Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord Forum » Algemeen Feyenoord Forum » 90 miljoen voor 49%

Deze normale topic is open en bestaat uit 2 pagina's: 1 2

https://feyenoord.supporters.nl/nieuws/artikel/44992/%27Amerikaanse-investeringsmaatschappij-wil-90-miljoen-euro-betalen-voor-aandelen%27link

Ik vind het moeilijk om aan het idee te wennen dat zo'n investeerdersclub aandelen zou verwerven in mijn club. Moet ik niet zeuren en accepteren dat dit nou eenmaal zo gaat? Hoort dit er bij in het hedendaagse voetbal? Lastig hoor. Ik denk eerlijkgezegd ook niet dat 90 miljoen het gat dicht met PSV en Ajax.

 

+1/-0

90 miljoen is prima, maar het hangt er maar net vanaf wat ze er voor terug willen hebben. De vrienden van Feyenoord mogen best vervangen worden door professionals. De vrienden van feyenoord hebben hun werk gedaan en mogen hun centen terug krijgen en het is hoog tijd voor een ‘frisse wind’..

 

+2/-0

90 mil is wel erg weinig in deze tijd toch voor alles wat ze willen?

 

+1/-0

Eerst maar eens zien of het bedrag klopt, Arno zit er wel vaker naast
Ik ben geen voorstander van een overname door een investering maatschappij,
die willen uiteindelijk maar een ding en dat is winst maken.
Maar ik zie ook wel dat met de huidige financiën het gat met de andere twee steeds groter wordt.
Een dubbel gevoel

 

+1/-0

Hoe makkelijk kom je van die gekken af? Als het niks is moet je er ook zo weer van af kunnen.

 

+2/-0

Volgens mij had die witte het constant over 'stel dat'.
Het was gewoon een enorm dikke duim gelul praatje van deze zogenaamde 'insider'
En iedereen hobbelt er weer achteraan.

 

+1/-0

Een eenmalig bedrag klinkt leuk, maar wat heb je daar op termijn aan?
Een investeerder moet bereid zijn structureel te investeren. Dan nog moet je je afvragen waarom er geïnvesteerd wordt. Als het alleen bedoeld is om meerwaarde te creëren vraag ik mij af of dit goed voor ons is, tenzij het om substantiële bedragen gaat die ons op de Europese kaart zetten tegen gunstige voorwaarden.

 

+1/-0

Vanaf 200 miljoen wordt het pas interessant. Anders niet, want als je kijkt naar de prijzen van spelers dan is 90 miljoen 5 a 6 zes spelers die je kampioen maken. Als Til al voor 18 miljoen weg gaat.

 

+1/-0

90 miljoen komt uit de koker van die NOS pik en daar geloof ik geen ene hol van. Investeerders willen ook in het nieuwe stadion investeren. Dus?? Lulverhaal.

 

+1/-0

Met die 90 miljoen kan je een paar topspelers kopen voor eredivisiebegrippen, waarmee je wellicht kan concurreren met Ajax om het kampioenschap en je kan plaatsen voor de CL. Zo kan je het vliegwiel misschien in beweging zetten en na verkoop van een aantal spelers voor de juiste bedragen weer verder bouwen aan de toekomst (afhankelijk van hoeveel je daar dan weer aan overhoudt, na de winst van de investeerders), maar structureel is het mijns inziens veel te weinig. Onder die voorwaarden zie ik de toegevoegde waarde niet.

 

+1/-0

Het is natuurlijk reageren op een gerucht maar zoals het nu gesteld wordt lijkt het me echt geen goed plan. Vetorecht bij nieuwe trainers, td’s, etc, pfoe.

Daarnaast zal de 90 mio inderdaad waarschijnlijk opportunistisch snel worden besteed met een vliegwiel effect als achterliggende gedachte. Hebben we alleen niet zulke goede ervaringen mee, vliegwiel effecten. Overigens ook niet op het vlak van aankopen. Sowieso dus niet eigenlijk.

 

+1/-0

Wanneer een investeringsmaatschappij uberhaupt zoveel geld in Feyenoord wil pompen voorzie ik het volgende :

Stel dat die Amerikanen 100 miljoen euro investeren in Feyenoord , waarbij ze de VvF uitkopen en voortaan in feite alle belangrijke beslissingen nemen op technisch gebied. Dan is binnen 5 - 10 jaar iedereen binnen Feyenoord die Amerikanen kotsbeu. En dan kunnen de jongens van de VvF die Amerikanen weer uitkopen voor 200 miljoen euro , want die Yanks willen natuurlijk wel een klinkende winst maken.

En dan heeft het wel heel veel geld gekost , maar dan zijn de VvF voorgoed de baas in het ( nieuwe) Feyenoord stadion. En ik gun het die jongens van de VvF van harte als ze het op die manier voor elkaar krijgen ! ! :pul

 

+1/-0

Een scenario dat nooit zal plaatsvinden. Als de VvF iets zouden willen hadden ze het al gedaan, daar zit geen bereidheid of geld om Feyenoord echt naar de top te brengen.

 

+1/-0

1 ding is zeker en dat is dat de VvF in 2010 al tientallen miljoenen euro's in Feyenoord geinvesteerd hebben om de club te laten leven. En ik denk niet dat met tientallen miljoenen de bodem van de portemonnee van die VvF boys in zicht was , daar zit hoogstwaarschijnlijk nog veel meer geld.

Hoe dan ook zie ik niet of niet snel een investeringsmaatschappij deel nemen in Feyenoord. Daarvoor spreekt de club veel te weinig aan.. En zo wel , dan voorzie ik mijn geschetste scenario, want het compleet bepalen van het hele technische beleid door de Yanks wordt je dan kotsbeu.

En dan kunnen de jongens van de VvF na jaren de macht kopen in Feyenoord , daar waren ze in 2010 nog niet op uit. De RvC bestaat dan allang niet meer,de complete organisatie wordt dan heel anders gestructureerd.

 

+1/-0

Nooit doen, ik zou gewoon transferrechten per speler verkopen. We moeten geen amerikaans speeltje worden daar hebben we teveel geschiedenis voor.

 

+1/-0

Wel gelijk doen wat mij betreft. Dat is de enige manier waarop er heel misschien competente mensen in het bestuur komen te zitten. Wat schetsfiguren als Jan de Jong of narcisten als Van Geel hoef ik hier nooit meer te zien. Hetzelfde geldt ook voor Sjaak "de zaakwaarnemers komen vanzelf op me af" Troost, die er zo mogelijk nog een grotere puinhoop van maakt dan Van Geel.

 

+1/-0

Laat die investeerders maar zo snel mogelijk binnen. Liever vandaag dan morgen.

 

+1/-0

90 miljoen euro is echt veel te veel voor 49% , want de naam Feyenoord staat internationaal gezien voor bagger, door alle rellen en chaos die de supporters veroorzaakt hebben. Bovendien presteert Feyenoord al sinds 2002 niets in Europa. Geen enkele maatschappij wil graag daaraan zijn naam verbinden.

En willen ze dat uiteindelijk wel , dan is een bedrag in de range van 50 - 75 miljoen veel aannemelijker.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

socrates schreef op 18 augustus 2019 om 21:02:

Wel gelijk doen wat mij betreft. Dat is de enige manier waarop er heel misschien competente mensen in het bestuur komen te zitten. Wat schetsfiguren als Jan de Jong of narcisten als Van Geel hoef ik hier nooit meer te zien. Hetzelfde geldt ook voor Sjaak "de zaakwaarnemers komen vanzelf op me af" Troost, die er zo mogelijk nog een grotere puinhoop van maakt dan Van Geel.VVF inruilen voor 1 jank + geld

ik zie een win win situatie....

 

+2/-0

Wat is er in dat geval nog waar van de terugkoopconstructie?
Want je gaat natuurlijk geen 90 betalen voor iets wat destijds op 30 werd geschat en nu voor die prijs, plus wat rente, teruggekocht kan gaan worden.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 2 pagina's: 1 2

Feyenoord Forum » Algemeen Feyenoord Forum » 90 miljoen voor 49%