Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenSauer schiet Feyenoord in blessuretijd naast Sparta


Tijdstip
20 augustus 2023
Stadion
Het Kasteel
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Sauer schiet Feyenoord in blessuretijd naast Sparta; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Sauer schiet Feyenoord in blessuretijd naast Sparta

In een teleurstellende Rotterdamse derby heeft Feyenoord met 2-2 gelijkgespeeld tegen Sparta Rotterdam. Na een 2-0 achterstand door twee doelpunten van Brym, kwam Feyenoord langszij via Gimenez en Sauer. Gezien het spelbeeld had Feyenoord geen recht op de zege en moet het genoegen nemen met opnieuw een gelijkspel.

Feyenoord had in de eerste helft wat vaker de bal dan Sparta, maar daar had de thuisclub geen moeite mee. Het liet Feyenoord aan de bal en hield de verdediging compact bij elkaar. Het was voor Feyenoord daardoor lastig om wat te creëren, al lag het baltempo daar ook veel te laag voor. Tel daar een gebrek aan creativiteit bij op en je krijgt een tamelijk machteloos Feyenoord. Verder dan wat afstandsschoten van Paixao en Jahanbakhsh kwam het niet. Tot overmaat van ramp kwam het zo'n vijf minuten voor rust ook nog eens op achterstand. Een voorzet vanaf rechts werd goed gecontroleerd en binnengeschoten door Brym, die op te grote afstand werd gedekt door Beelen.

Na rust bracht Arne Slot twee verse krachten in het veld met Leo Sauer en Gernot Trauner. Ondanks een wat frisser spelend Feyenoord, moest het bij de eerste echte counter van Sparta de 2-0 slikken. Opnieuw was het Brym die de trekker overhaalde. Na de 2-0 ging Feyenoord meer risico nemen en bracht het Ueda en Minteh voor Hartman en Stengs.

Pas in de 77e minuut kwam Feyenoord tot scoren via Gimenez. Nadat eerder een doelpunt van Minteh wegens buitenspel was afgekeurd, bleef deze wel staan. De voorzet van Paixao was prima en werd goed ingekopt door de Mexicaan. In de slotfase had Feyenoord een sterk overwicht, al was Sparta het dichtst bij doelpunten via vlijmscherpe counters. Toch kwam Feyenoord nog op gelijke hoogte. In de blessuretijd was het de 17-jarige Leo Sauer die de bal prachtig hoog in de touwen schoot achter doelman Olij. Daardoor hield Feyenoord toch nog een punt over aan de Rotterdamse derby.

Volgende week speelt Feyenoord de thuiswedstrijd tegen promovendus Almere City.


Gernot Trauner: 'We gaven Sparta te veel kansen om te counteren'

Feyenoord speelde zondagmiddag met 2-2 gelijk op Het Kasteel. Een kwartier voor tijd stond het nog met 2-0 achter en daarom mag het blij zijn met het gelijke spel. Na afloop van de wedstrijd werd Gernot Trauner gevraagd naar zijn mening.

"Het is moeilijk om van 2-0 terug te komen, maar we hebben karakter getoond. Uiteindelijk zijn we niet tevreden, want we wilden hier winnen. In de eerste helft speelden we te langzaam. We gaven Sparta te veel kansen om te kunnen counteren en onze restverdediging was niet op orde. Dat moeten we verbeteren. Uiteindelijk is het positieve dat we van een 2-0 achterstand zijn teruggekomen."

Ook werd Trauner gevraagd naar de vergelijking met het team van vorig seizoen: "Ik wil het niet graag vergelijken met vorig jaar, maar toen speelden we ook niet goed aan het begin. Met 2 punten uit 2 wedstrijden zitten we ver af van onze doelstelling, dus we moeten blijven werken. Voor mij zelf is het fijn om terug op het veld te zijn, maar als team moet het een stuk beter. Ik heb zelf nog wat meer fitheid nodig en daarin was dit een goede stap voor me. Als team moeten we achterin stabiel worden en we zullen wel zien of ik volgende week aan de aftrap verschijn."


Leo Sauer: 'Ik ben blij dat ik deze kans heb gekregen'

Met zijn doelpunt in de blessuretijd kende de 17-jarige Leo Sauer een fraai debuut. De Slowaak, die in de rust in mocht vallen voor Alireza Jahanbakhsh, gaf bij ESPN wel aan dat er één ding ontbrak om het een droomdebuut te maken: de overwinning.

"Het is bijna een droom die uitkomt. Ik was blij dat ik scoorde bij mijn debuut, maar we wilden natuurlijk de drie punten pakken. Ik weet niet meer exact hoe mijn goal ging, maar ik ging er vol voor en hij belandde mooi in de bovenhoek. Gezien de eerste helft vandaag, mogen we blij zijn met een punt, maar uiteindelijk wilde we gewoon winnen."

Sauer werd ook gevraagd naar zijn persoonlijkheid en sprak over team- en landgenoot David Hancko: "In de voorbereiding heb ik leuke dingen laten zien en daarom ben ik blij dat ik deze kans heb gekregen. We gaan zien hoe het vanuit hier verder gaat. Ik ben gewoon een normale jongen uit Slowakije. David Hancko spreekt dezelfde taal en hij is een soort van mentor voor me. Bij mijn goal was hij de eerste die bij me was. Het is fijn om een vriend als hem te hebben. Als we op deze manier door blijven werken en ons spel verbeteren, komt die overwinning eraan."


Arne Slot: 'Het was een bevestiging van waar we voorlopig voor staan'

Feyenoord heeft zondagmiddag met 2-2 gelijkgespeeld tegen stadsgenoot Sparta. Nadat de thuisploeg op een 2-0 voorsprong was gekomen, kon Feyenoord uiteindelijk nog een gelijkspel uit het vuur slepen door doelpunten van Gimenez en Sauer. Trainer Arne Slot deed na de wedstrijd zijn verhaal bij ESPN.

Om te beginnen kreeg Slot de vraag wat hij wijzer is geworden na vandaag: "Het was een bevestiging van waar we voorlopig voor staan. We hebben moeite om het vele balbezit om te zetten naar kansen. Alleen vandaag hebben we te vaak de bal weggegeven aan de tegenstander, die zo kon counteren. Daarnaast heb ik wel weer een team gezien dat er tot het einde voor blijft knokken."

Vervolgens ging Slot in op het spelbeeld: "In de eerste helft hebben we veel de bal gehad en hebben we Sparta achter de bal aan laten lopen. Dan is zo'n tegenstander tegen het einde aardig vermoeid. Met frisse buitenspelers, die voor veel dreiging zorgden, hebben we het in de slotfase kunnen omdraaien. Sauer en Minteh hebben we de kans gegeven om zich te bewijzen. Leo heeft wel wat overeenkomsten met Idrissi. Het is ontzettend knap om als 17-jarige zo te trainen en te laten zien dat je het niveau aan kunt. Hij heeft een aantal geweldige acties gehad en voor dreiging gezorgd. Dat is wat je van een buitenspeler verlangt."

De oefenmeester gaf tenslotte ook aan waar de pijnpunten liggen bij het huidige Feyenoord: "We zijn nog zoekende naar het balbezit omzetten in kansen. Ook in de eerste helft kan ik je momenten laten zien waar we op de zijkanten doorkomen. Daar moeten we alleen meer gaan creëren. Vandaag stonden we ook in de restverdediging vaak niet goed. In de slotfase hebben we met een stukje powerplay nog wat geforceerd, maar in de 70 minuten daarvoor hadden we meer moeten creëren. Het is zeer teleurstellend dat we de eerste twee wedstrijden gelijkspelen. Vandaag hebben we veel de bal gehad, maar heeft dat te weinig geleid tot kansen. Ik kan de jongens mentaal en fysiek wel een groot compliment geven voor de slotfase."


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 2-2 (1-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Brym ('40)
Goal
2-0 Brym ('54)
Goal
2-1 Santiago Gimenez ('77)
Goal
2-2 Leo Sauer ('90)
Scheidsrechter
Makkelie
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Sparta Rotterdam: V. v Crooij ('42)
Kaart
Sparta Rotterdam: Van Mullem ('90)

Opstelling Feyenoord

Igor PaixãoSantiago GimenezAlireza Jahanbakhsh


Calvin StengsQuinten TimberMats Wieffer


Quilindschy HartmanDávid HanckoThomas BeelenLutsharel Geertruida


Timon Wellenreuther

Wissels:

'46 Gernot Trauner voor Thomas Beelen
'46 Leo Sauer voor Alireza Jahanbakhsh
'66 Yankuba Minteh voor Calvin Stengs
'66 Ayase Ueda voor Quilindschy Hartman
'89 Javairo Dilrosun voor Quinten Timber


Opstelling Sparta Rotterdam

BrymSaitoKitolano


Verschuerende GuzmanV. v Crooij


WarmerdamVelthuisVriendsBakari


Olij

Wissels:

'65 Van Mullem voor de Guzman
'65 Anello voor Saito
'74 Meissen voor Brym
'83 Clement voor Kitolano
'83 Laritsen voor V. v Crooij


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 2-2 (0-0)
 4 1-1 (1-0)
 3 1-2 (1-0)
 3 2-1 (1-0)
 3 1-2 (1-0)
 1 1-2 (0-1)
 1 1-2 (0-1)
 1 1-2 (1-1)
 1 1-2 (0-1)
10  1 1-2 (0-1)
11  1 0-2 (0-1)
12  1 0-2 (0-1)
13  1 1-2 (0-1)
14  1 1-2 (0-1)
15  1 1-2 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.00. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Leo Sauer (21 -> 5,0)
2. Timon Wellenreuther (20 -> 4,0)
3. Dávid Hancko (17 -> 3,0)
4. Santiago Gimenez (9 -> 2,0)
5. Gernot Trauner (7 -> 1,0)
6. Igor Paixão (6 -> 0,0)
7. Lutsharel Geertruida (3 -> 0,0)
7. Yankuba Minteh (3 -> 0,0)
9. Quilindschy Hartman (2 -> 0,0)
9. Ayase Ueda (2 -> 0,0)
11. Niemand (0 -> 0,0)
11. Justin Bijlow (0 -> 0,0)
11. Marcus Pedersen (0 -> 0,0)
11. Jacob Rasmussen (0 -> 0,0)
11. Alireza Jahanbakhsh (0 -> 0,0)
11. Fredrik Aursnes (0 -> 0,0)
11. Danilo (0 -> 0,0)
11. Orkun Kökcü (0 -> 0,0)
11. Javairo Dilrosun (0 -> 0,0)
11. Marcos López (0 -> 0,0)
11. Sebastian Szymański (0 -> 0,0)
11. Cole Bassett (0 -> 0,0)
11. Mats Wieffer (0 -> 0,0)
11. Ofir Marciano (0 -> 0,0)
11. Patrik Wålemark (0 -> 0,0)
11. Mohamed Taabouni (0 -> 0,0)
11. Oussama Idrissi (0 -> 0,0)
11. Quinten Timber (0 -> 0,0)
11. Jens Toornstra (0 -> 0,0)
11. Thijs Jansen (0 -> 0,0)
11. Denzel Hall (0 -> 0,0)
11. Mimeirhel Benita (0 -> 0,0)
11. Lennard Hartjes (0 -> 0,0)
11. Karim Dermane (0 -> 0,0)
11. Antoni Milambo (0 -> 0,0)
11. Tein Troost (0 -> 0,0)
11. Devin Remie (0 -> 0,0)
11. Noah Naujoks (0 -> 0,0)
11. Sem Valk (0 -> 0,0)
11. Mike Kleijn (0 -> 0,0)
11. Fredrik Bjørkan (0 -> 0,0)
11. Ezequiel Bullaude (0 -> 0,0)
11. Neraysho Kasanwirjo (0 -> 0,0)
11. Ramiz Zerrouki (0 -> 0,0)
11. Calvin Stengs (0 -> 0,0)
11. Thomas van den Belt (0 -> 0,0)
11. Thomas Beelen (0 -> 0,0)
11. Kostas Lamprou (0 -> 0,0)
11. Ramon Hendriks (0 -> 0,0)
11. Gjivaj Zechiël (0 -> 0,0)
11. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.