Transparent
Inloggen
Sluiten

'Amerikaanse investeringsmaatschappij wil 90 miljoen euro betalen voor aandelen'

5 augustus 2019 09:26 - NOS.nl
Foto: Pro Shots

"Amerikaanse investeringsmaatschappij wil 90 miljoen euro betalen voor aandelen"; image source: Pro Shots

De Amerikaanse investeringsmaatschappij die belangstelling heeft voor de aandelen van Feyenoord is bereid om hier flink voor te betalen. Dat onthulde Arno Vermeulen in Studio Voetbal zondag. "Voor de duidelijkheid: zij willen geld verdienen aan Feyenoord. Zij willen 90 miljoen euro betalen voor 49% van de aandelen", aldus Vermeulen. "Die aandelen zijn nu in handen van de Vrienden van Feyenoord. Die zijn 30 miljoen euro waard, dus dan houd je 60 miljoen euro over."

Volgens Vermeulen zal dat geld echter snel opraken. "Stel dat ze drie spelers kopen, omdat Feyenoord een beter elftal nodig heeft. Als je echt betere spelers wil, zijn ze al pakweg 15 miljoen euro", zo gaf hij aan. "Guus Til kost al 15 miljoen euro. Bij elkaar kosten die drie spelers 5 miljoen euro salaris per jaar. Over drie jaar moet je dat afschrijven. Dus als je drie spelers koopt voor 15 miljoen euro ben je al je geld alweer kwijt."

De chef sport van de NOS ging verder: "Die Amerikanen willen heel veel zeggenschap. Die gaan over het technisch beleid, willen een vetorecht over de trainers die worden aangesteld en de spelers die gaan komen. Die gaan zich overal mee bemoeien. In korte tijd is dat geld dus weg en heb je structureel niks. Zij komen dan niet nog een keer met 90 miljoen euro, maar willen dat geld gaan terug verdienen."

Meer op NOS.nl
Tags

investeringsmaatschappij vermeulen afschrijven chef nos opraken til vetorecht zeggenschap

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Vraag is of je ze ook weer uit kan kopen zodra je die drie spelers verpatst.
+3/-0

4 jaar geleden
Hoe kan Guus Til 15 miljoen waard zijn en international Vilhena veel minder?
+1/-0

 
4 jaar geleden
Jongere speler op een meer aanvallende positie, doelpunten en assists zijn meer waard dan een meer verdedigend ingestelde middenvelder.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Waarschijnlijk heeft AZ een betere Technisch Directeur
+1/-0

4 jaar geleden
Ja arno zat erbij tijdens de gesprekken
+2/-0

4 jaar geleden
Het is zeer aanlokkelijk maar tevens zitten er ook gelijk adders onder het gras. Met 90 miljoen zoals Arno dat beschrijft heb je nog niet echt veel om te shoppen. Maar wat als je het niet doet, dan kom je ook niet verder en loop je steeds verder achteruit.Dit was alweer te zien met die belachelijke 2-2 afgelopen weekend. Als je het gaat doen,moet je zeer goed shoppen en daar heb je de juiste mensen voor nodig die Feyenoord momenteel weinig bezit.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Daarom willen die lui ook inspraak natuurlijk, zou ik ook willen als ik veel geld zou investeren in een club.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Eerst maar eens kijken of het waar is.
De media roept graag weet vaak niks.
Verder met 90 miljoen en misschien 2 echte versterkingen kom je best ver in de eredivisie .
Met een spits en verdedigend wat versterking doe je gewoon mee
+1/-0

 
4 jaar geleden
Eerst maar eens een goede TD aantrekken, die moet als er straks geld is toch makkelijker te vinden zijn. Scouting aanpakken etc.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Als het inderdaad om dit bedrag gaat is het te weinig, daarmee kom je structureel niet dichter in de buurt van Ajax.
+1/-0

4 jaar geleden
De witte Chinees en inside info :D

90 miljoen zou wel een aardig bedrag zijn natuurlijk.
+2/-0

4 jaar geleden
Ook de NOS moet zendtijd vullen door onzin te lullen. Laten we eerst maar eens afwachten wat er echt geregeld wordt.
+2/-0

4 jaar geleden
Arno geloof ik niet.
Want Arno is ???
+3/-0

4 jaar geleden
Tuurlijk heeft AV erbij gezeten, zoals al die z.g. experts, deskundigen en analytici. Ze weten het allemaal fantastisch te vertellen. Papegaaien, zonder feitenkennis elkaar allemaal na. Echter zelf zijn het werkeloze trainers, journalisten met een grote duim en ex voetballers met een leuke babbel. Voorbeeld: V Basten was als trainer toch ook maar een pannenkoek.
Vandaar dat ik dat hot nieuws en deskundig gewauwel meestal niet bekijk of met een tragische glimlach
+2/-0

4 jaar geleden
Niet iedere goede speler kost 15 miljoen en met een betere spits had Feyenoord gisteren bij rust al met 2-0 voor gestaan. Prioriteiten, de 60 miljoen hoeft niet meteen op.
In de verdediging wel een sterke speler erbij, die de rest kan aansturen en meer rust brengt. De paniek slaat nu wel erg snel toe.
+3/-0

Feyenoordopnummer1 (geschorst)
4 jaar geleden
Niet doen. Je kan zelf dit beleid vorm geven. Kijk het af bij andere teams in het buitenland. Het probleem zit hem in de behoudende koers en gebrek aan de juiste visie van de club en slechte kijk en inschattings vermogen van de huidige spelers en selectie. Waarom ga je door met botteghin, van der heijden, van beek, toornsta, vente in de spits een oude van een zware blessure terugkerende dure vermeer?

Dat is het prbleem transfervrije spelers genoeg om nu de gaten in de selectie op te vullen. Gaandeweg pas je weer eigen opgeleidde top jeugd in als die er klaar voor zijn.

Je hebt geen 90 mil als eenmalige injectie nodig enkel slimme visionairs die spelers kwaliteiten goed kunnen inschatten.
+1/-2

 
reactie verwijderd

4 jaar geleden
Lekker laten gaan die Yanks, daar heb je helemaal niets aan. Geld is in 2 jaar op en dan zit je met die gasten in je maag. Willen zeggenschap op technisch gebied, maar kennen de spelregels van voetbal niet eens. En uiteindelijk willen ze het dubbele terug verdienen, dus ieder talent dat we hebben wordt meteen verkocht.
+1/-0

reactie verwijderd

4 jaar geleden
Volgens mij vergeet iedereen hier dat Arno Vermeulen een boezemvriend is van Jan de Jong, dus die weet echt wel of er iets gespeeld heeft. In dit geval is het dus een betrouwbare bron, want Jan zal er alles aan doen om zijn geloofwaardigheid hoog te houden.

Overigens staan de gesprekken met de Amerikanen on hold. Er zijn echter meerdere partijen. Door dit bericht is het Nederlandse bedrijfsleven ook weer wakker wat betreft Feyenoord en investeringsmogelijkheden.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Als het echt goeie vrienden zouden zijn had vermeulen juist zijn mond gehouden .
Dat ze hebben samengewerkt wil niet automatisch zeggen dat het vrienden zijn .
+1/-1

4 jaar geleden
Wat een gelul. Tagliafico koste 4 mln en is nu 28 waard. Neres koste 12 en is nu 50 waard. Wat wij nodig hebben is een goede scouting en niet dat zooitje wat er nu zit. Die komen nooit met iets goeds!
+3/-0

 
4 jaar geleden
Die scouts maken dezelfde lijstjes als bij andere clubs .
Maar omdat die wel geld hebben gaan ze daar heen en niet naar ons.
Verder heb je naast het transfergeld bij die zuid amerikanen ook nog 87 andere die je moet betalen .
Ga het verschil eens bekijken van wat ajax betaald aan makelaars en wij
+2/-0

 
4 jaar geleden
Ik denk alleen dat er onderaan de streep heel veel overblijft voor de club die jij noemt. En bij Feyenoord? Hoe gezond is Feyenoord financieel? Het is hier gewoon dramatisch.
+1/-0

4 jaar geleden
90M is een mooi duwtje in de rug. Ik verwacht ook niet da te vrienden met hun 30M zullen verdwijnen. Die gaan dat weer op een andere manier in de club investeren zo behouden ze hun privilege's, alleen ws. zonder aandeelhouders. De investering is dan dus 120M. Daar valt wat mee te doen.
+1/-1

4 jaar geleden
nou misschien kunnen we dan ook eens goede spelers kopen zijn er zat in Belgie en kijk eens in Zweden ik vind het een goede zaak en misschien Linsen van Vitesse of El chiatti nu eindelijk eens halen bij den Haag
+1/-1

4 jaar geleden
Zoals met elke investering, of het nu gaat om een huis, een auto of zonnepanelen, belangrijk is a) dat je een lange termijnvisie hebt waar je op zinvolle wijze over kunt onderhandelen, b) dat je bankgaranties of een backup van een derde medespeler hebt, c) dat je een bedrijfsplan hebt waarin verschillende scenario's zijn voorzien. Hiervoor zijn nodig : ervaren managers, heel goede accountants en participiërende banken. Wil een investeringsmaatschappij hier over praten dan is dat oké, willen ze enkel 49% van de aandelen en carte blanche : niet aan beginnen.
+1/-0

4 jaar geleden
Als je dan toch de macht wilt overdragen kun je beter arabieren binnen halen, die zeuren niet over een paar honderd miljoen.
+1/-0


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.619 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane aramburu azzouzi backje biden bologna caru containers eredivisie excelsior geertruida gijs groen hancko jon kraaij mats milambo orban oussama poetin rusland smal socrates timber trump twente westen wieffer willykment