Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenFeyenoord wint in extremis van FC Volendam


Tijdstip
7 december 2023
Stadion
De Kuip
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Feyenoord wint in extremis van FC Volendam; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Feyenoord wint in extremis van FC Volendam

Op een koude donderdagavond heeft Feyenoord met 3-1 gewonnen van FC Volendam. Lang leek het op een gelijkspel uit te draaien, maar in de blessuretijd kopte Gimenez de winnende binnen op aangeven van Dilrosun. Eerder in de wedstrijd had Timber de Rotterdammers op voorsprong gezet, maar via Zeefuik kwamen de Oranjehemden langszij. Via Paixao werd de eindstand in de laatste seconde op 3-1 bepaald.

Feyenoord ging goed van start aan de wedstrijd en creëerde in het eerste kwartier een aantal goede kansen. Zo kon Minteh breed leggen op de vrijstaande Gimenez, maar zijn inzet was te slap en trof de voet van FC Volendam doelman Backhaus. Bij de tweede kans van Feyenoord was het wél raak. Het was Timber die de bal hard achter Backhaus tegen de touwen schoot. Daarmee leek Feyenoord op het goede spoor te zitten voor een ruime overwinning. FC Volendam dacht daar echter anders over, want bij de eerste kans voor de gasten was het meteen raak. Spits Zeefuik was zowel Hancko, Trauner als Bijlow te slim af en liet op fraaie wijze de 1-1 noteren. Na de gelijkmaker was Feyenoord het spoor bijster en was het zeer matig wat de ploeg op de mat legde. De ruststand was dan ook 1-1.

Na rust had Feyenoord een stuk meer moeite met het ultra verdedigende FC Volendam. Het kwam nauwelijks tot kansen en dat dwong Arne Slot tot de nodige aanvallende wissels. Zerrouki, Ueda en Paixao kwamen in de ploeg en niet veel later mocht ook Sauer binnen de lijnen verschijnen. Afstandsschoten van Timber en Hancko troffen geen doel, en ook een kopbal van Trauner werd gemakkelijk opgeraapt door de doelman.

Tien minuten voor tijd werd ook Dilrosun nog gebracht voor verdediger Geertruida, om een laatste poging te doen om iets te forceren. Niet veel later was Wieffer dicht bij de 2-1, maar zijn schot verdween over. Ook Ueda probeerde het van afstand, maar vond de Volendam-goalie op zijn weg. Het leek daarmee op een gelijkspel uit te draaien, maar in de derde minuut van de blessuretijd viel alsnog de 2-1. Uit een voorzet van Dilrosun kopte Gimenez knap binnen in de verre hoek. De opluchting was gigantisch. Bij een ultieme poging van FC Volendam om tot de gelijkmaker te komen, kon Paixao in de counter profiteren en in een leeg doel de 3-1 zelfs nog binnen tikken.

Aanstaande woensdag speelt Feyenoord de laatste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League, op bezoek bij Celtic.


Gernot Trauner: 'Uiteindelijk hebben we karakter getoond'

Feyenoord won donderdagavond dankzij twee late treffers met 3-1 van FC Volendam. Na afloop van de wedstrijd verscheen Gernot Trauner bij de camera van ESPN en gaf zijn commentaar op de wedstrijd.

"Volendam verdedigde goed en laag op het veld, wat het lastig maakte om kansen te creëren. In te veel situaties hebben we de bal te makkelijk verloren en konden zij op de counter spelen. Daar hebben ze van geprofiteerd, maar uiteindelijk hebben we karakter getoond. De hele tweede helft hebben we gevochten en uiteindelijk verdiend gewonnen. Bij de 1-1 dacht ik dat Zeefuik naar binnen ging, maar hij ging buitenom. Dat was slecht verdedigd van mij, zoiets mag niet gebeuren."

Trauner ging ook nog in op het revanchegevoel na de twee nederlagen van afgelopen week: "We hebben genoeg spelers die kunnen scoren. Het had wat eerder kunnen gebeuren, maar we bleven geloven tot aan de laatste minuut. We wilden een reactie geven na de twee nederlagen van afgelopen week. Het belangrijkste is daarom dat we gewonnen hebben vandaag. We houden de focus bij onszelf en dan gaan we zien wat er nog mogelijk is in de komende tijd."


[video] Santiago Gimenez na moeizame zege Feyenoord: 'Je moet er altijd in geloven dat het moment komt'


[video] Arne Slot opgelucht na zege Feyenoord in blessuretijd: 'Eindelijk een gelukje'


Santiago Gimenez: 'We blijven strijden en werken voor onze eigen wedstrijden'

Diep in de blessuretijd trok Feyenoord de overwinning op FC Volendam alsnog naar zich toe. Dat deed het onder andere met een late goal van Santiago Giménez. Hij verscheen voor de camera's van ESPN om het te hebben over de nipte thuiszege.

"Het was een geweldig gevoel om de tweede goal te scoren in de blessuretijd. We verdienden de overwinning en sowieso is het belangrijk om te winnen na twee grote verliespartijen. Ik denk dat dit ons een boost geeft voor de rest van het seizoen."

Feyenoord begon aardig aan het seizoen, maar lijkt na de nederlagen tegen PSV en Atlético in wat zwaarder weer te verkeren. Waar de Rotterdammers een paar weken terug nog volop meededen op meerdere fronten, liggen ze nu uit de Champions League en lijken ze voorlopig af te haken in de race om de landstitel. Giménez: "Het seizoen begon goed, maar we hebben het nu moeilijker. Ik ook. In dit soort wedstrijden moet je klaar zijn voor elke kans. Als je een kans mist, zoals ik in de eerste helft, is het 't belangrijkste dat je weer klaar bent voor de volgende kans. Het is natuurlijk geen goede week geweest na PSV en Atletico, dus het is ook een beetje een mentale strijd. Daarom moeten we blijven werken om onszelf te verbeteren."

Ondanks de wat mindere prestaties van de afgelopen periode, is Giménez op het moment topscorer van de Eredivisie met 18 doelpunten. én gelooft hij nog in de titel "Zonder mijn teamgenoten zou ik niet scoren. Ik ben blij met al mijn medespelers, die me de kans geven om goals te maken. Ik hou namelijk echt van scoren. Ik geloof ook echt nog in de titel. Zolang de kans bestaat, blijven we strijden en hoop houden tot de laatste seconde. We gaan ons dus niet druk maken om PSV maar focussen op onze eigen wedstrijden."

Feyenoord heeft tot aan de winterstop nog drie wedstrijden op het programma: de uitwedstrijd tegen Celtic (13 december), de uitwedstrijd tegen Heracles (17 december) en de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht (20 december). Na 20 december is het een paar weken rust in de Eredvisie, waarna de wedstrijden weer worden hervat vanaf 14 januari. "Ik ga voetbal missen in de winterstop, maar ik ga genieten van de tijd die ik nu tijdens de feestdagen kan doorbrengen met mijn familie."


Quinten Timber: 'We hebben vandaag mentaliteit getoond'

Quinten Timber zorgde met de een hard schot voor de openingstreffer tegen FC Volendam. Dat zijn ploeg het daarna nog lastig zou krijgen, zag eigenlijk niemand aankomen. Timber reageerde bij ESPN op de wedstrijd en ging in op de late 2-1 en 3-1.

"In de wedstrijd ben je natuurlijk bezig met scoren. Als hij dan op het eind binnen valt, lach je wel even ja. In het veld hadden we als team vertrouwen. We creëerden genoeg kansen en dan gaat het erom dat je veerkracht toont. Het is fijn dat hij dan alsnog twee keer valt. We begonnen goed met een aantal kansen, maar die vallen er niet allemaal in. Dan valt hij ook nog eens tegen uit hun enige kans. Dan gaat het erom dat je vertrouwen blijft houden en gaat voor de overwinning. Ik ben trots op het team. Het was vandaag geen topwedstrijd, maar die zitten er ook tussen. Dat heb je bij elke club. We hebben vandaag mentaliteit getoond na afgelopen week. Dat kan je van twee kanten bekijken. We hebben het niet slecht gedaan, maar we hebben wel twee keer verloren. Uiteindelijk moet je door, dat is topsport. We hebben genoeg meegemaakt en het seizoen is nog lang."


Arne Slot: 'Eindelijk een keer een gelukje gehad'

Oefenmeester Arne Slot was donderdagavond blij met de overwinning van Feyenoord op FC Volendam, maar niet over het vertoonde spel. Bij ESPN werd de trainer na afloop gevraagd of hij tevreden was over de wedstrijd.

"Op basis van het resultaat mag je een goed gevoel hebben. Maar ik vond dat we tegen Atlético en PSV minder slecht waren dan het resultaat deed vermoeden, en vandaag was een hele matige wedstrijd van ons. Ik vraag me af of Volendam meer dan één balcontact in onze zestien heeft gehad. Dat ene moment maakt Zeefuik geweldig af en dan wordt het 1-1. Dan helpt het niet mee dat je net twee keer verloren hebt en de tegenstander energie krijgt. Wij hebben het simpelweg moeilijk om door het midden tot kansen te komen."

Slot werd gevraagd naar de inbreng van Gimenez en Dilrosun: "Ik ben super blij dat ik Santiago in mijn elftal heb, maar zijn eerste 92 minuten waren niet zijn beste minuten uit zijn carrière. Maar je laat hem altijd staan omdat hij altijd kan scoren. Verder hebben we alle aanvallers gebruikt die we hadden. Javairo heeft een aantal andere jongens voor zich in de hiërarchie, maar het kan zomaar zijn dat hij weer wat geklommen is gezien zijn spel."

Feyenoord had door de late 2-1 eindelijk eens het geluk mee dit seizoen. Daarover zei Slot het volgende: "Het helpt niet mee dat het zo lang 1-1 blijft. Ik had niet het gevoel dat we de ene na de andere grotere kans kregen. Dan kan ik me voorstellen dat je wat frustratie meeneemt in die wedstrijd. Des te knapper is het dat hij alsnog valt. Daar kwam, eindelijk, wel een keer een gelukje bij kijken. Dat gebeurde vorig seizoen wat vaker. Dit seizoen valt hij vaak nét niet, als we het nodig hebben. Vandaag hadden we dat natuurlijk wel. Terecht gezien het spelbeeld, maar je hebt dan natuurlijk wel geluk."

Tenslotte werd Slot gevraagd of zijn ploeg toe is aan de winterstop: "Dat zou kunnen. Dat zie je alleen niet terug in de slotfase, zowel tegen Atlético als PSV. Ook vandaag blijven we tot de laatste snik doorvechten. Wat je wel ziet, is dat tegenstanders goed door hebben welke ruimtes ze af moeten schermen. Het is aan ons om daar het juiste antwoord op te vinden. Het is nu nog drie wedstrijden tot de winterstop. Het gaat om resultaat halen en dat hebben we vandaag gedaan. Aanstaande woensdag gaat het ook nog ergens om. We hebben Feyenoord op de kaart gezet door voetbal te spelen waarvan heel veel Nederlanders onder de indruk waren. We willen ons ontzettend graag nog een keer op Champions League niveau laten zien en op een waardige manier afscheid nemen."


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 3-1 (1-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Quinten Timber ('13)
Goal
1-1 Zeefuik ('31)
Goal
2-1 Santiago Gimenez ('90)
Goal
3-1 Igor Paixão ('90)
Scheidsrechter
Van den Kerkhof
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Feyenoord: Igor Paixão ('76)
Kaart
FC Volendam: Backhaus ('90)

Opstelling Feyenoord

Luka IvanušecSantiago GimenezYankuba Minteh


Quinten TimberAntoni MilamboMats Wieffer


Marcos LópezDávid HanckoGernot TraunerLutsharel Geertruida


Justin Bijlow

Wissels:

'57 Igor Paixão voor Luka Ivanušec
'57 Ramiz Zerrouki voor Antoni Milambo
'57 Ayase Ueda voor Marcos López
'66 Leo Sauer voor Yankuba Minteh
'81 Javairo Dilrosun voor Lutsharel Geertruida


Opstelling FC Volendam

Zeefuik


Ould-ChickhDe HaanMiraniTwigt


PlatFlintMbuyamba (C)BenamarBuur


Backhaus

Wissels:

'17 Booth voor Benamar
'66 Hoeve voor Zeefuik


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 3-1 (1-0)
 5 3-1 (1-0)
 5 3-1 (1-0)
 5 3-1 (2-0)
 3 3-0 (2-0)
 3 7-1 (4-0)
 3 3-0 (2-0)
 3 4-1 (2-0)
 3 3-0 (1-0)
10  3 2-0 (0-0)
11  3 3-0 (1-0)
12  3 2-1 (1-0)
13  3 3-0 (2-0)
14  2 5-0 (3-0)
15  2 6-0 (3-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.55. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Quinten Timber (21 -> 5,0)
2. Santiago Gimenez (16 -> 4,0)
3. Dávid Hancko (11 -> 3,0)
4. Mats Wieffer (7 -> 2,0)
5. Niemand (3 -> 0,5)
5. Ramiz Zerrouki (3 -> 0,5)
7. Leo Sauer (2 -> 0,0)
7. Yankuba Minteh (2 -> 0,0)
7. Javairo Dilrosun (2 -> 0,0)
7. Lutsharel Geertruida (2 -> 0,0)
11. Gernot Trauner (1 -> 0,0)
11. Igor Paixão (1 -> 0,0)
11. Justin Bijlow (1 -> 0,0)
14. Mike Kleijn (0 -> 0,0)
14. Gjivaj Zechiël (0 -> 0,0)
14. Sem Valk (0 -> 0,0)
14. Tein Troost (0 -> 0,0)
14. Neraysho Kasanwirjo (0 -> 0,0)
14. Antoni Milambo (0 -> 0,0)
14. Ramon Hendriks (0 -> 0,0)
14. Kostas Lamprou (0 -> 0,0)
14. Patrik Wålemark (0 -> 0,0)
14. Timon Wellenreuther (0 -> 0,0)
14. Thomas Beelen (0 -> 0,0)
14. Marcos López (0 -> 0,0)
14. Calvin Stengs (0 -> 0,0)
14. Ayase Ueda (0 -> 0,0)
14. Alireza Jahanbakhsh (0 -> 0,0)
14. Quilindschy Hartman (0 -> 0,0)
14. Thomas van den Belt (0 -> 0,0)
14. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
14. Jacob Rasmussen (0 -> 0,0)
14. Danilo (0 -> 0,0)
14. Sebastian Szymański (0 -> 0,0)
14. Cole Bassett (0 -> 0,0)
14. Ofir Marciano (0 -> 0,0)
14. Mohamed Taabouni (0 -> 0,0)
14. Denzel Hall (0 -> 0,0)
14. Lennard Hartjes (0 -> 0,0)
14. Devin Remie (0 -> 0,0)
14. Ezequiel Bullaude (0 -> 0,0)
14. Marcus Pedersen (0 -> 0,0)
14. Fredrik Aursnes (0 -> 0,0)
14. Orkun Kökcü (0 -> 0,0)
14. Oussama Idrissi (0 -> 0,0)
14. Jens Toornstra (0 -> 0,0)
14. Thijs Jansen (0 -> 0,0)
14. Mimeirhel Benita (0 -> 0,0)
14. Karim Dermane (0 -> 0,0)
14. Noah Naujoks (0 -> 0,0)
14. Fredrik Bjørkan (0 -> 0,0)
14. Luka Ivanušec (0 -> 0,0)
14. Ondřej Lingr (0 -> 0,0)
14. Mikki Van Sas (0 -> 0,0)
14. Mannou Berger (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.