Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord Forum » Algemeen Feyenoord Forum » Dick Advocaat

Deze normale topic is open en bestaat uit 23 pagina's: 1 2 3 4 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 19 20 21 22 23

Exact. Dus jouw aanname dat mijn genoemde transfervrije spelers meer kosten dan de huidige spelers gaat ook niet op. Daar zat je ook maar te vissen.

Wacht maar af dat salaris van Elia bij Utrecht en die anderen lekken wel uit en die salarissen van de spelers die ik noemde bij Feyenoord ook net als bij narsingh.

Nogmaals wat denk je te kunnen verdienen aan de spelers die er nu zijn die ik noemde?

Wat er nu word gehaald is minder dan wat ik eerder had voorgesteld. Je investeerde miljoenen en veelal verdampen die. Je kan zo blijkt uit de cijfers beter geen risico nemen en geen speler aankoop als dat middelmaat betreft. Waar jij voor pleit kost je geld door miskopen.

Je bent een type glas half leeg bij mijn voorgestelde visie en spelers Blaak.

Bij mij verdien je mss geen geld aan de spelers... Maar je raakt er ook geen geld aan kwijt. Want geef het geld niet uit aan een middelmaat transfer bedrag. En hou zo dus miljoenen over.

Bij jouw visie investeer je eerst risicovol in een speler. Dat kost je miljoenen en dan hoop je dat je er winst aan behaald... En veelal kan je dan naar je miljoenen fluiten... Dit beleid blijkt enkel bij 020 te werken. Alle andere clubs draaien gewoon verlies op die manier. Dat blijkt duidelijk uit de cijfers.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Feyenoordopnummer1 schreef op 03 oktober 2020 om 22:41:

Exact. Dus jouw aanname dat mijn genoemde transfervrije spelers meer kosten dan de huidige spelers gaat ook niet op. Daar zat je ook maar te vissen.

Wacht maar af dat salaris van Elia bij Utrecht en die anderen lekken wel uit en die salarissen van de spelers die ik noemde bij Feyenoord ook net als bij narsingh.

Nogmaals wat denk je te kunnen verdienen aan de spelers die er nu zijn die ik noemde?

Wat er nu word gehaald is minder dan wat ik eerder had voorgesteld. Je investeerde miljoenen en veelal verdampen die. Je kan zo blijkt uit de cijfers beter geen risico nemen en geen speler aankoop als dat middelmaat betreft. Waar jij voor pleit kost je geld door miskopen.

Je bent een type glas half leeg bij mijn voorgestelde visie en spelers Blaak.

Bij mij verdien je mss geen geld aan de spelers... Maar je raakt er ook geen geld aan kwijt. Want geef het geld niet uit aan een middelmaat transfer bedrag. En hou zo dus miljoenen over.

Bij jouw visie investeer je eerst risicovol in een speler. Dat kost je miljoenen en dan hoop je dat je er winst aan behaald... En veelal kan je dan naar je miljoenen fluiten... Dit beleid blijkt enkel bij 020 te werken. Alle andere clubs draaien gewoon verlies op die manier. Dat blijkt duidelijk uit de cijfers.Nou voorbeelden te over van clubs die door jeugdopleiding en door effectief scouten een positief transfer budget overhouden aan die methode.
Naast Ajax o.a. AZ, PSV,Heerenveen, Groningen en zelfs Sparta.
Met jouw ideologie van spelers die over hun top zijn aantrekken gaat dit inderdaad never gebeuren.

Maar speculeer gerust verder over jouw ideale Feyenoord samenstelling, als je het niet erg vindt hoop ik dat dit nooit gaat gebeuren.

Ps, als je namen wilt van spelers die bovengenoemde clubs succesvol opgeleid dan wel jong gescout en duur doorverkocht hebben gewoon ff googelen😎.

 

+1/-0

Als ik deze conversatie lees en volg dan is er volgens jullie dus maar één oplossing voor alle problemen zowel op technisch en bestuurlijk vlak bij Feyenoord: terug naar een dictatoriaal regime van weleer. Want dan zijn er niet zoals nu allerlei meninkjes en mensen die inspraak willen vanwege die zogenaamde belachelijke democratie binnen de club.

Ik geef jullie gelijk en juich dit ook toe , want de geschiedenis leert ons dat deze manier van besturen zeer succesvol kan zijn :)

 

+1/-0

@blaak
Ja geen vergelijk dus... Met alle respect dat zijn geen ploegen die voor een kampioenschap gaan. Die vissen in een andere vijver. Bij ploegen die voor een kampioenschap gaan is het lastiger betaalbare versterkingen te vinden die je team beter maken. En zijn de verliezen dus vele male groter als je een investering doet die faalt. En falen doet zo'n investering veel vaker omdat de groep spelers die dat hogere niveau aan kan ook kleiner is.

PSV en Feyenoord lukt het in 10 jaar niet om zo winst te maken met zelf aangetrokken transfers.

Trouwens als je ziet hoe vormer nu bij brugge presteert en we die nog voor een beetje geld verkochten terwijl hij transfer vrij kwam lukt winst behalen op die manier wel degelijk.

Hebben die clubs een positief transfer saldo door de opleiding of door de gehaalde spelers? Ik wil dat verschil wel eens zien. Dat is namelijk belangrijk. Had men na kosten geld over gehouden van de aangetrokken spelers die men allemaal heeft gedaan?

Het kan namelijk zijn dat de eigen jeugdopleiding zo die geld verkwistende poot van betalen voor transfers in leven houd.

Het is juist zeer onverstandig als je het niet op mijn manier doet en zoals jij maar af gaat op een paar voorbeelden zonder dat je alle cijfers ter beschikking hebt. En je lijkt me een slimme vent... Heel apart dat je niet door feiten en argumenten op andere gedachte word gebracht. Voor het betalen voor middelmaat door middel van een transfer som is gewoon weggegooid geld gebleken... De cijfers spreken voor zich. Maar dit verklaart wel het oude denken bij het voetbal iedereen denkt zo en maakt dus exact jouw zelfde denk fout dat je geld kan verdienen met maar gokken op spelers en daar geld voor neer tellen om maar te hopen dat die meer waard word. Het is gewoon gokken met geld. Als de beurs of een casino. Met onverantwoord nemen van risico's en verkwisting van miljoenen tot gevolg.

p.s. Het gaat niet om jong spelers opleiden dat doet feyenoord ook en ben ik voor ik bent voor een combinatie opleiden en je basis waar je geen geld voor hebt een echte versterking te kopen op te vullen met transfervrije en huur spelers.

Het gaat om wat een club de afgelopen 10 jaar aan geld heeft uitgegeven en of ze dan uiteindelijk winst hebben behaald met aftrek van alle kosten. 1 speler die men dus verkoopt voor veel geld financiert mss weer alle miskopen die men ook deed. Jij kijkt enkel naar de succes verhalen hoeveel misser waren er ook bij waar hun geld mee verdampte. Als ze zo succes vol waren met hun verkopen waarom zijn ze dan nu niet opeens zo groot als Feyeoond of psv? Of groeien hun begrotingen niet gestaag? Enkel AZ is mss ok bezig. Heerenveen, Groningen en sparta waren of zijn op sterven na dood...En hebben ook bijna geen waarde meer op het veld. Als hun transfer beleid zo winst gevend is... Waarom hebben ze dan geen structurele winst van verkopen van spelers in de boeken om de club mee draaiende te houden? Die is er dus niet... Omdat die inkomens bron dus niet bestaat Blaak :P De weinige successen verbloemen een falend beleid en jij werkt daar aan mee door deze gang van zaken te verdedigen. Maar dit falende verkwistende beleid word in stand gehouden door die paar goeie verkopen waar men mee pronkt in de media.


@Jorien van den herik

Helderheid en transparantie is dan belangrijk Jorien van den herik. Een dictatuur hoeft het dan niet te zijn. Duidelijk afspreken hoe je dingen beslist. En beschrijven wie waar voor stemde. En ook aangeven dat als je te vaak een foute beoordeling maakt je kan wieberen. En dat gewoon transparant word weergegeven in het feyenoord jaarverslag hoe iedereen stemde en welke keuzes men maakte. En dat er een termijn is van een week ofzo dat er gestemd moet worden als iemand van de directie of rvc iets aan draagt om over te stemmen.

Het probleem is nu vaak dat men zich achter onduidelijkheden of door elkaar de zwartepiet toe te schuiven weg duikt voor verantwoordelijkheid. Dat moet je aanpakken.

Ik deel de organisatie structuur op deze manier in.
En hoop juist op een beleid waar je niet meer van die domme aankopen doet. 5 rvc leden. 2 rvc leden verkozen door de vrienden van Feyenoord 1 bestuurder met netwerk en mss liefst een bouw achtergrond die de voorzitter is en 1 financiele man met verstand van commercie/marketing. Dan de fanclub Feyenoord 3 lijsten samen stelt 1 met kandidaten met verstand van jeugd opleiding 1 verstand van coaching of scouting en 1 feyenoord prominent. En dat de seizoenkaart houders of vrijwilligers en sky box houders die 3 mogen kiezen. De besluiten worden dan genomen dat de portefeuille houder zijn stem voor 2 telt en bij gelijke stand is de voorzitter de doorslaggevende stem.

Van mij part mag ook ieder rvc lid een eigen man hebben die overal als aanspreek punt dient in de club en overal toegang hebben en rapporteren aan hun rvc lid.

En dat die 5 dan een directeur kiezen en mag van mij een jorien van den herik type zijn.

Directie van feyenoord zelf kan blijven zoals die is met een financiele man en commerciele man.

En een hoofd jeugd opleiding

Dan de TD functie opdelen in 3 functies.
Want 1 td heeft veel te veel macht en is maar zelden dat een td alle facetten van zijn vak beheerst en is zeer schadelijk voor de continuïteit en lange termijnbeleid als deze wanbeleid voert of weg gaat.
Een hoofd spelers beleid (die het netwerk onderhoud en de scouting verzorgt)
Een professioneel onderhandelaar.
En een team manager die alles doet om het eerste zo optimaal mogelijk te laten functioneren en zich bezig houd met vernieuwing en innovatie ter verbetering van de prestatie etc.

De hoofd jeugd opleidingen de team manager en de hoofd spelers beleid beslissen samen de voetbalvisie/speelwijze van Feyenoord en hoofdelijk of een speler een toegevoegde waarde is en moet worden gekocht voor het eerste en worden daar ook op afgerekend of een bonus als het goed ging. Die 3 eenheid koopt ook op die manier goedkoop nederlandse top talenten in voor de jongere elftallen.
De team manager mag in samen spraak met de coach transfervrije en huur spelers halen als deze binnen het salaris budget passen. Met looptijden niet langer dan 2 jaar eenzijdige opties mag wel. Bij langere contracten moet men akkoort vragen bij weer de raad van 3 (team manager, hoofd jeugd opleidingen en hoofd spelers beleid). De hoogte van alle spelers contracten max aan salarissen of transfersommen word wel bepaald door de onderhandelaar, financieel directeur (de hoofd spelers beleid informeert de financieel directeur wat zo'n speler waard is en verdient in vergelijk met vergelijkbare spelers bij andere clubs voor een indicatie waarbij de financieel directeur een grens moet stellen waar de onderhandelaar niet boven mag komen en moet rekening houden en de grens stellen voor wat financieel haalbaar is voor feyenoord. Hoe meer de professioneel onderhandelaar onder die indicatie zit en toch de speler binnen krijgt hoe meer bonus die krijgt) en de hoofd van de afdeling waar de speler naar toe gaat voor het eerste en jong Feyenoord de team manager. Jeugd spelers hoofd jeugd opleidingen.

De hoofd jeugd opleidingen mag jeugd belonen op prestaties en talent. Per speler word een duidelijk plan en trainingsprogramma uitgestippeld om te verbeteren in de vaardigheden die de staf denkt dat nodig is en naar mate een speler daar in verbeterd worden ze ook weer beloond.

Studenten bewegingswetenschappen laat je aan de hand van een lijst met skills waar een speler in jouw voetbal visie aan moet voldoen per positie op de nederlandse velden (jonge) spelers scouten. Met 1 rode knop per jaar voor direct contact als ze een topper spotten. Blijken de gescoute spelers inderdaad aanwinsten voor Feyenoord worden ze beloond met een bonus bij welk team ze halen jong Feyenoord, wissel bij het eerste of basis speler en nog eens een bonus bij verkoop. Dan heb je een goed goedkoop scoutings netwerk in nl.

Dan heb je pas een professionele organisatie die een zelf reinigend vermogen heeft. En waar fans ook iets van inspraak hebben. En je de directie op prestaties kan af rekenen met een heldere structuur.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 4 oktober 2020, 03:55:28.

 

+1/-0

Advocaat is zo sluw met hem maakt Feyenoord echt kans op de titel.

 

+2/-0

FON1 : AZ, PSV en Ajax zijn de clubs die elk jaar strijden om het kampioenschap.

AZ en Ajax zijn opleiding clubs bij uitstek,PSV heeft bewezen een goed aankoopbeleid te hebben zelfs met spelers die ze van Feyenoord kochten en weer met winst door wisten te verkopen, voorbeelden Gullit, Wijnaldum.

Als Feyenoord wat verstandiger was omgegaan met bijvoorbeeld hun jeugdspelers de laatste jaren dan hadden zij Vincent Jansen, Indrissi, Chong, Ake, Bruma en Zirkzee zelf in het eerste elftal kunnen laten spelen en doorverkopen.
Het beleid klopt dus gewoon niet, de talenten zijn wel degelijk aanwezig niet constant maar in golven zoals bij elke club.
Richt je hierop om als club je te versterken, herken als scout Nederlandse talenten eerder ook die bij andere clubs rondlopen, bijvoorbeeld Veerman van toen nog Volendam en betaalbaar, nu niet meer.

Garantie op succes heb je nooit maar zelf opleiden, brengen naar het 1e elftal en doorverkopen heeft in mijn opinie meer toekomst dan oude spelers voor hoge salarissen halen en hopen op korte termijn succes.

 

+1/-0

@Blaak
Blaak ik weet niet of je hebt opgelet hoor maar AZ is gewoon bezig op mijn manier de laatste jaren. Daarom gaat het daar nu zo goed. En hebben omarmt wat ik hier al jaren en jaren vertel. Daarom komen ze steeds dichter bij de top 3. (eenhoorn is namelijk wel zeer verstandig en intelligent die kijkt naar cijfers is een aanhanger van moneyball en is Feyenoord fan dus wie weet leest hij hier mee haha) AZ heeft amper nog een aankoop gedaan en kijk maar naar Vlaar, Clasie, Indrisse, Letschert (transfervrij) gehaald. En gaat voor eigen jeugd opleiding Boadu en Stengs. Till duur verkocht. En koopt enkel nog jonge spelers in onder de 2,5 miljoen. Als ze enkel nog nederlandse top jeugd inkochten voor onder de 2,5 miljoen met af en toe een echte top aankoop (liefs nederlands), of dus echte buitenlandse top talenten voor onder de 2,5 miljoen ergens halen die bij een top club niet uit de verf kwamen ter versterking van het eerste... Dan hadden ze exact het beleid wat ik voor ogen heb voor Feyenoord en totaal gekopieerd wat ik hier al jaren verkondig xD. Wacht maar af op ten duur halen ze PSV en Feyenoord zo gewoon in met een fractie van hun budget.

PSV toont aan dat het beleid veel te risico vol is 1 matige TD als john de jong nu en je bent al je kapitaal wat je op het veld zet ook weer zo kwijt. Als die verkeerde aankopen doet verdampt zo alles. En volgens de cijfers hebben ze zelfs verlies na 10 jaar transferbeleid. Je geeft enkel aan dat Feyenoord dus totaal faalt door niet zijn spelers te kunnen behouden ten opzichte van PSV.

En dat over onze eigen talenten is exact mijn punt daar ben ik helemaal voor Blaak om die eigen top jeugd te behouden. Dat is exact wat ik hier dus aan geef. Gaan voor eigen jeugd niks meer uitgeven enkel gaan voor transfervrije en huur spelers om gaten in het eerste te dichten en eigen top jeugd goed ontwikkelen en behouden. Enkel nog goedkoop jonge Nederlandse top talenten inkopen (dus eerder spelers als van Hecke en veerman etc kopen als ze het leuk doen in de eerste divisie zodat je ze voor onder de 2 miljoen kan kopen en dan verhuren), Echte top talenten halen bij top clubs die er niet aan de bak komen voor onder de 2,5 miljoen en af en toe een echte versterking voor het eerste halen (liefst een nederlander).

Daar zitten we helemaal op 1 lijn. Op ten duur zijn we ook op 1 lijn Blaak want dan is het hele eerste bezet met top zelf opgeleide of gehalde maar verder door ontwikkelde spelers van hoog niveau. Maar nu hebben we de top talenten niet en niet het geld om het eerste op iedere positie een topper neer te zetten. Daarom geef ik nu dus aan haal transfervrije spelers en huur spelers om die gaten te dichten. Anders als je nu meteen zo begint met eigen jeugd is het eerste de komende jaren nog te zwak om mee te doen voor de prijzen. Begrijp je mijn punt nu? Dan hou je geld over om die jonge nederlandse talenten in te kunnen kopen. Je hoeft maar te kijken naar het AZ beleid onder Eenhoorn die mijn idee gewoon heeft gepikt xD

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 4 oktober 2020, 17:52:57.

 

+1/-0

Het is zo wie zo vragen om problemen om oude transfervrije spelers op te halen. Voorbeeld is Narsingh. Ik weet wel dat ik telkens op hem inhak, maar je mag toch van de meest verdienende speler hogere prestaties verwachten, dan wat hij tot nu toe heeft getoond?

 

+1/-0

Deze wedstrijd kwam precies op het juiste moment met de juiste omzettingen van de trainer lijken de puzzelstukjes op hun plaats tevallen als je Linssen vergelijkt met Jorgenssen is dat een wereld van verschil spel is veel minder statisch en Bryan maakt iig oorlog. Ook Teixeira en Spajic zijn duidelijk een meerwaarde. De 2e helft is nu de maatstaf voor Feyenoord.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

danall schreef op 05 oktober 2020 om 01:19:

Het is zo wie zo vragen om problemen om oude transfervrije spelers op te halen. Voorbeeld is Narsingh. Ik weet wel dat ik telkens op hem inhak, maar je mag toch van de meest verdienende speler hogere prestaties verwachten, dan wat hij tot nu toe heeft getoond?Fer doet het trouwens wel prima als transfervrije speler. En had maar een 1 jarig contract had je ook bij narsingh moeten doen met langere eenzijdige opties. Narsingh zo achterlijk veel laten verdienen is gewoon ene blunder van troost. Zelf ik had hem niet voor zo'n bedrag transfervrij gehaald xD Dan kan je net zo goed wel een transfer betalen en minder salaris geven. Narsingh en de guzam waren mijn twijfels bij de transfervrije spelers die ik noemde. Je moet dus ook een beetje goeie onderhandelaar zijn om er het onderste uit de kan te krijgen. Wie wou nou narsingh??? Niemand... Dan ga je hem toch niet zo'n enorm salaris geven... Troost blunderde ook em thet open breken van contracten berghuis, jorgensen, toornstra... en dan nog dat tapia debacle...

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 05 oktober 2020 om 05:00:

Deze wedstrijd kwam precies op het juiste moment met de juiste omzettingen van de trainer lijken de puzzelstukjes op hun plaats tevallen als je Linssen vergelijkt met Jorgenssen is dat een wereld van verschil spel is veel minder statisch en Bryan maakt iig oorlog. Ook Teixeira en Spajic zijn duidelijk een meerwaarde. De 2e helft is nu de maatstaf voor Feyenoord.Mee eens over linssen in de spits. komt vanuit het midden meer tot zijn recht. Dat zag je al in de voorbereiding toen hij ene keer op 10 speelde.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Blaak ik weet niet of je hebt opgelet hoor maar AZ is gewoon bezig op mijn manier de laatste jaren. Daarom gaat het daar nu zo goed. En hebben omarmt wat ik hier al jaren en jaren vertel. Gaat het verder wel goed?

 

+5/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Feyenoordopnummer1 schreef op 04 oktober 2020 om 15:23:

@Blaak
Blaak ik weet niet of je hebt opgelet hoor maar AZ is gewoon bezig op mijn manier de laatste jaren. Daarom gaat het daar nu zo goed. En hebben omarmt wat ik hier al jaren en jaren vertel. Daarom komen ze steeds dichter bij de top 3. (eenhoorn is namelijk wel zeer verstandig en intelligent die kijkt naar cijfers is een aanhanger van moneyball en is Feyenoord fan dus wie weet leest hij hier mee haha) AZ heeft amper nog een aankoop gedaan en kijk maar naar Vlaar, Clasie, Indrisse, Letschert (transfervrij) gehaald. En gaat voor eigen jeugd opleiding Boadu en Stengs. Till duur verkocht. En koopt enkel nog jonge spelers in onder de 2,5 miljoen. Als ze enkel nog nederlandse top jeugd inkochten voor onder de 2,5 miljoen met af en toe een echte top aankoop (liefs nederlands), of dus echte buitenlandse top talenten voor onder de 2,5 miljoen ergens halen die bij een top club niet uit de verf kwamen ter versterking van het eerste... Dan hadden ze exact het beleid wat ik voor ogen heb voor Feyenoord en totaal gekopieerd wat ik hier al jaren verkondig xD. Wacht maar af op ten duur halen ze PSV en Feyenoord zo gewoon in met een fractie van hun budget.

PSV toont aan dat het beleid veel te risico vol is 1 matige TD als john de jong nu en je bent al je kapitaal wat je op het veld zet ook weer zo kwijt. Als die verkeerde aankopen doet verdampt zo alles. En volgens de cijfers hebben ze zelfs verlies na 10 jaar transferbeleid. Je geeft enkel aan dat Feyenoord dus totaal faalt door niet zijn spelers te kunnen behouden ten opzichte van PSV.

En dat over onze eigen talenten is exact mijn punt daar ben ik helemaal voor Blaak om die eigen top jeugd te behouden. Dat is exact wat ik hier dus aan geef. Gaan voor eigen jeugd niks meer uitgeven enkel gaan voor transfervrije en huur spelers om gaten in het eerste te dichten en eigen top jeugd goed ontwikkelen en behouden. Enkel nog goedkoop jonge Nederlandse top talenten inkopen (dus eerder spelers als van Hecke en veerman etc kopen als ze het leuk doen in de eerste divisie zodat je ze voor onder de 2 miljoen kan kopen en dan verhuren), Echte top talenten halen bij top clubs die er niet aan de bak komen voor onder de 2,5 miljoen en af en toe een echte versterking voor het eerste halen (liefst een nederlander).

Daar zitten we helemaal op 1 lijn. Op ten duur zijn we ook op 1 lijn Blaak want dan is het hele eerste bezet met top zelf opgeleide of gehalde maar verder door ontwikkelde spelers van hoog niveau. Maar nu hebben we de top talenten niet en niet het geld om het eerste op iedere positie een topper neer te zetten. Daarom geef ik nu dus aan haal transfervrije spelers en huur spelers om die gaten te dichten. Anders als je nu meteen zo begint met eigen jeugd is het eerste de komende jaren nog te zwak om mee te doen voor de prijzen. Begrijp je mijn punt nu? Dan hou je geld over om die jonge nederlandse talenten in te kunnen kopen. Je hoeft maar te kijken naar het AZ beleid onder Eenhoorn die mijn idee gewoon heeft gepikt xDVolgens mij begin je een beetje te dwalen met je mening.

De wedstrijd gisteren was een goed voorbeeld hoe het kan en zal moeten voorlopig door het ontbreken van voldoende financiële mogelijkheden.

In de basis eigen opgeleide spelers, Bijlow, Nieuwkoop, Fer terug gehaald maar wel eigen opleiding Kocku, Malacia, Geertruida aangevuld met spelers die kwaliteit hebben maar elders niet aan de bak komen, Voorbeelden Teixera en Spajic. Let op spelers die nog NIET aan het eind van hun carrière zijn.

Diemers en Linssen hadden voor mij allebei niet hoeven te komen deze verhogen het niveau niet. Toornstra loopt er ook maar die is over zijn top heen.

De aankopen Berghuis, Senesi, Haps zorgen voor kwaliteit die er toe doet.

Nu even een voorbeeld van jouw ideaal: NARSING deze voldoet dus absoluut niet en ik ben bang dat Elia, Kalou en noem ze allemaal maar op in de categorie Narsing zullen gaan vallen.

Conclusie mijnerzijds : Met de beperkte financiële middelen vult de huidige TD het goed in.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

blaak schreef op 04 oktober 2020 om 11:48:


Als Feyenoord wat verstandiger was omgegaan met bijvoorbeeld hun jeugdspelers de laatste jaren dan hadden zij Vincent Jansen, Indrissi, Chong, Ake, Bruma en Zirkzee zelf in het eerste elftal kunnen laten spelen en doorverkopen.Jansen en Idrissi waren goed maar niet exceptioneel, zijn pas bij andere clubs tot groei gekomen. Chong, Ake, Bruma en Zirkzee wilden naar een grote club en bijbehorend salaris. Daar jeeft de club weinig fout bij gedaan.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Haudmare schreef op 05 oktober 2020 om 09:48:

open/sluit de onderstaande quote:

blaak schreef op 04 oktober 2020 om 11:48:


Als Feyenoord wat verstandiger was omgegaan met bijvoorbeeld hun jeugdspelers de laatste jaren dan hadden zij Vincent Jansen, Indrissi, Chong, Ake, Bruma en Zirkzee zelf in het eerste elftal kunnen laten spelen en doorverkopen.Jansen en Idrissi waren goed maar niet exceptioneel, zijn pas bij andere clubs tot groei gekomen. Chong, Ake, Bruma en Zirkzee wilden naar een grote club en bijbehorend salaris. Daar jeeft de club weinig fout bij gedaan.Klopt dat diverse jeugdspelers naar grotere clubs wilde maar ik begrijp uit diverse media dat Feyenoord weinig gedaan heeft om het voor deze talenten aantrekkelijk genoeg te maken om alsnog te blijven.

Dit bericht is gewijzigd op 5 oktober 2020, 11:22:35.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

blaak schreef op 05 oktober 2020 om 09:32:

open/sluit de onderstaande quote:

Feyenoordopnummer1 schreef op 04 oktober 2020 om 15:23:

@Blaak
Blaak ik weet niet of je hebt opgelet hoor maar AZ is gewoon bezig op mijn manier de laatste jaren. Daarom gaat het daar nu zo goed. En hebben omarmt wat ik hier al jaren en jaren vertel. Daarom komen ze steeds dichter bij de top 3. (eenhoorn is namelijk wel zeer verstandig en intelligent die kijkt naar cijfers is een aanhanger van moneyball en is Feyenoord fan dus wie weet leest hij hier mee haha) AZ heeft amper nog een aankoop gedaan en kijk maar naar Vlaar, Clasie, Indrisse, Letschert (transfervrij) gehaald. En gaat voor eigen jeugd opleiding Boadu en Stengs. Till duur verkocht. En koopt enkel nog jonge spelers in onder de 2,5 miljoen. Als ze enkel nog nederlandse top jeugd inkochten voor onder de 2,5 miljoen met af en toe een echte top aankoop (liefs nederlands), of dus echte buitenlandse top talenten voor onder de 2,5 miljoen ergens halen die bij een top club niet uit de verf kwamen ter versterking van het eerste... Dan hadden ze exact het beleid wat ik voor ogen heb voor Feyenoord en totaal gekopieerd wat ik hier al jaren verkondig xD. Wacht maar af op ten duur halen ze PSV en Feyenoord zo gewoon in met een fractie van hun budget.

PSV toont aan dat het beleid veel te risico vol is 1 matige TD als john de jong nu en je bent al je kapitaal wat je op het veld zet ook weer zo kwijt. Als die verkeerde aankopen doet verdampt zo alles. En volgens de cijfers hebben ze zelfs verlies na 10 jaar transferbeleid. Je geeft enkel aan dat Feyenoord dus totaal faalt door niet zijn spelers te kunnen behouden ten opzichte van PSV.

En dat over onze eigen talenten is exact mijn punt daar ben ik helemaal voor Blaak om die eigen top jeugd te behouden. Dat is exact wat ik hier dus aan geef. Gaan voor eigen jeugd niks meer uitgeven enkel gaan voor transfervrije en huur spelers om gaten in het eerste te dichten en eigen top jeugd goed ontwikkelen en behouden. Enkel nog goedkoop jonge Nederlandse top talenten inkopen (dus eerder spelers als van Hecke en veerman etc kopen als ze het leuk doen in de eerste divisie zodat je ze voor onder de 2 miljoen kan kopen en dan verhuren), Echte top talenten halen bij top clubs die er niet aan de bak komen voor onder de 2,5 miljoen en af en toe een echte versterking voor het eerste halen (liefst een nederlander).

Daar zitten we helemaal op 1 lijn. Op ten duur zijn we ook op 1 lijn Blaak want dan is het hele eerste bezet met top zelf opgeleide of gehalde maar verder door ontwikkelde spelers van hoog niveau. Maar nu hebben we de top talenten niet en niet het geld om het eerste op iedere positie een topper neer te zetten. Daarom geef ik nu dus aan haal transfervrije spelers en huur spelers om die gaten te dichten. Anders als je nu meteen zo begint met eigen jeugd is het eerste de komende jaren nog te zwak om mee te doen voor de prijzen. Begrijp je mijn punt nu? Dan hou je geld over om die jonge nederlandse talenten in te kunnen kopen. Je hoeft maar te kijken naar het AZ beleid onder Eenhoorn die mijn idee gewoon heeft gepikt xDVolgens mij begin je een beetje te dwalen met je mening.

De wedstrijd gisteren was een goed voorbeeld hoe het kan en zal moeten voorlopig door het ontbreken van voldoende financiële mogelijkheden.

In de basis eigen opgeleide spelers, Bijlow, Nieuwkoop, Fer terug gehaald maar wel eigen opleiding Kocku, Malacia, Geertruida aangevuld met spelers die kwaliteit hebben maar elders niet aan de bak komen, Voorbeelden Teixera en Spajic. Let op spelers die nog NIET aan het eind van hun carrière zijn.

Diemers en Linssen hadden voor mij allebei niet hoeven te komen deze verhogen het niveau niet. Toornstra loopt er ook maar die is over zijn top heen.

De aankopen Berghuis, Senesi, Haps zorgen voor kwaliteit die er toe doet.

Nu even een voorbeeld van jouw ideaal: NARSING deze voldoet dus absoluut niet en ik ben bang dat Elia, Kalou en noem ze allemaal maar op in de categorie Narsing zullen gaan vallen.

Conclusie mijnerzijds : Met de beperkte financiële middelen vult de huidige TD het goed in.
Nee


dit heb ik altijd al aangegeven. Je hebt nu transfervrije en huur spelers nodig om de kwaliteit van het eerste op een hoger pijl te krijgen. Op ten duur word die hoeveelheid vervangen door eigen top jeugd die je op leid als ze het adequate benodigde niveau hebben en niet eerder (kokcu nu bijvoorbeeld heeft potentieel maar is nog niet goed genoeg).

Nee

En waarom reageer je niet op het feit wat ik aan haal dat AZ bijna zo te werk gaat zoals ik wil en met een fractie van ons budget gewoon hoger eindigde vorig seizoen?

Wat er gisteren gebeurde is roeien met de riemen die je hebt. Maar vertoond het team vele manco's die nu eindelijk adequaat tactisch zijn verholpen. Had je in mijn visie gehandeld was je team sterker geweest en was je nog meer dan nu titel kandidaat. Nu ben je afhankelijk van het falen van anderen. Het kan maar het word straks weer met hakken over de sloot met een paar puntjes en nagel bijten tot het eind.

Ik hoef niet altijd spelers die bijna aan hun einde van hun cariere zijn. Het gaat er om dat beter zijn dan de andere opties die je had. De guzman bijvoorbeeld had ik beter gevonden dan diemers. Elia was beter geweest op de vleugel dan linssen. Daar gaat het om. Om kwaliteit op het veld. teixeira is een prima buitenkansje en prima gedaan. Maar lukt je in het seizoen ook maar 1 keer en is dus niet voldoende om je hele team op andere posities te versterken. Anders had je zo de spits positie, je rechts back positie en je linker vleugel ook wel versterkt.

Spajic is een voorbeeld hoe mijn theorie en visie dus werkt. Door een speler te huren als je ergens een probleem in de selectie ziet. (al heb ik liever nederlanders die passen zich snel aan)

De aankopen berghuis was top en pas dus prima in mijn visie.

Senesi en haps vind ik gokken met geld... Haps is steeds geblesseerd geweest en kon amper spelen. En koste je ook een hop transfer geld. Vergeet dat niet. En je kan prima zelf backs en centrale verdedigers opleiden. Ok met een links poot is mss iets lastiger. Ik vind Malacia niet minder dan Haps bijvoorbeeld. En ik blijf er bij dat je grote nederlandse voetballers die kunnen ballen zou kunnen opleiden tot goeie centrale verdedigers van het kaliber Senesi. Zo goed is hij niet. Hij word enorm geholpen door Advocaat zijn systeem. Zelfs een Burger die nog nooit centraal achter in stond kon prima mee. Moet enkel in duels sterker worden. Kan je haps en Senesi verkopen voor veel geld direct doen!

Ik zeg ook niet dat ze allemaal zullen slagen dat doen de aankopen ook niet. Een voordeel is dat als ze niet slagen je er geen geld aan verliest qua transfer som. Een ander voorbeeld waar het wel enorm goed mee gaat is FER! transfervrij gehaald en een sterk houder in je middenveld. Zo had het met Kalou en Elia ook gegaan. ;). Kennen net als Fer de club en presteerde hier top.

Narsingh had ik zelf nooit voor zo'n enorm salaris boven de miljoen gehaald. Belachelijk! Altijd blijven kijken naar de kwaliteiten van een speler. En hij had al nooit scorend vermogen. Het was een prima back up. Meer niet en had hem daar dan ook naar beloond in salaris. Dat gaf ik hier ook herhaaldelijk vooraf aan narsingh is een back up. Maar blijf er bij zet je hem rechts back dan zal je zien dat hij ook zal renderen. Net als dat linssen nu rendeert op een andere positie.

Hoe jij de club wil opbouwen zal je bergen geld gaan kosten aan verkwisting door spelers te kopen die niet uit de verf zullen komen. En je zal jaren een zwakker team hebben omdat je wacht op jeugd tot ze het gewenste niveau gaan krijgen voor Feyenoord 1. Daardoor zal onder presteren aan de hand van het budget waar je mee werkt. Feyenoord moet gewoon moeiteloos 2de worden ieder seizoen. Lager is falend beleid.

Het is eigenlijk dramatisch dat je met dit budget geen adequate spits op de been kan brengen. Een vraagteken hebt als rechts back die tot voor kort altijd niet goed genoeg vond. En geen links buiten hebt die voldoet.

Je doet nu mee omdat 020, psv en az ook onder presteren. We zouden met iets beter materiaal op eigen kracht gewoon al mee moeten strijden voor plekken 1 en 2. Al zouden psv en 020 niet falen.

Tot op heden pers je (dat is advocaat zijn kracht) alles uit de selectie. Maar diemers op de vleugel en linssen in de spits. Posities waar ze niet voor zijn gehaald. Wat wil zeggen dat we daar zwakke plekken hebben in het elftal dus had je routiniers als Elia en Kalou daar perfect kunnen gebruiken om die gaten in je zwakke selectie te versterken.

Dat laatste is exact waar het om gaat bij mijn visie. Zo min mogelijk kansen toe laten dat je basis team zwakke plekken heeft. Heeft je team te veel zwakke plekken dan zal het teveel punten verspelen en niet mee kunnen doen in europa.


@blaak over de jeugd die weg ging. Eens n gaf ik hier al tijden aan dat van geel daar enorm heeft gefaald heft je als club tientalle miljoenen gekost.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 5 oktober 2020, 15:55:36.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Feyenoordopnummer1 schreef op 05 oktober 2020 om 15:40:

open/sluit de onderstaande quote:

blaak schreef op 05 oktober 2020 om 09:32:

open/sluit de onderstaande quote:

Feyenoordopnummer1 schreef op 04 oktober 2020 om 15:23:

@Blaak
Blaak ik weet niet of je hebt opgelet hoor maar AZ is gewoon bezig op mijn manier de laatste jaren. Daarom gaat het daar nu zo goed. En hebben omarmt wat ik hier al jaren en jaren vertel. Daarom komen ze steeds dichter bij de top 3. (eenhoorn is namelijk wel zeer verstandig en intelligent die kijkt naar cijfers is een aanhanger van moneyball en is Feyenoord fan dus wie weet leest hij hier mee haha) AZ heeft amper nog een aankoop gedaan en kijk maar naar Vlaar, Clasie, Indrisse, Letschert (transfervrij) gehaald. En gaat voor eigen jeugd opleiding Boadu en Stengs. Till duur verkocht. En koopt enkel nog jonge spelers in onder de 2,5 miljoen. Als ze enkel nog nederlandse top jeugd inkochten voor onder de 2,5 miljoen met af en toe een echte top aankoop (liefs nederlands), of dus echte buitenlandse top talenten voor onder de 2,5 miljoen ergens halen die bij een top club niet uit de verf kwamen ter versterking van het eerste... Dan hadden ze exact het beleid wat ik voor ogen heb voor Feyenoord en totaal gekopieerd wat ik hier al jaren verkondig xD. Wacht maar af op ten duur halen ze PSV en Feyenoord zo gewoon in met een fractie van hun budget.

PSV toont aan dat het beleid veel te risico vol is 1 matige TD als john de jong nu en je bent al je kapitaal wat je op het veld zet ook weer zo kwijt. Als die verkeerde aankopen doet verdampt zo alles. En volgens de cijfers hebben ze zelfs verlies na 10 jaar transferbeleid. Je geeft enkel aan dat Feyenoord dus totaal faalt door niet zijn spelers te kunnen behouden ten opzichte van PSV.

En dat over onze eigen talenten is exact mijn punt daar ben ik helemaal voor Blaak om die eigen top jeugd te behouden. Dat is exact wat ik hier dus aan geef. Gaan voor eigen jeugd niks meer uitgeven enkel gaan voor transfervrije en huur spelers om gaten in het eerste te dichten en eigen top jeugd goed ontwikkelen en behouden. Enkel nog goedkoop jonge Nederlandse top talenten inkopen (dus eerder spelers als van Hecke en veerman etc kopen als ze het leuk doen in de eerste divisie zodat je ze voor onder de 2 miljoen kan kopen en dan verhuren), Echte top talenten halen bij top clubs die er niet aan de bak komen voor onder de 2,5 miljoen en af en toe een echte versterking voor het eerste halen (liefst een nederlander).

Daar zitten we helemaal op 1 lijn. Op ten duur zijn we ook op 1 lijn Blaak want dan is het hele eerste bezet met top zelf opgeleide of gehalde maar verder door ontwikkelde spelers van hoog niveau. Maar nu hebben we de top talenten niet en niet het geld om het eerste op iedere positie een topper neer te zetten. Daarom geef ik nu dus aan haal transfervrije spelers en huur spelers om die gaten te dichten. Anders als je nu meteen zo begint met eigen jeugd is het eerste de komende jaren nog te zwak om mee te doen voor de prijzen. Begrijp je mijn punt nu? Dan hou je geld over om die jonge nederlandse talenten in te kunnen kopen. Je hoeft maar te kijken naar het AZ beleid onder Eenhoorn die mijn idee gewoon heeft gepikt xDVolgens mij begin je een beetje te dwalen met je mening.

De wedstrijd gisteren was een goed voorbeeld hoe het kan en zal moeten voorlopig door het ontbreken van voldoende financiële mogelijkheden.

In de basis eigen opgeleide spelers, Bijlow, Nieuwkoop, Fer terug gehaald maar wel eigen opleiding Kocku, Malacia, Geertruida aangevuld met spelers die kwaliteit hebben maar elders niet aan de bak komen, Voorbeelden Teixera en Spajic. Let op spelers die nog NIET aan het eind van hun carrière zijn.

Diemers en Linssen hadden voor mij allebei niet hoeven te komen deze verhogen het niveau niet. Toornstra loopt er ook maar die is over zijn top heen.

De aankopen Berghuis, Senesi, Haps zorgen voor kwaliteit die er toe doet.

Nu even een voorbeeld van jouw ideaal: NARSING deze voldoet dus absoluut niet en ik ben bang dat Elia, Kalou en noem ze allemaal maar op in de categorie Narsing zullen gaan vallen.

Conclusie mijnerzijds : Met de beperkte financiële middelen vult de huidige TD het goed in.
Nee


dit heb ik altijd al aangegeven. Je hebt nu transfervrije en huur spelers nodig om de kwaliteit van het eerste op een hoger pijl te krijgen. Op ten duur word die hoeveelheid vervangen door eigen top jeugd die je op leid als ze het adequate benodigde niveau hebben en niet eerder (kokcu nu bijvoorbeeld heeft potentieel maar is nog niet goed genoeg).

Nee

En waarom reageer je niet op het feit wat ik aan haal dat AZ bijna zo te werk gaat zoals ik wil en met een fractie van ons budget gewoon hoger eindigde vorig seizoen?

Wat er gisteren gebeurde is roeien met de riemen die je hebt. Maar vertoond het team vele manco's die nu eindelijk adequaat tactisch zijn verholpen. Had je in mijn visie gehandeld was je team sterker geweest en was je nog meer dan nu titel kandidaat. Nu ben je afhankelijk van het falen van anderen. Het kan maar het word straks weer met hakken over de sloot met een paar puntjes en nagel bijten tot het eind.

Ik hoef niet altijd spelers die bijna aan hun einde van hun cariere zijn. Het gaat er om dat beter zijn dan de andere opties die je had. De guzman bijvoorbeeld had ik beter gevonden dan diemers. Elia was beter geweest op de vleugel dan linssen. Daar gaat het om. Om kwaliteit op het veld. teixeira is een prima buitenkansje en prima gedaan. Maar lukt je in het seizoen ook maar 1 keer en is dus niet voldoende om je hele team op andere posities te versterken. Anders had je zo de spits positie, je rechts back positie en je linker vleugel ook wel versterkt.

Spajic is een voorbeeld hoe mijn theorie en visie dus werkt. Door een speler te huren als je ergens een probleem in de selectie ziet. (al heb ik liever nederlanders die passen zich snel aan)

De aankopen berghuis was top en pas dus prima in mijn visie.

Senesi en haps vind ik gokken met geld... Haps is steeds geblesseerd geweest en kon amper spelen. En koste je ook een hop transfer geld. Vergeet dat niet. En je kan prima zelf backs en centrale verdedigers opleiden. Ok met een links poot is mss iets lastiger. Ik vind Malacia niet minder dan Haps bijvoorbeeld. En ik blijf er bij dat je grote nederlandse voetballers die kunnen ballen zou kunnen opleiden tot goeie centrale verdedigers van het kaliber Senesi. Zo goed is hij niet. Hij word enorm geholpen door Advocaat zijn systeem. Zelfs een Burger die nog nooit centraal achter in stond kon prima mee. Moet enkel in duels sterker worden. Kan je haps en Senesi verkopen voor veel geld direct doen!

Ik zeg ook niet dat ze allemaal zullen slagen dat doen de aankopen ook niet. Een voordeel is dat als ze niet slagen je er geen geld aan verliest qua transfer som. Een ander voorbeeld waar het wel enorm goed mee gaat is FER! transfervrij gehaald en een sterk houder in je middenveld. Zo had het met Kalou en Elia ook gegaan. ;). Kennen net als Fer de club en presteerde hier top.

Narsingh had ik zelf nooit voor zo'n enorm salaris boven de miljoen gehaald. Belachelijk! Altijd blijven kijken naar de kwaliteiten van een speler. En hij had al nooit scorend vermogen. Het was een prima back up. Meer niet en had hem daar dan ook naar beloond in salaris. Dat gaf ik hier ook herhaaldelijk vooraf aan narsingh is een back up. Maar blijf er bij zet je hem rechts back dan zal je zien dat hij ook zal renderen. Net als dat linssen nu rendeert op een andere positie.

Hoe jij de club wil opbouwen zal je bergen geld gaan kosten aan verkwisting door spelers te kopen die niet uit de verf zullen komen. En je zal jaren een zwakker team hebben omdat je wacht op jeugd tot ze het gewenste niveau gaan krijgen voor Feyenoord 1. Daardoor zal onder presteren aan de hand van het budget waar je mee werkt. Feyenoord moet gewoon moeiteloos 2de worden ieder seizoen. Lager is falend beleid.

Het is eigenlijk dramatisch dat je met dit budget geen adequate spits op de been kan brengen. Een vraagteken hebt als rechts back die tot voor kort altijd niet goed genoeg vond. En geen links buiten hebt die voldoet.

Je doet nu mee omdat 020, psv en az ook onder presteren. We zouden met iets beter materiaal op eigen kracht gewoon al mee moeten strijden voor plekken 1 en 2. Al zouden psv en 020 niet falen.

Tot op heden pers je (dat is advocaat zijn kracht) alles uit de selectie. Maar diemers op de vleugel en linssen in de spits. Posities waar ze niet voor zijn gehaald. Wat wil zeggen dat we daar zwakke plekken hebben in het elftal dus had je routiniers als Elia en Kalou daar perfect kunnen gebruiken om die gaten in je zwakke selectie te versterken.

Dat laatste is exact waar het om gaat bij mijn visie. Zo min mogelijk kansen toe laten dat je basis team zwakke plekken heeft. Heeft je team te veel zwakke plekken dan zal het teveel punten verspelen en niet mee kunnen doen in europa.


@blaak over de jeugd die weg ging. Eens n gaf ik hier al tijden aan dat van geel daar enorm heeft gefaald heft je als club tientalle miljoenen gekost.Nou ik reageer bewust niet op AZ want de spelers die jij aanhaalde als “oudere” versterkingen, Vlaar, Letschert en Clasie bewijzen wekelijks dat zij dat zeker niet zijn.
AZ is zeker wel een zeer goed voorbeeld voor wat betreft talentvolle jeugd opleiden, behouden en inpassen in het 1e team.

Het is altijd roeien met de riemen die je hebt of je nu Feyenoord of Barcelona bent, wat gisteren gewoon naar voren kwam is dat deze selectie best goed kan voetballen dus de riemen zijn nog niet zo slecht.
Normaal moet Feyenoord met dit materiaal meedoen voor plaats 2, de 1e plaats is echt niet haalbaar helaas.

Nogmaals, goed opleiden, scouting aanpakken en talenten eerder oppakken uit binnen- of buitenland en aankopen doen die buiten dat ze de kwaliteit verhogen ook nog doorverkoop waarde hebben zo zal Feyenoord het moeten doen.

Wij gaan echter nooit op 1-lijn komen voor wat betreft spelers die over the top zijn aan te trekken en ik hoop dat de technische staf van Feyenoord dat ook zo ziet.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

blaak schreef op 05 oktober 2020 om 16:53:

open/sluit de onderstaande quote:

Feyenoordopnummer1 schreef op 05 oktober 2020 om 15:40:

open/sluit de onderstaande quote:

blaak schreef op 05 oktober 2020 om 09:32:

open/sluit de onderstaande quote:

Feyenoordopnummer1 schreef op 04 oktober 2020 om 15:23:

@Blaak
Blaak ik weet niet of je hebt opgelet hoor maar AZ is gewoon bezig op mijn manier de laatste jaren. Daarom gaat het daar nu zo goed. En hebben omarmt wat ik hier al jaren en jaren vertel. Daarom komen ze steeds dichter bij de top 3. (eenhoorn is namelijk wel zeer verstandig en intelligent die kijkt naar cijfers is een aanhanger van moneyball en is Feyenoord fan dus wie weet leest hij hier mee haha) AZ heeft amper nog een aankoop gedaan en kijk maar naar Vlaar, Clasie, Indrisse, Letschert (transfervrij) gehaald. En gaat voor eigen jeugd opleiding Boadu en Stengs. Till duur verkocht. En koopt enkel nog jonge spelers in onder de 2,5 miljoen. Als ze enkel nog nederlandse top jeugd inkochten voor onder de 2,5 miljoen met af en toe een echte top aankoop (liefs nederlands), of dus echte buitenlandse top talenten voor onder de 2,5 miljoen ergens halen die bij een top club niet uit de verf kwamen ter versterking van het eerste... Dan hadden ze exact het beleid wat ik voor ogen heb voor Feyenoord en totaal gekopieerd wat ik hier al jaren verkondig xD. Wacht maar af op ten duur halen ze PSV en Feyenoord zo gewoon in met een fractie van hun budget.

PSV toont aan dat het beleid veel te risico vol is 1 matige TD als john de jong nu en je bent al je kapitaal wat je op het veld zet ook weer zo kwijt. Als die verkeerde aankopen doet verdampt zo alles. En volgens de cijfers hebben ze zelfs verlies na 10 jaar transferbeleid. Je geeft enkel aan dat Feyenoord dus totaal faalt door niet zijn spelers te kunnen behouden ten opzichte van PSV.

En dat over onze eigen talenten is exact mijn punt daar ben ik helemaal voor Blaak om die eigen top jeugd te behouden. Dat is exact wat ik hier dus aan geef. Gaan voor eigen jeugd niks meer uitgeven enkel gaan voor transfervrije en huur spelers om gaten in het eerste te dichten en eigen top jeugd goed ontwikkelen en behouden. Enkel nog goedkoop jonge Nederlandse top talenten inkopen (dus eerder spelers als van Hecke en veerman etc kopen als ze het leuk doen in de eerste divisie zodat je ze voor onder de 2 miljoen kan kopen en dan verhuren), Echte top talenten halen bij top clubs die er niet aan de bak komen voor onder de 2,5 miljoen en af en toe een echte versterking voor het eerste halen (liefst een nederlander).

Daar zitten we helemaal op 1 lijn. Op ten duur zijn we ook op 1 lijn Blaak want dan is het hele eerste bezet met top zelf opgeleide of gehalde maar verder door ontwikkelde spelers van hoog niveau. Maar nu hebben we de top talenten niet en niet het geld om het eerste op iedere positie een topper neer te zetten. Daarom geef ik nu dus aan haal transfervrije spelers en huur spelers om die gaten te dichten. Anders als je nu meteen zo begint met eigen jeugd is het eerste de komende jaren nog te zwak om mee te doen voor de prijzen. Begrijp je mijn punt nu? Dan hou je geld over om die jonge nederlandse talenten in te kunnen kopen. Je hoeft maar te kijken naar het AZ beleid onder Eenhoorn die mijn idee gewoon heeft gepikt xDVolgens mij begin je een beetje te dwalen met je mening.

De wedstrijd gisteren was een goed voorbeeld hoe het kan en zal moeten voorlopig door het ontbreken van voldoende financiële mogelijkheden.

In de basis eigen opgeleide spelers, Bijlow, Nieuwkoop, Fer terug gehaald maar wel eigen opleiding Kocku, Malacia, Geertruida aangevuld met spelers die kwaliteit hebben maar elders niet aan de bak komen, Voorbeelden Teixera en Spajic. Let op spelers die nog NIET aan het eind van hun carrière zijn.

Diemers en Linssen hadden voor mij allebei niet hoeven te komen deze verhogen het niveau niet. Toornstra loopt er ook maar die is over zijn top heen.

De aankopen Berghuis, Senesi, Haps zorgen voor kwaliteit die er toe doet.

Nu even een voorbeeld van jouw ideaal: NARSING deze voldoet dus absoluut niet en ik ben bang dat Elia, Kalou en noem ze allemaal maar op in de categorie Narsing zullen gaan vallen.

Conclusie mijnerzijds : Met de beperkte financiële middelen vult de huidige TD het goed in.
Nee


dit heb ik altijd al aangegeven. Je hebt nu transfervrije en huur spelers nodig om de kwaliteit van het eerste op een hoger pijl te krijgen. Op ten duur word die hoeveelheid vervangen door eigen top jeugd die je op leid als ze het adequate benodigde niveau hebben en niet eerder (kokcu nu bijvoorbeeld heeft potentieel maar is nog niet goed genoeg).

Nee

En waarom reageer je niet op het feit wat ik aan haal dat AZ bijna zo te werk gaat zoals ik wil en met een fractie van ons budget gewoon hoger eindigde vorig seizoen?

Wat er gisteren gebeurde is roeien met de riemen die je hebt. Maar vertoond het team vele manco's die nu eindelijk adequaat tactisch zijn verholpen. Had je in mijn visie gehandeld was je team sterker geweest en was je nog meer dan nu titel kandidaat. Nu ben je afhankelijk van het falen van anderen. Het kan maar het word straks weer met hakken over de sloot met een paar puntjes en nagel bijten tot het eind.

Ik hoef niet altijd spelers die bijna aan hun einde van hun cariere zijn. Het gaat er om dat beter zijn dan de andere opties die je had. De guzman bijvoorbeeld had ik beter gevonden dan diemers. Elia was beter geweest op de vleugel dan linssen. Daar gaat het om. Om kwaliteit op het veld. teixeira is een prima buitenkansje en prima gedaan. Maar lukt je in het seizoen ook maar 1 keer en is dus niet voldoende om je hele team op andere posities te versterken. Anders had je zo de spits positie, je rechts back positie en je linker vleugel ook wel versterkt.

Spajic is een voorbeeld hoe mijn theorie en visie dus werkt. Door een speler te huren als je ergens een probleem in de selectie ziet. (al heb ik liever nederlanders die passen zich snel aan)

De aankopen berghuis was top en pas dus prima in mijn visie.

Senesi en haps vind ik gokken met geld... Haps is steeds geblesseerd geweest en kon amper spelen. En koste je ook een hop transfer geld. Vergeet dat niet. En je kan prima zelf backs en centrale verdedigers opleiden. Ok met een links poot is mss iets lastiger. Ik vind Malacia niet minder dan Haps bijvoorbeeld. En ik blijf er bij dat je grote nederlandse voetballers die kunnen ballen zou kunnen opleiden tot goeie centrale verdedigers van het kaliber Senesi. Zo goed is hij niet. Hij word enorm geholpen door Advocaat zijn systeem. Zelfs een Burger die nog nooit centraal achter in stond kon prima mee. Moet enkel in duels sterker worden. Kan je haps en Senesi verkopen voor veel geld direct doen!

Ik zeg ook niet dat ze allemaal zullen slagen dat doen de aankopen ook niet. Een voordeel is dat als ze niet slagen je er geen geld aan verliest qua transfer som. Een ander voorbeeld waar het wel enorm goed mee gaat is FER! transfervrij gehaald en een sterk houder in je middenveld. Zo had het met Kalou en Elia ook gegaan. ;). Kennen net als Fer de club en presteerde hier top.

Narsingh had ik zelf nooit voor zo'n enorm salaris boven de miljoen gehaald. Belachelijk! Altijd blijven kijken naar de kwaliteiten van een speler. En hij had al nooit scorend vermogen. Het was een prima back up. Meer niet en had hem daar dan ook naar beloond in salaris. Dat gaf ik hier ook herhaaldelijk vooraf aan narsingh is een back up. Maar blijf er bij zet je hem rechts back dan zal je zien dat hij ook zal renderen. Net als dat linssen nu rendeert op een andere positie.

Hoe jij de club wil opbouwen zal je bergen geld gaan kosten aan verkwisting door spelers te kopen die niet uit de verf zullen komen. En je zal jaren een zwakker team hebben omdat je wacht op jeugd tot ze het gewenste niveau gaan krijgen voor Feyenoord 1. Daardoor zal onder presteren aan de hand van het budget waar je mee werkt. Feyenoord moet gewoon moeiteloos 2de worden ieder seizoen. Lager is falend beleid.

Het is eigenlijk dramatisch dat je met dit budget geen adequate spits op de been kan brengen. Een vraagteken hebt als rechts back die tot voor kort altijd niet goed genoeg vond. En geen links buiten hebt die voldoet.

Je doet nu mee omdat 020, psv en az ook onder presteren. We zouden met iets beter materiaal op eigen kracht gewoon al mee moeten strijden voor plekken 1 en 2. Al zouden psv en 020 niet falen.

Tot op heden pers je (dat is advocaat zijn kracht) alles uit de selectie. Maar diemers op de vleugel en linssen in de spits. Posities waar ze niet voor zijn gehaald. Wat wil zeggen dat we daar zwakke plekken hebben in het elftal dus had je routiniers als Elia en Kalou daar perfect kunnen gebruiken om die gaten in je zwakke selectie te versterken.

Dat laatste is exact waar het om gaat bij mijn visie. Zo min mogelijk kansen toe laten dat je basis team zwakke plekken heeft. Heeft je team te veel zwakke plekken dan zal het teveel punten verspelen en niet mee kunnen doen in europa.


@blaak over de jeugd die weg ging. Eens n gaf ik hier al tijden aan dat van geel daar enorm heeft gefaald heft je als club tientalle miljoenen gekost.Nou ik reageer bewust niet op AZ want de spelers die jij aanhaalde als “oudere” versterkingen, Vlaar, Letschert en Clasie bewijzen wekelijks dat zij dat zeker niet zijn.
AZ is zeker wel een zeer goed voorbeeld voor wat betreft talentvolle jeugd opleiden, behouden en inpassen in het 1e team.

Het is altijd roeien met de riemen die je hebt of je nu Feyenoord of Barcelona bent, wat gisteren gewoon naar voren kwam is dat deze selectie best goed kan voetballen dus de riemen zijn nog niet zo slecht.
Normaal moet Feyenoord met dit materiaal meedoen voor plaats 2, de 1e plaats is echt niet haalbaar helaas.

Nogmaals, goed opleiden, scouting aanpakken en talenten eerder oppakken uit binnen- of buitenland en aankopen doen die buiten dat ze de kwaliteit verhogen ook nog doorverkoop waarde hebben zo zal Feyenoord het moeten doen.

Wij gaan echter nooit op 1-lijn komen voor wat betreft spelers die over the top zijn aan te trekken en ik hoop dat de technische staf van Feyenoord dat ook zo ziet.Voor az waren het gewoon prima versterkingen die gaten opvullen in hun selectie.
Anders had daar jeugd gespeeld in jouw voorstel en was het team vele male zwakker geweest.

De selectie is niet slecht maar vertoonde veel te veel zwakke plekken. Men kan enkel in deze behoudende structuur presteren door gebrek aan kwaliteit. En er is dus geen adequate spits. Had je wat andere keuzes gemaakt had je meer kwaliteit gehad voorin en in de verdediging. Nu vertoond je selectie zwakke plekken waardoor je met dit soort nood formaties moet spelen. Eerste plaats was haalbaar geweest met andere keuzes.

Nee niet alleen opleiden en je top talenten behouden. Maar vooral zeer behoudend zijn met uitgaven enkel echte versterkingen kopen. Nederlandse jonge talenten kopen voor onder 2,5 miljoen. Echte jonge wereld talenten kopen voor onder 2,5 miljoen die bij een top club niet aan de bak kwamen. Verder gaan voor transfervrije spelers met minimaal bewezen eredivisie sub top niveau. Of huur spelers met die kwalificaties.
Talenten elders eerder scouten dan ene ander is een utopie alle echte top talenten zijn al bekend bij clubs.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Edirin81 schreef op 05 oktober 2020 om 07:38:

open/sluit de onderstaande quote:

Blaak ik weet niet of je hebt opgelet hoor maar AZ is gewoon bezig op mijn manier de laatste jaren. Daarom gaat het daar nu zo goed. En hebben omarmt wat ik hier al jaren en jaren vertel. Gaat het verder wel goed?Check az hun beleid en hoeveel ze uitgeven aan transfers en wie ze halen. Dan zie je gewoon dat het overeen komt met wat ik hier al jaren en jaren vertel.

 

+1/-0

Het gaat me er om dat je een beetje te veel in jezelf gelooft. Waar het voorheen gewoon hele lappen text waren met af en toe wat aardigs, zijn het nu hele lappen text met vooral heel veel eigenpijperij, die overigens nergens op gebaseerd is.

Je schrijft bijvoorbeeld nu al een Antonucci e.d. af, wat je baseert op... ? En dan na 1,5 wedstrijd, net als de rest van Nederland de polonaise lopen met Teixiera en doen alsof dat in het door jouw geschetste plaatje past. Echter, werden er na het aantrekken van Teixeira vooral heel veel vraagtekens geplaatst bij zijn kwaliteiten en rol door jou.

Ik zou het allemaal wat bondiger en duidelijker houden en niet ellenlange epossen posten die uiteindelijk inhoudelijk kant noch wal raken.

Waar het hier om gaat: Arnessen heeft de ttaak een beleid te voeren waarbij op korte termijn voldaan wordt aan de verwachten die bij een club als Feyenoord horen (Advocaat) en lange termijn verwachtingen dat de club kan aan blijven haken bij de top in Nederland (u21).

Zoals overal bij investeren is er geen garantie op succes. Je scout, je doet je diligence rondom potentiele aankopen, je weegt het financiele plaatje af tegen korte termijn effecten en neemt besluiten. En die besluiten moeten in de grotere visie passen. Dan heb je een stukje beleid, en dat is wat Arnessen heel duidelijk uitoefent, en ook communiceert naar media en achterban. Hierin passen investeringen in spelers als Antonucci en wat aanwinsten voor U21, maar ook de transfervrije aanwinsten als Linssen, zolang ze binnen het salarishuis passen.

Dit kleine stukje van een veel groter en ingewikkelder beleid elke keer maar weer minimaliseren tot "mijn visie" zoals je dat zelf graag noemt is een beetje naïef.

 

+2/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 23 pagina's: 1 2 3 4 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 19 20 21 22 23

Feyenoord Forum » Algemeen Feyenoord Forum » Dick Advocaat