Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenFeyenoord wint na sterke tweede helft van Utrecht en doet weer vol mee voor de titel


Tijdstip
31 maart 2024
Stadion
De Kuip
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Feyenoord wint na sterke tweede helft van Utrecht en doet weer vol mee voor de titel; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Feyenoord wint na sterke tweede helft van Utrecht en doet weer vol mee voor de titel

Feyenoord heeft zondagmiddag meer dan uitstekende zaken gedaan in de Eredivisie. De thuiswedstrijd tegen FC Utrecht eindigde in een 4-2 zege door treffers van Igor Paixão, David Háncko en Leo Sauer en een eigen doelpunt van Utrecht. Omdat PSV eerder dit weekend verloor is de achterstand ook weer verkleind en ligt de titelstrijd ook weer open.

Dat de ploeg van Arne Slot weer een aanval zou doen op de titelprolongatie leek in eerste instantie niet te gebeuren. Na twee minuten spelen kwam Utrecht al op voorsprong nadat slap verdedigen genadeloos werd afgestraft.

Feyenoord was daarna wel duidelijk de bovenliggende partij, maar het kwam nauwelijks tot kansen tegen het extreem verdedigende FC Utrecht. De tweede keer dat de ploeg uit de Domstad er weer vandoor kon ging het voor Feyenoord bovendien opnieuw mis. Quilindschy Hartman haalde zijn tegenstander onderuit en een strafschop was het gevolg. Hartman raakte daarbij zelf geblesseerd en moest gewisseld worden en de 0-2 was vervolgens ook een feit.

De aansluitingstreffer volgde echter al snel en deze was van grote schoonheid. Igor Paixão schoot van afstand op heerlijke wijze de 1-2 tegen de touwen en Feyenoord was direct weer terug in de wedstrijd. Voor rust werd geprobeerd om de stand weer gelijk te trekken, maar dat kreeg de ploeg niet voor elkaar.

In de tweede helft was het spelbeeld exact hetzelfde. Feyenoord was volop in balbezit, maar had aanvankelijk moeite om tot kansen te komen. Al snel leek Yankuba Minteh toch de gelijkmaker te maken, maar vanwege buitenspel werd zijn doelpunt afgekeurd.

Voor FC Utrecht bleek het echter slechts uitstel van executie, want enkele minuten later was het alsnog raak. Uit de kluts was het invaller Bart Nieuwkoop die leek te scoren, maar uiteindelijk werd de treffer toegekend aan een van de spelers van FC Utrecht.

Vanaf toen ging het meteen hard. Al snel volgde de volkomen terechte voorsprong toen Dávid Hancko voor de 3-2 zorgde. Dat doelpunt werd groots gevierd in de wetenschap dat PSV al verloren had en de titelstrijd bij een overwinning weer helemaal open ligt.

De gashendel ging er vervolgens even af, maar alsnog kwam Feyenoord geen moment in gevaar. In de slotfase volgde bovendien ook nog de definitieve beslissing toen Leo Sauer tot scoren wist te komen. Feyenoord heeft daarmee de druk op koploper PSV vol op kunnen voeren en kan dat in de komende week met wedstrijden tegen Volendam en Ajax nog verder doen.


Dávid Hancko: 'We hebben gespeeld zoals we wilden spelen'

In gesprek met ESPN kreeg Dávid Hancko de vraag of de grootste kwaliteit van Feyenoord is dat het van een achterstand steeds terug weet te komen. "Ik wens dat we dat juist niet meer hoeven te doen, maar we hebben wel gespeeld zoals we wilden spelen", aldus Háncko. "Met die twee tegendoelpunten zagen we er niet goed uit en dat moeten we verbeteren. Maar in de rust zeiden we al dat we dit nog recht konden trekken en dat hebben we ook gedaan."

De verdediger werd ook gevraagd naar zijn doelpunt. "Ik weet eigenlijk niet eens wat er is gebeurd. Ik heb de bal helemaal niet gezien", zo gaf hij aan. "Ik deed mijn ogen dicht en wilde de bal gewoon in de hoek schieten. Ik ben blij dat ik het team heb kunnen helpen en dat was het belangrijkste."

Hancko wilde het nog niet hebben over de landstitel. "Er zijn nog 21 punten te halen. We spelen niet meer tegen PSV, dus we moeten ons alleen maar focussen op onze wedstrijden", zei hij daarover. "We moeten ons volledig voorbereiden op de laatste wedstrijden in de competitie en de bekerfinale zodat we er een heel mooi seizoen van kunnen maken."


Calvin Stengs: 'Gelukkig konden we het in de tweede helft omdraaien'

Calvin Stengs kreeg in gesprek met ESPN de vraag of hij het gevoel had dat hij geluk heeft gehad omdat hij tegen FC Utrecht alweer zijn rentree kon maken. "Wel een beetje ja. Het is snel gegaan", aldus Stengs. "Ik kreeg die tackle tegen Groningen en had meteen het gevoel dat er iets ernstigs aan de hand was. Vervolgens kwamen die testen en kwam eruit dat het goed was. Het was een botkneuzing."

Gevraagd werd ook of de samenstelling op het middenveld het beste was voor Feyenoord toen hij binnen de lijnen kwam. "Zo hebben we wel het vaakst gespeeld dit seizoen, dus dan is die connectie ook misschien wat beter", zo gaf hij aan. "Ik wil alleen niet zeggen dat als Ramiz speelt dat helemaal anders is ofzo. Dat wil ik niet direct zeggen."

Stengs gaf daarbij aan dat hij energie moest brengen toen hij inviel. "Ik moest ook proberen tussen de linies aanspeelbaar te zijn en het spel te maken", zei hij daarover. "Ik vond dat we in de eerste helft al de betere waren, maar scoren zij twee keer. Gelukkig konden we het in de tweede helft omdraaien."


Arne Slot: 'De laatste weken is het vooral aanvallen, aanvallen, doeltrap en weer aanvallen'

In gesprek met ESPN was Arne Slot vol lof over zijn ploeg. "Ik vond dat we echt een heel goede wedstrijd hebben gespeeld", aldus Slot. "Vanaf de eerste tot de laatste minuut. Misschien moet ik zeggen vanaf de tweede minuut. We hebben twee dingen niet goed gedaan. Dat is die corner verdedigen en daarna dat countermoment. Voor de rest hebben ze bijna geen kans gehad. Als je zo kan terug kan komen tegen FC Utrecht is dat heel indrukwekkend."

Slot was het niet eens met de opmerking dat Feyenoord met momenten beter had kunnen kiezen om FC Utrecht meer te laten komen zodat er meer ruimtes zouden liggen voor de snelle aanvallers. "Ook na die 0-1 hebben we zes of zeven dreigende momenten gehad", zo gaf hij aan. "Elke keer als de bal dan achter ging legde die keeper de bal op de vijf meter en schoot hij hem zo ver mogelijk weg. Zelfs al zouden we het willen, maar dit is zoals bijna elke club tegen ons speelt. In de afgelopen weken was alleen Heracles een uitzondering. Tegen de overige clubs zie je vooral dat het aanvallen, aanvallen, doeltrap en weer aanvallen is."

Over de landstitel wilde de trainer het nog niet hebben. "Daar ben ik echt nog niet mee bezig. Wij zijn vooral bezig om ons zo goed mogelijk voor te bereiden op de bekerfinale en daar was deze wedstrijd heel erg fijn in", zei hij daarover. "Utrecht is net zoals NEC heel sterk bezig in de tweede seizoenshelft en dan zie je dat je met één of twee momenten zo achter kan staan. Maar het geeft dan ook vertrouwen dat we nog in staat zijn om het om te draaien."


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 4-2 (1-2)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Boussaid ('2)
Goal
0-2 Lammers ('32)
Goal
1-2 Igor Paixão ('36)
Goal
2-2 Onbekend ('65)
Goal
3-2 Dávid Hancko ('71)
Goal
4-2 Leo Sauer ('85)
Scheidsrechter
Lindhout
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Feyenoord: Quilindschy Hartman ('31)
Kaart
Feyenoord: Bart Nieuwkoop ('49)
Kaart
FC Utrecht: Bozdogan ('51)
Kaart
FC Utrecht: Vesterlund ('59)
Kaart
Feyenoord: Lutsharel Geertruida ('73)

Opstelling Feyenoord

Igor PaixãoSantiago GimenezYankuba Minteh


Quinten TimberRamiz ZerroukiMats Wieffer


Quilindschy HartmanDávid HanckoThomas BeelenLutsharel Geertruida


Timon Wellenreuther

Wissels:

'31 Bart Nieuwkoop voor Quilindschy Hartman
'55 Calvin Stengs voor Ramiz Zerrouki
'79 Ayase Ueda voor Santiago Gimenez
'79 Leo Sauer voor Igor Paixão
'79 Ondřej Lingr voor Yankuba Minteh


Opstelling FC Utrecht

BoussaidLammersFraulo


ToornstraJensenBozdogan


El KarouaniViergever (C)FlamingoVesterlund


Barkas

Wissels:

'71 Iqbal voor Bozdogan
'71 Lidberg voor Toornstra
'82 Blake voor Fraulo
'82 Andersen voor Jensen


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 3 4-1 (2-1)
 3 4-0 (2-0)
 3 4-1 (2-0)
 2 2-1 (1-1)
 2 2-0 (0-0)
 2 3-1 (2-0)
 2 2-1 (1-0)
 2 2-0 (1-0)
 2 2-0 (1-0)
10  2 2-1 (1-0)
11  2 2-0 (0-0)
12  2 3-1 (2-0)
13  2 2-0 (0-0)
14  2 3-1 (1-0)
15  2 3-1 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.38. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Dávid Hancko (48 -> 5,0)
2. Igor Paixão (27 -> 4,0)
3. Quinten Timber (8 -> 3,0)
4. Thomas Beelen (6 -> 2,0)
5. Calvin Stengs (5 -> 1,0)
6. Mats Wieffer (3 -> 0,0)
7. Yankuba Minteh (2 -> 0,0)
7. Ramiz Zerrouki (2 -> 0,0)
9. Lutsharel Geertruida (1 -> 0,0)
10. Niemand (0 -> 0,0)
10. Mike Kleijn (0 -> 0,0)
10. Gjivaj Zechiël (0 -> 0,0)
10. Leo Sauer (0 -> 0,0)
10. Sem Valk (0 -> 0,0)
10. Tein Troost (0 -> 0,0)
10. Santiago Gimenez (0 -> 0,0)
10. Neraysho Kasanwirjo (0 -> 0,0)
10. Antoni Milambo (0 -> 0,0)
10. Ramon Hendriks (0 -> 0,0)
10. Kostas Lamprou (0 -> 0,0)
10. Patrik Wålemark (0 -> 0,0)
10. Timon Wellenreuther (0 -> 0,0)
10. Gernot Trauner (0 -> 0,0)
10. Marcos López (0 -> 0,0)
10. Javairo Dilrosun (0 -> 0,0)
10. Ayase Ueda (0 -> 0,0)
10. Alireza Jahanbakhsh (0 -> 0,0)
10. Quilindschy Hartman (0 -> 0,0)
10. Thomas van den Belt (0 -> 0,0)
10. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
10. Justin Bijlow (0 -> 0,0)
10. Jacob Rasmussen (0 -> 0,0)
10. Danilo (0 -> 0,0)
10. Sebastian Szymański (0 -> 0,0)
10. Cole Bassett (0 -> 0,0)
10. Ofir Marciano (0 -> 0,0)
10. Mohamed Taabouni (0 -> 0,0)
10. Denzel Hall (0 -> 0,0)
10. Lennard Hartjes (0 -> 0,0)
10. Devin Remie (0 -> 0,0)
10. Ezequiel Bullaude (0 -> 0,0)
10. Marcus Pedersen (0 -> 0,0)
10. Fredrik Aursnes (0 -> 0,0)
10. Orkun Kökcü (0 -> 0,0)
10. Oussama Idrissi (0 -> 0,0)
10. Jens Toornstra (0 -> 0,0)
10. Thijs Jansen (0 -> 0,0)
10. Mimeirhel Benita (0 -> 0,0)
10. Karim Dermane (0 -> 0,0)
10. Noah Naujoks (0 -> 0,0)
10. Fredrik Bjørkan (0 -> 0,0)
10. Luka Ivanušec (0 -> 0,0)
10. Ondřej Lingr (0 -> 0,0)
10. Mikki Van Sas (0 -> 0,0)
10. Mannou Berger (0 -> 0,0)
10. Givairo Read (0 -> 0,0)
10. Jaden Slory (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 maanden geleden
Wie bedenkt die titel? Volop meedoen voor de titel, doe normaal zeg.
+1/-0