Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord Forum » Algemeen Feyenoord Forum » Amerikaanse investeerders

Deze normale topic is open en bestaat uit 22 pagina's: 1 2 3 4 5 ... 18 19 20 21 22

Ik denk dat iedereen het bericht wel gelezen heeft dat er buitenlandse interesse is om in Feyenoord te investeren. Dat klinkt allemaal heel mooi en ze beloven goude bergen, maar die gasten doen het alleen om er geld aan te verdienen. Feyenoord zelf interesseert ze geen reet.

Man City en Chelsea zijn er succesvol mee geworden maar er zijn ook zat verhalen van clubs die naar de klote zijn geholpen door investeerders. Twente,Vitesse,Roda & ADO als voorbeelden. We krijgen al risico met dat nieuwe stadion en spelen zonder publiek, dit levert nog meer risico op.

 

+1/-0

Liverpool en Arsenal hebben ook zulke investeerders. Nooit voorafgaand afblazen, maar ter dege luisteren. Met sentiment wordt het niks zeker nu niet met een teruggang van begroting naar 50 miljoen. Feyenoord houdt 51% waardoor één investeerder is afgevallen ( er waren er eerst vier)

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

willem van Hanegem schreef op 15 juni 2020 om 08:03:

Liverpool en Arsenal hebben ook zulke investeerders. Nooit voorafgaand afblazen, maar ter dege luisteren. Met sentiment wordt het niks zeker nu niet met een teruggang van begroting naar 50 miljoen. Feyenoord houdt 51% waardoor één investeerder is afgevallen ( er waren er eerst vier)Allemaal leuk en aardig dat Feyenoord 51% aandelen behoudt echter zal een investeerder inspraak en invloed willen voor de door hem geïnvesteerde Euro's.
Bovendien verwacht ik van "vreemde" investeerders die niet per definitie supporter zijn dat ze afspraken willen maken en vastleggen over de hoogte van het rendement.

Gevaarlijke constructie in een voetbalwereld waar vooraf absoluut geen afspraken te maken zijn op basis van in het verleden behaalde resultaten.

En let op Sinterklaas bestaat niet, zeker niet in de investeerders wereld.

 

+1/-0

Investeerders willen er aan verdienen, daar moet de club niet aan beginnen voorbeelden genoeg waar het mis is gegaan.

Ze moeten heel blij zijn met de vrienden van Feyenoord, en het daar bij laten.

Wat het stadion betreft op een normale manier aan geld zien te komen, als dat niet gaat moet je er niet aan willen beginnen dan zit er naar mijn idee teveel risico aan.

Maar ik blijf bij nieuwbouw,
ik denk dat de gemeente nog wel bij springt die hebben er ook belang bij.

 

+2/-0

Gewoon doen als de mogelijkheid er is. De club blijft anders subtop met heel afentoe een succesje...

 

+3/-0

exact eentje is afgehaakt omdat Feyenoord 51% wilt blijven houden. Prima!

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

willem van Hanegem schreef op 15 juni 2020 om 16:06:

exact eentje is afgehaakt omdat Feyenoord 51% wilt blijven houden. Prima!Eens, Feyenoord moet wel baas in eigen gelederen blijven, anders verlies je je identiteit heeel snel

 

+1/-0

Als je goede deal voor beide partijen kan maken gewoon doen. Moeten ze wel de VVF uitkopen. Het merk Feyenoord Rotterdam, logo, shirt is supersterk, daar gaan die yankees niet aan tornen lijkt me.

 

+2/-0

Deze keer lijkt het serieus te worden. Ook Marcel Brands, gepokt en gemazzeld, kan zich voorstellen, dat Feyenoord hier serieus werk van gaat maken.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 19 juni 2020 om 00:07:

Als je goede deal voor beide partijen kan maken gewoon doen. Moeten ze wel de VVF uitkopen. Het merk Feyenoord Rotterdam, logo, shirt is supersterk, daar gaan die yankees niet aan tornen lijkt me.Daarom moet je ook een hele sterke onderhandelaar toevoegen aan je team toevoegen. Alle belangrijke zaken zijn verder vastgelegd in de STICO dus daar hoeven we ons geen zorgen om te maken.

 

+1/-0

Probleem is dat die investeerders het dan uiteindelijk voor het zeggen krijgen. Omdat onze directie bestaat uit lichtgewichten die alles zullen doen wat die investeerders zeggen op straf van geld intrekken. Dat betekent dat een stel vage Amerikanen hier gaan bepalen welke spelers we wanneer moeten verkopen zodat zij geld kunnen verdienen.

Je krijgt er misschien een paar goeie spelers bij maar die moeten zodra er interesse is meteen verkocht worden. Zo krijg je dus een zwaar instabiel elftal waar nooit echt een echte groep kan ontstaan en waarin je telkens weer nieuwe spelers moet inpassen. Wij zijn geen Man City waar die gasten jaren kunnen blijven, dat kunnen we qua salaris niet betalen.

Als het goed gaat kun je jarenlang succes hebben en vaker titels winnen en in europa een beetje meedoen. Maar als het fout gaat en je dure aankopen blijken niks waard dan kan je helemaal lachen want dan betaal je giga salarissen en krijg je ze niet verkocht. Dan komt de club in de schulden, verkopen de investeerders hun aandelen aan een paar mafkezen uit het midden oosten of china om zoveel mogelijk verlies te beperken. Dan is het einde verhaal voor Feyenoord.

 

+1/-0

Ik zou er nooit aan beginnen, het zijn geen mensen van de club maar van geld.
Als de club heel goed in en verkoopt heb je geen problemen als het maar geld oplevert.

Worden ze niet geregeld kampioen en/of ze liggen er al weer snel uit dan gaan de geldschieters piepen want er is geen mens in de wereld die zomaar opduikt uit het niets en die er niet beter van wil worden.

Dus Feyenoord moet winst gaan maken omdat de investeerders winst willen door het inzetten van hun geld.

Ik zou er nooit aan beginnen!

 

+1/-0

Je hebt goede investeerders en slechte eerst maar eens zien wat de achtergrond van deze gasten is. Bij bv Chelsea hoor je zelden iemand klagen over Roman Abramovitsj.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 19 juni 2020 om 20:20:

Je hebt goede investeerders en slechte eerst maar eens zien wat de achtergrond van deze gasten is. Bij bv Chelsea hoor je zelden iemand klagen over Roman Abramovitsj.Klopt en met deze Mike, heeft Arnesen in het verleden bij Chelsea ook samengewerkt. FC Rijnmond was - zoals gewoonlijk er weer als de kippen bij - om dit plan te verafschuwen. Tja Feyenoord mocht eesn in het kielzog van 020 komen.....die Sparta als uithangbord hebben in Rotterdam FC Rijnmond = Sparta Rijnmond ( niet voor niets als een keertje een Ban gehad van Feyenoord en daarna met hangende pootjes terug gekomen)

 

+1/-0

Hebben wij hier op het forum de inzichten om hier neer te zetten ik zou het wel of niet doen, daarbij doel ik ook op mijzelf.

Dat de investeerders het bij enkele clubs wel goed doen en bij andere clubs mis gaat daar hebben wij toch geen echt inzicht in.

Wat zijn de afspraken geweest en vastgelegd op papier, ik geloof n.l. niet in mensen met geld die voor sinterklaas spelen, maar om er altijd beter van te worden.

Onze club moet van ver komen, er moet een team neer gezet worden die mee kan in Europa dat is immers waar het geld te halen, en dan komt het verhaal stadion nog.

Er moer heel veel geld in de club gestopt worden om mee te doen in Europa, anders schier je er niets mee op, dan sta je over vijf jaar op hetzelfde punt als nu.

 

+1/-0

Als de beste geïnformeerde Marcel vd Kraan roept dat het deze serieus is geloof ik hem. Alleen maar prima dat er met die mensen gesproken wordt

 

+1/-0

Ja maar Willem , jij bent niet objectief. Want jij slaapt onder een dekbed van Marcel vd Kraan.

En 's nachts mompel je dan in je slaap : HELD !!!!!

 

+1/-0

Kijk, Rijnmond baalt dat zij de primeur niet hadden en kraken nu werkelijk ALLES af. Gewoon top dat er over gesproken kan en gaat worden en dan horen we wel hoe of wat. Nooit zoals Rijnmond bijvoorbaat af gaan kraken.

 

+1/-0

Amerikaanse investeerders lijken mij uit de hoed van van Bodegom te komen : snel geld. Je moet daar idd niet bang voor zijn. En als de club daar toch onverhoopt financieel door leeg gezogen wordt , wat bijna onmogelijk is bij een kale kip , kan je altijd nog belerend verkondigen: "dit was een wijze les , en mag nooit meer gebeuren "

Iedereen knikt ja en amen en is het debacle binnen 3 jaar vergeten.

 

+1/-0

Willem is zoals ik het waarneem een positief iemand en geloofd in mensen, Arnesen en Marcel van de Kraan daar heeft Willem een groot geloof in.
Op zich is vertrouwen in mensen een zeer positieve instelling laat dat duidelijk zijn.

Maar als ik terug kijkt naar het verleden van Feyenoord van 1973 tot nu 2020 dan zie ik dat er bij de club zoveel mensen zijn aangetrokken om Feyenoord naar de top te brengen, ook mensen die uit de politiek kwamen.
Het was bijna altijd weer niets, mensen wilde bekend worden en macht hebben, en hadden soms nauwelijks inzicht in het voetbal.

Natuurlijk heeft Feyenoord ook goede bestuurders, technisch directeuren en trainers gehad. Maar door de jaren is het voor mij, eerst laten zien dan wil ik schrijven dat gaat goed komen.

Wat de buitenlandse investeerders betreft, ik ben daar heel terughoudend in, het gaat bij de investeerders om geld te verdienen!
Op zich niet verkeerd maar de club heeft zoveel geld nodig om in Europa mee te kunnen, zoveel geld gaan de investeerders niet in de club stoppen, en dan het onderwerp zeggenschap, gaat de naam veranderen in FC Dollar, als ik naar het verleden kijkt onze club heeft wat dit onderwerp betreft licht gewicht mensen ze zijn bij Feyenoord niet zo slim.

Het enige wat goed is gegaan is met de vrienden van Feyenoord, toen waren wij allemaal zo blij en nu hangt er een negatief sfeertje om de vrienden van Feyenoord dat hebben ze niet verdiend.

Feyenoord moet elke twee, drie jaar kampioen worden, en ver komen in de CL daar komt het geld uit, en natuurlijk investeren in de jeugd maar dit is weer een ander onderwerp.
Mijn twijfel is, zijn het investeerders die samen met Feyenoord een visie willen uitzetten om de club terug te brengen naar een niveau dat Feyenoord in Europa weer mee kan.

En dan zie ik nog niet hoe moet het met het nieuwe stadion moet het zou zo goed voor de club zijn als het maar haalbaar is!
Wij kunnen niet eeuwig in dit stadion blijven spelen, het is oud er is tijd voor een groter mogelijk overdekt stadion waar Feyenoord meer geld te besteden krijg.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 23 juni 2020, 13:34:53.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 22 pagina's: 1 2 3 4 5 ... 18 19 20 21 22

Feyenoord Forum » Algemeen Feyenoord Forum » Amerikaanse investeerders