Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenProbleemloze overwinning voor Feyenoord in Leeuwarden


Tijdstip
16 april 2023
Stadion
Cambuur Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Probleemloze overwinning voor Feyenoord in Leeuwarden; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Probleemloze overwinning voor Feyenoord in Leeuwarden

Feyenoord heeft de uitwedstrijd tegen SC Cambuur zondagmiddag met 0-3 gewonnen, dankzij doelpunten van Santiago Gimenez, Sebastian Szymanski en een eigen doelpunt van Calvin MacIntosh. Met nog vijf wedstrijden te gaan blijft de voorsprong van Feyenoord op de concurrentie daardoor acht punten.

Zonder het gebruikelijke volle uitvak, dat op bevel van burgemeester Buma tot einde seizoen leeg blijft, begon Feyenoord vrij sterk aan deze uitwedstrijd. Nadat Oussama Idrissi twee aardige kansen onbenut had gelaten, was het bij de derde kans voor Feyenoord wel raak: Santiago Gimenez kopte ietwat gelukkig de 0-1 binnen in de verre hoek, na een afgemeten voorzet van Igor Paixao.

Diezelfde Paixao trof nog geen drie minuten later de lat, waarmee de 0-2 ternauwernood voorkomen werd. Het bleek niet de enige keer te zijn dat het aluminium een treffer van Feyenoord in de weg zou staan, want pogingen van Szymanski en Geertruida raakten allebei de paal. Daardoor was de voorsprong bij rust beperkt gezien het spelbeeld.

Na rust duurde het niet lang voor de marge alsnog werd verdubbeld. Een voorzet vanaf links van Idrissi werd bij de tweede paal goed gecontroleerd door Szymanski, waarna de Pool met een fantastische boogbal de 0-2 op het scorebord bracht. Ondanks dat het vroeg in de tweede helft was, leek het verzet van Cambuur te zijn gebroken. De hekkensluiter kon nauwelijks voor gevaar zorgen en had zijn handen vol aan de Feyenoord-aanval. In de 68e minuut bleek dat niet alleen de Feyenoorders voor gevaar zorgden bij doelman Ruiter, maar ook verdediger Calvin MacIntosh. Op prachtige wijze kopte de Cambuur-verdediger een afgeslagen voorzet achter zijn eigen doelman, waardoor de stand op 0-3 kwam.

In de slotfase speelde Feyenoord de wedstrijd rustig uit en gaf het de nodige spelers wat rust in aanloop naar de clash met AS Roma aanstaande donderdag. Zo kwamen Dilrosun, Jahanbakhsh, Pedersen, Danilo en Milambo nog een tijdje binnen de lijnen. Aan de stand veranderde niets meer, waardoor Feyenoord met een prima 0-3 overwinning terug naar Rotterdam kon gaan.

Aanstaande donderdag speelt Feyenoord om 21:00 uur de return in de kwartfinale van de Europa League tegen AS Roma, om vervolgens op zondag 23 april de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht te gaan spelen.


Orkun Kökcü: 'Ik haal veel kracht uit deze periode'

Dankzij een comfortabele 0-3 overwinning van Feyenoord bij SC Cambuur, is de ploeg van Arne Slot opnieuw een stap dichter bij de titel gekomen. Direct na afloop van de wedstrijd verscheen aanvoerder Orkun Kökcü bij de camera van ESPN, die werd omgeven door meegereisde Feyenoord-supporters.

"We hadden in de eerste helft wel een overwicht, maar we maakten onze kansen niet af. Soms konden zij dan ook nog wel gevaarlijk worden, dus we zaten er in de rust nog niet gerust bij. We moesten na rust scherp beginnen en dat hebben we in de tweede helft gedaan. Uiteindelijk was het een goede overwinning en nu kunnen we weer op donderdag focussen."

Ook ging Kökcü in op zijn fysieke gesteldheid en een mogelijk kampioenschap: "Ik kreeg een tik op mijn enkel, maar het valt wel mee. Verder haal ik uit deze periode (Ramadan, red.) veel kracht, misschien nog wel meer dan normaal. We staan nog steeds acht punten voor. We hebben nog een paar weken waarin we volop moeten gaan, en dan kan het beslist zijn."


Santiago Gimenez: 'We hebben slim gespeeld op een lastig veld'

Mede dankzij opnieuw een doelpunt in een uitwedstrijd, bracht Santiago Gimenez zijn ploeg zondagmiddag de goede richting op. Uiteindelijk breidde Feyenoord de voorsprong op SC Cambuur uit naar 0-3, waardoor het kampioenschap wel heel dichtbij begint te komen. De Mexicaanse spits deed na afloop een interview bij ESPN.

"Het was een hele belangrijke wedstrijd. De laatste stappen moeten de 100% blijven geven. Het was een lastig veld en een goede tegenstander, die veel druk probeert te zetten. We hebben slim gespeeld en ook goed druk gezet."

Met de 0-1 zette hij Feyenoord op het goede spoor. Hiermee scoorde Gimenez opnieuw in een uitwedstrijd: "Ik ben heel blij met het doelpunt. Het maakt niet uit wie scoort, het belangrijkste is dat we winnen. Als aanvaller is het natuurlijk lekker om te scoren. Ik had er denk ik meer kunnen maken, maar het is oké zo. Ik speel lekker samen met Igor (Paixao, red.). Bij de 0-1 dacht ik dat de verdediger hem zou wegkoppen, waardoor ik snel moest reageren. Bij deze kans had ik wat geluk en bij andere kansen zat het vandaag niet mee. Het zelfvertrouwen is gewoon aanwezig. Mijn teamgenoten helpen me goed om te scoren."


Arne Slot: 'Duurde te lang voor we het verschil hebben gemaakt'

Na de 0-3 overwinning van Feyenoord op SC Cambuur, verscheen Arne Slot als tevreden trainer bij de camera van ESPN. De oefenmeester sprak over de wedstrijd, zijn spelersgroep en het resterende programma van Feyenoord.

"Alle mooie aanvallen wisten we niet tot goal te promoveren. De goals kwamen wel typisch tot stand, maar we hebben mooie aanvallen gehad. Het duurde te lang voor we het verschil hebben gemaakt, vond ik. Als we één tandje hoger konden spelen, hadden we het verschil eerder kunnen maken. Nu kwam Cambuur er ook nog een aantal keer gevaarlijk uit en zo lang de marge dan één is, blijft het spannend."

Op de rechtsbuiten positie kreeg Igor Paixao de voorkeur boven Alireza Jahanbakhsh. Daarover sprak Slot: "Igor heeft tegen Sparta laten zien met een goal en veel dreiging. Tegen RKC klopte hij ook aan de deur. Hij kan met een snelle voetbeweging een fijne voorzet geven, zonder dat hij er voorbij hoeft te gaan. Misschien had Santiago daar vandaag nog wel meer gebruik van kunnen maken. Bij de 0-3 was het gespeeld. Je weet dat één moment een wedstrijd op zijn kop kan zetten, dus als de 1-2 valt, gaan de supporters er weer achter staan. Bij de 0-3 vind je dan ook de rust voor jezelf."

Een paar spelers leken kleine pijntjes te hebben in de tweede helft. Slot ging daar op in, alsmede op de resterende wedstrijden: "Orkun heeft zeker geen last. Mats wisselde ik omdat hij op scherp staat, dat had niks met een blessure te maken. Ik verwacht dat hij er donderdag gewoon bij is. Quilindschy is tegen FC Utrecht geschorst en dat is jammer. We hebben vandaag twee overtredingen gemaakt, die allebei een gele kaart opleverde. Daar ben je dan teleurgesteld over. De marge die we hebben is heel goed, maar onze concurrenten winnen ook alles. We moeten dus foutloos blijven. Acht punten is een grote marge, maar het kan zo geslonken zijn, kijk maar naar Benfica. Ik heb heel veel vertrouwen in mijn ploeg. Vandaag was een prima wedstrijd, maar volgende wedstrijd komt Utrecht weer op bezoek. We zullen goed moeten blijven."


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 0-3 (0-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Santiago Gimenez ('18)
Goal
0-2 Sebastian Szymański ('51)
Goal
0-3 Onbekend ('64)
Scheidsrechter
Nijhuis
Toeschouwers
9.600 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
SC Cambuur Leeuwarden: Van Wermeskerken ('16)
Kaart
SC Cambuur Leeuwarden: Bangura ('50)
Kaart
Feyenoord: Quilindschy Hartman ('72)
Kaart
Feyenoord: Dávid Hancko ('75)

Opstelling Feyenoord

Oussama IdrissiSantiago GimenezIgor Paixão


Orkun KökcüSebastian SzymańskiMats Wieffer


Quilindschy HartmanDávid HanckoGernot TraunerLutsharel Geertruida


Justin Bijlow

Wissels:

'72 Marcus Pedersen voor Lutsharel Geertruida
'72 Alireza Jahanbakhsh voor Igor Paixão
'72 Javairo Dilrosun voor Oussama Idrissi
'80 Antoni Milambo voor Mats Wieffer
'80 Danilo voor Santiago Gimenez


Opstelling SC Cambuur Leeuwarden

JohnsonMahiVan Kaam


FoorJacobsHoedemakers


BanguraMacintoshSmandVan Wermeskerken


Ruiter

Wissels:

'53 Sylla voor Bangura
'66 Balk voor Mahi
'76 Uldrikis voor Johnson
'76 Breij voor Jacobs
'76 Schmidt voor Van Wermeskerken


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 5 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 0-3 (0-1)
 7 0-3 (0-1)
 7 0-3 (0-1)
 7 0-3 (0-1)
 7 0-3 (0-1)
 6 0-3 (0-2)
 6 0-3 (0-2)
 6 0-3 (0-2)
 6 0-3 (0-2)
10  5 0-3 (1-0)
11  5 0-2 (0-1)
12  5 1-3 (0-1)
13  5 1-3 (0-1)
14  5 0-2 (0-1)
15  5 1-3 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.98. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Igor Paixão (40 -> 5,0)
2. Santiago Gimenez (21 -> 4,0)
3. Orkun Kökcü (18 -> 3,0)
4. Sebastian Szymański (16 -> 1,5)
4. Dávid Hancko (16 -> 1,5)
6. Gernot Trauner (3 -> 0,0)
7. Mats Wieffer (2 -> 0,0)
7. Oussama Idrissi (2 -> 0,0)
9. Justin Bijlow (1 -> 0,0)
9. Quilindschy Hartman (1 -> 0,0)
11. Niemand (0 -> 0,0)
11. Marcus Pedersen (0 -> 0,0)
11. Lutsharel Geertruida (0 -> 0,0)
11. Jacob Rasmussen (0 -> 0,0)
11. Alireza Jahanbakhsh (0 -> 0,0)
11. Fredrik Aursnes (0 -> 0,0)
11. Danilo (0 -> 0,0)
11. Javairo Dilrosun (0 -> 0,0)
11. Marcos López (0 -> 0,0)
11. Cole Bassett (0 -> 0,0)
11. Ofir Marciano (0 -> 0,0)
11. Patrik Wålemark (0 -> 0,0)
11. Mohamed Taabouni (0 -> 0,0)
11. Quinten Timber (0 -> 0,0)
11. Jens Toornstra (0 -> 0,0)
11. Thijs Jansen (0 -> 0,0)
11. Denzel Hall (0 -> 0,0)
11. Mimeirhel Benita (0 -> 0,0)
11. Lennard Hartjes (0 -> 0,0)
11. Karim Dermane (0 -> 0,0)
11. Antoni Milambo (0 -> 0,0)
11. Tein Troost (0 -> 0,0)
11. Devin Remie (0 -> 0,0)
11. Noah Naujoks (0 -> 0,0)
11. Sem Valk (0 -> 0,0)
11. Mike Kleijn (0 -> 0,0)
11. Timon Wellenreuther (0 -> 0,0)
11. Fredrik Bjørkan (0 -> 0,0)
11. Ezequiel Bullaude (0 -> 0,0)
11. Neraysho Kasanwirjo (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.