Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden



Onterechte nederlaag voor Feyenoord bij Atlético


Tijdstip
4 oktober 2023
Stadion
Estadio Metropolitano
Gelegenheid
Champions League
Televisiezender
RTL 7


Onterechte nederlaag voor Feyenoord bij Atlético; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Onterechte nederlaag voor Feyenoord bij Atlético

Feyenoord heeft de uitwedstrijd tegen Atlético Madrid woensdagavond met 3-2 verloren. De Rotterdammers kwamen tweemaal op voorsprong via Hermoso (e.d.) en Hancko, maar door doelpunten van Morata (2) en Griezmann trokken de Madrilenen aan het langste eind. Gezien de kansen had Feyenoord absoluut recht op meer.

Feyenoord begon sterk aan de wedstrijd in het Civitas Metropolitano. Het zette goed druk en veroverde de bal vaak op het middenveld. Met deze ruimtes wist het wel raad, want de eerste kans was meteen raak. Een steekpass van Quinten Timber werd door Ayase Ueda tegen Oblak opgeschoten, maar via verdediger Hermoso verdween de bal alsnog tegen de touwen: 0-1. Niet veel later was Ramiz Zerrouki akelig dicht bij de 0-2 toen hij Oblak ver voor zijn goal zag staan, maar zijn inzet ging rakelings voorlangs.

Toch kwam Atlético na een kwartier op curieuze wijze op gelijke hoogte. Mats Wieffer onderschepte een dieptepass waarbij een aanvaller buitenspel stond, maar omdat de bal niet werd geraakt, kon Morata vervolgens vrijstaand de 1-1 binnen schieten. Na de gelijkmaker kwam Atlético beter in zijn spel en kreeg het wat kansen via Saúl en Koke.

Na een half uur spelen kwam Feyenoord weer wat beter in de wedstrijd. Eerst was er nog de waarschuwing van Igor Paixao, die Oblak tot een redding dwong met een afstandsschot, alvorens David Hancko Feyenoord op een 1-2 voorsprong zette. De Slowaak kon een perfect aangesneden vrije trap van Calvin Stengs in twee instanties voorbij Oblak werken. Ook de andere centrale verdediger, Gernot Trauner, was dichtbij een doelpunt, maar hij werkte de bal naast. Toch sloeg Atlético in de allerlaatste seconde van de eerste helft toe. Waar Feyenoord zeven corners onbenut had gelaten, was het voor Atlético wel raak uit een corner. Griezmann maakte met een volley de 2-2, nadat de bal in de kluts voor zijn voeten was gekomen.

Na rust kwam de thuisploeg al snel op 3-2. Een voorzet vanaf de rechterkant werd niet geraakt door de buitenspel staande Antoine Griezmann, waarna Alvaro Morata bij de tweede paal binnen kon schuiven. Opnieuw waren er protesten aan Feyenoord-kant, maar deze werden weggewuifd door de Franse arbitrage.

Arne Slot wisselde na een uur spelen voor de eerste keer: Yankuba Minteh kwam in de ploeg voor Ayase Ueda. Nog geen minuut later leek Stengs de 3-3 te kunnen maken, maar hij stuitte op sluitpost Oblak. Ook Paixao was met een snoeiharde knal dicht bij de Rotterdamse gelijkmaker, maar deze vloog op een haar na over de Madrileense goal. Nadat ook Minteh een kans onbenut liet, ging Slot aanvallender spelen. Trauner en Wieffer verlieten het veld voor Nieuwkoop en Lingr. Even later kwam ook Jahanbakhsh voor Zerrouki, waardoor de intenties van Feyenoord alleen maar duidelijker werden. Helaas kwamen de Rotterdammers niet verder dan een aantal voorzetten van de zijkanten, die ongevaarlijk bleken te zijn. Ondanks een flink overwicht kon het een nederlaag niet meer voorkomen en keert het zonder punten huiswaarts.

Zondag hervat Feyenoord de Eredivisie met een uitwedstrijd in Zwolle. De wedstrijd aldaar begint om 12:15 uur.


Ramiz Zerrouki: 'We hebben lef getoond en als ploeg gevochten'

Feyenoord heeft woensdagavond een 3-2 nederlaag geleden bij Atlético Madrid. Het kwam twee keer op voorsprong, maar uiteindelijk moest het zich toch gewonnen geven. Bij Feyenoord begon Ramiz Zerrouki in de basis en hij verscheen na afloop van de wedstrijd bij de camera van RTL7.

"Dit was eigenlijk één van de topavonden. Als je zo kunt spelen bij Atlético en in balbezit de betere ploeg bent, is dat bijzonder. Maar je geeft de doelpunten op cruciale momenten weg, dat is frustrerend. Je krijgt 4 of 5 kansen tegen, waarvan er 3 in gaan. Dan sta je uiteindelijk met lege handen. We hebben als ploeg gevochten en met lef gevoetbald. Maar je ziet maar weer wat voor een ploeg Atlético is, aan weinig kansjes hebben zij genoeg."

Zerrouki begon, in tegenstelling tot de afgelopen wedstrijden, in de basis. Daarover zei hij het volgende: "Het was een kleine verrassing. De afgelopen weken heb ik niet gespeeld, maar ik voel wel het vertrouwen. Ik was natuurlijk blij met de beslissing van de trainer. Ik heb mijn best gedaan en alles gegeven voor het team. Het liep denk ik wel goed, maar aan het einde heb je daar niets aan. Als je kijkt hoe we hebben gespeeld, kunnen we er wel vertrouwen uit halen, maar er is nog genoeg om aan te werken om te kunnen overleven in de Champions League."


Arne Slot: 'Je bent nu vooral teleurgesteld'

Na afloop van de wedstrijd Atlético Madrid - Feyenoord overheerste de teleurstelling bij Feyenoord-coach Arne Slot. De oefenmeester zag zijn ploeg grote delen van de wedstrijd goed spelen, maar zag ook dat ze uiteindelijk geen resultaat mee konden nemen naar Rotterdam. Bij Rijnmond gaf Slot commentaar:

"Je bent nu vooral teleurgesteld omdat je geen resultaat meeneemt. Omdat het maar om zes wedstrijden gaat, is het resultaat extra belangrijk. Als we volgende week in het interlandweekend zitten en ik de wedstrijd nog eens terugkijk, zal ik vast dingen zien waar ik vrolijk van wordt."

Over het vertoonde spel was Slot dan ook tevreden: "Aan de bal en zonder de bal hebben we ons eigen spel kunnen spelen. Tegen Ajax was dat in de beginfase niet zo, dus dat hebben we goed gedaan. We hebben zo goed als niks weggegeven en veel kansen gehad, maar in voetbal gaat het uiteindelijk altijd om het resultaat. Dan moet je in een wedstrijd als deze resultaat halen en dat hebben we niet gedaan."

Slot had een basisplaats ingeruimd voor Ueda en Zerrouki, en over deze spelers zei hij het volgende: "Ayase maakte een geweldige loopactie en maakte met een beetje mazzel uiteindelijk de 0-1. Je zag wel dat door zijn weinige speeltijd in combinatie met de hoge intensiteit, er soms wat ballen van zijn voet afsprongen. Na de wedstrijd zat hij er doorheen. Ramiz heeft goed gespeeld, zeker aan de bal."


Calvin Stengs: 'We zaten er vanaf het eerste moment goed in'

Calvin Stengs mocht het woensdagavond weer eens vanaf de rechtsbuiten positie proberen bij Feyenoord. Hij zag zijn ploeg met 3-2 verliezen, ondanks dat het twee keer op voorsprong was gekomen. Tegenover Feyenoord Media vatte de aanvaller de wedstrijd samen:

"Het is heel vervelend en lastig. We zaten er goed in vanaf moment één en je komt twee keer goed op voorsprong. Dan krijg je vlak voor rust de 2-2 tegen en krijgt het stadion een boost. Na rust ligt hij er na drie minuten alweer in en loop je achter de feiten aan. Dan gaan zij nog meer inzakken, krijgen we een paar goede kansen, maar het was niet genoeg. We moeten leren van de momenten vlak voor en na de rust."

Stengs gaf vervolgens aan dat Atlético verdedigend speelde, maar wel uiterst effectief was: "Ik denk dat we redelijk goed ons spel hebben kunnen spelen. Het was alleen niet genoeg en dat is vervelend. We hadden wel verwacht dat zij ver zouden terugzakken en zouden loeren op de counter. Dan moet je rustig blijven en zuiver aan de bal zijn en dat waren we. Die paar keer dat Atlético eruit kwam waren ze alleen wel heel effectief."

Tot slot ging Stengs in op de massaal aanwezige steun van 3.500 Feyenoorders: "Het is fantastisch dat de supporters zo achter ons staan. Dat voel ik iedere wedstrijd. Ook nu hoorde je ze duidelijk aanwezig zijn en hoorde je de supporters van Atlético eigenlijk niet. Je wilt ze dan graag wat teruggeven, maar helaas hebben we niet kunnen winnen."


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 3-2 (2-2)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Eigen doelpunt Hermoso ('7)
Goal
1-1 Morata ('12)
Goal
1-2 Dávid Hancko ('34)
Goal
2-2 Griezmann ('45)
Goal
3-2 Morata ('47)
Scheidsrechter
Letexier (Fra)
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Atletico Madrid: Azpilicueta ('33)
Kaart
Atletico Madrid: Saul ('41)
Kaart
Atletico Madrid: Morata ('45)
Kaart
Feyenoord: Calvin Stengs ('53)
Kaart
Atletico Madrid: Lino ('56)

Opstelling Feyenoord

Igor PaixãoAyase UedaCalvin Stengs


Quinten TimberMats WiefferRamiz Zerrouki


Quilindschy HartmanDávid HanckoGernot TraunerLutsharel Geertruida


Timon Wellenreuther

Wissels:

'60 Yankuba Minteh voor Ayase Ueda
'74 Bart Nieuwkoop voor Gernot Trauner
'74 Ondřej Lingr voor Mats Wieffer
'78 Alireza Jahanbakhsh voor Ramiz Zerrouki


Opstelling Atletico Madrid

GriezmannMorata


SaulKokeDe Paul


LinoHermosoWitselAzpilicuetaMolina


Oblak

Wissels:

'46 Llorente voor De Paul
'61 Galan voor Lino
'79 Riquelme voor Molina
'79 Correa voor Griezmann
'90 Kostis voor Morata


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 3-2 (2-1)
 5 3-2 (2-1)
 3 3-1 (1-0)
 3 3-1 (1-0)
 3 3-1 (1-0)
 3 2-1 (1-1)
 3 3-0 (1-0)
 2 2-2 (1-1)
 2 1-2 (1-1)
10  2 2-2 (1-1)
11  2 2-2 (1-1)
12  2 2-2 (1-1)
13  2 1-2 (1-1)
14  2 2-2 (1-1)
15  2 2-2 (0-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.57. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Ramiz Zerrouki (24 -> 5,0)
2. Dávid Hancko (21 -> 4,0)
3. Quilindschy Hartman (19 -> 3,0)
4. Igor Paixão (7 -> 1,5)
4. Calvin Stengs (7 -> 1,5)
6. Gernot Trauner (6 -> 0,0)
7. Quinten Timber (5 -> 0,0)
8. Ayase Ueda (4 -> 0,0)
9. Lutsharel Geertruida (2 -> 0,0)
10. Yankuba Minteh (1 -> 0,0)
11. Niemand (0 -> 0,0)
11. Mike Kleijn (0 -> 0,0)
11. Gjivaj Zechiël (0 -> 0,0)
11. Leo Sauer (0 -> 0,0)
11. Sem Valk (0 -> 0,0)
11. Tein Troost (0 -> 0,0)
11. Santiago Gimenez (0 -> 0,0)
11. Neraysho Kasanwirjo (0 -> 0,0)
11. Antoni Milambo (0 -> 0,0)
11. Ramon Hendriks (0 -> 0,0)
11. Kostas Lamprou (0 -> 0,0)
11. Patrik Wålemark (0 -> 0,0)
11. Timon Wellenreuther (0 -> 0,0)
11. Thomas Beelen (0 -> 0,0)
11. Mats Wieffer (0 -> 0,0)
11. Marcos López (0 -> 0,0)
11. Javairo Dilrosun (0 -> 0,0)
11. Alireza Jahanbakhsh (0 -> 0,0)
11. Thomas van den Belt (0 -> 0,0)
11. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
11. Justin Bijlow (0 -> 0,0)
11. Jacob Rasmussen (0 -> 0,0)
11. Danilo (0 -> 0,0)
11. Sebastian Szymański (0 -> 0,0)
11. Cole Bassett (0 -> 0,0)
11. Ofir Marciano (0 -> 0,0)
11. Mohamed Taabouni (0 -> 0,0)
11. Denzel Hall (0 -> 0,0)
11. Lennard Hartjes (0 -> 0,0)
11. Devin Remie (0 -> 0,0)
11. Ezequiel Bullaude (0 -> 0,0)
11. Marcus Pedersen (0 -> 0,0)
11. Fredrik Aursnes (0 -> 0,0)
11. Orkun Kökcü (0 -> 0,0)
11. Oussama Idrissi (0 -> 0,0)
11. Jens Toornstra (0 -> 0,0)
11. Thijs Jansen (0 -> 0,0)
11. Mimeirhel Benita (0 -> 0,0)
11. Karim Dermane (0 -> 0,0)
11. Noah Naujoks (0 -> 0,0)
11. Fredrik Bjørkan (0 -> 0,0)
11. Luka Ivanušec (0 -> 0,0)
11. Ondřej Lingr (0 -> 0,0)
11. Mikki Van Sas (0 -> 0,0)
11. Mannou Berger (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.