Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord Forum » Home of History » Dick Advocaat

Deze normale topic is open en bestaat uit 43 pagina's: 1 2 3 4 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... 39 40 41 42 43

In de media blijft Feyenoord de underdog voor de titel, prima hopelijk blijft dat zo lang mogelijk. Bij heel veel neutrale voetbal fans heeft Dickie toch de gunfactor.

 

+1/-0

Op de manier van Advocaat behaal je gewoon heel veel punten.

Waar andere wedstrijden gaan verliezen. Is winnen bij Feyenoord gewoon heel lastig.

Zeker nu Advocaat eindelijk weer doet waar die goed in is. Kijken naarhet materiaal en daar het maximale uit proberen persen met de opstelling tegen willem II als gevolg. Op deze weg door blijven gaan dit is de juiste ingeslagen weg.

Het team had nog sterker kunnen zijn. Maar met het huidige materiaal is het nog altijd niet onmogelijk kampioen te worden zolang de concurrenten falen en slechte beslissingen nemen. Enkel in europa gaan we iets minde ver komen dan wat anders mogelijk zou zijn geweest met dit materiaal.

 

+1/-0

@Edirin81
Ik had een zelfde type speler in gedachte namelijk de guzman en die koste je geen transfer geld.

Ik was ietwat teleurgesteld dat die niet kwam en zit nog met de tijd van van geel in mijn hoofd dat bijna alle aankopen niks toevoegde.

Nu onder Arnesen blijkt de scouting beter te werken. Teixeira blijkt inderdaad beter dan de Guzman en voor 1,5 miljoen een risico wat je kan nemen. Dus prima beoordeeld op kwaliteit en wat het team nodig had.

Ik plaats vraagtekens bij alle aankopen als ik de speler zelf nog niet goed genoeg ken. Voor ik over de kwaliteiten van een speler oordeel moet ik hem zelf eerst zien. Hij blijkt hij prima in het team te passen. Ik plaats vraagtekens bij het totale transfer beleid en of dat in zijn geheel rendabel is.

Nu ik hem zie spelen kan ik wel over zijn kwaliteiten oordelen en is het een prima aankoop. Hij brengt creativiteit exact wat nodig was op het middenveld en waar ik al jaren voor pleit dat we dat missen bij Feyenoord. Dus hulde voor Arnesen wat dat betreft. Daarom is het goed dat Arnesen een netwerk heeft om die buitenkansjes er uit te pikken. Maar a.u.b. hou het daar bij... Dus enkel dit type aankopen. Dus een top talent die bij een top club niet uit de verf kwam proberen te strikken voor onder de 2/2,5 miljoen. In de tijd van van geel had je er niet op hoeven rekenen dat een speler die uit het buitenland werd gehaald ook echt een aanwinst zou zijn. Daardoor kan mijn visie in hoe Feyenoord naar talent scout en versterkingen kan vinden nu worden verruimd met de parameter dat je ook toptalenten die (die nog jong zijn) voor top clubs speelde maar daar niet uit de verf kwamen kan halen voor minder dan 2/2.5 miljoen.

Ik kan geen oordeel vellen over buitenlandse top talenten die elders niet uit de verf komen en mss goedkoop kunnen worden opgepikt. Ik let vooral op nederlands talent en spelers. Laat de scouting van feyenoord dat lekker doen maar wel met deze boven genoemde richtlijn.

Mij gaat het juist om het totaal plaatje. De 10 miljoen die nu door Arnesen is uitgegeven voor Teixeira, antonnucci, conthe, diemers, Bozenik. Krijg je daar 15 miljoen voor terug? (want geheid 1/3 gaat er af aan kosten bij verkoop) we gaan het zien... En wanneer krijg je dat geld terug? over 2,3 mss 4 jaar? Geheid dat de helft ook faalt en kan afschrijven.

Waar in mijn teksten vind je het inhoudelijk kant nog wal raken? Dan ligt ik het voor je toe.

De korte termijn die arnesen moet bewaken heeft ook direct gevolgen voor de lange termijn. Als je een betere Feyenoord 1 selectie creëert presteer je beter in de competitie en wellicht ook in europa. Daardoor komen je spelers ook weer meer in de etalage te staan waardoor ze meer opleveren bij een transfer. In de competitie heb je ook meer kans om mee te doen voor de champions league plaatsen en maak je meer kans dat je verder komt in europa dat genereert ook geld.

Waar arnesen zich nu op richt is waarde creëren via enkel veel jeugd inkopen waarbij ik niet kan beoordelen of het wat is. Wat ik wel vaak constateer is dat veelal jonge buitenlandse talenten die worden gehaald uiteindelijk weinig gaan toevoegen in de eerste selecties bij 020, psv, AZ of Feyenoord. Dus vraag me af of dat geïnvesteerde geld in deze jongens terug gaat komen.

We spreken elkaar dus over een paar jaar. Dan kun je zien of die aankopen echt rendabel zijn geweest voor Feyenoord. Maar tot op heden faalt dit beleid bij veel andere clubs in nl.

Bij mijn visie wat in houd zuinig beleid hanteren en je eerste team toch op goed niveau krijgen op iedere positie. Zal je veel sneller geld genereren en stappen maken in je financiele draagkracht en sportieve prestaties dan op de manier die arnesen nu hanteert. (De zuinige manier van tranfser beleid is hier op gebaseerd: let er op dat je bij transfers talenten als teixeira haalt onder de 2,5 miljoen die nog jong zijn en vroeger bestempelt waren als top talent die bij een top ploeg niet helemaal uit de verf kwamen of haal gearriveerde transfervrije spelers met minimaal de kwaliteit van eredivisie subtop ervaring of huur spelers met die zelfde kwalificatie als de transfervrije spelers of jonge nederlandse talenten onder de 2/2,5 miljoen te halen en enkel echte versterkingen te kopen en verder richten op je eigen jeugd opleiding en nederlandse talenten aan je opleiding binden). Daardoor geef je ook minder geld uit waardoor je meer geld over houd voor buiten kansjes.

Deze manier is naar mijn mening vele malen efficiënter om Feyenoord snel weer aan de top te brengen dan de eenzijdige visie die Arnesen nu hanteert. Waar jeugd nog vele jaren moet groeien voor Feyenoord er want aan heeft.

Bij een beter eerste elftal heb je in meer seizoenen al een kans financieel een verbetering te zien door betere prestaties (mss champions league of verder komen in de europa league) waardoor spelers ook weer meer waard worden en ook sneller worden verkocht. En richt je vooral op nederlands jeugd. Dan heb je ook de kans dat na een top carrière ze hier hun carrière willen afsluiten wat vaak tot prijzen leid.

Als er geen garantie is voor succes bij investeringen wees daar dus enorm terughoudend mee. Want het blijkt dat het een zeer verliesgevende bezigheid is geweest de afgelopen 10 jaar. Die afwegingen die jij benoemt blijken dus niet voldoende om goeie beslissingen te nemen. Dus moet je die parameters bijstellen en die bijgestelde parameters geef ik hier aan.

Arnesen doet ook heel veel goed. Dat zie ik ook wel. Maar ik moet nog zien of zijn beleidskeuze en visie op gebied van transfers (dus minder investeren in het eerste en meer investeren in jonge buitenlandse spelers als antonnucci, conthe, Bozenik en een middelmaat inkoop als Diemers) de club uiteindelijk winst gaat opleveren. En zo ja over welke termijn spreken we dan dat je er winst voor kan terug zien? Teixeira blijkt wel een schot in de roos daarom doen td's veel aankopen. Dat is gewoon risico spreiding.

Op deze Arnesen manier zal het beter gaan dan bij van Geel. Maar het gaat ook tergend langzaam. Je bloed geld door jeugd aan te kopen waarvan je de return pas ziet in 2,3 of 4 jaar en dan faalt ook nog eens de helft. En in al die tijd zal je eerste selectie er onder lijden en minder zijn in kwaliteit omdat je op deze manier je geld investeert in jeugd en niet in het eerste elftal.

Naïef? Je bedoeld zeker een goed doordachte all round visie ;) Als je de tijd neemt om mijn teksten te lezen zal je merken dat er aan heel veel is gedacht.

Ik probeer enkel zoveel mogelijk risico's te vermeiden zodat je onnodig veel geld word verkwist. En Feyenoord zoveel mogelijk rendement kan halen uit je aankopen en het team optimaal laat draaien met betere kwaliteit spelers. Je moet uit gaan van de kei harde cijfers. Blijkt iets verliesgevend verbeter het concept zodat het wel winst op levert of stop er mee.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 6 oktober 2020, 05:44:18.

 

+1/-0

Met alle respect, Dick heeft het prima gedaan afgelopen seizoen, maar hij krijgt het dit seizoen niet aan de praat.

Het is een grote puinzooi op het veld, en soms nog slechter dan onder Stam om naar te kijken en dat zeg ik niet graag.

Er zit geen systeem in, iedereen loopt maar ergens, er zit geen idee meer achter.
Spelers willen naar voren, Dick wil meer vanuit de achterhoede opbouwen, dus hij heeft ook al geen grip meer over de groep.

Tijd om snel naar volgend seizoen te gaan kijken en een goede opvolger.

Tevens wil ik wel een naam noemen die nog niet gevallen is: Jon Dahl Tomasson. Is iemand die op bepaalde manier over het spelletje praat en ook volgens mij een juiste kijk op het voetbal heeft.

Ik weet niet of het wat is, maar denk dat het een poging waard is om er eens over na te denken en te onderzoeken.

 

+1/-0

Als teveel spelers het niet hebben en Berghuis en anderen alles hoog over schieten, kan je daar als coach weinig aan doen. Eerste helft legio mogelijkheden gehad om het vroegtijdig tebeslissen maar de scherpte ontbrak dan laat je Sparta leven en 1-1 was inderdaad terecht gezien het povere spel.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 18 oktober 2020 om 15:07:

Als teveel spelers het niet hebben en Berghuis en anderen alles hoog over schieten, kan je daar als coach weinig aan doen. Eerste helft legio mogelijkheden gehad om het vroegtijdig tebeslissen maar de scherpte ontbrak dan laat je Sparta leven en 1-1 was inderdaad terecht gezien het povere spel.
Ze hebben geen kans gecreëerd, met een half schot van Haps wat nog aangeraakt kom je met heel veel mazzel op 1-0, verder niks gecreëerd.

Dat Advocaat het helemaal kwijt is verwijs ik verder terug naar mijn vorige post, met als aanvullend "Ik kon wel leven met een gelijkspel" als reactie op de wedstrijd vandaag.

Het is wel klaar zo.

 

+1/-0

Wissels waren kut natuurlijk. Had Narsingh en Conteh erin gegooid. Nicolai 's contract ontbinden graag

 

+2/-0

Zou Fräser een goede opvolger zijn van Dickie??

 

+1/-0

Dat hij er wel mee leven kan is natuurlijk onzin hij wil altijd winnen, maar hij is ook realistisch en gaat natuurlijk niet openlijk de spelers afbranden vlak voor de europese wedstrijden. Laten we de komende weken even afwachten voor we ons in een crisis praten.

 

+1/-0

@willem; Narsingh??????????????

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Kuijt007 schreef op 18 oktober 2020 om 13:41:

Tijd om snel naar volgend seizoen te gaan kijken en een goede opvolger.

Tevens wil ik wel een naam noemen die nog niet gevallen is: Jon Dahl Tomasson. Is iemand die op bepaalde manier over het spelletje praat en ook volgens mij een juiste kijk op het voetbal heeft.

Ik weet niet of het wat is, maar denk dat het een poging waard is om er eens over na te denken en te onderzoeken.
Die naam is al een paar keer genoemd hier, lijkt me een prima opvolger. Zal ook makkelijk te benaderen zijn voor Arnesen ivm Deense achtergrond.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

danall schreef op 19 oktober 2020 om 01:28:

@willem; Narsingh??????????????
Ach waarom niet? Tegen Fortuma uit was hij toch ook beslissend? Niemand lijkt meer een passeerbeweging in huis te hebben.
AZARKAN er bij zolang Sinisterra nog niet 1005 fit is.

 

+1/-0

Weet niet of Azarkan de missing link is, maar Feyenoord kan zeker meer creativiteit gebruiken. De creatievelingen Teixeira en Berghuis speelden slecht en Kokcu zit op de bank dan wordt het voetbal technisch wel pover.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Kuijt007 schreef op 18 oktober 2020 om 18:13:

"Ik kon wel leven met een gelijkspel" als reactie op de wedstrijd vandaag.
Het is wel klaar zo.Daar gaat mijn bloed van koken.
Bedoelt hij dat het team nu zo slecht is dat hij blij is met een gelijkspel tegen Sparta? want dat wil "ik kan wel leven" zeggen. (was het nu tegen Amsterdam of Eindhoven ok)

Hij moet kwaad worden de jongens verrot schelden, peper in hun reet stoppen (en wat nog meer) anders zijn ze een middenmoot dit jaar als ze zo blijven spelen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

willem van Hanegem schreef op 19 oktober 2020 om 07:54:

open/sluit de onderstaande quote:

danall schreef op 19 oktober 2020 om 01:28:

@willem; Narsingh??????????????
Ach waarom niet? Tegen Fortuma uit was hij toch ook beslissend? Niemand lijkt meer een passeerbeweging in huis te hebben.
AZARKAN er bij zolang Sinisterra nog niet 1005 fit is.Azarkan komt nog veel te kort en ik heb mijn bedenkingen dat hij het gaat redden bij Feyenoord. Hij is ook nog eens veel te klein voor een profvoetballer.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

willem van Hanegem schreef op 18 oktober 2020 om 21:57:

Zou Fräser een goede opvolger zijn van Dickie??Vrees dat het uiteindelijk toch Kuijt gaat worden, toekomst ziet er sowieso niet zo florissant uit wie je er ook voor zet. Hopelijk wordt het Jonk gewoon omdat hij niet uit de feyenoord kliek komt en een duidelijke visie heeft wat betreft de jeugd.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 19 oktober 2020 om 11:31:

open/sluit de onderstaande quote:

willem van Hanegem schreef op 18 oktober 2020 om 21:57:

Zou Fräser een goede opvolger zijn van Dickie??Vrees dat het uiteindelijk toch Kuijt gaat worden, toekomst ziet er sowieso niet zo florissant uit wie je er ook voor zet. Hopelijk wordt het Jonk gewoon omdat hij niet uit de feyenoord kliek komt en een duidelijke visie heeft wat betreft de jeugd.Alstjeblieft zeg geen Fraser of Kuijt. Ik wil fatsoenlijk voetbal en geen afbraakvoetbal.

 

+1/-0

TOMASSON vermoed ik....die optie is dacht ik hier al eerder langs geweest

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

willem van Hanegem schreef op 19 oktober 2020 om 14:05:

TOMASSON vermoed ik....die optie is dacht ik hier al eerder langs geweestOp basis van wat zouden hij het moeten worden dan?

 

+1/-0

Tomasson is een sympathieke jongen, maar of hij een goede trainer is...
Mocht Dickie na dit seizoen stoppen dan blijft Henk Fraser toch mijn nr1 optie. Want hij bewees afgelopen weekend tegen Feyenoord weer dat hij het spelletje goed ziet. Is natuurlijk ook een gedoodverfde favoriet om ooit trainer te worden in Rotterdam.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 43 pagina's: 1 2 3 4 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... 39 40 41 42 43

Feyenoord Forum » Home of History » Dick Advocaat