Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord Forum » Overige onderwerpen » Corona Virus

Deze normale topic is open en bestaat uit 10 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Het percentage besmettingen onder geteste mensen in minder dan 1%. Welk percentage daarvan daadwerkelijk ziek wordt, heb ik niet kunnen controleren, maar dat was ook al niet hoog, ik dacht ook 1%. Het aantal mensen wat daarvan komt te overlijden is ook rond de 1-2%. En dat zijn dan in de meeste gevallen overledenen met Corona en niet agv van Corona. Als je alleen naar die laatste groep kijkt, dan is dat aantal slachoffers van Corona zeer, zeer laag.

Als er gekeken wordt naar aantallen zieken en overledenen, dan heeft Nederland al lang geen probleem meer en rechtvaardigen ze op geen enkele wijze de schade die nu aan de samenleving wordt toegebracht. Met zulke geringe aantallen zou het veel beter zijn om de kwetsbare groepen te identificeren en die te ondersteunen bij het voorkomen van besmettingen. Door goede informatievoorziening: waar zijn de risico's voor besmettingen reëel en waar niet, adviezen te geven wat wel en niet te doen. Ze te voorzien van goed werkende hulpmiddelen. Informatie te geven aan de rest van de Nederlanders zodat die ook op de hoogte zijn en de do's en dont's kennen.

Maar kennelijk wil men de angst in stand houden en is volgens het RIVM iemand die besmet is, ineens een patiënt geworden. Houdt men de informatie dat bijna alle slachtoffers onderliggend lijden hadden. Krikt men de cijfers van overledenen enorm op door Corona overal als oorzaak bij te slepen en als enige doodsoorzaak te noemen, waarbij ze zich ook nog op de regels van de WHO kunnen beroepen. Als u maar bang blijft en banger wordt.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 19 augustus 2020, 20:36:01.

 

+2/-0

Als je net als ik in mijn indirecte contacten coronameldingen hebt gezien en dat deze onder ic behandeling kwamen, een knul van mijn leeftijd, dan kan ik alleen maar stellen, nu er in meerdere plaatsen meldingen komen, dat ik me daar mee moet vrijwaren. Een mondkapje draag ik zeker in winkelgebieden. Ik heb nog een kleindochter van 11 maanden in huis, dus ik mijd die contacten als de ziekte. Ook is mijn leeftijdsgroep langzaamaan tot de kwetsbare groep gaan behoren. De statistische info is volgens mij ook onzuiver, want niet iedereen heeft zich laten testen, noch hebben zij gemeld, dat ze het hebben opgelopen. Het RIVM gaf ook telkens aan dat de geprojecteerde cijfers, niet alle daadwerkelijke gevallen bevatten, maar dat het een richting is die aantoont, om de IC-zorg capaciteit te waarborgen, brengen ze deze info uit en ja, het zijn geen exacte info.

 

+1/-0

Het probleem is de interpretatie van een stukje statistiek: false positives en false negatives.
Je hebt corona onder de leden of niet.
En de test zegt dat je corona hebt of niet.
Dan kun je een matrix tekenen (ik kan dat hier even niet), maar je hebt dus:
1 de test zegt dat je corona hebt en je hebt het ook
2. de test zegt dat je geen corona hebt en dat klopt ook.
3. De test zegt dat je corona hebt, maar je hebt het niet (false positive)
4. De test zegt dat je geen corona hebt, maar je hebt het wel (false negative)

De test is niet helemaal betrouwbaar, en geeft een klein percentage false positives.
Daar is normaal gesproken niet zo veel mis mee, ware het niet dat er nu enorm veel meer getest wordt dan eerder dit jaar.
Bovendien testte je toen onder risicogroepen, bijvoorbeeld verplegers uit een verzorgingstehuis. Daarvan hadden velen het virus onder de leden, op de duizend tests bijvoorbeeld 300 man. Een paar meer of minder was dan acceptabel.

Nu meten we veel, veel meer, en de meesten hebben niks onder de leden. Maar op 10.000 tests heb je dan die paar false positives,
1% zijn al honderd man. En die worden niet op korte termijn opnieuw getest....nee, die moeten naar huis, in quarantaine, en die worden als positief opgegeven.
Zo worden de cijfers hoog gehouden.

 

+1/-0

Ik gebruik gewoon mijn gezond verstand en vermijd zoveel mogelijk risico's. Zoek de drukte voorlopig echt niet op, maar helemaal voorkomen kan je het toch niet.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

danall schreef op 20 augustus 2020 om 01:36:

(...) Het RIVM gaf ook telkens aan dat de geprojecteerde cijfers, niet alle daadwerkelijke gevallen bevatten, maar dat het een richting is die aantoont, om de IC-zorg capaciteit te waarborgen, brengen ze deze info uit en ja, het zijn geen exacte info.Er is nog iets heel anders aan de hand met die cijfers. Zo ongeveer alles wordt onder corona geschoven. Bijkomend of onderliggend lijden wordt daarbij volslagen genegeerd. Als een overledene ook maar iets heeft wat zou kunnen duiden op een relatie met Corona, dan wordt die geregistreerd als Corona slachtoffer. Corona hoeft dan niet eens aangetoond te worden. Zo wordt het aantal Coronaslachtoffers flink opgeschroefd. Er zijn veel meer mensen met Corona gestorven dan als gevolg van Corona. Van die laatste zag ik twee maanden een getal van 70 voorbij komen, terwijl het aantal geregistreerde Corona slachtoffers toen de 6000 al gepasseerd was.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

danall schreef op 20 augustus 2020 om 01:36:

Als je net als ik in mijn indirecte contacten coronameldingen hebt gezien en dat deze onder ic behandeling kwamen, een knul van mijn leeftijd, dan kan ik alleen maar stellen, nu er in meerdere plaatsen meldingen komen, dat ik me daar mee moet vrijwaren. Een mondkapje draag ik zeker in winkelgebieden. Ik heb nog een kleindochter van 11 maanden in huis, dus ik mijd die contacten als de ziekte. Ook is mijn leeftijdsgroep langzaamaan tot de kwetsbare groep gaan behoren. De statistische info is volgens mij ook onzuiver, want niet iedereen heeft zich laten testen, noch hebben zij gemeld, dat ze het hebben opgelopen. Het RIVM gaf ook telkens aan dat de geprojecteerde cijfers, niet alle daadwerkelijke gevallen bevatten, maar dat het een richting is die aantoont, om de IC-zorg capaciteit te waarborgen, brengen ze deze info uit en ja, het zijn geen exacte info.Ik denk dat je het heel verstandig aanpakt, omdat het je een gevoel van risicovermijding en rust geeft. Jij voelt jezelf kwetsbaar en doet daar wat aan. Mijns inziens de enige juiste aanpak en veel effectiever dan wat de regering nu doet.

 

+1/-0

Probleem met Corona is dat dit virus in tegenstelling tot gekende en meer " klassieke " virale infecties, geen vaste en rechte lijn volgt. We weten ook veel te weinig over de exacte wijze waarop het virus zijn besmettingsweg kiest, wat de juiste link is tussen wel besmet raken en vervolgens wel of niet ziek worden. Dit gebrek aan echte kennis leidt tot een kronkelige weg van maatregelen die gebaseerd zijn op veronderstellingen die telkens aangepast moeten worden. Veel van die maatregelen hebben eerder een hoog gimmick-gehalte of zijn bedoeld om een soort van schijn-veiligheid te geven in de hoop dat in ieder geval het virus min of meer ingedijkt kan worden. Het is echter een zondvloed van partikels en het is de vraag om we op deze manier er echt komaf mee maken. Misschien moeten we toch vooral risicogroepen beschermen of volgen. Maar uiteindelijk is er een grens aan de beklemmende situatie. Mijn vader is binnenkort 96 jr en zit vrijwel opgesloten in zijn uppie in het WZC en vraagt nu of het niet beter is een paar maanden het plezier te mogen hebben om regelmatig zijn familie te zien ook al kan het een risico voor hem inhouden en een vroegtijdig sterven. Het wordt onderhand een serieus sociaal, economisch en moreel probleem.

 

+1/-0

@Kermit; Ik handel ook naar wat Rutte en De Jonge hebben gezegd, omdat dat de meeste kans voor het oplopen van dat virus voorkomt. Voeg daar de ervaringen aan toe en klaar ben ik.
@arrow1; Wellicht kan je voorstellen, gelet op de hoge leeftijd van je vader om familie bezoek toe te laten. Dan heeft hij ook nog lol in zijn leven, om zijn nageslacht te zien.

 

+1/-0

Lijkt me niet onverstandig even het feyenoord complex grondig te ontsmetten en al het personeel wat in de kleedkamers komt van team en tenue verzorgers tot schoonmakers en hun schoonmaak artikelen even goed te testen op het corona virus...

Want nu zijn er weer jeugd spelers van jong feyenoord aangetroffen met het corona virus...

Is er overal goeie ventilatie in het feyenoord complex? Installeer anders overal een apparaat wat negatieve ionen in de omgeving verspreid die vernietigen alle vormen van virussen en bacteriën waarmee ze in aanraking komen.

Dit is geen toeval meer... Er is daar bij de club ergens een besmettingshaard.

 

+1/-0

Nu dus derde corona-besmetting in de selectie. Een voorproefje van wat ik verwacht tot medio 2022, wedstrijden die uitvallen, spelers die langdurig uitvallen, een soort salami-competitie ...

 

+1/-0

@Arrow1

Je hebt helemaal gelijk. Daarom denk ik dat het team met de grootste selectie wel eens de competitie kan gaan winnen dit seizoen... Sommige mensen blijven ook langdurig de gevolgen voelen na corona te hebben gehad... Is dus maar de vraag in wat voor conditie je spelers terug keren na een corona besmetting... En of dat uberhaubt nog goed komt...

En test de Feyenoord spelers niet alleen met die pcr test maar ook of ze het virus echt onder de leden hebben door hun ontlasting te testen niet alleen van hen maar van alle werknemers dat geeft nog duidelijker weer zelfs al vertoon je geen symptomen of het virus in je systeem zit en in welke mate.

Dit bericht is gewijzigd op 22 augustus 2020, 13:30:25.

 

+1/-0

Vrouwenteam psv in quarantaine, meerdere speelsters positief.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Feyenoordopnummer1 schreef op 22 augustus 2020 om 13:23:

Sommige mensen blijven ook langdurig de gevolgen voelen na corona te hebben gehad... Is dus maar de vraag in wat voor conditie je spelers terug keren na een corona besmetting... En of dat uberhaubt nog goed komt...
Dat is juist het vreemde meesten hebben geen symptomen, maar een gezonde gast als Henk Fraser wordt doodziek.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

KHN reageert op nieuwe maatregelen:
Horeca accepteert niet nóg meer maatregelen: ’Bijna twee jaar lang alles gegeven en opgeofferd’
Door ROY KLOPPER

Updated 1 uur geleden
2 uur geleden
in BINNENLAND


WOERDEN - Brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN) geeft volledige steun aan ondernemers die de zaterdag ingaande avondsluiting van hun café of restaurant aan de laars lappen: „De horeca gaat hélemaal niet dicht om 19.00 uur”, zo klinkt het strijdbaar.

Restaurants bij het Leidseplein in Amsterdam.
Restaurants bij het Leidseplein in Amsterdam.Ⓒ ANP/HH
Directeur Dirk Beljaarts van de koepel zegt ’alle begrip’ te hebben voor uitbaters die ondanks de horeca-avondklok gewoon openblijven nadat de klok zeven heeft geslagen: „Na twintig maanden falend overheidsbeleid is het draagvlak bij KHN en ondernemers tot het nulpunt gedaald. We accepteren niet dat er nóg meer maatregelen over de sector worden afgekondigd”, zo meldt Beljaarts in samenspraak met KHN-voorzitter Robèr Willemsen.

Volgens de branchevereniging is het negeren van de kabinetsmaatregelen ook simpelweg een kwestie van overleven. „De financiële rek is er echt uit. De aangekondigde steun tijdens eerdere lockdowns is nooit tot 100 procent schadevergoeding gekomen. De grens van het betamelijke is bereikt”, zo staat te lezen in een verklaring als reactie op de ’milde lockdown’ die het kabinet vanavond wil afkondigen. Volgens KHN werkt de huidige situatie, waarin bezoekers bij binnenkomst in een etablissement om een QR-code wordt gevraagd, prima. „Laat de ondernemers en gasten er zelf uitkomen. Een gang naar de horeca is en blijft een vrije keuze waarbij de overheid echt niet nodig is.”

’Twee jaar alles gegeven en opgeofferd’
Binnen de belangenvereniging is vanochtend langdurig overlegd over de nieuwste Covid-maatregelen. Waar KHN haar leden de afgelopen periodes steevast adviseerde de landelijke regels na te leven en hooguit via een gang naar de rechter veranderingen af te dwingen, wordt deze lijn nu bewust doorbroken. Er wordt hardop steun en begrip uitgesproken voor verzet tegen de nieuwste coronaregels. ’De maat is echt vol’, zo schetst de koepel. Beljaarts: „We hebben gedurende bijna twee jaar letterlijk alles gegeven en opgeofferd voor de volksgezondheid, want die staat ook bij ons op nummer 1. Maar het is echt een brug te ver om deze nieuwe maatregelen door te voeren, zonder de geringste onderbouwing.”

De uitgaanskoepel wijst op bron- en contactonderzoeken van het RIVM en GGD’s waaruit blijkt dat nog geen drie procent van de besmettingen aan de bar of dis wordt opgelopen: „Terwijl de horeca veilige plekken biedt, wordt de rekening van het falende kabinetsbeleid opnieuw bij het MKB en onze leden gelegd”, zo fulmineert Beljaarts. Hij verwijt het kabinet laksheid: „Er was twintig maanden de tijd om de zorgcapaciteit uit te breiden en het zorgpersoneel fatsoenlijk te belonen en waarderen voor het verrichte werk. En waarom loopt Nederland achteraan in Europa bij het zetten van een boosterprik”, zo vraagt de KHN-top zich in een open verklaring af.

 

+1/-0

Ik vind het nu ook lastig, hiervoor was de lockdown eigenlijk de enige optie om de boel onder controle te houden maar tegenwoordig zijn er werkende vaccins die wel degelijk tegen ernstig ziekteverloop beschermen. Het is nu al een half jaar bekend dat die boostershots goed werken bij ouderen en kwetsbaren. Ook weet het kabinet nu al 2 jaar dat er tekorten aan mankracht in de zorg zijn. Tis mij een raadsel waarom de rekening nu weer naar de vrijetijdsindustrie gaat terwijl het probleem ligt bij de vaccindistributie, vaccinvoorlichting en de beperkte zorgcapaciteit. De overheid zelf lijkt achter de feiten aan te lopen.

Mijn keuze zou zijn, gooi heel Nederland open maar voer een vaccinatieplicht in voor iedereen van 12 jaar en ouder en een boosterverplichting voor ouderen en kwetsbaren. Dat pappen en nathouden om paranoïde angstwaanzin over vaccins tegemoet te komen moet klaar zijn. Met deze beleidskeuze maak je ook niet overal vrienden maar je red er wel de meeste levens mee en je ontziet de sectoren die het al zo zwaar te verduren hebben gehad.

 

+1/-0

Ze verwachten ook een extra ernstige griepgolf, omdat er het afgelopen jaar geen griepgolf geweest is. We hebben nu eenmaal temaken met virussen die rondgaan door de wereld en miljoenen mensen reizen weer dus het is dweilen met de kraan open.

 

+1/-0

Ongelofelijk wat dit kabinet durft te vragen van mensen na 20 maanden. Houdt het dan nooit op? Terug naar normaal.

 

+1/-0

Het kabinet maakt er een grote puinzooi van en is samen met het OMT compleet in paniek.

Als je onderstaande 5 punten plan uitvoert, dan had je nu dit gezeik niet gehad:

De enige weg uit deze crisis is onderstaand stappenplan:

- Vaccinatieplicht
- Lokale lockdowns in brandhaarden, zoals Limburg, Bijbelbelt en desnoods in woonwijken
- Vaccinatie locaties opstellen in deze gebieden
- 2G beleid invoeren tot vaccinatiegraad hoog genoeg is en besmettingen/ziekenhuisopnames voldoende zijn gedaald
- Zorg opschalen zodat volgende golf voldoende opgevangen kan worden.

Het is gewoon klaar en ik heb me afgelopen 20 maanden keurig aan verreweg de meeste regels gehouden, ben gevaccineerd en ga ook de booster halen.
Voor de rest ben ik er klaar mee en zolang de maatregelen richting ongevaccineerden, zonder medische reden, niet flink opgevoerd worden zijn ze mij kwijt.

Het is gewoon klaar.

 

+2/-0

In mijn regio zijn zoveel vaccinatielocaties al weer gesloten, je maakt het zo wel lastiger als je wilt blijven prikken nu met de boosters in aantocht. Overigens hadden ze al lang met boosters moeten beginnen. Een collega van mij is al wel voor derde prik geweest ivm met zijn ziekte, maar nu zit je al in de winter nu hadden de kwetsbaren al hun booster moeten hebben.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 13 november 2021, 02:02:23.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Kuijt007 schreef op 12 november 2021 om 23:08:

Het kabinet maakt er een grote puinzooi van en is samen met het OMT compleet in paniek.

Als je onderstaande 5 punten plan uitvoert, dan had je nu dit gezeik niet gehad:

De enige weg uit deze crisis is onderstaand stappenplan:

- Vaccinatieplicht
- Lokale lockdowns in brandhaarden, zoals Limburg, Bijbelbelt en desnoods in woonwijken
- Vaccinatie locaties opstellen in deze gebieden
- 2G beleid invoeren tot vaccinatiegraad hoog genoeg is en besmettingen/ziekenhuisopnames voldoende zijn gedaald
- Zorg opschalen zodat volgende golf voldoende opgevangen kan worden.

Het is gewoon klaar en ik heb me afgelopen 20 maanden keurig aan verreweg de meeste regels gehouden, ben gevaccineerd en ga ook de booster halen.
Voor de rest ben ik er klaar mee en zolang de maatregelen richting ongevaccineerden, zonder medische reden, niet flink opgevoerd worden zijn ze mij kwijt.

Het is gewoon klaar.100% mee eens, gewoon totaal mismanagement van het kabinet om maar tegemoet te komen aan de mensen die nog steeds bang zijn voor die prik. Het was aan de overheid om die mensen over de drempel heen te helpen en niet de samenleving om weer zich aan te passen. Ik snap de religieuze bezwaren ook niet want je mag geen injectienaald maar wel een IV naald in je arm als je er ligt en een IC behandeling die ten koste gaat van iemand die een dringende operatie nodig heeft.

Ook dat er nu na 2 jaar crisis minder zorgcapaciteit is dan voorheen is echt een grap. Wat hebben ze er een puinzooi van gemaakt door altijd maar halfzacht in te grijpen en dan weer elke keer dezelfde ondernemers op te laten draaien voor de consequenties. Ze durven niet de maatregelen te nemen die nodig zijn.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 10 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Feyenoord Forum » Overige onderwerpen » Corona Virus