Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord sluit af tegen stadsgenoot Excelsior

16 mei 2024 17:02
Foto: Pro Shots

Feyenoord sluit af tegen stadsgenoot Excelsior; image source: Pro Shots

Feyenoord en Excelsior trappen zondag om 14:30 af in De Kuip. Voor Feyenoord staat er naast prestige weinig meer op het spel. Excelsior verkeert echter in een benarde situatie. De ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen staat momenteel op de zestiende plek. Weliswaar gelijk in het aantal punten met RKC Waalwijk, maar de Kralingers hebben een iets minder doelsaldo.

De kans is dus groot dat ons kleine broertje Excelsior een beroep doet op Feyenoord om toch gevrijwaard te blijven van playoffs om degradatie. De angst dat PSV het in de laatste competitiewedstrijd laat lopen is groot bij Excelsior, zeker nu de ploeg van Peter Bosz een klein weekje op vakantie is gegaan naar Ibiza. Hoewel de verwachting is dat PSV "gewoon" gaat winnen van de concurrent, is dat nog allerminst zeker te noemen.

Voor Feyenoord staat de wedstrijd grotendeels in het teken van de naar alle waarschijnlijkheid afscheid nemende succestrainer Arne Slot. Zijn transfer, hoewel nog niet aangekondigd, naar Liverpool lijkt in kannen en kruiken. Zeker nu zijn asisstent Hulshoff zijn baan als assistent van Ronald Koeman bij Oranje heeft opgezegd en heeft aangekondigd niet mee naar het Europees Kampioenschap af te reizen.

Eerder dit seizoen troffen beide ploegen elkaar op Woudestein. Toen had Feyenoord ontzettend veel moeite met de Kralingers. Na een vroeg doelpunt van Santiago Gimenez maakte Parrot nog geen tien minuten later alweer gelijk. Na een uur spelen kwam Feyenoord weer op voorsprong door opnieuw Gimenez terwijl Timber even later de marge verdubbelde. Excelsior kwam nog terug tot 2-3 maar gaf vervolgens in de slotfase teveel ruimte weg, waar Santiago Gimenez opnieuw van kon profiteren door zijn hattrick te completeren.

Het wordt de veertigste keer dat Feyenoord Excelsior in de Eredivisie treft in de Kuip. Negenentwintig duels werden gewonnen, vier eindigden in een gelijkspel en Excelsior ging zes keer met de winst terug naar de andere kant van de stad. Feyenoord staat thuis momenteel op 103 goals tegen Excelsior en kreeg er 39 tegen.




Discussieer mee op de forums


Tags

excelsior gimenez kuip santiago allerminst arne asisstent baan benarde beroep bosz degradatie dijkhuizen eredivisie gevrijwaard hattrick hulshoff ibiza kannen koeman kruiken liverpool marinus negenentwintig nemende oranje parrot playoffs prestige rkc slot succestrainer timber veertigste waarschijnlijkheid weekje woudestein

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.342 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane airlines atletico brighton dordrecht engeland geertruida graafschap haen hancko hendriks ivanusec jasurek koeman kuip liverpool lot madrid middenveldert minteh nederland oostenrijk oranje priske slot stuttgart vfb wieffer willykment yoda