Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord Forum » Andere competities » Ajax

Deze normale topic is open en bestaat uit 69 pagina's: 1 2 3 4 ... 28 29 30 31 32 33 34 35 36 ... 65 66 67 68 69

En nu moet Feyenoord ervoor zorgen dat dit misplaatste vertrouwen niet gevoed gaat worden. Blijven winnen; ik heb geen lekker gevoel over de wedstrijd tegen Sparta. Als je op het Kasteel punten verspeeld, is er natuurlijk nog totaal geen reden tot onrust. Maar je moet die drie punten wel even pakken, desnoods ondeugend en totaal onverdiend.

Als dat niet lukt, kan het ervoor zorgen dat het vertrouwen in Amsterdam écht gaat leven, en het niet 'tegen beter weten in' is wat ze daar nu zeggen. Dan krijg je verhalen (de media jaagt dat maar al te graag aan) dat Ajax 'de jager' is, en Feyenoord 'aangeschoten wild'. En als ze dat ook nog eens gaan geloven in de hoofdstad heb je een probleem, want dan gaan de balletjes allemaal in hun voordeel vallen.

Wanneer je komende twee competitiewedstrijden wint (die halve finale beker kan mij écht gestolen worden), kunnen ze wel blijven roepen dat ze er nog steeds in geloven. Maar op een gegeven moment is het niet meer geloofwaardig...

 

+1/-0

Is ook misplaatst van Heitinga omdat te zeggen, niets wijst erop dat Feyenoord nog in de war raakt. Als Feyenoord bij Sparta wint en die hebben voor hun een topseizoen is het echt over en zie ik Feyenoord snel verder uitlopen van de rest.

 

+1/-0

Toch vind ik dat we de halve finale knvb beker ook moeten winnen, al was het maar om ze een toontje lager te laten zingen. Die kapsoneslijers!

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

danall schreef op 30 maart 2023 om 00:42:

Toch vind ik dat we de halve finale knvb beker ook moeten winnen, al was het maar om ze een toontje lager te laten zingen. Die kapsoneslijers!Je moet iedere wedstrijd willen winnen. Maar je wil in deze wedstrijd geen onnodige risico’s nemen lijkt me. Dat zal toch meespelen in het achterhoofd van de spelers. Ik zou mijn poot terugtrekken in duels die waar de tegenstander in kleunt.

Winnen is leuk, maar ongeschonden de wedstrijd doorkomen veel belangrijker. In dat opzicht zou ik het niet gek vinden als Slot z’n sleutelspelers spaart.

Je bent Geertruida al kwijt, je moet er toch niet aan denken dat je nog meer spelers kwijt raakt?

Als je echt slecht wil denken; Ajax is er veel aan gelegen de wedstrijd te winnen, maar als ze nog kans willen maken op de titel zou het ook helpen als bijvoorbeeld Kokcu of Wieffer een paar weken in de lappenmand worden geschopt. Ik denk dat als ze kwaad willen, dat zo’n Alvarez best met zo’n opdracht het veld ingestuurd zou kunnen worden…

Dat risico moet Feyenoord niet willen nemen…

 

+1/-0

Ik heb ervaren dat als je je been in de strijd terug trekt je meer kans op blessures oploopt. Daarbij kan zo'n Alvarez die streken uithalen en hopelijk leidt Makkelie of Nijhuis de wedstrijd.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

danall schreef op 30 maart 2023 om 09:17:

Ik heb ervaren dat als je je been in de strijd terug trekt je meer kans op blessures oploopt. Daarbij kan zo'n Alvarez die streken uithalen en hopelijk leidt Makkelie of Nijhuis de wedstrijd.Dat is absoluut waar. Maar wanneer er een speler rondloopt die echt de intentie heeft om je voor geruimere tijd uit te schakelen, gaat die vlieger weer minder op. Dan kun je de duels met diegene beter ontwijken.

Ik weet het niet. Ik heb er in dat opzicht een slecht gevoel over. Natuurlijk wil ik die beker winnen en wil ik dat we Ajax nog een keer verslaan. Maar niet ten koste van alles.

Zo staat Feyenoord er inmiddels we voor wat mij betreft. Tot voor kort was zo’n halve finale in de beker nog de enige optie om het seizoen te redden. Nu is het een hinderlijke onderbreking onderweg naar een veel grotere prijs die binnen handbereik ligt…

 

+1/-0

Nou, Julian Ward heeft Ajax uiteindelijk afgezegd.

Soap rond aanstelling directeur bij Ajax duurt voort: komst van Julian Ward ketst af

Reden zou zijn dat Ward pas bij de aanvang van het nieuwe seizoen kan beginnen, en niet 'per direct'. Toch gek dat je daar pas achter komt als de komst al rond lijkt en er nog slechts 'praktische zaken' dienen overeen te komen. Als de komst 'per direct' zo belangrijk is, moet je dat toch direct meenemen?

Maar goed, Ajax schakelt door en richt zich nu op een Duitser.

Ajax schakelt door naar vijftigjarige Duitser na pijnlijke afzegging Julian Ward

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

MIddenveldert schreef op 31 maart 2023 om 10:36:

Nou, Julian Ward heeft Ajax uiteindelijk afgezegd.

Soap rond aanstelling directeur bij Ajax duurt voort: komst van Julian Ward ketst af

Reden zou zijn dat Ward pas bij de aanvang van het nieuwe seizoen kan beginnen, en niet 'per direct'. Toch gek dat je daar pas achter komt als de komst al rond lijkt en er nog slechts 'praktische zaken' dienen overeen te komen. Als de komst 'per direct' zo belangrijk is, moet je dat toch direct meenemen?

Maar goed, Ajax schakelt door en richt zich nu op een Duitser.

Ajax schakelt door naar vijftigjarige Duitser na pijnlijke afzegging Julian WardDit is wel genieten hoor. Ze waren al helemaal overtuigd van die Ward, die was echt buitencategorie voor Ajax.

 

+1/-0

Het was helemaal rond volgens de media. Eerst al Alex Kroes nu Julian Ward die ervan af zien, gaat lekker bij de godezonen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Willykment schreef op 31 maart 2023 om 15:55:

(...)Dit is wel genieten hoor. Ze waren al helemaal overtuigd van die Ward, die was echt buitencategorie voor Ajax.De F-side is er helemaal klaar mee en wil Overmars terug.

Alsof dat nog een realistische mogelijkheid is. Het zogenaamde onafhankelijke onderzoek naar zijn gedrag is een stille dood gestorven, geen van de vrouwelijke slachtoffers zal zich erg serieus genomen voelen als Overmars na een jaar 'boetedoening' bij onze Zuiderburen gewoon kan terugkeren in zijn oude rol.

Die zijn gek...


Feyenoord heeft ook nog altijd geen Technisch Manager, maar met een capabele Algemeen Directeur en de beste trainer van Nederland staat Feyenoord er beter voor. Dat de club geen overhaaste beslissingen hoeft te nemen wat betreft de invulling van de technische rol is een luxe. Ik snap dat de druk bij Ajax om daar iemand neer te zetten vele malen groter is. Maar het risico dat je vervolgens in zee gaat met een Duitser die ook niet in de organisatie past, is niet gering...

 

+1/-0

Ze hebben gewoon haast en dat is zelden goed.
Feyenoord heeft ook al maanden geen td, maar Te Kloese heeft het gewoon goed gedaan, zo iemand hebben hun niet.

Ajax zou zijn uitgekomen bij Sven Mislintat, die tot vorig jaar werkzaam was bij VfB Stuttgart. Mislintat was volgens De Telegraaf nooit eerder succesvol als technisch directeur. 'Bij Borussia Dortmund was hij scout, bij Arsenal was hij kort werkzaam in de scouting en weigerde de club hem te promoveren tot "td", waarna hij bij Stuttgart flink in niveau daalde. In Zuid-Duitsland kwam er weinig van de grond.'

Mislintat zou volgens bronnen rondom Ajax wel al een aanbieding van de club op zak hebben. Het duidt erop dat de Amsterdammers grote haast hebben.

De gesprekken tussen Ajax en Sven Mislintat bevinden zich in de afrondende fase, zo schrijft de Duitse tak van Sky Sport. De deal zou zeker nog niet ondertekend zijn, maar dat moment lijkt niet al te lang meer op zich te laten wachten.

 

+1/-0

Clarence Seedorf was dolgraag bij Ajax aan de slag gegaan als technisch directeur, zo meldt Ruud Gullit op basis van 'een zeer betrouwbare bron'.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 01 april 2023 om 15:05:

Clarence Seedorf was dolgraag bij Ajax aan de slag gegaan als technisch directeur, zo meldt Ruud Gullit op basis van 'een zeer betrouwbare bron'.Het ergste van dat bericht is nog wel dat Seedorf niet eens een reactie heeft gekregen. Ik kan tal van redenen bedenken waarom je als organisatie zijn komst niet ziet zitten, maar een oud-speler met zo’n staat van dienst verdient op z’n minst een reactie…

Feyenoord gaat ook niet altijd goed om met haar oud-spelers, maar op dit moment tel je dit soort fouten op bij alle andere zaken die verkeerd gaan bij Ajax en is het ‘bewijs’ dat de leiding er een bende van maakt.

Laat die chaos nog maar even voortduren…

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

MIddenveldert schreef op 01 april 2023 om 15:10:

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 01 april 2023 om 15:05:

Clarence Seedorf was dolgraag bij Ajax aan de slag gegaan als technisch directeur, zo meldt Ruud Gullit op basis van 'een zeer betrouwbare bron'.Het ergste van dat bericht is nog wel dat Seedorf niet eens een reactie heeft gekregen. Ik kan tal van redenen bedenken waarom je als organisatie zijn komst niet ziet zitten, maar een oud-speler met zo’n staat van dienst verdient op z’n minst een reactie…Sneijder had toch ook een brief geschreven en niks meer gehoord?

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Ajax betaalt al jaren duizelingwekkende bedragen aan zaakwaarnemers

Zaterdag, 1 april 2023 om 15:43 • Guy Habets

Ajax heeft in de afgelopen vijf jaar ruim 75 miljoen euro aan zaakwaarnemers betaald. Dat blijkt uit cijfers van de KNVB. De Amsterdammers geven daarmee veruit het meeste geld uit aan externe partijen tijdens transfers van alle clubs in de Eredivisie. PSV, de nummer twee op de lijst, gaf immers 'maar' twintig miljoen uit aan commissies in de afgelopen vijf jaar.

Bij transfers is het normaal geworden om de zaakwaarnemer van een speler commissie te betalen. Dat geld verdwijnt dus uit de voetballerij en in de zakken van een agentschap of van één vertegenwoordiger. De FIFA hoopt dat aan banden te kunnen leggen en om te onderschrijven hoe veel geld er naar zaakwaarnemers gaat, is de KNVB met cijfers gekomen. Daarin is te zien dat Ajax in de afgelopen vijf jaar maar liefst 75.265.000 euro uitgaf aan agenten van spelers. De Amsterdammers geven daarmee vijftig procent van het totaalbedrag van alle Eredivisieclubs bij elkaar opgeteld uit aan zaakwaarnemers.


Het bedrag dat Ajax betaalde, staat in schril contrast met de 334.000 euro die Go Ahead Eagles in de afgelopen jaren aan commissie betaalde. Het is des te pijnlijker dat de formatie uit Deventer in de afgelopen drie wedstrijden niet een keer van Ajax verloor. Op de lijst is PSV met ruim twintig miljoen euro aan uitgekeerde commissies de nummer twee, terwijl Feyenoord in de afgelopen vijf jaar iets meer dan veertien miljoen euro aan zaakwaarnemers betaalde. Dat is net iets meer dan AZ met ruim twaalf miljoen euro.

Specifieke cijfers van de top vier over de afgelopen jaren laten zien dat Ajax in het seizoen 2019/20 maar liefst 34 miljoen uitgaf aan zaakwaarnemers. Dat is net zo veel geld als PSV en Feyenoord in de afgelopen vijf jaar bij elkaar (!) uitgaven aan agenten. In totaal werd er door clubs uit de Eredivisie sinds het begin van het seizoen 2017/18 158 miljoen euro uitgegeven aan zaakwaarnemers. Ter vergelijking: in de Premier League en de Bundesliga (respectievelijk 362 miljoen en 197 miljoen) werd in die periode meer uitgegeven, maar in de Belgische Pro League (29 miljoen) veel minder.

 

+1/-0

Ze zullen wel winnen, maar hebben het toch weer lastig tegen hun angstgegner.

 

+1/-0

Standbeeld voor Paultje de TD:

He’s here, he ‘s there, he’s fucking everywhere :B

 

+1/-0

Tadić merkt verschil op: 'Tegen andere teams spelen ze niet op die manier'

Klaassen: 'Onbegrijpelijk dat er geen techniek is om zo’n situatie te checken'

Heitinga: 'Twijfel je, dan vind ik de aanvallende ploeg in het voordeel'

Heitinga witheet om afgekeurde goal: 'Schandalige beslissing'

Tadić oogt verslagen na gelijkspel: 'Het was geen buitenspel'

Rondom Ajax: Álvarez laat op Instagram onvrede over VAR-beslissing blijken

NB: 'Duidelijke spelpatronen ontbreken en Ajax blijft gokken op individuele klasse'

Ajax moet vrezen voor PSV na waardeloos gelijkspel in Deventer

 

+1/-0

Volgens mij vlagt de grensrechter voor buitenspel, dan is het dus buitenspel. Een extra check van de VAR is er niet, je zou kunnen stellen dat de aanvallende ploeg voordeel moet krijgen. Maar er was al gevlagd. Dat kun je niet terugdraaien. Zelfs niet voor Ajax.

Heitinga kan zich enorm druk maken over dat ene moment, maar feit blijft dat zijn ploeg er in de rest van de wedstrijd ook bitter weinig van gebakken heeft.

Tegen een ploeg met een begroting van 10miljoen. Hoeveel spelers heeft die Heitinga wel niet tot zijn beschikking waarvoor Ajax meer dan 10M betaald heeft?

Volgens is het probleem groter dan dat ene VAR-momentje. Maar ik vind het prachtig…

 

+1/-0

Kan me wel voorstellen dat Ajax hier wat frustraties bij voelt, dat zouden wij ook hebben bij zo'n schimmig moment. Echter vond ik dat er ook wat momenten de andere kant op hadden kunnen vallen: mogelijke rode kaart Alvarez en het direct af fluiten bij een zeer kansrijke 2 vs 1 situatie pal voor rust. Daarover hoor je Ajax niet. En vorig jaar toen PSV (bal over de zijlijn....) en wij (niet gegeven penalty uit bij Ajax bijvoorbeeld) een aantal keren benadeeld werden hoorde je ze ook niet, toen was het allemaal maar 'calimero gezeur' van zure concurrenten. Het kan verkeren.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 69 pagina's: 1 2 3 4 ... 28 29 30 31 32 33 34 35 36 ... 65 66 67 68 69

Feyenoord Forum » Andere competities » Ajax