Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenFeyenoord knokt zich naar bekerwinst tegen Utrecht


Tijdstip
20 december 2023
Stadion
De Kuip
Gelegenheid
KNVB Beker
Televisiezender
ESPN


Feyenoord knokt zich naar bekerwinst tegen Utrecht; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Feyenoord knokt zich naar bekerwinst tegen Utrecht

Feyenoord heeft het kalenderjaar afgesloten met een overwinning. Het bekerduel tegen FC Utrecht eindigde in een 2-1 overwinning. In De Kuip maakten Calvin Stengs en Igor Paixao de doelpunten voor de ploeg van Arne Slot.

[Later meer]


Gernot Trauner: 'De volgende ronde halen is het enige dat telt'

In gesprek met ESPN moest Gernot Trauner erkennen dat het aan het eind van de wedstrijd nog spannend werd. "Het zat heel dicht bij elkaar, maar uiteindelijk is de overwinning wel verdiend", aldus Trauner. "Zeker na de eerste helft waarin we erg goed speelden en een paar kansen creëerden. Het was niet makkelijk vandaag. Utrecht verdedigde erg goed en loerde op de counter. Maar de overwinning is terecht en we zijn blij dat we de volgende ronde hebben gehaald. Dat is het enige wat telt."

Volgens de aanvoerder was het lastig om een gaatje te vinden. "We proberen de tegenstander aan het lopen te krijgen zodat we ergens een gat vinden om het open te kunnen krijgen. Zeker in de eerste helft lukte dat een paar keer", zo gaf hij aan. "Daarna speelden we teveel door het midden en dan kom je niet tot kansen. Maar daar kan ik ook alleen maar complimenten voor geven aan Utrecht."

Trauner gaf daarbij ook aan dat de ploeg in de slotfase geen enkel risico meer wilde nemen en de boel gesloten probeerde te houden. "Normaal als wij hier spelen doet de tegenstander dat de hele wedstrijd. Nu hebben wij het een keer gedaan in de laatste minuten", zei hij daarover. "Maar dat is ook gewoon slim spelen en wedstrijden winnen."


Quilindschy Hartman: 'Uiteindelijk goed dat we die 2-1 konden volhouden'

Quilindschy Hartman was het in gesprek met ESPN wel eens dat Feyenoord het eerst half uur goed speelde en daarna een stuk minder. "In het begin konden we Mats nog vrij spelen. Daardoor konden we veel aanvallen opbouwen", aldus Hartman. "Het was alleen vaak net niet. Bij de tweede ballen waren we net niet kort genoeg en net niet scherp genoeg. Daardoor kregen we ook een paar kansen tegen."

Volgens de international had dat ook met vermoeidheid te maken. "Zeker in de tweede helft en dat gebeurt normaal niet bij ons. Zelf voelde ik me wel prima, maar je merkte gewoon in het druk zetten dat we vaak te laat kwamen", zo gaf hij aan. "Het zijn natuurlijk ook drukke maanden geweest met iedere drie, vier dagen een wedstrijd en vaak reizen, vliegen, hotels, alles erop en eraan. Dat is pittig, maar uiteindelijk goed dat we die 2-1 konden volhouden."

Hartman kijkt met een heel goed gevoel terug op het afgelopen kalenderjaar. "In 2023 begon ik echt met alles spelen. Voor de winterstop was het soms dat ik niet speelde, maar na de Europa League wedstrijd tegen Lazio voelde ik wel dat ik meer kon dan af en toe leuk invallen", zei hij daarover. "Na de winterstop begon ik te spelen en ging ik er niet meer uit. Ik ging stappen maken en haalde uiteindelijk zelfs het Nederlands elftal. En kampioen geworden."


Calvin Stengs: 'Ik ben blij hier'

In gesprek met ESPN kreeg Calvin Stengs de vraag of het grootste verschil deze seizoenshelft was dat hij gretiger voor het doel is geworden. "De trainer heeft dat ook een paar keer aangegeven ja. Ik moest geil voor de goal zijn om te scoren. Dat is wel goed gegaan", aldus Stengs. "Iedereen heeft dat eigenlijk wel tegen me gezegd. Ik moet gewoon zorgen dat ik er vaker kom en mijn runs maak in de diepte. Dat doe ik nu vaker dan eerst en dat pakt goed uit."

Gevraagd werd ook wat zijn transfer naar Feyenoord hem persoonlijk heeft gebracht. "Veel, echt veel. Ik heb me weer teruggespeeld bij het Nederlands elftal en ben in de picture gekomen", zo gaf hij aan. "Ik ben blij hier. Ik maak veel goals en assists. Ik ben gewoon blij."

Als mens is de international ook veranderd. "Ik heb veel dingen meegenomen vanuit het buitenland", zei hij daarover. "Om dan terug te komen is het mooi. Als het dan goed gaat is het helemaal lekker."


Arne Slot: 'De fitheid en frisheid is niet meer bij iedereen hetzelfde als aan het begin van dit seizoen'

Arne Slot gaf in gesprek met ESPN aan dat meerdere spelers snakken naar de winterstop. "Vandaag hebben we kunnen zien waarom ik rondom Celtic-uit een beetje ben gaan doorrouleren, omdat de fitheid en frisheid niet meer bij iedereen hetzelfde is als aan het begin van dit seizoen", aldus Slot. "Des te fijner dat we dan gewoon niet door het ijs zijn gezakt en geen goal meer hebben tegengekregen in de tweede helft."

Volgens de trainer is het voor veel spelers ook wennen. "We hebben spelers die voor het eerst in de Champions League hebben gespeeld en spelers die hun debuut hebben gemaakt in het Nederlands elftal", zo gaf hij aan. "Je moet niet onderschatten wat een Champions League wedstrijd doet met een speler als je het weekend daarna weer moet spelen. Dat hebben we met de Europa League en Conference League ook al ervaren, maar de impact van de Champions League zie je vaak toch dat dit groter is. En we hebben heel veel wedstrijden moet spelen, zoals andere teams."

Mentaal werkt dat ook door. "Je ziet het op het eind dat je weinig echte euforie hebt gevoeld, want vorig jaar was er de euforie van het doorgaan in de Europa League en nu is er de teleurstelling van het niet doorgaan in de Champions League. Vorig jaar was er euforie dat je bovenaan stond, terwijl je nu meer punten hebt en er is teleurstelling omdat je tien punten achter staat op PSV", zei hij daarover. "Daarom voel je je richting het einde ook wat vermoeider dan wanneer alleen maar euforie is geweest.


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 2-1 (2-1)

Scheidsrechter
Van Boekel
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten: -


Opstelling Feyenoord

Igor PaixãoSantiago GimenezJavairo Dilrosun


Calvin StengsQuinten TimberMats Wieffer


Quilindschy HartmanDávid HanckoGernot TraunerLutsharel Geertruida


Justin Bijlow

Wissels:

'61 Ayase Ueda voor Santiago Gimenez
'61 Yankuba Minteh voor Javairo Dilrosun
'87 Luka Ivanušec voor Igor Paixão


Opstelling FC Utrecht

BoussaidRomenyBooth


IqbalJensenBozdogan


El KarouaniFlamingoViergever (C)Ter Avest


Branderhorst

Wissels:

'58 Ramselaar voor Booth
'65 Toornstra voor Jensen
'65 Fraulo voor Iqbal
'65 van der Maarel voor Ter Avest
'74 Labyad voor Romeny


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 6 2-1 (1-0)
 6 2-1 (1-0)
 6 2-1 (1-0)
 6 2-1 (1-0)
 6 2-1 (1-0)
 4 3-1 (2-0)
 4 3-1 (1-0)
 4 2-0 (1-0)
 4 4-2 (2-1)
10  4 3-1 (1-0)
11  4 4-2 (2-1)
12  4 3-1 (1-0)
13  4 2-0 (1-0)
14  4 4-1 (2-0)
15  4 3-1 (2-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.55. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Calvin Stengs (25 -> 5,0)
2. Gernot Trauner (13 -> 4,0)
3. Mats Wieffer (11 -> 3,0)
4. Quinten Timber (10 -> 2,0)
5. Dávid Hancko (8 -> 1,0)
6. Igor Paixão (2 -> 0,0)
6. Justin Bijlow (2 -> 0,0)
8. Quilindschy Hartman (1 -> 0,0)
9. Niemand (0 -> 0,0)
9. Mike Kleijn (0 -> 0,0)
9. Gjivaj Zechiël (0 -> 0,0)
9. Leo Sauer (0 -> 0,0)
9. Sem Valk (0 -> 0,0)
9. Tein Troost (0 -> 0,0)
9. Santiago Gimenez (0 -> 0,0)
9. Neraysho Kasanwirjo (0 -> 0,0)
9. Antoni Milambo (0 -> 0,0)
9. Ramon Hendriks (0 -> 0,0)
9. Kostas Lamprou (0 -> 0,0)
9. Patrik Wålemark (0 -> 0,0)
9. Timon Wellenreuther (0 -> 0,0)
9. Thomas Beelen (0 -> 0,0)
9. Yankuba Minteh (0 -> 0,0)
9. Marcos López (0 -> 0,0)
9. Javairo Dilrosun (0 -> 0,0)
9. Ayase Ueda (0 -> 0,0)
9. Alireza Jahanbakhsh (0 -> 0,0)
9. Ramiz Zerrouki (0 -> 0,0)
9. Lutsharel Geertruida (0 -> 0,0)
9. Thomas van den Belt (0 -> 0,0)
9. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
9. Jacob Rasmussen (0 -> 0,0)
9. Danilo (0 -> 0,0)
9. Sebastian Szymański (0 -> 0,0)
9. Cole Bassett (0 -> 0,0)
9. Ofir Marciano (0 -> 0,0)
9. Mohamed Taabouni (0 -> 0,0)
9. Denzel Hall (0 -> 0,0)
9. Lennard Hartjes (0 -> 0,0)
9. Devin Remie (0 -> 0,0)
9. Ezequiel Bullaude (0 -> 0,0)
9. Marcus Pedersen (0 -> 0,0)
9. Fredrik Aursnes (0 -> 0,0)
9. Orkun Kökcü (0 -> 0,0)
9. Oussama Idrissi (0 -> 0,0)
9. Jens Toornstra (0 -> 0,0)
9. Thijs Jansen (0 -> 0,0)
9. Mimeirhel Benita (0 -> 0,0)
9. Karim Dermane (0 -> 0,0)
9. Noah Naujoks (0 -> 0,0)
9. Fredrik Bjørkan (0 -> 0,0)
9. Luka Ivanušec (0 -> 0,0)
9. Ondřej Lingr (0 -> 0,0)
9. Mikki Van Sas (0 -> 0,0)
9. Mannou Berger (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.