Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenFeyenoord wint overtuigend afscheidsduel Slot


Tijdstip
19 mei 2024
Stadion
De Kuip
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
-


Feyenoord wint overtuigend afscheidsduel Slot; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Feyenoord wint overtuigend afscheidsduel Slot

Feyenoord heeft de laatste wedstrijd van dit Eredivisieseizoen met 4-0 gewonnen van stadsgenoot Excelsior. De wedstrijd, die in het teken stond van het afscheid van Arne Slot, bleef de gehele eerste helft op 0-0 staan. Na rust zette Feyenoord wat nadrukkelijker aan richting het doel van Stijn van Gassel. Via Gernod Trauner kwam Feyenoord al snel in de tweede helft op voorsprong, gevolgd door goals van Lingr, Hancko en in de slotfase benutte Geertruida nog een strafschop.

Daarmee lijkt er dus een einde te zijn gekomen aan de uiterst succesvol verlopen periode van Arne Slot bij Feyenoord. Na in zijn eerste seizoen de finale van de Conference League te hebben gehaald, werd hij vorig seizoen kampioen en won de oefenmeester dit seizoen de KNVB-Beker. Het is de vraag wie de erfenis van Slot overneemt, de nieuwe trainer van Feyenoord is op dit moment in ieder geval nog niet aangekondigd.


Alireza Jahanbakhsh: "Drie prachtige jaren gehad!"; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Alireza Jahanbakhsh: "Drie prachtige jaren gehad!"

Naast Arne Slot vertrekt ook Alireza Jahanbakhsh deze zomer bij Feyenoord. De aanvaller blikte met ESPN terug op zijn afgelopen jaren in Rotterdamse dienst en zijn afscheid van vandaag, als invaller in de met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen Excelsior: "Ik heb deze dag met emotie ervaren, met een dubbel gevoel. Ik heb hier drie hele mooie jaren gehad. Ik had de mogelijkheid om voor deze mooie club te spelen, heel veel mooie momenten. Officieel is dit nu mijn afscheid, al weet je nooit wat er in de toekomst nog gaat gebeuren. Voor nu is het een speciale dag voor mij, laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Gewonnen, goed afgemaakt, het kon niet mooier zijn. De publiekswissel was een heel mooi moment en sluit zeker aan bij mijn mooiste momenten in dienst van Feyenoord. De relatie die ik altijd heb gehad met de Feyenoord-supporters en de mensen binnen de club. Het is heel mooi om zo'n gevoel bij een club te hebben, toch?"

Over een eventuele transfer of volgende stap: "Het is moeilijk om te zeggen. De club is nog in gesprek met mijn zaakwaarnemer. Ik wil graag in Europa blijven. Qua mentaliteit en fysiek acht ik mezelf in staat en ben ik fit genoeg om op het hoogste niveau te voetballen. Nu ga ik eerst nog twee wedstrijden met mijn nationale elftal spelen en dan lekker op vakantie. Dan zullen we zien wat er in de toekomst gaat gebeuren."

Over zijn eveneens vertrekkende trainer Arne Slot, met wie hij na AZ en Feyenoord toch een speciale band mee opgebouwd heeft en de Premier League, waar Alireza zelf ook gevoetbald heeft: "Ik wil hem heel graag bedanken voor de drie afgelopen jaren. Het voelt als gisteren dat hij me belde om mee naar Feyenoord te komen. Ik hoefde niet lang na te denken. Ik heb bij AZ heel fijn met hem gewerkt en hier bij Feyenoord ook. Geweldige trainer, veel van geleerd en belangrijker voor mij ook nog eens een fantastisch persoon. Hij heeft het hier de afgelopen drie jaar laten zien en hij heeft het dan ook echt dik, dikverdiend om zo'n grote stap te maken. Ik wens hem het allerbeste en ben er zeker van dat hij met zijn kwaliteit en mindset het heel erg goed gaat doen daar."


Gernot Trauner: "Ontzettend blij met mijn goal"; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Gernot Trauner: "Ontzettend blij met mijn goal"

Gernot Trauner maakte zondagmiddag in De Kuip zijn allereerste doelpunt namens Feyenoord. De dolgelukkige verdediger stond ESPN na afloop van de met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen Excelsior dan ook euforisch te woord: "Ik denk dat we goed begonnen, we hadden veel balbezit maar vervolgens vertraagden we ons spel. Dat kostte ons veel energie, vervolgens maakten we een paar onnodige fouten. We waren wel het betere team en we verdienden de overwinning, denk ik."

Over zijn doelpunt: "Het was wel iets wat me dwarszat. Ik hoopte echt minimaal een keer te scoren voor Feyenoord. Eindelijk gebeurde het. Ik ben ook trots om het team te hebben geholpen met mijn goal. En ook echt supermooi dat iedereen hier zo blij voor mij is. Iedereen had het er al over, wanneer ik eindelijk zou scoren, en nu is het gebeurd dus ja, ik ben ontzettend blij!"

Over de vertrekkende trainer Arne Slot: "Ja, natuurlijk! Iedereen binnen Feyenoord gaat hem missen. Wat hij heeft gedaan voor de club en voor ons en de stad, was geweldig. Geweldige job. De afgelopen drie jaar betekenen ontzettend veel voor Feyenoord, we hebben gigantische stappen gezet. Ik wens hem het allerbeste. Ik ga hem herinneren als een geweldig persoon, als een echt brein in voetbal, hij heeft overal een oplossing voor, we hebben zo ontzettend veel van hem geleerd dus ik ben er zeker van dat hij het ook geweldig gaat doen bij Liverpool."


Arne Slot: "Hele bijzondere dagen"; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Arne Slot: "Hele bijzondere dagen"

Naar Liverpool vertrekkende succestrainer Arne Slot stond na afloop van de met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen stadsgenoot Excelsior voor de camera's van ESPN om terug te blikken op de wedstrijd en zijn afgelopen drie jaar als hoofdtrainer van Feyenoord: "Een heel bijzondere dag. Afgelopen twee dagen eigenlijk al wel. Gisteren werd het afscheid op ons trainingscomplex ook al een beetje ingezet. De jongens hebben daar wat hele mooie jongens voor ons, voor mij en Sipke, gedaan. En vandaag dan, met alle fans erbij, ja dat is wel heel bijzonder. Ik denk wel dat ik het droog heb gehouden. Misschien een heel klein momentje na de wedstrijd dat ik even oogcontact met mijn vrouw had dat ik even moest slikken maar nee, vandaag hield ik het wel droog. Gisteren niet. Toen waren er gelukkig geen camera's bij."

Over zijn afscheid: "Vandaag heb ik niet zoveel gezegd. Ik heb iedereen gisteren al uitgebreid bedankt voor de afgelopen drie jaar. Elke dag hebben ze alles gegeven en mij daarmee alle plezier gegeven door te trainen zoals ze de afgelopen drie jaar gedaan hebben. Net heb ik afgesloten met het feit dat Gernot het beste voor het laatst heeft bewaard. Na drie jaar eindelijk zijn eerste goal, haha. Maar nee, we hebben zometeen nog een gezamenlijke teamafsluiting op het trainingscomplex en dan is het klaar."

Uiteraard zijn er in die drie jaar ook teleurstellingen geweest. "Uiteraard zijn die er ook geweest. Die horen er ook bij. Als ik terugdenk is het verliezen van die finale er wel een natuurlijk. Hoewel het bereiken van de finale heel mooi was. Maar als je hem dan bereikt en je verliest hem, en je bent ook de enige trainer in de historie van de club die een finale heeft verloren, daar ben ik niet trots op. En dit seizoen waren er natuurlijk vlak voor de winterstop twee cruciale wedstrijden die we niet wisten te winnen. De ene was Atletico Madrid thuis en de ander tegen PSV. Uit een standaardsituatie die PSV maakte. Ja, twee keer achter elkaar verliezen. Maar daarom vind ik het des te knapper hoe we daaruit zijn gekomen in de tweede seizoenshelft. Door ruimschoots in de tweede seizoenshelft boven PSV te eindigen. Dat geeft voor Feyenoord ook een fantastische voorspelling voor volgend seizoen."

Wat de sucestrainer het meeste gaat missen aan zijn tijd bij Feyenoord: "De mensen hier, de relaties. De manier hoe je kan werken. Hoe je met mensen omgaat. Zowel op het trainingscomplex als met mijn spelers. Maar toch ook wel de connectie met de supporters. Ik heb in mijn afscheidsvideo ook gezegd met het waarderingsniveau dat ik hier bereikt heb, oftewel de enorme waardering hier van de fans en de spelers. Ik hoop dat ik ooit nog in mijn toekomst nog eens zoiets soortgelijks of meer dan dat kan bereiken. Want dat is wel heel bijzonder geweest, ja."

Over Liverpool: "Nu ga ik zeggen dat als de officiële bevestiging komt en ik in een soortgelijke persconferentie daar zit ik daar verder op inga. Dan kan ik dat soort vragen beantwoorden. Het is nu tijd en bovendien veel mooier om vragen te beantwoorden over mijn mooie periode als trainer hier. Dat is misschien niet helemaal wat je wil horen maar dat is wel hoe ik het zie. Vooral uit respect voor de mensen en de supporters hier."


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 4-0 (0-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Gernot Trauner ('48)
Goal
2-0 Ondřej Lingr ('63)
Goal
3-0 Dávid Hancko ('76)
Goal
4-0 Lutsharel Geertruida ('86)
Scheidsrechter
Allard Lindhout
Toeschouwers
50 toeschouwers

Kaarten: -


Opstelling Feyenoord

Igor PaixãoAyase UedaAlireza Jahanbakhsh


Calvin StengsThomas van den BeltRamiz Zerrouki


Marcos LópezDávid HanckoGernot TraunerLutsharel Geertruida


Justin Bijlow

Wissels:

'60 Ondřej Lingr voor Thomas van den Belt
'60 Yankuba Minteh voor Alireza Jahanbakhsh
'67 Luka Ivanušec voor Igor Paixão
'79 Timon Wellenreuther voor Justin Bijlow
'79 Leo Sauer voor Ramiz Zerrouki


Opstelling Excelsior Rotterdam

Parrott


Sanches FernandesDuijvestijnLamprouGoudmijnBaas


ZagréEl YaakoubiHoremansBenita


Van Gassel (C)

Wissels:

'21 Naujoks voor Sanches Fernandes
'79 Sandra voor Goudmijn
'82 Omorawa voor Parrott
'82 Van Duinen voor Duijvestijn


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 4-0 (2-0)
 5 4-0 (2-0)
 5 4-0 (2-0)
 5 4-0 (2-0)
 5 4-0 (2-0)
 5 4-0 (2-0)
 5 4-0 (1-0)
 5 4-0 (2-0)
 5 4-0 (2-0)
10  5 4-0 (2-0)
11  5 2-0 (0-0)
12  5 4-0 (2-0)
13  5 4-0 (1-0)
14  5 4-0 (1-0)
15  3 5-0 (3-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.18. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Gernot Trauner (24 -> 5,0)
2. Dávid Hancko (18 -> 4,0)
3. Lutsharel Geertruida (8 -> 3,0)
4. Justin Bijlow (6 -> 2,0)
5. Timon Wellenreuther (4 -> 1,0)
6. Ondřej Lingr (3 -> 0,0)
7. Calvin Stengs (1 -> 0,0)
7. Ayase Ueda (1 -> 0,0)
7. Alireza Jahanbakhsh (1 -> 0,0)
10. Niemand (0 -> 0,0)
10. Mike Kleijn (0 -> 0,0)
10. Gjivaj Zechiël (0 -> 0,0)
10. Leo Sauer (0 -> 0,0)
10. Sem Valk (0 -> 0,0)
10. Tein Troost (0 -> 0,0)
10. Santiago Gimenez (0 -> 0,0)
10. Neraysho Kasanwirjo (0 -> 0,0)
10. Antoni Milambo (0 -> 0,0)
10. Ramon Hendriks (0 -> 0,0)
10. Kostas Lamprou (0 -> 0,0)
10. Patrik Wålemark (0 -> 0,0)
10. Thomas Beelen (0 -> 0,0)
10. Mats Wieffer (0 -> 0,0)
10. Yankuba Minteh (0 -> 0,0)
10. Marcos López (0 -> 0,0)
10. Igor Paixão (0 -> 0,0)
10. Javairo Dilrosun (0 -> 0,0)
10. Quinten Timber (0 -> 0,0)
10. Ramiz Zerrouki (0 -> 0,0)
10. Quilindschy Hartman (0 -> 0,0)
10. Thomas van den Belt (0 -> 0,0)
10. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
10. Jacob Rasmussen (0 -> 0,0)
10. Danilo (0 -> 0,0)
10. Sebastian Szymański (0 -> 0,0)
10. Cole Bassett (0 -> 0,0)
10. Ofir Marciano (0 -> 0,0)
10. Mohamed Taabouni (0 -> 0,0)
10. Denzel Hall (0 -> 0,0)
10. Lennard Hartjes (0 -> 0,0)
10. Devin Remie (0 -> 0,0)
10. Ezequiel Bullaude (0 -> 0,0)
10. Marcus Pedersen (0 -> 0,0)
10. Fredrik Aursnes (0 -> 0,0)
10. Orkun Kökcü (0 -> 0,0)
10. Oussama Idrissi (0 -> 0,0)
10. Jens Toornstra (0 -> 0,0)
10. Thijs Jansen (0 -> 0,0)
10. Mimeirhel Benita (0 -> 0,0)
10. Karim Dermane (0 -> 0,0)
10. Noah Naujoks (0 -> 0,0)
10. Fredrik Bjørkan (0 -> 0,0)
10. Luka Ivanušec (0 -> 0,0)
10. Mikki Van Sas (0 -> 0,0)
10. Mannou Berger (0 -> 0,0)
10. Givairo Read (0 -> 0,0)
10. Jaden Slory (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.