon verrassend genoemd mogen worden.

Waar ik het gewoon niet helemaal mee eens ben is dat jongens als Milambo, Sauer en Zechiel het nu al meer verdienen dan een Dilrosun of Timber. Dat kunnen wij gewoon met zijn allen nog niet goed bepalen. En degene die het wel denken te kunnen bepalen baseren dat wat mij betreft op een aantal flinterdunne voorbeelden terwijl ze voorbij gaan aan een heel aantal andere dingen.

Verder moet ik zeggen dat ik vorig jaar bijvoorbeeld een aantal keer Feyenoord onder 21 heb gekeken, en op basis daarvan vond ik dat Zechiel wel voorbij Dermane was, maar ik had echt niet meteen de indruk dat daar toen iemand liep die al meteen een rol kon spelen bij Feyenoord 1. Nu op basis van deze voorbereiding zou ik wel zeggen dat hij er tegenaan zit, maar nogmaals dat zijn echt bij elkaar zo'n 90 speelminuten geweest, wat ik persoonlijk dus een flinterdunne basis vind om iets op te baseren.

Dan kies ik ervoor om het voordeel van de twijfel te geven aan een geweldige trainer, die wat mij betreft in het verleden ook gewoon heeft laten zien echt wel voor talenten te durven kiezen.Waarom heb je het alleen over de voorbereiding en dat hij bij az ze wel de kans gaf?

Dat Slot ze dan wel de kans geeft dat hebben we laatste jaren wel gezien.
Het gaat erom dat ze een kans krijgen om in te vallen en dat gebeurt al bijna nooit in echte wedstrijden.
Ook bij Az is het beleid dat zij echt voor de jeugd gaan, dus kopen ze soms een speler niet om gewoon de jeugd de kans te geven.
Dus is niet raar dat hij het daar wel deed.

Dus hij geeft ze in de voorbereiding een kans en ze blinken ook uit maar dan is het weer jaar wachten of tot ze worden verhuurd.
Vind je dat nou echt voldoende?
En niet weer Slot is een fantastische trainer en die vertrouwen we etc etc
Dat vinden we allemaal wel maar je zou niet liever zien dat de jeugd een echte kans krijgt?

 

+1/-0

Wehave, ik vind gewoon dat er gigantisch overdreven wordt met het de jeugd niet de kans geven. Welke toppers uit de jeugdopleidng hebben er dan geen kans gekregen de laatste jaren terwijl ze dat wel verdienden? Azarkan? Die kan bij Excelsior al nauwelijks een wedstrijd vol voetballen en kwam gewoon echt wel te kort. Naujoks? Die kan er echt absoluut geen ene klote van. Benita? Die is gewoon nog behoorlijk matig.

Er zijn gewoon geen voorbeelden te vinden van spelers die echt een kans verdienden. Je hebt het over spelers die weer een jaar moeten wachten, maar ik zie die spelers nergens, wie zijn dat dan? Dit jaar maken Sauer, Milambo en Zechiel misschien een aanspraak op een rol waarbij ze invalbeurten moeten mogen maken. Dat zijn de eerste spelers waarover dat gezegd kan worden. Maar dit jaar moet nog beginnen, en we weten helemaal niet of Slot ze gaat laten wachten een heel seizoen. Maar ik vind in ieder geval dat jullie vrij onrealistisch zijn in de benadering van jeugdspelers vs. de andere selectiespelers. Slot vind ik gewoon een stuk realistischer.

Het enige wat Slot zegt is dat er per geval bekeken moet worden of dat bij Feyenoord blijven het beste is of een verhuur beter is. Ik kan me voorstellen, dat als de inschatting bijvoorbeeld is dat Zechiel/Milambo bijvoorbeeld vijfde & zesde middenvelder zijn voor de 6&8, dat er gekozen wordt voor een verhuur van één van beide naar een club waar diegene hoger in de pikorde staat. En dat zou ook gewoon terecht zijn. Dat is ook beter voor diegene dan een handvol invalbeurten waarschijnlijk.

Daarbij vind ik het dus ook gewoon onzin om te stellen dat die jongens van den Belt & zeker Timber al voorbij zijn. Dat doen jullie op basis van een beperkt aantal speelminuten in oefenwedstrijd waar de tegenstander ook vaak het B-elftal er al in had staan. En daarbij gebruiken jullie naar mijn mening ook nog eens een hele andere meetlat dan die jullie voor een Timber gebruiken.

Als Slot nog twee jaar blijft en er dan nog altijd niemand van Sauer, Milambo, Zechiel doorgebroken is ben ik het met jullie eens. Maar nu vind ik de beweringen gewoon echt veel te vroeg. Het talent was er in mijn ogen gewoon niet.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 1 augustus 2023, 14:45:24.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Noud schreef op 01 augustus 2023 om 14:36:

Wehave, ik vind gewoon dat er gigantisch overdreven wordt met het de jeugd niet de kans geven. Welke toppers uit de jeugdopleidng hebben er dan geen kans gekregen de laatste jaren terwijl ze dat wel verdienden? Azarkan? Die kan bij Excelsior al nauwelijks een wedstrijd vol voetballen en kwam gewoon echt wel te kort. Naujoks? Die kan er echt absoluut geen ene klote van. Benita? Die is gewoon nog behoorlijk matig.

Er zijn gewoon geen voorbeelden te vinden van spelers die echt een kans verdienden. Je hebt het over spelers die weer een jaar moeten wachten, maar ik zie die spelers nergens, wie zijn dat dan? Dit jaar maken Sauer, Milambo en Zechiel misschien een aanspraak op een rol waarbij ze invalbeurten moeten mogen maken. Dat zijn de eerste spelers waarover dat gezegd kan worden. Maar dit jaar moet nog beginnen, en we weten helemaal niet of Slot ze gaat laten wachten een heel seizoen. Maar ik vind in ieder geval dat jullie vrij onrealistisch zijn in de benadering van jeugdspelers vs. de andere selectiespelers. Slot vind ik gewoon een stuk realistischer.

Het enige wat Slot zegt is dat er per geval bekeken moet worden of dat bij Feyenoord blijven het beste is of een verhuur beter is. Ik kan me voorstellen, dat als de inschatting bijvoorbeeld is dat Zechiel/Milambo bijvoorbeeld vijfde & zesde middenvelder zijn voor de 6&8, dat er gekozen wordt voor een verhuur van één van beide naar een club waar diegene hoger in de pikorde staat. En dat zou ook gewoon terecht zijn. Dat is ook beter voor diegene dan een handvol invalbeurten waarschijnlijk.

Daarbij vind ik het dus ook gewoon onzin om te stellen dat die jongens van den Belt & zeker Timber al voorbij zijn. Dat doen jullie op basis van een beperkt aantal speelminuten in oefenwedstrijd waar de tegenstander ook vaak het B-elftal er al in had staan. En daarbij gebruiken jullie naar mijn mening ook nog eens een hele andere meetlat dan die jullie voor een Timber gebruiken.

Als Slot nog twee jaar blijft en er dan nog altijd niemand van Sauer, Milambo, Zechiel doorgebroken is ben ik het met jullie eens. Maar nu vind ik de beweringen gewoon echt veel te vroeg. Het talent was er in mijn ogen gewoon niet.
We kunnen het ook omdraaien, wie heeft nou een echte kans gekregen van Slot?
En dan niet door een blessure maar echt een kans?

Blijkbaar in jou ogen is paar keer invallen al te veel, kunnen de jeugdspelers niet aan, allemaal te slecht.
Waarom hebben we nog eigenlijk een opleiding?
Hartman is het perfecte voorbeeld dat spelers soms gewoon een kans moeten krijgen om je te verrassen.
Maar als je het niet wilt zien houdt het op natuurlijk.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

wehave schreef op 01 augustus 2023 om 15:51:

open/sluit de onderstaande quote:

Noud schreef op 01 augustus 2023 om 14:36:

Wehave, ik vind gewoon dat er gigantisch overdreven wordt met het de jeugd niet de kans geven. Welke toppers uit de jeugdopleidng hebben er dan geen kans gekregen de laatste jaren terwijl ze dat wel verdienden? Azarkan? Die kan bij Excelsior al nauwelijks een wedstrijd vol voetballen en kwam gewoon echt wel te kort. Naujoks? Die kan er echt absoluut geen ene klote van. Benita? Die is gewoon nog behoorlijk matig.

Er zijn gewoon geen voorbeelden te vinden van spelers die echt een kans verdienden. Je hebt het over spelers die weer een jaar moeten wachten, maar ik zie die spelers nergens, wie zijn dat dan? Dit jaar maken Sauer, Milambo en Zechiel misschien een aanspraak op een rol waarbij ze invalbeurten moeten mogen maken. Dat zijn de eerste spelers waarover dat gezegd kan worden. Maar dit jaar moet nog beginnen, en we weten helemaal niet of Slot ze gaat laten wachten een heel seizoen. Maar ik vind in ieder geval dat jullie vrij onrealistisch zijn in de benadering van jeugdspelers vs. de andere selectiespelers. Slot vind ik gewoon een stuk realistischer.

Het enige wat Slot zegt is dat er per geval bekeken moet worden of dat bij Feyenoord blijven het beste is of een verhuur beter is. Ik kan me voorstellen, dat als de inschatting bijvoorbeeld is dat Zechiel/Milambo bijvoorbeeld vijfde & zesde middenvelder zijn voor de 6&8, dat er gekozen wordt voor een verhuur van één van beide naar een club waar diegene hoger in de pikorde staat. En dat zou ook gewoon terecht zijn. Dat is ook beter voor diegene dan een handvol invalbeurten waarschijnlijk.

Daarbij vind ik het dus ook gewoon onzin om te stellen dat die jongens van den Belt & zeker Timber al voorbij zijn. Dat doen jullie op basis van een beperkt aantal speelminuten in oefenwedstrijd waar de tegenstander ook vaak het B-elftal er al in had staan. En daarbij gebruiken jullie naar mijn mening ook nog eens een hele andere meetlat dan die jullie voor een Timber gebruiken.

Als Slot nog twee jaar blijft en er dan nog altijd niemand van Sauer, Milambo, Zechiel doorgebroken is ben ik het met jullie eens. Maar nu vind ik de beweringen gewoon echt veel te vroeg. Het talent was er in mijn ogen gewoon niet.
We kunnen het ook omdraaien, wie heeft nou een echte kans gekregen van Slot?
En dan niet door een blessure maar echt een kans?

Blijkbaar in jou ogen is paar keer invallen al te veel, kunnen de jeugdspelers niet aan, allemaal te slecht.
Waarom hebben we nog eigenlijk een opleiding?
Hartman is het perfecte voorbeeld dat spelers soms gewoon een kans moeten krijgen om je te verrassen.
Maar als je het niet wilt zien houdt het op natuurlijk.Ja, zo lust ik er nog wel meer. Heb je vorig seizoen veel wedstrijden gezien van de onder-21? Want ik betwijfel dat zeer. De meeste van onze talenten waren amper in staat om boven het gemiddelde niveau uit te stijgen in die reserve competitie.

De opleiding doet het meer dan prima, met een aantal grote talenten in de lichtingen die komen. Maar de laatste jaren was de lichting gewoon een stuk minder. Sauer, Milambo en Zechiel zijn prima talenten en zo zijn er nog een aantal van die leeftijd of jonger. Maar die gasten beginnen nu ook een leeftijd te krijgen waarop een talent kansen zou moeten krijgen, en in het geval van Sauer is hij zelfs nog erg jong. Maar dat is echt een heel groot talent.

Ik wil net als jullie graag jongens van Varkenoord zien doorbreken, maar als er geen jongens zijn die het niveau hebben dan zijn ze er gewoon niet. En dat was naar mijn mening tot nu toe het geval. Dus nogmaals, als Slot 2 jaar blijft en alle drie die jongens en anderen niet doorbreken dan geef ik jullie gelijk. Maar op dit moment kan ik gewoon niet onderschrijven wat jullie zeggen.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 96 pagina's: 1 2 3 4 ... 62 63 64 65 66 67 68 69 70 ... 92 93 94 95 96

Feyenoord Forum » Algemeen Feyenoord Forum » Arne Slot