Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenFeyenoord pakt zege op bezoek in Heerenveen


Tijdstip
12 februari 2023
Stadion
Abe Lenstra Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Feyenoord pakt zege op bezoek in Heerenveen; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Feyenoord pakt zege op bezoek in Heerenveen

Feyenoord heeft de lastige uitwedstrijd tegen sc Heerenveen in winst weten om te zetten. In het Abe Lenstra Stadion werd met 1-2 gewonnen. Lutsharel Geertruida en Santiago Gimenez zorgden voor de doelpunten.

Feyenoord begon niet goed aan de wedstrijd, want in de openingsfase kreeg de thuisclub een aantal goede mogelijkheden. Zo schoot Van Hooijdonk in kansrijke positie over en leek sc Heerenveen in de 17e minuut zelfs op voorsprong te komen via Bochniewicz. De verdediger tikte binnen uit een hoekschop, maar aanvaller Nunnely stond hiervoor rakelings buitenspel. Daar kwam Feyenoord goed weg.

Na deze waarschuwing pakte Feyenoord de wedstrijd over en kwam het al snel op 0-1 en na ruim een half uur ook op 0-2. De 0-1 kwam op naam van Lutsharel Geertruida, die bij de tweede paal simpel kon binnentikken nadat een corner bij de eerste paal was verlengd door David Hancko. Niet veel later volgde zoals gezegd de 0-2 en deze werd gemaakt door Santiago Gimenez, die een goede individuele actie bekroonde met een strak schot in de verre hoek.

In de tweede helft bracht sc Heerenveen een kwartier voor tijd de spanning terug, via een prachtige uithaal van invaller Van Ottele. Verder kwam de club van Kees van Wonderen echter niet, waardoor Feyenoord drie zeer belangrijke punten aan het totaal kon toevoegen. Enige minpuntje van vandaag was de gele kaart voor Orkun Kökcü, die hierdoor de topper tegen AZ aan zich voorbij moet laten gaan.

Het duel tegen AZ begint aanstaande zaterdag om 21:00 uur in De Kuip.


Arne Slot: 'Invallers gingen echt voor het teambelang'

Feyenoord wist zondagmiddag met 1-2 te winnen bij sc Heerenveen. De Rotterdammers hadden een lastige openings- en slotfase, maar wisten in de tussentijd wel tweemaal te scoren via Geertruida en Gimenez. Na afloop verscheen Arne Slot voor de camera van ESPN.

"Ik denk dat je hebt kunnen zien dat we afgelopen woensdag 120 minuten hebben gespeeld. Niet in de hele wedstrijd, maar in delen. We begonnen natuurlijk niet goed aan de wedstrijd en we verloren de bal te vaak in het midden van het veld. Daarnaast hebben we geluk gehad dat het misschien een centimeter buitenspel was bij de 1-0. Na dat moment werden we beter aan de bal en maakten we een goal uit een corner, dat is ook wel eens lekker voor ons. We controleerden de wedstrijd en maakte ook de 0-2, maar ik was daar eigenlijk nog niet tevreden mee gezien de kansen voor Orkun en Quinten."

In de tweede helft moest Feyenoord doorbijten, zag ook Slot: "Na rust kreeg Heerenveen meer kansen en met een aantal wissels probeerden we frisse energie te brengen. Het kabbelde een beetje voort en wat je dan niet wilt, is een tegengoal krijgen. Vandaag zagen we wissels invallen zonder enig eigen belang, maar om die overwinning uit het vuur te slepen. Dat is mooi om te zien. Die spelers zijn echt voor het team ingevallen. Het is vervelend dat Orkun een gele kaart pakte, maar de oplossing staat klaar hoor. Timber zou een linie terug kunnen of er moet een controlerende middenvelder bij, maar die heb ik niet echt. Maar er komt altijd een vervanger."


Orkun Kökcü: 'Het was vermoeiender dan normaal'

Een zwaarbevochten overwinning waarin de vermoeidheid te merken was. Zo bestempelde aanvoerder Orkun Kökcü de zege van Feyenoord op sc Heerenveen. Desondanks is hij trots op het team en baalt hij daarnaast van zijn gele kaart. Een samenvatting van zijn verhaal bij ESPN:

"Het was wel vermoeiender dan normaal, maar het belangrijkste waren de drie punten. Die hebben we gepakt. In het begin waren we niet scherp en hadden we geluk met de buitenspelgoal. Na dat moment is de knop omgegaan en was het aan de bal goed. In de tweede helft geven zij nog meer druk en speelt de vermoeidheid wellicht ook weer een rol. Dat merk je in de slotfase wel. Dat hebben we wel goed gedaan."

Kökcü pakte in de tweede helft een gele kaart, waardoor hij is geschorst voor de topper tegen AZ: "Vorig jaar miste ik Ajax-uit, nu AZ-thuis. Ik probeerde een sliding te maken op de bal en ik was iets te laat. Misschien had hij voordeel kunnen geven. Ik moest eigenlijk de luie voetballer van een paar jaar geleden zijn. Ik probeerde er alles aan te doen, maar baal er wel van dat ik volgende week moet missen."


Santiago Gimenez: 'De buitenspelgoal gaf ons een duw in de goede richting'

Mede dankzij zijn doelpunt, wist Feyenoord met 1-2 te winnen van sc Heerenveen. Santiago Gimenez maakte de knappe 0-2, waarmee hij zijn ploeg in het zadel hielp. Bij ESPN deed hij verslag van de wedstrijd.

"We bereiden ons voor op meerdere wedstrijden per week. Ik heb zelf maar 80 minuten gespeeld, maar sommige teamgenoten nog meer. Ons harde werken heeft deze overwinning gebracht. We waren in de beginfase niet agressief genoeg en toen scoorden ze die buitenspelgoal. Die heeft ons wel een duw in de goede richting gegeven. Daarna begonnen we goed te spelen."

Gimenez ging vervolgens verder over zijn doelpunt, maar ook over zijn huidige fysiek staat en de verschillen tussen Nederland en Mexico: "Ik hoorde Marcus mee opkomen en toen één verdediger met hem mee ging, kon ik naar binnen kappen en schieten met links. Ik voel dat ik aan het verbeteren ben. Alles was nieuw voor me, maar ik hou van Nederland. Dit is niet het eind, maar nog maar het begin. Fysiek ben ik 100% beter geworden. Dat was nog niet in orde toen ik hier aankwam, maar daar heb ik veel aan gewerkt. Ik voel me erg goed nu. Het verschil met Mexico is dat de aanvaller daar alleen hoeft aan te vallen. Hier is de aanvaller eigenlijk al de eerste verdediger. Nu kan ik zowel verdedigen als aanvallen. Dat geef ik ook mee aan spelers in Mexico."


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 1-2 (0-2)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Lutsharel Geertruida ('23)
Goal
0-2 Santiago Gimenez ('35)
Goal
1-2 Van Ottele ('75)
Scheidsrechter
Kamphuis
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Feyenoord: Orkun Kökcü ('79)
Kaart
sc Heerenveen: Kohlert ('89)

Opstelling Feyenoord

Oussama IdrissiSantiago GimenezJavairo Dilrosun


Quinten TimberOrkun KökcüMats Wieffer


Quilindschy HartmanDávid HanckoLutsharel GeertruidaMarcus Pedersen


Timon Wellenreuther

Wissels:

'60 Alireza Jahanbakhsh voor Oussama Idrissi
'68 Igor Paixão voor Javairo Dilrosun
'68 Mohamed Taabouni voor Quinten Timber
'68 Danilo voor Santiago Gimenez
'88 Marcos López voor Igor Paixão


Opstelling sc Heerenveen

Mous, Van Ewijk, Bruma ('73 Van Ottele), Bochniewizch, Kaib ('46 Sahraoui), Olsson ('73 Karlsbakk), Haye, Tahiri ('73 Al Hajj), Nunnely ('67 Timossi Andersson), van Hooijdonk, Kohlert


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 6 1-2 (0-1)
 6 1-2 (0-1)
 6 1-2 (0-1)
 6 1-2 (0-1)
 6 1-2 (0-1)
 6 1-2 (0-1)
 6 1-2 (0-1)
 6 1-2 (0-1)
 5 1-2 (1-0)
10  5 1-3 (0-2)
11  5 0-2 (0-2)
12  5 1-2 (0-0)
13  5 1-4 (0-2)
14  5 1-2 (1-1)
15  5 1-2 (1-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.53. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Santiago Gimenez (21 -> 5,0)
2. Mats Wieffer (19 -> 4,0)
3. Lutsharel Geertruida (13 -> 3,0)
4. Dávid Hancko (10 -> 2,0)
5. Marcus Pedersen (8 -> 0,5)
5. Quilindschy Hartman (8 -> 0,5)
7. Orkun Kökcü (6 -> 0,0)
8. Timon Wellenreuther (3 -> 0,0)
9. Javairo Dilrosun (1 -> 0,0)
9. Oussama Idrissi (1 -> 0,0)
11. Niemand (0 -> 0,0)
11. Justin Bijlow (0 -> 0,0)
11. Jacob Rasmussen (0 -> 0,0)
11. Alireza Jahanbakhsh (0 -> 0,0)
11. Fredrik Aursnes (0 -> 0,0)
11. Danilo (0 -> 0,0)
11. Marcos López (0 -> 0,0)
11. Sebastian Szymański (0 -> 0,0)
11. Gernot Trauner (0 -> 0,0)
11. Cole Bassett (0 -> 0,0)
11. Ofir Marciano (0 -> 0,0)
11. Patrik Wålemark (0 -> 0,0)
11. Mohamed Taabouni (0 -> 0,0)
11. Quinten Timber (0 -> 0,0)
11. Jens Toornstra (0 -> 0,0)
11. Thijs Jansen (0 -> 0,0)
11. Denzel Hall (0 -> 0,0)
11. Mimeirhel Benita (0 -> 0,0)
11. Lennard Hartjes (0 -> 0,0)
11. Karim Dermane (0 -> 0,0)
11. Antoni Milambo (0 -> 0,0)
11. Tein Troost (0 -> 0,0)
11. Devin Remie (0 -> 0,0)
11. Noah Naujoks (0 -> 0,0)
11. Sem Valk (0 -> 0,0)
11. Mike Kleijn (0 -> 0,0)
11. Igor Paixão (0 -> 0,0)
11. Fredrik Bjørkan (0 -> 0,0)
11. Ezequiel Bullaude (0 -> 0,0)
11. Neraysho Kasanwirjo (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden (gewijzigd)
Prima zo wel kokcu wisselen dramatisch en waarschijnlijk leeg maakte tegen nec na 120 min nog volle sprints. Update na de wedstrijd; Even serieus Kokcu speelt dramatisch en blijkt ook nog dat ie op scherp stond voor de superbelangrijke pot tegen az die hij nu dus mist? Zo dom om hem niet te wisselen. 80e minuut 5e geel.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Je vergeet gewoon de drie nul te maken. Dan was het klaar. Dat is de laatste stap om een topclub te worden. De wedstrijd dood maken en rustig kunnen uitspelen, nu was het nog billenknijpen na de 2-1.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Die aanval met Danilo om te janken Wieffer moet eigenlijk naar rechts het gat trekken want links loopt al iemand nu loopt ie half in de weg, waardoor Dano twijfelt. Ze trainen zo vaak overtal situatie met mannetje merr uitspelen..... Maar Danilo doet het ook dramatisch, bij overtal uiteindelijk met je zwakke been van buiten de 16 schieten is de allerslechtste keuze.
+1/-0